Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  In Memoriam Arie Bout

  Gepubliceerd op:

  Vandaag bereikte ons het bericht van overlijden van ons legendarische lid Arie Bout. Hij is 91 jaar geworden.

  De laatste jaren leefde hij steeds meer in de schemer van vergeten en geheugenverlies.

  Een aantal jaren terug stond hij nog langs de lijn om de prestaties te volgen van ons vlaggenschip, waar hij zelf zoveel jaren deel van had uitgemaakt.

  In het tehuis waar hij verbleef riepen zijn medebewoners : ‘wij hebben geen Johan Cruijff, wij hebben Arie Bout’.

  Arie was een absolute sterkhouder - zoals dat nu heet - van een elftal dat met name onder Evert Sterk - what is in a name! - in 1950, 1951 en 1961 furore maakte als landskampioen in het zaterdagvoetbal.  In 1958 werd het elftal afdelingskampioen en in 1964 werd de KNVB beker gewonnen.  Als misschien wel beste speler ooit, behoorde hij zelf ook tot de landelijke top en maakte derhalve deel uit van het Nederlands Zaterdagelftal, waarvoor hij twaalf keer uitkwam.

  Van ons eerste landelijk kampioenselftal van 1950 met cracks als Joost Boor, Gijs van de Born, Piet Baas, de broers Kriek en Andries Honing om er enige te noemen, was Arie de laatste die nog leefde.

  Fameus waren zijn corners waarvan er diverse doel troffen zonder dat er iemand van de tegenpartij en van ons team aan te pas kwamen. Echte inswingers die je nauwelijks meer ziet.

  Vorig seizoen nog eenmaal in een thuiswedstrijd, waarbij ik het als omroeper van dienst niet kon nalaten bij dat doelpunt uit te roepen: ‘van Arie Bout-achtige allure’.

  We zullen Arie gedenken vooraf aan onze eerstvolgende thuiswedstrijd op 29 oktober.

  Namens het bestuur,

  Klaas Vos

  Gerelateerde artikelen