JO17-3 baalt van gelijkspel
    5 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - BFC JO17-3 : 2-2 (2-1)
    jo17-3-baalt-van-gelijkspel

Voor de derde competitiewedstrijd van de JO17-3 van sv Huizen kwam de JO17-3 van BFC op bezoek.
    De uitslagen van beide teams beloofde een wat meer gelijkwaardige wedstrijd te worden dan de vorige die sv Huizen speelde. Het vertrouwen was groot en de spelers van beide teams leken er zin in te hebben.

Die van BFC begonnen scherp en fanatiek aan de wedstrijd. In een hoog tempo werd sv Huizen met de rug tegen de muur gedrukt. Het leverde de snelste tegengoal van dit nog prille seizoen op. Na 2 minuten scoorde BFC, uit een hoekschop kon een BFC speler die dicht bij het doel behoorlijk vrij werd gelaten binnen werken: 0-1. Verbazing en irritatie bij sv Huizen, maar ook weer snel de knop om en voetballen.

De storm die BFC had weten te creëren in de beginfase zakte weg. Sv Huizen begon zich te laten zien in de wedstrijd, al was dit duidelijk andere koek dan de vorige partij. BFC was fel in de duels en leek de grens van het toelaatbare op te zoeken. Shirtjes trekken, vasthouden,  zwaaiende armen, de tegenstander opwachten om op zij te duwen en dat soort ‘trucjes’ ontsierden het spel. Lastig om tegen te spelen, zeker voor een ploeg die dan op achterstand staat, maar sv Huizen liet zich er niet van weerhouden om te blijven voetballen.

Bij de eerste wisselronde werd er anders gewisseld dan vooraf was bedacht. Er kwam veel dreiging vanaf de zijkanten op in de aanval van BFC waar Joep en Tim hun handen meer dan vol hadden. Met verse krachten Quin en Thijmen werd geprobeerd om dat gevaar in te dammen.

BFC werd slordiger en sv Huizen leek dat goed aan te voelen. In de 28e minuut kwam er loon naar werken. Wim, die inmiddels al weer lekker op dreef was gekomen, kon een actie tot aan de keeper doorzetten. De goalie kon de bal niet keren, even leek het dat een verdediger de bal nog voor de lijn kon weg werken, maar dat was niet het geval: 1-1.

Zes minuten later kon sv Huizen opnieuw juichen. Na de zoveelste assist van Boaz kon Wim zijn zoveelste goal scoren: 2-1. De rust werd gehaald met die voorsprong en daarbij bereidde de ploeg zich voor op de storm die BFC ongetwijfeld de tweede helft weer zou gaan maken.

De tweede helft werd een spannende strijd. De verwachte storm kwam langzaam maar zeker op gang en hield langer aan dan in de eerste helft. BFC kwam in de 58e minuut op gelijke hoogte. Een momentje van onoplettendheid bij sv Huizen werd genadeloos afgestraft. De doelpuntenmaker kwam in balbezit recht voor het doel op een meter of 17, zonder een tegenstander in de buurt. Een strak schot in de rechterhoek liet Niels kansloos: 2-2.

In de dug-out van sv Huizen werd de angst dat BFC door zou drukken uitgesproken, in het veld stroopten de jongens de mouwen nog maar eens een keer op. Sv Huizen was nog het dichtst bij de overwinning, een bekeken lob van Wim spatte op de lat uiteen.

In de laatste fase van de wedstrijd liet BFC zich helaas ook weer van een andere kant zien. Heetgebakerd, onsportief en respectloos. Na een opstootje werd Nick met geel van het veld gestuurd en hoewel iedereen kon zien dat er van beide kanten werd gereageerd kon BGC wel met 11 man blijven staan. Kort daarop liep de linksvoor door op keeper Niels die dat met een blessure moest bekopen. Ook hier werd niet tegen op getreden zoals dat had gemoeten. Typerend dat kort daarna dezelfde speler deze actie nog eens een keer herhaalde.

Kort voor tijd kreeg BFC een vrije trap tegen. De betrokken speler van BFC reageerde daar heftig op in woord en gebaar en trapte de bal weg. Het was het toppunt van inconsequentie toen deze speler daar niet in gelijke mate mee werd gecorrigeerd.

Na het laatste fluitsignaal dreigde er een opstootje. Ferm optreden van de coach van BFC was nodig om de gemoederen te bedaren. Sneu om te zien dat er dan toch nog jongens zien die buiten het zicht van de leider het nodig vinden om op grote afstand nog even een middelvinger op te steken. Dezelfde jongens die daarna op het parkeerterrein het hoogste woord hadden, ze zouden wel even wat ‘armen en benen willen breken’. Opmerkelijk dat er niets van werd gezegd en ze gewoon in een auto konden instappen en naar huis werden gebracht. Kansloos….

Sv Huizen JO17-3 baalde van het gelijke spel en dat wordt dan als positief punt beschouwd. Met een speler minder, dan toch nog vol voor de overwinning willen gaan en dan balen als het niet lukt. Misschien was het ook wel voor een groot deel balen omdat het team het onsportieve spel had willen afstraffen en dat niet was gelukt. De volgende tegenstanders zijn gewaarschuwd, zowel van sv Huizen als van BFC.