JO17-3 met 2 gezichten
    12 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    Victoria JO17-3 - sv Huizen JO17-3: 3-4 (0-4)
    jo17-3-met-2-gezichten
    JO17-3 baalt van gelijkspel
    5 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - BFC JO17-3 : 2-2 (2-1)
    jo17-3-baalt-van-gelijkspel
    JO17-3 krijgt vrij spel
    28 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - `s Graveland JO17-2: 9-1 (3-0)
    jo17-3-krijgt-vrij-spel

Na het gelijkspel in Eemnes kon de JO17-3 van sv Huizen op jacht naar de eerste winstpartij in de competitie. Dat moest dan ten koste gaan van ’s Graveland JO17-2 dat op bezoek kwam in Huizen. Een tegenstander die de eerste wedstrijd had verloren, maar veel vergelijkingsmateriaal is er nog niet.

Voor het eerst dit seizoen kon de JO17-3 met een compleet team aantreden, nadat het ook met een compleet team 2x heeft kunnen trainen. Of liever gezegd, anderhalf keer; de training op donderdagavond viel door hevige regen letterlijk in het water. Het zou dan een piepklein voordeel kunnen zijn dat de spelers het kort geleden hebben meegemaakt en notabene ook nog op hetzelfde veld. Aan de andere kant kon er niet wedstrijdgericht geoefend worden. De weersomstandigheden zouden ook bij deze wedstrijd wel eens een rol kunnen gaan spelen. Regen en harde wind maakt het niet makkelijker en zal ook van invloed zijn op het veld. Gelukkig hebben beide partijen met dezelfde omstandigheden te maken. En zo erg als donderdagavond was het niet.

De voorbereiding was allerminst optimaal. Een aantal spelers te laat, eentje heel erg laat en de warming-up liet niet veel inzet en overtuiging zien. Dat zag er niet hoopgevend uit. Hoe anders werd de wedstrijd, waarbij sv Huizen uitstekend speelde. Verrassend goed in de opbouw, met veel bewegende spelers en goede passing was er rust en controle. Langzaam maar zeker begon sv Huizen de wedstrijd te domineren en speelde het veel op de helft van de tegenstander. Na een kwartier werd de overmacht ook in de score uitgedrukt. Op aangeven van Nick kon Christiaan uithalen en met een streep in de rechter bovenhoek bracht de aanvoerder de stand op 1-0.

Vijf minuten daarna plaatste Boaz een vrije trap op het hoofd van Nick die met een achterwaartse kopbal de keeper verschalkte: 2-0. De derde Huizerse goal, 10 minuten later, was ook een kopbal en wel van Merijn uit een hoekschop van Tim.

Met 3-0 de rust in en met de totale controle over de wedstrijd is wel prettig. Een mooie gelegenheid om de score flink op te gaan voeren, al moest sv Huizen proberen uit de duels te blijven. ’s Graveland was vooral gericht op winst in duels en deed dat niet altijd even fair. Het ontbrak ze aan coaching en er ontstond op het veld enorm veel ruimte waar sv Huizen wel raad mee wist.

De tweede helft werd een feest voor sv Huizen met zoveel ruimte en er werd flink gescoord. De beginfase was voor ’s Graveland dat direct na de aftrap vol gas gaf en nog een heel eind kwam. Na 3 minuten kreeg sv Huizen een vrije trap op een meter of 20 recht voor het doel van de tegenstander. Jesse etaleerde maar weer eens zijn traptechniek met een fantastische trap: 4-0.

Drie minuten daarna de mooiste assist van de wedstrijd van Boaz die Joep met een crossbal voor de keeper zette: 5-0. En sv Huizen ging door. De 6-0 kwam op naam van Nick, de 7-0 werd door Merijn gescoord. Ook bij deze goals was de assist van Boaz, die daarmee 4 assist op zijn naam schreef. In de 65e minuut kreeg sv Huizen een penalty en werd keeper Niels aangemoedigd om die te nemen. Met een bekeken balletje scoorde Niels de 8-0.

Op aangeven van Jesse kon Thijmen de negende goal maken in de 72e minuut.

Het was al lang geen wedstrijd meer en dat zal de keeper van ’s Graveland ook hebben gedacht toen hij in de 75e minuut mee naar voren ging. Hij kreeg de bal en kon die bij een medespeler bezorgen die op zijn beurt de eretreffer maakte: 9-1. En daar bleef het bij.

Te weinig tegenstand, hoewel sv Huizen dat ook wel afdwong met een goede partij voetbal.
    De uitslag was niet geflatteerd en bracht sv Huizen na 2 wedstrijden op de derde plaats. Het spel is op de wagen.

JO17-3 start competitie met gelijkspel
    21 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Eemnes JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (1-0)