De JO17-1 had afgelopen week, met nog 1 speelronde te gaan, een periodetitel inzicht. Met deze periodetitel kunnen zij strijden om terug te komen op de 4de divisie niveau, waar zij in het seizoen 2018/2019 uit degradeerden. Afgelopen zaterdag werd 4 - 0 van FC Delta Sports '95 gewonnen waarmee deelname aan de nacompetitie een feit is.

Even terugblikken naar dat seizoen 2017/2018:

Onder leiding van Marc de Vries stond er een groep dat goed begon aan het seizoen, maar uiteindelijk toch streden tegen degradatie. In de laatste paar wedstrijden en in de nacompetitie nam Sidney Schipper in goed overleg met Marc (door werkverplichtingen) dit traject over. Sidney was op dat moment de trainer van de JO11 selectie dat kampioen was geworden in de hoofdklasse.

Door een aantal belangrijke overwinningen te boeken was het tot in de laatste wedstrijd spannend of het team zich zou handhaven, direct degraderen of zich veilig moest spelen in de nacompetitie.

Helaas werd het nacompetitie waar over 3 wedstrijden bepaald kon worden of dit team op 4de divisie niveau mocht blijven spelen. Het team werd helaas uitgeschakeld na strafschoppen en moest naar de hoofdklasse.

Het nieuwe seizoen 2018/ 2019:

Onder leiding van Sidney zou het seizoen in de teken staan van strijden voor promotie door een talentvolle groep bij elkaar te krijgen. De huidige selectie bestaat uit 16 spelers waarvan 5 eerstejaars voetballers (overgekomen vanuit de JO15-1) en een aantal tweedejaars spelers die de degradatie hebben meegemaakt of zich hebben aangemeld bij SV Huizen. Deze groep is gedurende het seizoen steeds meer een groep geworden waar verschillende culturen bij elkaar zijn gekomen. Een team dat met spelprincipes speelt die elke wedstrijd terugkomen, een groep dat gemotiveerd is maar zo nu en dan nog wat puberaal gedrag vertoond. Als trainer vind Sidney dat heerlijk, want jongens moeten namelijk jongens zijn en blijven zoals dat past in hun eigen ontwikkeling.

Tijdens het seizoen werden de kwaliteiten en een manier van spelen steeds duidelijker. Het seizoen begon slecht met een 0-2 verlies bij een strijdende titelkandidaat, maar na die wedstrijd begon het besef van beter zijn en worden te vallen bij de jongens. Na de winterstop stond het team dan ook een periode op de eerste plek.

Het wisselvallige van deze leeftijdscategorie kwam ook naar voren en helaas hebben we ook een aantal mindere wedstrijden gespeeld met belangrijke verliespunten in wedstrijden waar het team op voorsprong stond. Deze wedstrijden hebben daarom ook bepaald of we mee konden doen in het kampioenschap. De wedstrijden tegen wat lager geklasseerde teams bleken vaker wat lastiger te zijn voor het team.

Het team is in de competitie op een 3de plek  geeindigd met 4 punten minder dan de koploper Victoria. Door het binnen halen van een periodetitel kan de JO17-1 blijven strijden voor promotie naar de 4e divisie waarin de jongens alles op alles zullen zetten om dat te bewerkstelligen.

Komen jullie ons ondersteunen in deze belangrijke fase van het seizoen? Alle kleine beetjes zullen helpen in het behalen van promotie en om een mooi seizoen een positief einde te geven. De eerste wedstrijd van de nacompetitie word aanstaande zaterdag om 13:00 gespeeld tegen Union uit en in Malden (Sportpark De Kluis, Kluissestraat 2 6581KW Malden)