JO10-4 boekt eerste overwinning van het seizoen
    24 nov 2019
    sv Huizen JO10-4 Sabina Thiel
    jo10-4-boekt-eerste-overwinning-van-het-seizoen

Jongens JO10-4 boekt eerste overwinning.

Huizen JO10-4  - AS 80-10: 6 -1

Het zat er sinds de herfstvakantie al steeds aan te komen en nu is het gelukt, jullie eerste overwinning van het seizoen. Complimenten, wat een enthousiasme en inzet vandaag.

Half 9 ’s morgen stonden we als compleet team op het veld, eerste lastige keuze die gemaakt moest worden, wie gaat er keepen. Helaas hebben we geen vaste keeper en vaak wordt er iemand min of meer een beetje gedwongen om te keepen. Vandaag was Sebastiaan “ de klos”, hij had dit seizoen nog nooit gekeept dus het werd tijd dat hij zijn kunsten eens mocht vertonen. Met enige dwang en tegenzin trok hij het keepersshirt en de handschoenen aan.

De wedstrijd begon, lang bleef het 0 – 0 met leuk spel en diverse kansen. Na ongeveer een kwartier hadden we een perfecte aanval over meerdere spelers waarbij Floris uiteindelijk een prima voorzet afleverde aan Destin die zorgde voor de 1 – 0. Nog geen 4 minuten laten wederom een mooie aanval en Fares die de bal mooi voorgaf op Destin en Destin de 2 – 0 maakte. 2 – 0 dat gaf jullie moed en hoop, zoveel hadden we nog nooit voorgestaan.  Seb en Loef stonden hun mannetje in de verdediging en zorgde ervoor dat Sebastiaan niet al te veel te doen kreeg. Yassin, Anas, Fares en Mike speelden voor wat ze waard waren.

Floris dacht laat ik het eens proberen en met een mooi afstandsschot maakte het de 3 – 0.  Vrijwel direct erna wederom een doelpunt van Floris maar deze werd helaas afgekeurd omdat de scheids vond dat hij niet gedribbeld had maar het beoordeelde als een direct schot vanaf de intrap.

Dan helaas toch weer dat moment dat jullie elke wedstrijd overkomt. Tegenstander heeft de bal en jullie rennen er met zijn vijven op af, lopen elkaar vervolgens in de weg en niemand die de tegenstander echt aanpakt. Omdat alle overige spelers van de tegenstander dan geen dekking hebben is het vervolgens een koud kunstje om een vrije man te vinden en simpel alleen voor de keeper de bal erin te schieten.

Jongens deze “fout” blijven jullie maken, dat moet anders…. We spreken af dat er één iemand naar de tegenstander gaat en dat de andere spelers bij zijn eigen tegenspeler blijft.

Sebastiaan had vervolgens nog wat prima reddingen en met  3 – 1 gingen we limonade drinken.

Tweede helft, meteen na rust een mooi afstandsschot van Destin op de keeper welke de keeper kon wegstompen, een attente Anas benutte de rebound en maakte er 4 -1 van. Vervolgens 5 -1 na een mooie voorzet van Destin en doelpunt van Floris. Jullie geloofden er nu echt in, we kunnen winnen. Seb en Loef gingen nog sterker verdedigen en Yassin, Fares, Mike en Anas hadden nog enkele mooie kansen.

Het werd vervolgens nog 6 -1 door Floris.  Eindelijk! Het is gelukt, jullie eerste overwinning. Dit moet natuurlijk gevierd worden met patat. Helaas dachten ze daar in de kantine van Huizen anders over dus we hebben de overwinning vervolgens gevierd met kaasstengels gesponsord door de vader van Floris.

De patat houden jullie tegoed jongens. Laten we hope dat jullie overwinning jullie moed geeft en dat jullie zo leuk blijven spelen. Ik ben ervan overtuigd dat er dan veel meer overwinningen gaan volgen.

Volgende week spelen we in Utrecht en zijn we precies met 6 man, allemaal op tijd naar bed dus van de week en gezond eten…… ziek worden is namelijk niet toegestaan.

Tot volgende week.