JO17-3 kansloos tegen oppermachtig BVV
    26 jan 2020
    sv Huizen JO17-3
    BVV JO17-1 - sv Huizen JO17-3: 3-0 (2-0)
    jo17-3-kansloos-tegen-oppermachtig-bvv

In de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie is het zaak om wat te laten zien.
    Natuurlijk om een resultaat te halen en vooral om zelf te laten zien waar toe het in staat is. Het team was in de eerste wedstrijd meer aan het verdedigen dan het aan aanvallen toe kwam. Het werd de eerste wedstrijd waarin de JO17-3 niet tot scoren kwam. Verdedigen is een kwaliteit van het team, een hele grote zelfs. Het zal echter ook zelf in aanvallend opzicht tegenstand moeten gaan bieden om (te) grote druk op verdediging te voorkomen.

Dat zou dan moeten gaan gebeuren tegen de JO17-1 van BVV. Een team dat voor de winterstop in de 1e klasse uit kwam en misschien niet de meest ideale tegenstander om brutaal te gaan aanvallen.
    Een warming-up, vooral het gedeelte met bal, is vaak een voorbode van de wedstrijd. Die van de JO17-3 was plichtmatig, traag en slordig. Even leek het een goed idee om van het moment gebruik te maken dat BVV de kleedkamer nog even opzocht om er stiekem tussenuit te knijpen, gewoon naar huis te gaan.

Vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat het een hele lastige middag zou worden. BVV startte fel en er leek geen indicatie dat deze storm snel zou gaan liggen. Sv Huizen moest direct alle zeilen bijzetten en maakte de fout door juist dat niet te doen. Het team wilde spelen zoals het altijd had gespeeld en werd bij veel spelsituaties met de neus op de feiten gedrukt dat die extra stap voor nodig is. Letterlijk en figuurlijk die extra stap, de tegenstanders stonden continu vrij en waren veel sneller in denken en handelen.

Het duurde 8 minuten voordat BVV de score opende. Na een vlotte combinatie over de as van het veld waar de BVV spelers elkaar gemakkelijk en snel konden vinden bracht een aanvaller in scoringspositie. Een harde pegel werd de bekroning van de combinatie: 1-0.

Hardleers als JO17-3 kan zijn werd er naar elkaar gekeken en kwam er geen passende reactie. Een spelsituatie van een aanvaller die op doel kan koppen uit een voorzet had al eerder voor veel gevaar gezorgd werd niet als waarschuwing gezien. Het gaf BVV de kans om op die wijze in de 15e minuut de score te verdubbelen. Uit een voorzet die in alle vrijheid kon worden gegeven werd in alle vrijheid knap binnen gekopt: 2-0.

Langzaam begon sv Huizen de juiste tegenstand te bieden. Verdedigend dan, in aanvallend opzicht kwam het er niet van. Hoewel de verdediging van BVV een stuk minder stabiel oogde dan de aanval, het werd door BVV als team adequaat opgelost. Een fase in de eerste helft kon sv Huizen wel meer de bal in bezit houden en tegenaanvallen sneller neutraliseren. Het gaf een opsteker voor de tweede helft, eerst dat maar proberen vol te houden en van daaruit verder kijken.

In de tweede helft zette BVV snel orde op zaken. In de 5e minuut was het voor de derde keer raak: 3-0.
    Het lukte sv Huizen om de score niet verder op te laten lopen, al was daar af en toe kunst en vliegwerk voor nodig. Het kwam zelf tot geen enkele kans, zoals dat ook in de eerste helft niet was gelukt.

BVV zorgde er voor dat sv Huizen nooit in beste doen kon komen en sv Huizen zelf was totaal niet bij machte om een tandje bij te schakelen. BVV speelde met overtuiging, snel door bewegende spelers, strakke passing, goed veldspel en discipline. Om jaloers op te worden.