https://www.svhuizen.nl/jeugd/mcl/informatie/_581____NL
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   

  Informatie

  Met ingang van september 2011 is s.v. Huizen van start gegaan met de Meco Champions League Competitie voor 5, 6 en net 7 jarige kinderen.
   
  Afgelopen jaren is namelijk gebleken dat de overgang naar de JO8-categorie (spelen op een kwart veld) voor veel kinderen een grote stap is. De wolvenarena (veld met boarding) is klein en vertrouwd. Kinderen die graag eerst de kat uit de boom kijken, kunnen zich goed verschuilen achter kinderen die graag het initiatief nemen. Deze kinderen juichen en rennen hard mee maar als je goed oplet, heeft dit kind vaak maar een enkele keer de bal gehad. Wat je ziet als deze kinderen naar de JO8 gaan dat de aansluiting er niet is. Kinderen spelen van de een op de ander dag op een half veld, de vertrouwde boarding is verdwenen en het verschuilen achter een andere speler wordt ineens lastig. Daarnaast gaan de kinderen tegen teams voetballen die vaak al ouder zijn wat ook niet ten gunste komt voor de uitslagen. Een nederlaag van 17-1 komt ook dikwijls voor wat geen positieve uitwerking heeft.
   
  Om deze brug kleiner te maken (wolven naar J08-categorie) en de doorstroom, aansluiting en de ontwikkeling van de spelers te bevorderen heeft s.v. Huizen gezocht naar een trainer die hier met succes ervaring mee heeft, dit probleem kent en hier zichtbare oplossingen/trainingen voor heeft.
   
  Meco Champions League voor 5, 6 en 7 jarige spelers:
  • Wedstrijden zijn in een competitievorm met gelijkwaardige spelers, 4 tegen 4, zonder keeper en zonder boarding.
  • Wedstrijden worden alleen gespeeld bij s.v. Huizen op zaterdag van 08.45 – 10.00 uur op veld 1 (hoofdveld/kunstgras).
  • Training op woensdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur. (LET OP: een half uur eerder dan in najaar 2018)
  • Maximaal 1 jaar contibutievrij  (m.u.v. eenmalig inschrijfgeld ad 17.50 euro) tenzij je dat jaar 7 jaar wordt of (vervroegd) overgaat naar de JO8.
  • Meco zorgt voor representatieve kleding op de wedstrijddag.
  O.l.v. de Hoofdtrainer MCL en zijn assistenten.
   
  De ontwikkeling van de spelers wordt goed in de gaten gedouden en de spelers die sneller gaan in hun ontwikkeling worden overdragen aan de Technische Coördinator Jeugd J10-JO9-JO8, MCL en wolven: Sandor Lammers.
   
  Algemene informatie over het lidmaatschap bij sv Huizen staat hier. Daar staat ook het inschrijfformulier om je kind aan te melden als lid.