JO17-3 haalt uit tegen Altius
    9 nov 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - Altius JO17-1: 6-0 (3-0)
    jo17-3-haalt-uit-tegen-altius
    JO17-3 komt niet verder dan gelijkspel
    2 nov 2019
    sv Huizen JO17-3
    DOSC JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (1-1)
    jo17-3-komt-niet-verder-dan-gelijkspel
    Lekker voetballen, JO17-3
    19 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - Forza Almere JO17-2: 4-2 (0-2)
    lekker-voetballen-jo17-3
    JO17-3 met 2 gezichten
    12 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    Victoria JO17-3 - sv Huizen JO17-3: 3-4 (0-4)
    jo17-3-met-2-gezichten

Met een ongeslagen status vertrok sv Huizen JO17-3 naar Victoria om daar de vierde competitiewedstrijd te spelen. Een mooie status, al zaten er behalve 1x winst ook 2 gelijke spelen bij en daar redt je het niet mee als je bovenaan wil eindigen. De tegenstanders in deze competitie zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en punten zijn kostbaar. Hoogste tijd voor de JO17-3 om de volle 3 punten te gaan ophalen.

Sv Huizen maakte het verschil in de eerste helft. Het team speelde naar alle waarschijnlijkheid de beste helft van het seizoen. Een aantal spelers claimden nadrukkelijk de hoofdrollen. Boaz was geweldig op dreef, Jesse was bijzonder actief en effectief en waar Victoria gevaarlijk kon worden stuitte het op een niet te passeren keeper. Niels toonde zich vastberaden en liet een paar geweldige reddingen noteren. Als team presteerde sv Huizen het om met concentratie en discipline het goede spel steeds beter te laten worden. Het goede spel en de vele arbeid werd beloond met doelpunten,

In de 15e minuut werd de score geopend. Boaz kreeg een afgeslagen bal voor de voeten en schoot deze onberispelijk en loepzuiver binnen: 0-1. Na een half uur spelen werd de score verdubbeld en was het opnieuw Boaz, dit keer met een evenzo nog mooier kunststukje. Vanaf de rechterkant van het veld werd de keeper van Victoria, een allesbehalve kleine jongen, met een fabuleuze lob verslagen: 0-2.

De honger was nog niet gestild. In de 36e minuut stuurde Wim op pad die op de keeper kon aflopen en koelbloedig als altijd wist af te ronden: 0-3. Twee minuten daarna was het Jesse die de bal achter de verdediging panklaar legde voor Wim die zijn tweede goal van de wedstrijd kon scoren: 0-4.

Een ruime voorsprong bij rust, behaald met goed spel, daar kon toch niets meer mis gaan. Hoe anders werd het in de tweede helft. De focus kwam steeds minder op het spel te liggen en steeds meer bij de scheidsrechter die om onbegrijpelijke redenen de hoofdrol ging opeisen.

Bij een aantal volkomen onschuldige situaties kwam het sv Huizen op een preek te staan, waar vooral iedereen met verbazing naar moest kijken en luisteren. In de eerste helft werd onbesuisd inkomen aan de kant van Victoria onbestraft gelaten, terwijl Thijmen het veld geblesseerd moest verlaten en daarna ook niet meer aan spelen toe kon komen. Onderzoek in het ziekenhuis gaf scheurtjes in de enkelband en breukje in de voet aan. Dat gebeurt toch niet als de ‘bal wordt gespeeld’. Het leverde irritatie op, maar nog altijd was er op dit voorval na niets aan de hand tussen beide teams

Nadat de scheidsrechter het nodig vond om in de rust bij, zeg maar gerust in, de dug-out van sv Huizen een aantal jongens de les te lezen was het team wel gewaarschuwd. Niet reageren, hoe zeer je ook vind dat je gelijk hebt.

Victoria kwam als een ander team uit de kleedkamer. Het begon de tweede helft een stuk feller en sv Huizen liet het zich overkomen. In de 50e minuut kon voor het doel van sv Huizen vanuit vrijstaande positie worden ingeschoten: 1-4. Vijf minuten daarna kreeg Victoria een strafschop. Er zou hands zijn gemaakt en de spelers van sv Huizen waren te murw om te reageren. Niels kon de strafschop niet keren, al scheelde het niet veel. In de 73e minuut werd het verschil van 4 doelpunten terug gebracht naar 1.

Uit een inworp voor Victoria kon het strafschopgebied in gedribbeld worden en kon Victoria opnieuw tot scoren komen: 3-4. Direct protesteerde Niels bij de scheidsrechter, zeker als hij was dat de ingooi niet voor Victoria had mogen zijn. Dat kostte hem direct geel. Toen ook nog zijn smeekbede of hij zijn verhaal mocht vertellen werd weggewuifd, sloeg de stoppen door. De handschoenen werden hard op de grond gesmeten en de problemen van sv Huizen stapelde zich op.

Nick nam de plaats van Niels onder de lat in, Merijn moest het veld verlaten om aan het tiental te voldoen en met 10 murw gebeukte spelers moest sv Huizen de laatste minuten zien vol te houden tegen Victoria met een speler en een bak motivatie meer.

Sv Huizen haalde ergens nog de strijdlust tevoorschijn, wist de tegenaanvallen te neutraliseren en kon zelf tot een aantal gevaarlijke uitbraken komen. Het wist uiteindelijk de winst over de streep te trekken.

Tevredenheid was er over de winst, helaas overheerste het gevoel van onrecht.
    Het werd niet beter toen de scheidsrechter ook na de wedstrijd het nodig vond om opnieuw in de dug-out van sv Huizen zich tussen de spelers te mengen. Het zou dan gaan om van het veld gestuurde spelers die niet op het veld zouden mogen komen. Het leek maar niet op te houden en daar is een hoop spelvreugde verloren gegaan.

Sv Huizen haalde een goed resultaat met een fantastische eerste helft, laten we dat onthouden.

JO17-3 baalt van gelijkspel
    5 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - BFC JO17-3 : 2-2 (2-1)