https://www.svhuizen.nl/huizers-kwartiertje-ook-in-bennekom-2-3/n1135c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Opnieuw heeft Huizen gewonnen door een 2-0 achterstand om te buigen in de laatste 15 minuten. Ditmaal was Bennekom het slachtoffer na gouden wissels van Tijs Schipper.
  huizers-kwartiertje-ook-in-bennekom-2-3

  Opnieuw heeft Huizen gewonnen door een 2-0 achterstand om te buigen in de laatste 15 minuten. Ditmaal was Bennekom het slachtoffer na gouden wissels van Tijs Schipper.

  Kort na aankomst op de Eikelhof in Bennekom valt er een behoorlijke plensbui. Er valt zoveel water in korte tijd dat je je bij een normaal ‘gras’voetbalveld zorgen zou maken over de vraag of de wedstrijd wel doorgang kan vinden. Bennekom beschikt echter net als zoveel andere amateurverenigingen over een kunstgras-voorziening op het hoofdveld. Aan de ene kant kant mooi natuurlijk, aan de andere krijg ik direct visioenen van mijn actieve voetbalcarrière (erg lang geleden) toen we ons juist verheugden op dit type weer, waarbij natte velden het domein werden van lange slidings, vliegende tackles en grote modderkluiten. Het kunstgrasveld van Bennekom blijft echter onverstoorbaar onder de grote hoeveelheid hemelwater,ook al oogt de mat vlak voor de wedstrijd wel wat glad en lijken de kunstgrasvezels enigszins plat op het veld te liggen. Ik ontmoet TC’er Mark Schipper, die waarschuwt voor een moeilijke middag. “Het wordt weer billenknijpen”, aldus Mark.
  Met de woorden van Mark nog in mijn gedachte schaar ik mij met een aantal getrouwen in het inmiddels aarzelend doorgebroken zonnetje langs de Bennekommer zijlijn. En ziedaar, na nauwelijks één minuut gaat het al fout. Danny Benning haakt al of niet moedwilllig zijn directe tegenstander en arbiter Van den Helder wijst naar een plek in het stafschopgebied die angstig veel aan de strafschopstip doet denken. “Welnee” zeggen omstanders, “hij fluit voor een schwalbe, niets aan de hand”. Van den Helder blijkt echter wel degelijk te vinden dat er iets aan de hand was, deponeert de bal op de stip en geeft de verbouwereerde Benning een gele kaart. Brian Willemse zit dichtbij de inzet van Kevin Sissing, maar net niet voldoende (1-0). Dat is lekker dan, de meeste spelers van Huizen hebben nog geen bal geraakt, maar staan ondertussen al wel op achterstand. Huizen probeert op het glibberige veld het initiatief te nemen en via de vleugels de verdediging van Bennekom in verlegenheid te brengen. Dat lukt echter totaal niet. Veel, heel veel balverlies, onzorgvuldige passing en het soms simpelweg maar over de zijlijn of naar een tegenstander plaatsen van de bal levert de nodige ergernis op bij het trainersduo Schipper/de Vries. “Ga nou eens voetballen” briest de Marker vanaf zijn zitplaats naast de dugout. Vooralsnog aan dovemansoren. Huizen speelt slecht en omdat ook Bennekom niet veel meer kan brengen dan een flinke portie inzet en fysiek geweld doet het af en toe zeer aan de ogen. Staan we hier naar een wedstrijd op Hoofdklasse niveau te kijken ?
  Dan opeens een mooie pass van Danny Benning op Gilermo Pengel. Een snelle rush en een mooie voorzet volgen maar de inzet van Omar Limon eindigt op het lichaam van de vallende doelman Sjoerd Rensen. Sam Doeve penetreert nog een keer gevaarlijk in het strafschopgebied van Bennekom en dat is het eigenlijk wel voor wat betreft de noemenswaardige aanvalsdrang van de geelgroenen in de eerste helft. Bennekom creëert niet veel meer, maar weet toch kort voor rust een veilig ogende 2-0 tussenstand op het scorebord te krijgen. Een prachtige dieptepass van Gianluca de Jong wordt door Kevin Sissing op waarde geschat. Huizen verdediger Erik Wisse durft een ‘ingreep’ in strafschopgebied niet aan en ook Huizen doelman Brian Willemse laat zich verschalken door de bewegingen van Sissing (2-0).
  In het sfeervolle businesshome van Bennekom haal ik ietwat onverschillig de schouders op. “Wij worden dit seizoen niet onrustig van een 2-0 achterstand” probeer ik. Ietwat meewarige blikken zijn mijn deel. “Dat lukt niet altijd” en “hoeveel kansen heeft Huizen dan wel gehad” krijg ik te horen, maar er zijn ook wel mensen die refereren aan eerdere huzarenstukjes die Huizen dit seizoen uithaalde. Eerlijk gezegd geef ik zelf weinig meer voor de kansen van ons keurkorps. Huizen speelt in mijn ogen één van de slechtste wedstrijden van het seizoen en de kans dat dit tij nog keert tegen het fysiek sterke Bennekom schat ik als zeer laag in. Ik troost mij met het traditionele balletje gehakt (een goede middenmotor) en de gedachte dat het niet elke week feest kan zijn. 
  Toch verbaas ik mij in de tweede helft over de thuisploeg. In plaats van door te drukken en de wedstrijd definitief in het slot te gooien neemt Bennekom een ietwat afwachtende houding aan. Tijdrekken, treuzelen met ingooien, niet op de juiste plaats ingooien;  scheidsrechter van den Helder is er maar druk mee, maar als voetballiefhebber word je hier niet vrolijk van. Toch krijgt de thuisploeg de kansen op een definitief nekschot. De grootste ontstaat na opnieuw een dieptepass op de gevaarlijke Sissing, die vanaf randje buitenspel door mag stomen naar het doel van Brian Willemse. Ietwat uitgeweken naar de rand van het strafschopgebied besluit Sissing op het laatste moment niet zelf te schieten maar de bal op een presenteerblaadje aan één van zijn meegekomen medespelers te geven. Met een geweldige reflex weet doelman Willemse de bal uit zijn doel te ranselen en daarmee een vrijwel zekere vroegtijdige beslissing te voorkomen. Als Bennekom nog een aantal mogelijkheden niet weet te verzilveren, vindt Huizen toch weer de kracht voor een eindoffensief. Het sein komt van de bank. Tijs Schipper wisselt zijn verdedigende middenvelder Robbert de Graaf en centrale verdediger Peter Vastenhouw voor  twee aanvallend ingestelde spelers, te weten Quincy van Waveren en Aron Klaassen. Ruim een kwartier voor tijd gaat Schipper zelfs nog een stapje verder door rechstback Rudy Etwi te wisselen voor supersub Garrett Jones. En het pakt opnieuw wonderwel goed uit. Jones staat  goed en wel in het veld of hij wordt al op avontuur gestuurd door Aron Klaassen. De snelle invaller laat iedereen zijn hielen zien en laat ook Rensen met een bekeken schuiver kansloos. “Zou het dan toch nog?” vragen de Huizen supporters zich af. Het antwoord ligt opnieuw bij een invaller; Aron Klaassen houdt in een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Rensen het hoofd koel en scoort tot grote vreugde de gelijkmaker. Bennekom is teleurgesteld en conditioneel kapot gespeeld.  Aanvoerder Sam Doeve (hij heeft minstens een halve marathon gelopen) zweept zijn mannen nog een keer naar voren en Bennekom siddert. Vlak voor tijd dwarrelt  een hoge voorzet van Gilermo Pengel net over de vingertoppen van Rensen in de doelmond. Daar staat Aron Klaassen al klaar om de 2-3 in te koppen, maar met een uiterste krachtsinspanning probeert Bennekom-verdediger Mark van Steenbergen dit onheil te voorkomen. Dat lukt echter niet en via Klaassen en van Steenbergen vliegt de bal tegen de touwen.
  Bennekom krijgt nog een vrije trap op de rand van de zestien (bekwaam gestopt door Willemse) en zelfs keeper Rensen probeert bij een corner de gelijkmaker te forceren,maar het lukt niet meer. Huizen heeft het weer geflikt!
  “Natuurlijk zaten er risico’s aan die wissels”, stelt een glunderende Tijs Schipper na afloop. “Maar je kunt beter één keer met 6-0 verliezen dan zes keer met 1-0; dus vallen we aan waar mogelijk is".

  Scoreverloop:

  01. Kevin Sissing (penalty) 1-0
  41. Kevin Sissing 2-0
  78. Garrett Jones 2-1
  82. Aron Klaassen 2-2
  85. Aron Klaassen 2-3

  Opstelling Bennekom:

  Sjoerd Rensen, Remco Speelziek, Leon Broekhof, Mark van Steenbergen, Gökhan Yilmaz (46. Mo Bendadi), Mo Ajiach (72. Marc Bos), Brayton Biekman, Marciano Aalders (83. Dave Magee), Gianluca de Jong, Kevin Sissing en Omar Riani.

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Danny Benning, Erik Wisse, Peter Vastenhouw (61. Quincy van Waveren), Rudy Etwi (75. Garrett Jones), Robbert de Graaf (61. Aron Klaassen), Vincent Verbond, Sam Doeve, Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.