JO17-3 haalt uit tegen Altius
    9 nov 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - Altius JO17-1: 6-0 (3-0)
    jo17-3-haalt-uit-tegen-altius

Op de helft van de najaarscompetitie kan de JO17-3 trots een ongeslagen status overleggen, al is het ook weer niet de bedoeling om kampioen gelijke spelen te worden. Van de vijf wedstrijden eindigden er drie in een gelijkspel en werd er twee maal gewonnen. Tijd om die stand gelijk (!) te trekken….

Dat moest dan ten koste gaan van Altius JO17-1 dat op bezoek kwam in Huizen. De opdracht vooraf was, samengevat, geen tegendoelpunten en zoveel als mogelijk zelf doelpunten maken. Altius had nog geen punt kunnen halen in vier competitiewedstrijden, maar daarbij moest wel in ogenschouw worden genomen dat het de wedstrijden tegen de huidige top 4 teams heeft gespeeld én in elke wedstrijd minimaal 2 doelpunten wist te produceren.

Altius begon fanatiek aan de wedstrijd en maakte het sv Huizen aardig lastig. In de eerste twintig minuten was het een gelijkwaardige wedstrijd. Sv Huizen was voetballend beter, Altius wist het met een bak inzet te compenseren. Na 20 minuten een uitbraak van Altius met een diepe bal waar keeper Niels snel op reageerde. Een bal zoals zo vaak, eentje die nu niet goed geraakt werd en bij de tegenstander terecht kwam. Thomas wist de zaak te redden en Niels kromp ineen van de pijn. Ergens in de situatie was hij verkeerd terecht gekomen. De pijn in zijn pols leek nog te overzien, maar een paar minuten later moest Niels toch de strijd staken. Thijmen nam de plek onder de lat over.

In de 24e minuut opende sv Huizen de score. Wim dribbelde zich naar de achterlijn en gaf straf voor op de vrijstaande Christiaan: 1-0. Drie minuten later plofte een vrije trap van Boaz binnen in de verre hoek zonder dat deze door iemand werd geraakt: 2-0. Het geloof en daarmee de inzet zakte bij Altius weg en sv Huizen maakte er tien minuten later 3-0 van. Opnieuw een assist van Wim en ditmaal was het Nick die het net wist te vinden.
    Het bleef in de eerste helft bij die stand, al kreeg sv Huizen grote kansen op meer goals.

In de tweede helft brak sv Huizen opnieuw het beetje vertrouwen dat Altius ten toon spreidde en ging het op zoek naar doelpunten. Na 13 minuten spelen een vrije trap van Christiaan, links op het veld.
    Een gespiegelde kopie van de goals van Boaz, ook deze vrije trap ging de verre hoek in zonder tussenkomst  van wie dan ook: 4-0. Zeven minuten later opnieuw een vrije trap vanaf nagenoeg dezelfde plaats die Christiaan nu breed legde op Jesse die met een uitstekende trap de keeper passeerde: 5-0.  De laatste goal van de wedstrijd kwam op naam van Wim die recht op de keeper kon aflopen, sterk aan de bal bleef met de verdedigers die niet verder konden komen dan alleen meelopen en rustig de bal langs de keeper schoof.

Het bleef bij 6-0. Christiaan pakte geel en daarmee een tijdstraf en in de laatste 10 minuten drong Altius nog aan voor de eretreffer. Die kwam er niet, mede door een aantal keer goed ingrijpen van Thijmen.

Geen goals tegen, zelf zoveel als mogelijk scoren; missie geslaagd.