JO17-3 een paar maatjes te klein
    8 feb 2020
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - Kampong JO17-4: 0-4 (0-1)
    jo17-3-een-paar-maatjes-te-klein

Er zijn van die wedstrijden dat het voelt alsof je met 1-0 achter staat als het nog moet beginnen.
    Bij de vierde competitiewedstrijd, thuis tegen Kampong JO17-4, voelde dat zijn bij de JO17-3 van sv Huizen toen het bij de warming-up naar de tegenstanders op de andere helft keek. Het bleek toch echt de tegenstander van vandaag te zijn. Verschillende shirtjes, sommigen met naam op de rug, een paar dezelfde rugnummers, maar vooral de fysieke gesteldheid van de meeste van deze knapen; het gevoel bekroop dat de grootste 16-jarigen van het land in de JO17-4 van Kampong speelden.

Uiteindelijk waren het toch echt allemaal jongens van het eigen team die in het veld verschenen, zo werd ons verzekerd. Het blijft vreemd om in de 2e klasse bij steeds meer tegenstanders te zien dat in het team op voetbal.nl er standaard meerdere gastspelers genoteerd staan.

Sv Huizen stroopte de mouwen maar op en begon fanatiek en brutaal aan de wedstrijd. Het team verdedigde stug en zocht in balbezit met combinatiespel de helft van de tegenstander op. Het was best onverwacht dat Kampong na 12 minuten spelen op voorsprong kwam. Een aanvaller kwam in vrij positie om te schieten. Dat werd geen al te best schot en keeper Niels leek dan ook de bal makkelijk te kunnen vangen om snel het spel te verplaatsen. Ergens in die actie glipte de bal echter door de handschoenen en plofte in het doel: 0-1. Balen natuurlijk, maar sv Huizen pakte de draad snel weer op.

Er werd best aardig gevoetbald en dat leverde ook nog een enorme kans op de gelijkmaker op. Een goede actie van Wim, die in het strafschopgebied vanaf de achterlijn de bal terug legde, wist Christiaan het doel niet te vinden.

In de pauze was er tevredenheid dat we goed mee konden komen, maar al vrij snel in de tweede helft werd het beslist. Na 4 minuten spelen werd een lage harde voorzet vanaf rechts door veel spelers gemist en kwam uiteindelijk voor de voeten van een aanvaller van Kampong die ongenadig hard binnen schoot: 0-2. Toen Kampong 4 minuten daarna profiteerde van een communicatie foutje bij een voorzet vanaf links, kwam de score op 0-3. Het leek meer zaak te worden om de score te beperken in plaats van daar de aansluiting te kunnen vinden. Toch bleef sv Huizen op zoek naar dat doelpuntje. Kampong was onverbiddelijk, gaf niets meer weg en wist nog een paar grote kansen te creëren. Gelukkig kon Niels ook in deze wedstrijd zijn kwaliteiten laten zien en behoedde hij het team met een paar goede reddingen voor een grotere achterstand. Kampong wist in de 71e minuut dan toch nog een keer te scoren, een magistrale lob waar werkelijk niets tegen in de brengen viel: 0-4.

Tot en met de laatste minuut probeerde sv Huizen om van de nul af te komen, wat uiteindelijk niet lukte. Niet heel leuk om zo wedstrijden te spelen. Verliezen is niet leuk, al hoort het bij het spelletje. Als het dan maar een gelijkwaardige pot had kunnen zijn en dat was deze wedstrijd alles behalve.

Een paar maatjes te klein, zowel fysiek als in voetballende kwaliteiten. Gauw vergeten.