logo connect logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
logo connect logo huizer kaasgilde

Informatie

Met ingang van september 2011 is s.v. Huizen van start gegaan met de Meco Champions League Competitie voor 5, 6 en net 7 jarige kinderen.

Afgelopen jaren is namelijk gebleken dat de overgang naar de F-categorie (spelen op een half veld) voor veel kinderen een grote stap is. De wolvenarena (veld met boarding) is klein en vertrouwd. Kinderen die graag eerst de kat uit de boom kijken, kunnen zich goed verschuilen achter kinderen die graag het initiatief nemen. Deze kinderen juichen en rennen hard mee maar als je goed oplet, heeft dit kind vaak maar een enkele keer de bal gehad. Wat je ziet als deze kinderen naar de F gaan dat de aansluiting er niet is. Kinderen spelen van de een op de ander dag op een half veld, de vertrouwde boarding is verdwenen en het verschuilen achter een andere speler wordt ineens lastig. Daarnaast gaan de kinderen tegen teams voetballen die vaak al ouder zijn wat ook niet ten gunste komt voor de uitslagen. Een nederlaag van 17-1 komt ook dikwijls voor wat geen positieve uitwerking heeft.

Om deze brug kleiner te maken (wolven naar F-categorie) en de doorstroom, aansluiting en de ontwikkeling van de spelers te bevorderen heeft s.v. Huizen gezocht naar een trainer die hier met succes ervaring mee heeft, dit probleem kent en hier zichtbare oplossingen/trainingen voor heeft.

Meco Champions League voor 5, 6 en 7 jarige spelers:
    • Wedstrijden zijn in een competitievorm met gelijkwaardige spelers, 4 tegen 4, zonder keeper en zonder boarding.
    • Wedstrijden worden alleen gespeeld bij s.v. Huizen op zaterdag van 08.45 – 10.00 uur op veld 1 (hoofdveld/kunstgras).
    • Training op vrijdagmiddag van 16.30 – 17.30 uur.
    • Maximaal 1 jaar contibutievrij  (m.u.v. eenmalig inschrijfgeld ad 17.50 euro) tenzij je dat jaar 7 jaar wordt of (vervroegd) overgaat naar de JO8.
    • Meco zorgt voor representatieve kleding op de wedstrijddag.
    O.l.v. trainer Fion Helderman en zijn assistenten.

Fion houdt de ontwikkeling van de spelers goed in de gaten en zal spelers die sneller gaan in hun ontwikkeling overdragen aan de Technische Jeugd Coördinator F, MCL en wolven: Peter van den Driessche.

Algemene informatie over het lidmaatschap bij sv Huizen staat hier. Daar staat ook het inschrijfformulier om je kind aan te melden als lid.