https://www.svhuizen.nl/jetlag-huizen-waterwijk-0-2/n4509c168
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Jetlag? Huizen - Waterwijk: 0-2
  18 jan 2020
  Ron Tuijnman
  Midweeks nog lekker trainen onder de Spaanse zon en nu in de hagelbuien aantreden tegen Waterwijk was iets teveel gevraagd voor de mannen van Arnold Klein. Een verslag...
  jetlag-huizen-waterwijk-0-2

  Weerzien
  Voor het eerst sinds december weer eens naar de Wolfskamer. Het weer nodigt daar niet echt toe uit en heel eerlijk gezegd had ik die winterstop wel even nodig ook. Niet zozeer door onze club – al waren de laatste resultaten voor de stop niet van dien aard dat ik handenwrijvend achter de PC was gaan zitten – maar vanwege wat persoonlijke zaken die veel van mijn aandacht en energie vereist hadden.
  Op het ongebruikelijke tijdstip van half een is het even aanpoten om op tijd te komen en ik besluit maar meteen de catacomben in te duiken om een namenlijstje te zien te bemachtigen. Dat is meestal een heel gedoe bij vriendschappelijke wedstrijden. Als de kleedkamerdeur van onze Almeerse gasten opengaat loop ik meteen tegen de brede glimlach van Desmond Mensen aan: de lange verdediger die seizoenen lang het geel-groen om de schouders had. Maar ook loop ik Gianni Hermans tegen het inmiddels gespierde lijf. Als ik dan ook nog Veirano Slager ontdek, dan krijgt deze wedstrijd toch wel iets van een soort reünie.
  Trainer Mohamed el Abdallaoui is zeer bereidwillig en WhatsAppt me de keurige namenlijst van zijn manschappen. Ik wou dat ze het allemaal zo goed voor elkaar hadden en zo bereidwillig waren! Mijn dank!
  Waterwijk is een flinke vereniging daar in de Almeerder polder. Niet alleen vier zaterdag teams bij de heren senioren, maar ook het dubbele aantal dat zondags aantreedt. Zaterdag 1 bungelt wat troosteloos op de twaalfde plek van de 2e klasse B en lijkt daarmee op voorhand een lekkere tegenstander om de tweede seizoenshelft mee af te trappen.
  Bij Huizen nog geen Knul en Van Waveren inzetbaar. Dat is toch een beetje een tegenvaller. Stilletjes had ik daar toch wel een beetje op gehoopt. Ook doelman Hensen is niet helemaal okselfris uit een ‘vriendschappelijk’ partijtje zaalvoetbal gekomen en zal vervangen worden door Thijs Laan en Brian Willemse.
  Als de spelers net naar binnen zijn denk ik even de skilift van de skibaan te horen, maar het is het gekletter van de eerste stortbui op het tribunedak…

  Hoopvol
  En dan geeft de onvolprezen arbiter Bax het startsein en ziet het handjevol getrouwen dat de snijdende wind heeft getrotseerd hoe Huizen meteen de aanval kiest. Sebastian van Kammen jaagt een bal hard voor de goal van Gianni Hermans langs na een aanval die begon bij een ‘blinde’ breedtepass van Joshua Lo-Asioe. Daarmee lijkt de aanvalsopzet al in de kiem gesmoord, maar Dennis Lamme is attent, jaagt goed af en weet de bal bij Nassir Maachi te doen belanden die de scherpe voorzet geeft waar Van Kammen dus deze gevaarlijke schuiver uit produceert. Het ziet er allemaal best hoopvol uit van Huizer zijde en behoudens de hagelbuien lijkt er geen vuiltje aan de lucht.
  Dan in de vierde minuut gaat Hamid Rida(? De rugnummers waren slecht vanaf de tribune te onderscheiden) er als een speer vandoor. Als je Kogeldans er uit weet te sprinten, dan moet je van goeden huize komen! Oog in oog met doelman Laan kiest Rida zijn hoek en ziet vol afgrijzen toe hoe Laan met een katachtige reactie de tegentreffer weet te voorkomen.
  De corner komt voor en opnieuw moet Laan zijn kwaliteiten tonen als de bal van dichtbij wordt ingezet: gestrekt weet hij wederom een treffer te voorkomen. Dan is hij echter kansloos als de bal opnieuw in wordt gezet en van dichtbij door de attente Kuba Kacperski wordt ingetikt: 0-1, en deze deksel klapt wel hard neer op de Huizer neuzen. Bepaald geen loon naar werken, maar wie zegt dat voetbal eerlijk moet zijn?

  Domper nummer twee
  Verbeten gaat Huizen op zoek naar de gelijkmaker. Tim Boterenbrood onderbreekt de snode plannen van Yosef Disi en staat zo aan het begin van een volgende Huizer aanvalsopzet. Slim stuurt hij Joshua Lo-Asioe weg die echter op de rand van het strafschopgebied resoluut getorpedeerd wordt. Waterwijk is bepaald niet van plan leuk mee te werken aan een partijtje inschieten voor de Huizer aanvalslinie en gesterkt door die onverwachte voorsprong zien de mannen van Mohamed el Abdallaoui een stuntje in de lucht hangen. De underdog-rol past ze als een oude sweater!
  Moeizaam komt Lo-Asioe weer in de benen en inmiddels hebben Van Kammen en Maachi achter de bal post gevat. Van die twee jaagt Maachi de bal hard in de muur, waarbij Waterwijk de rebound gebruikt om meteen een scherpe counter op te zetten. Hoewel Huizen bepaald moeite had met de recht-toe-recht-aan-aanvalsopzet van onze gasten weet men deze uitval toch het hoofd te bieden en om te buigen. Tim Boterenbrood begint dan aan een kleine slalom waarna hij de bal recht op doelman Hermans jaagt. Een actie die een beter lot verdiend had.
  We zijn een goed kwartier onderweg als Laurens Kooij de bal keurig bij Maachi aflevert. Weer wordt Sergae Kogeldans diep gestuurd waarna deze een spijkerharde pegel richting eerste paal loslaat. Helaas miste het schot op centimeters de goede kant van de paal en spatte nu via het aluminium naast. Weer een goede kans op de gelijkmaker die door botte pech op niets uitliep, want ik denk dat ook de uitstekend keepende Hermans deze spetter niet gehad zou hebben wanneer hij luttele centimeters verder de paal geraakt zou hebben…
  Opgelucht neemt Hermans de uittrap en via korte en directe lijnen wordt de bal richting Thijs Laan gedirigeerd. En dan is men centraal achterin even niet bij de les als de bal voor komt. Met een schitterende volley vanuit de heup jaagt Hamid Rida de bal van een meter of twaalf spijkerhard achter de kansloze Thijs Laan. 0-2 en vergeet die prettige tegenstander om mee te beginnen maar…

  Ploeteren
  En weer moet Huizen zich over een teleurstelling heen zetten, het geloof in eigen kunnen weer zien te hervinden om tegen die achterstand aan te kunnen boksen. Nadat een schot van Van Kammen nog over was gegaan, haalt de gedreven spelende Boterenbrood de achterlijn om de bal scherp voor te geven. Gretig komt Laurens Kooij bij de eerste paal aanzetten maar de bal schampt slechts zijn voorhoofd. Via een vreemde carambole spat de bal recht omhoog en dan krijgt Gianni Hermans in zijn eigen doelgebied ‘een kontje’ als hij de bal wil vangen en dat is arbiter Bax uiteraard niet ontgaan.
  Een minuut later wordt een hard schot van Nassir Maachi half geblokt in de Waterwijkse defensie en valt de bal onverwachts voor de voeten van Boterenbrood. Die haalt verrast door de onverwachte kans uit en ziet ook zijn inzet geblokt. Ook een schot van Tristen Kroeze komt niet verder dan de veilige handen van Gianni Hermans.
  Weer een uitbraak van Boterenbrood en opnieuw zet Waterwijk alles op alles om hem te stuiten. Het levert Boterenbrood een zogenaamd ‘ijsbeentje’ op: een knietje in het bovenbeen en voor hem is de wedstrijd daarna klaar en komt Hidde van der Veldt hem vervangen.
  We naderen de rust als Nassir Maachi nog maar eens verwoestend uithaalt. De bal lijkt onhoudbaar richting hoek te vliegen en opnieuw laat Hermans zien een uitstekende doelman te zijn: stijlvol ranselt hij de bal uit het doelvlak en behoedt zijn ploeg zo voor de Huizer aansluitingstreffer.

  Rust
  De laatste Huizer kans van deze eerste helft is voor Lo-Asioe die goed bij de eerste paal opduikt als Maachi de bal hard en zuiver inbrengt. Lo-Asioe krijgt er wel een voetje tegenaan maar kan er te weinig richting aan meegeven voor een treffer: hard spat de bal tegen de reclameborden en moet Huizen dus de kleedkamer in met een toch wel pijnlijke 0-2 achterstand waar men vooraf toch niet echt rekening mee gehouden zou hebben. Natuurlijk relativeren we dat het ‘maar’ een oefenpotje is en dat dit allemaal ‘niks zegt’, maar ik heb toch altijd het gevoel dat ook dit soort nederlagen best wel een deukje in het zelfvertrouwen van een team slaan. Het zelfvertrouwen dat juist een beetje opgepoetst had moeten worden met een nette overwinning op deze laagvlieger uit de tweede klasse.
  Huizen speelt zeker niet slecht, maar heeft moeite met de directe aanvalsopbouw van Waterwijk waar het zelf te vaak voor de ingewikkelde en dus verkeerde oplossing koos. Voeg daar dan ook een tikje disfortuin bij en de 0-2 is op zich wel verklaarbaar. Natuurlijk mist Huizen wel wat namen in deze basis, maar ook dan zou Huizen ‘groot genoeg’ geacht moeten worden om zich het minimaal het hoofd boven water te houden en is dit toch weer even slikken voor de Huizer getrouwen.
  Dani Schmitz, Mike van ’t Land, Jasper van Vark en Brian Willemse maken serieus aanstalten om er na rust meteen in te komen. Eens zien of dat een verschil zal weten te maken.

  Tweede helft
  Ook bij onze gasten een aantal wissels. Uiteraard krijg ik niet meteen mee wie er in of uit zijn gegaan, alleen dat Gianni Hermans vervangen is door Tymo Harmsen.
  Huizen opent met een geplaatst schot van Joshua Lo-Asioe dat Harmsen opgelucht de wangen doet bollen als de bal rakelings naast gaat.
  Dan zien we een interessant duel tussen Desmond Mensen en Nassir Maachi als die laatste dreigt door te breken. Mensen lijkt de mindere, maar verbeten weet hij Maachi toch de bal te ontfutselen. De bal dreigt echter zo voor de voeten van Schmitz te rollen en dat is Mensens eer te na: fanatiek werpt hij zich ook voor die inzet. Desmond wilde zijn oude club nadrukkelijk een poepie laten ruiken!
  Huizen blijft de aansluiting zoeken, maar ook nu weer via de omslachtige weg. Alleen Maachi wist af wen toe met directe acties gevaar te stichten. Zo ook als hij goed doorzet en vanuit moeilijke hoek de bal rakelings voorlangs jaagt.
  Met een uur op mijn klok haalt Lo-Asioe de achterlijn door goed door te zetten. Ook de voorzet is knap en als Nassir Maachi de bal voor de goal op de hak neemt weet hij de bal echter geen richting meer te geven. Als een raket spat de bal recht omhoog en is dan een prooi voor doelman Harmsen. Het zat gewoon weer even niet lekker mee.
  Na een langlopende aanval over veel schijven gaat Dani Schmitz dan neer op de rand van het strafschopgebied. Hij zet zich zelf achter de bal. Ook nu weet de bal echter de muur niet te passeren en uit de rebound jaagt Schmitz de bal recht op Harmsen.

  Wissels
  Ook Olivier Blaauw, Timo Weber en Servanio Martina worden dan ingebracht. Klein wil zoveel mogelijk spelers aan speelminuten helpen, maar veelvuldig wisselen komt de stabiliteit van een ploeg zelden ten goede. Tot mijn verrassing gaat Martina in de laatste lijn lopen. Die verrassing lijkt nog groter te worden als ik constateer dat hij het daar uitstekend doet! In mijn beleving was hij vooral aanvaller/spits, maar zo centraal achterin blijkt hij dus ook uitstekend uit de voeten te kunnen. Multi-inzetbaar heet dat!
  Waterwijk neemt weer even het heft in handen en nadat Yosef Disi de bal rakelings voorlangs had geschoten wordt Brian Willemse nadrukkelijk op de proef gesteld als Niels van de Zaal een vrije trap leep langs het tweemans muurtje schiet. Willemse is op zijn post. Aan onze doelmannen zou het vandaag niet liggen, want opnieuw is Willemse reddende engel als een snelle aanval een fraaie schietkans oplevert. Weer is Willemse een perfecte sta-in-de-weg.
  Als Huizen dan zelf weer aan aanvallen toekomt zien we hoe Dennis Lamme een vrije trap over de kruising krult. Het ziet er allemaal veelbelovend uit, maar Huizen blaft wel, maar weet niet te bijten. Huizen kan niet en Waterwijk hoeft niet en dat maakt de slotfase in die snijdende wind best wel een hele zit. Alleen de enthousiast invallende Van Vark doet mijn hart wat sneller kloppen. ‘n Geweldige mentaliteit heeft die knul: schikt zich zonder morren in zijn rol als stand-in en stáát er gewoon als er een beroep op hem wordt gedaan. Altijd 100% inzet en werkend als een paard.

  Slotfase
  In de slotfase nog een reuzenkans voor Schmitz als Van der Veldt schitterend doorgaat. Doelman Harmsen komt zijn doel uit om de doorgebroken Van der Veldt af te stoppen. Hidde legt de bal keurig breed op de mee opgelopen Schmitz die de bal maar voor het inschieten heeft. Hij wacht echter te lang met het beslissende tikje en dat geeft een Waterwijkverdediger de kans hem de voet dwars te zetten. Dan is ook Harmsen weer ter plekke om de bal naar zich toe te grabbelen. Deze had er echt wel in gemogen, maar weer laat Huizen een 100% kans aan zich voorbij gaan. Ook Nassir Maachi stuit in de dying seconds nog op de dapper uitkomende Harmsen als Willemse zich even daarvoor nog nadrukkelijk had onderscheiden bij een doorbraak van Adel Bel Hanafi en dan vindt arbiter Bax het wel genoeg voor vandaag en mogen we eindelijk de warmte van douche en kantine opzoeken…

  Arnold Klein
  “Nee, het ging er vandaag alleen maar om om de jongens minuutjes te laten maken,” negeert Klein mijn zure opmerking dat we het maar aan de jetlag moesten wijten. “Het enige waar we vandaag mee bezig zijn geweest is om het voetbal er weer in te brengen. Bij vlagen zagen we dat ze goed met de posities bezig zijn, alleen verdedigend zag het er vandaag niet best uit. Er was vandaag ook een goal bij waarbij er gewoon even geen communicatie was tussen Tim Krux en Jeroen Lamme, dat kan gebeuren na een goede week samen. Volgende week gaat het er weer echt om en dan staan we er gewoon weer. Vandaag gewoon weer even in de benen zijn, minuutjes maken en niet naar het resultaat kijken. Volgende week weer competitie en daar zijn de jongens zich echt wel van bewust.
  We hebben een paar goede trainingsdagen in Torremolinos gehad. Het ging wel uit van de club, maar de jongens hebben dat voor het grootste deel zelf bekostigd om eens wat anders te kunnen doen. Het ging allemaal in een goede sfeer en de groep is heel hecht met elkaar bezig geweest. We hebben goed geëvalueerd waar we het afgelopen half jaar goed en minder goed in hebben gepresteerd en voor onszelf vastgesteld dat we bepaalde tegenstanders op een andere manier zullen moeten gaan bestrijden. We zijn woensdag laat terug gekomen, donderdag dus niet kunnen trainen en nu dus zo vanuit de Spaanse zon hier de kou weer in, dat was wel even een overgang. Dus vandaag vooral iedereen zijn minuutjes geven en dan volop aan de bak als volgende week de competitie er weer is.
  Hensen kampt inderdaad met een blessure en die hebben we uit voorzorg langs de kant gelaten. Knul en Van Waveren gaan eerst eens kijken of ze vier trainingen volop aan de bak kunnen. Als dat lukt kunnen we ze weer aan de selectie toevoegen.
  Het was inderdaad aanvallend niet echt creatief wat we vandaag hebben laten zien. Maar goed, dat weten we al weken. We zijn op zoek naar ‘bevrijdende momenten’ en die zullen er zeker komen, maar daar zullen we dan wel hard aan moeten werken. We beginnen straks gewoon weer opnieuw aan de competitie. Voor Roda hadden we ook een slechte generale. Het is gewoon zaak voor ons om volgende week alle koppies de goede kant op te hebben en daar heb ik nog steeds alle vertrouwen in. Ook voor de spelers is het weer nieuwe ronde, nieuwe kansen en moet iedereen zich weer waarmaken. Een aantal jongens heeft zeker een mentale stap voorwaarts gemaakt en dient zich nu nadrukkelijk aan. Het is aan ons als staf om daar de juiste keuzes uit te maken. We kennen de tegenstanders nu en weten wat ons te wachten staat. We kunnen dan kiezen voor andere typen spelers op bepaalde posities…”

  Jasper van Vark
  Ik prees hem al in het verslag en ik vond dat het tijd was om deze uitstekende stand-in eens aan het woord te laten.
  “Dank je wel!“ glundert Jasper als ik hem een van de weinige lichtpuntjes van vandaag noem. “Ik denk wel dat áls ik er in kom, dat ik dan altijd mijn uiterste best doe. Dat is ook een beetje mijn ‘ding’, mijn mentaliteit. Ik moet zeggen dat het vandaag voor mij persoonlijk ook wel lekker ging voor de minuten die ik kreeg. Ik probeer altijd alles te geven en voor mijn gevoel heb ik dat vandaag ook goed ingevuld voor de ploeg.
  Natuurlijk realiseer ik me dat ik met Sergae Kogeldans een geduchte concurrent heb, die speel je maar zo niet uit de basis. Ik moet me gewoon schikken en opladen voor die rol als invaller. We moeten het met z’n allen doen, ook als je op de bank zit moet je scherp en gemotiveerd zijn, denk ik.
  Vorige week donderdag tegen Sportlust heb ik ook gespeeld en toen was het verdedigend wel in orde, maar aanvallend wat minder. Ik denk dat ik daar nu weer een klein stapje in heb gemaakt. Ik maak voor mijn gevoel zeker nog stappen in de goede richting.
  Mijn ambitie blijft natuurlijk gericht op het eerste elftal. Soms speel ik in het tweede en dan probeer ik daar een wat meer leidende rol te pakken. Maar je voetbalt om in het eerste te spelen, natuurlijk. Maar ik ben realist genoeg om genoegen te nemen met de minuten die ik nu krijg. Kogeldans doet het natuurlijk hartstikke goed, maar het is niet zo dat ik daardoor op zal geven en zal elke training hard werken om hem er op een gegeven moment toch uit te spelen. Ik denk dat dat de enig juiste mentaliteit is voor een sportman.
  We hebben met zijn allen heerlijk genoten van het trainingskamp, veel leuke activiteiten gedaan. We zijn er als team nóg weer hechter van geworden. De saamhorigheid is groot en we hebben veel voor elkaar over, gunnen het elkaar ook. Vandaag hebben we ook weer genoeg leermomenten opgepikt ook al verliezen we deze wedstrijd dan. We weten nu toch ook weer even waar we nog wat accenten op moeten leggen naar volgende week toe als Argon weer op het programma staat. We zijn er als groep op gebrand om goed te starten. De kwaliteiten hebben we er gewoon voor! We willen soms wat te graag en zoeken dan de ingewikkelde oplossing over te veel schijven. Soms moet je heel simpel de bal terugleggen op de zestien en uithalen en maar zien wat daar uit komt…”

  Servanio Martina
  Deze lange spits was voor mij wel een beetje een openbaring in de laatste lijn. Hoewel hij zichzelf nog steeds als spits ziet, voldeed hij achterin prima. Reden om eens met deze zwijgzame vriendelijke reus te spreken…
  “Ik heb wel een aantal wedstrijden centraal achterin gespeeld,” vertelt hij als ik hem complimenteer met zijn goede optreden. “Ik viel in in de tweede helft en probeerde het gewoon goed op te pakken centraal achterin. Ik probeerde het allemaal wat ‘compacter’ te maken. Natuurlijk heb ik voor achterin mijn lengte mee. Dat werkt natuurlijk wel mee bij kopballen en zo. Ik ben inderdaad wel multi-inzetbaar. Die moeten er ook zijn,” grinnikt hij bescheiden.
  “Het is inderdaad jammer dat het verder in de uitslag niet tot uitdrukking kwam, maar we zetten gewoon door, we zien dan wel waar het schip strandt.
  We hebben een paar heerlijke dagen in Spanje gehad. Naast de trainingen ook veel met de jongens op stap geweest, leuke activiteiten en uitjes gedaan.”
  Je kwam van NVC en nu voor het eerste jaar bij Huizen…
  “Ja, ik speelde daar centraal omdat ze al de nodige spitsen rond hadden lopen. Ik kwam van Vriendenschaar waar ik ook in de spits stond. Ik heb daar vijf seizoenen in gespeeld en zijn we kampioen geworden en gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse. Ik wilde bij NVC een stap maken, maar toen gingen ze van de zondag naar de zaterdag en dan ga je dus weer helemaal onderaan beginnen. Daar had ik geen zin in. Daarbij wilde ik toch op zaterdag gaan spelen en zo kwam Huizen dus in beeld. Ik hang er momenteel wel een beetje ‘tussenin’. Je hoopt als voetballer natuurlijk altijd dat je in de basis staat. Ik hoop nog steeds dat ik hier in de spits terecht kom, dat is mijn ding, dat ben ik altijd geweest. Maar verder heb ik het hier geweldig naar mijn zin. De groep is leuk en gezellig, dus ik wacht maar rustig af wat Huizen met me van plan is…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  De nederlaag viel me toch wat rauw op mijn dak. Dit is niet waar ik op gehoopt had. Ondanks alle geruststellende woorden dat het allemaal wel goed komt als de competitie eenmaal weer van start gaat, had ik toch graag een herboren Huizen zien spelen, gretig om aan de tweede helft van de competitie te gaan beginnen.
  Hoopvol vond ik toch het feit dat we ons toch weer de nodige kansen wisten te scheppen. Als Vrouwe Fortuna vanmiddag geen dutje had gedaan, dan hadden we zeker gelijk gespeeld en misschien zelfs gewonnen. Hadden komt als hebben te laat is en als mijn moeder een snor had gehad was het mijn vader geweest… De nederlaag is een feit en doet toch een beetje zeer in het groen-gele hart.
  Een zwaarder verlies voor Huizen is echter het overlijden van Lampie Kriek. Ik miste al een tijdje die lange grijze eminentie, de schouders wat opgetrokken en altijd in gezelschap van die andere Huizer coryfeeën Paul Kos en Henk van Metelen. De scherpe oogjes schrander achter het wat afgezakte brilletje, vlijmscherp maar rustig in zijn analyses die er zelden naast zaten. Het is vreemd en onwerkelijk je een Huizen voor te stellen zonder Lampie langs de lijn…
  Ook vanaf deze plek alle sterkte voor de nabestaanden bij het verwerken van dit verlies.
  Volgende week dan nog één keer oefenen en dan zaterdag naar Argon voor de tweede helft van de competitie. Helemaal gerust ben ik er toch nog niet op…

  Huizen - Waterwijk 0-2 (0-2)

  5. Kuba Kacperski 0-1
  18. Hamid Rida 0-2