JO17-3 komt niet verder dan gelijkspel
    2 nov 2019
    sv Huizen JO17-3
    DOSC JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (1-1)
    jo17-3-komt-niet-verder-dan-gelijkspel

De volgende beproeving voor de JO17-3 van sv Huizen: uit bij de nummer twee op de ranglijst, DOSC JO17-2 uit Den Dolder. Na de heroïsche zege in de beker moest het team in deze competitiewedstrijd aantreden zonder keeper Niels, Christiaan en de nog niet speelgerechtigde Lauk.

In de eerste helft toonde sv Huizen best aardig voetbal. In balbezit waren goede combinaties te zien en in verdedigend op zicht leek het achterin op slot te zitten. Langzamerhand werd het een gezapige wedstrijd. Het tempo kwam steeds lager te liggen en het spel speelde vooral op het middenveld af.
    Er ontstond een vreemde gewaarwording, alsof dit de zoveelste wedstrijd was die achter elkaar gespeeld werd. Soms was er een goede actie te zien, maar veelal werd het er niet beter op.
    Sv Huizen leek het betere van het spel te hebben en was meer op de helft van de tegenstander in balbezit dan de opponent.

In de 20e minuut kon sv Huizen vanuit de omschakeling echt gevaarlijk worden. Nick stuurde Wim op pad en dan weten we het wel. Dan is Wim op zijn best, niet van de bal te krijgen en enorm doelgericht. Ook deze buitenkans liet hij niet aan zich voorbij gaan en zette daarmee de bezoekers op voorsprong: 0-1.  Het gaf de wedstrijd ook de pit die het zo verschrikkelijk nodig had. Beide teams kregen de geest en het werd leuker om naar te kijken.

In de 35e minuut kon DOSC recht door het midden opkomen, een zeldzame communicatie stoornis in het centrum achterin bij sv Huizen die werd afgestraft: 1-1.

De gelijkmaker zorgde in de rust niet voor paniek of schrik. Er werd vooral naar het eigen optreden gekeken en dan moest worden toegegeven dat het teveel meeging in het quasi gezellige spel van de thuisclub.

Dat veranderde in de tweede helft in zoverre dat de duels wat venijniger werden, maar qua amusementswaarde daalde de wedstrijd enorm. Het spel verviel aan beide kanten met lange ballen van ver achteruit in de hoop op een geluksmomentje. In alle gezapigheid was de wedstrijd zomaar ineens voorbij en liet een katerig gevoel achter. Beide teams slaagden er in om het spel van de tegenstander onschadelijk te maken en het lukte beide teams niet om tot goed spel te komen, laat staan tot kansen.

Geen wedstrijd en zeker geen tweede helft de moeite waard om terug te kijken….