JO17-3 laat zien wat het kan
    30 nov 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - Hoogland JO17-3: 7-1 (3-0)
    jo17-3-laat-zien-wat-het-kan

Nog 2 competitiewedstrijden te gaan in de najaarscompetitie voor sv Huizen JO17-3.
    Met de eerste plaats te ver uit het zicht wordt voor het dan hoogst haalbare gespeeld. In de laatste wedstrijd gaat het team op bezoek bij koploper Soest, deze voorlaatste pot wordt thuis gespeeld tegen Hoogland.

Doelstelling vooraf was waar het spelletje qua resultaat om gaat: meer scoren dan de tegenstander.
    Dat wordt iets scherper gesteld: geen tegendoelpunten en zelf zoveel als mogelijk scoren. Sv Huizen is het team met de minste tegendoelpunten en het is een mooi streven om dat zo te houden. De meeste doelpunten voor als team zou nog een behoorlijke uitdaging kunnen worden en zou dat vooral in deze wedstrijd moeten gaan gebeuren. Eerst maar zelf zorgen voor een goed resultaat en dan kijken wat de andere uitslagen geworden zijn.

In de eerste 10 minuten zette sv Huizen in hoog tempo de druk er vol op bij Hoogland. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Hoogland dat de thuisclub nog wel van scoren af wist te houden.
    Na 10 minuten werd de ban gebroken. De keeper van Hoogland kon een schot niet klemvast houden en daar wist topscoorder Wim wel raad mee: 1-0.
    Sv Huizen zette het goede spel door en dat leverde in de eerste helft nog 2 doelpunten op. In de 21e minuut was het Jesse met een bekeken schot die voor de 2-0 zorgde en in de 37e minuut kon Cas op aangeven van Lauk de 3-0 scoren.

Geen reden voor veranderingen in de rust, al mocht het nog een stukje dominanter.
    Sv Huizen kreeg na drie minuten in de tweede helft een strafschop wegens hands. Na wat overleg werd Tim de uitverkorene. Een prima penalty, een goed schot en de keeper de verkeerde kant op: 4-0.

Boaz, in de tweede helft vanaf rechts spelend, ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Dat lukte in de 52e minuut op aangeven van Lauk.
    Ook Hoogland kreeg een penalty wegens hands en ook die werd benut. De eer was gered, 5-1.
    Boaz, na de wisselronde weer vanaf links spelend, liet kort daarna een fenomenaal schot los dat via lat en paal tot ieders verbazing geen doelpunt werd. Toch kon Boaz nog een keer scoren, 9 minuten voor tijd maakte hij de 6-1. Het slotakkoord was voor Lauk die na een heerlijk steekpassje van Nick op de keeper af kon dribbelen. De bal werd er langs getikt en rolde langzaam maar zeker in het lege doel: 7-1.

Een prima wedstrijd van sv Huizen dat met goed voetbal en dito inzet een puike teamprestatie neer zette. Nog twee wedstrijden te gaan voor de welverdiende rust in de winterstop. Nog twee wedstrijden waarin het team kan laten zien waartoe het in staat is, zoals dat in deze wedstrijd tegen Hoogland eens te meer duidelijk werd.