Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Huizer Mix sterker dan Katwijker Mix

  Gepubliceerd op:

  We mogen weer!

  Toch wel wat gespannen moet ik vroeg op pad voor de opening van onze voorbereiding. Het voelt toch wat onwennig na al die maanden van schrijvers-werkeloosheid. Drie, vier keer wordt de inhoud van de tas geïnspecteerd voor vertrek: niets vergeten? Vulpen schijft? Schrijfblok aanwezig?
  Op het ongebruikelijke tijdstip van 12.00 uur staat de ontmoeting in Katwijk gepland, want om half drie speelt het tweede deel van de Katwijker mix-selectie nóg een wedstrijd, verneem ik later.
  Op het uitgestrekte complex van de Katwijkers is het even zoeken naar de kantine. Ik ben geen ochtendmens en ben zo tegen elven toch wel toe aan iets om de ochtendtrek te stillen. Helaas: nog niet open! Met een Snicker wordt de ergste trek gestild.
  Tweede divisionist Katwijk is geen misselijke opening van de oefencampagne. Ook een ‘mix’ van selectie en Onder23 mag toch als een tegenstander van formaat gezien worden, ook al worden de ‘kanonnen’ Marciano Mengerink en Robbert Susan voor de middag-editie bewaard. De Katwijkers hebben ook al het nodige aan voorbereiding achter de rug als ik de website mag geloven en Huizen zal dus meteen stevig aan de bak moeten. Maar goed, je weet na zo’n wedstrijd wel meteen waar je zwakke plekken zitten en waar de komende weken de aandacht nog eens stevig op gevestigd moet worden.
  Zoals gewoonlijk is het een hele klus om een lijstje met namen en rugnummers voor zo’n oefenwedstrijd te pakken te krijgen. Ik moet zeggen: de Katwijker staf in de persoon van Patrick van der Fits spande zich tot het uiterste in om me een namenlijstje te bezorgen. Waarvoor ook vanaf hier nogmaals mijn dank.
  Van de eigen ploeg heb ik helaas geen lijstje en hoewel ik werkend aan de nieuwe presentatiegids toch wel een beetje op de hoogte ben van de namen en de gezichten, zie ik hier toch ook de nodige onbekende koppies rondhollen – spelers van onze Onder23 selectie. Mocht ik dus hier en daar een naam verwisselen in het verslag, dan bij voorbaat mijn excuses!

  Overeind

  Van enig ontzag is geen sprake als de wedstrijdbal dan eindelijk gevonden is en gaat rollen. Huizen speelt brutaal haar eigen spelletje en tracht combinerend onder de druk van Katwijk uit te spelen en zoekt bij tijd en wijle de aanval via diepe ballen op de snelle Laurens Kooij. Katwijk oogt wat geroutineerder, wat vertrouwder, hetgeen uiteraard niet vreemd is met al wat meer trainingsarbeid in de benen. Huizen houdt echter keurig stand en we zien als eerste gevaar een voorzet van Dave Star die even voor wat onrust in de zestien voor Jaime Hensen zorgt. We lossen het zonder verdere kleerscheuren op.
  Aan de andere kant forceert Huizen de eerste corner van de wedstrijd die in eerste instantie afgeslagen lijkt te worden. Huizen brengt de bal opnieuw ‘hoog voor de pot’ en daar wordt de bal door de Katwijker doelman geroutineerd weg gebokst.
  De aanvallen van Katwijk lijken echter toch wat doortastender dan die van Huizen. Sergae Kogeldans ruimt een voorzet van Fian Janmaat en aan de andere kant maakt Tim Boterenbrood het de linksbuiten van Katwijk verdomde lastig. Boterenbrood moet daarbij echter wel tot het gaatje en hij zal de eerste helft dan ook niet vol weten te maken. Hij was voor mij toch wel een van Huizens sterkhouders in die openingsfase.

  Evenknie

  En naarmate de eerste helft vordert, ontpopt Huizen zich toch stukje bij beetje tot de evenknie van de Katwijker tweede divisionist. Freek de Oude zet goed door en worstelt zich op wilskracht richting strafschopgebied, de combinatie met Kooij en Visser oogt soepel en als Visser afdrukt, mag Katwijk van geluk spreken dat het er nog een voetje tussen wist te krijgen – of gewoon ‘goed verdedigd’ uiteraard…
  Dan even een hachelijk momentje voor doelman Hensen: ineens breekt Katwijker spits Mitchel Schet door en met een tegendraadse inzet lijkt de bal zomaar het doel in te rollen. Gelukkig is daar onze nummer 3 – Zeb Visser – die de bal nog voor de doellijn weet te ruimen. Dichter was Katwijk nog niet bij een goal geweest.
  Diezelfde Schet dreigt er dan over de flank doorheen te spurten als we een klein half uur onderweg zijn. Weer is het Boterenbrood die dan alles uit de kast moet halen om verder onheil te voorkomen. Daarna is die kast bij Boterenbrood dus leeg en wordt hij vervangen door Tristen Kroeze.
  Aan de andere kant een snelle uitval: vanaf het middenveld verstuurt de leep spelende Theo Visser een gouden pass op de op snelheid zijnde Freek de Oude. Die snijdt naar binnen en alleen een noodgreep weet dan zijn doorbraak nog te verijdelen. Even buiten de zestien mag Huizen een vrije trap nemen. Met Anouar Aktaou heeft Huizen een nieuw ‘kanon’ in huis gehaald. Het schot is hard, maar vormt geen probleem voor doelman Timon Fikkert van Katwijk.
  Wéér een vrije trap voor Huizen op een gevaarlijke plek als De Oude in een innige omhelzing de doortocht wordt belet. Deze keer is het Sebastian van Kammen die er zich achter zet en met een lepe krulbal de inlopende Tristen Kroeze bereikt. Dit soort kansen gaan of de wereld, óf de goal over en helaas volleert Tristen de bal deze keer dus naast de goal. Een fraaie, maar lastig te verzilveren kans. Maar Huizen krabbelt toch wat aan de Katwijker poort!

  Rust

  Nadat Fian Janmaat nog een keer onrust on onze zestien gestookt had met een scherpe voorzet die onberoerd voorlangs vliegt en Anouar Aktaou min of meer hetzelfde voor de goal van Fikkert deed gaan we dus doelpuntloos de rust in. Een stand waar beide teams zich denk ik wel in kunnen vinden, denk ik. Katwijk oogde over de gehele eerste helft wat gevaarlijker dan Huizen, maar erg veel zweetdruppels heeft doelman Hensen daar verder niet voor hoeven vergieten.
  Naar verluidt komen er de tweede helft twee compleet gewijzigde ploegen het veld in, dus eigenlijk moeten we dit als een soort eindstand beschouwen. 0-0 Tegen een tweede divisionist is geen gek resultaat als eerste optreden na maanden van stilstand. Tweede helft: nieuwe ronde nieuwe kansen!

  Vuur

  Met een bijna volledig vervangen selectie begint Huizen aan de tweede helft. En hoe! De vonken spatten er vanaf: gretig laat ‘Huizen B’ de tanden zien en fel en gedreven wordt de thuisploeg afgejaagd. En dat heeft al meteen effect: fel jaagt Ritchie Zinga zijn tegenstander af, verovert de bal en zet venijnig koers richting Fikkert. Zijn tegenstander ziet het broekje van Zinga als laatste redmiddel. En dan knapt er wat bij Zinga: het elastiek van zijn broekje! De broek zakt hem op de knieën en hoe hij het voor elkaar kreeg kreeg ie het voor elkaar, maar met de koordjes zwabberend tussen de enkels weet hij de bal langs de uitkomende Fikkert te schuiven en via de binnenkant van de verre paal hobbelt de bal naar de 0-1. “Hij hield mijn broekje vast en ik liep gewoon door!” glunderde Zinga na afloop.
  Huizen behoudt de felheid en bijna gelaten staat Katwijk toe hoe haar opbouw volkomen verstoord wordt. De kleine blonde schicht Frankie van den Bosch en de met een heerlijk rastakapseltje langs de lijn daverende Ludwuincy Marceli (‘Ludi’ voor intimi) – ook twee turven hoog – missen ieder ontzag voor tegenstanders die zo ongeveer het dubbele in gewicht zijn. Verbijsterd laten de Katwijkers zich de ballen van de voet jagen.
  Een fraaie combinatie tussen Joshua Lo-Asioe, Ritchie Zinga (inmiddels van een reservebroekje voorzien), en die Marceli loopt helaas op niets uit, maar de uitvoering van de combinatie was een lust voor het voetbaloog!
  En zo kan het gebeuren dat pas in de vijfenzestigste minuut de zojuist ingevallen doelman Mitchell van Schaik voor het eerst aan de bak moet bij een hoge voorzet - een klus die hij overigens netjes klaart.
  Twee minuten later heeft Zinga opnieuw een treffer op de schoen als nummer 20 van Katwijk (niet op mijn lijstje, dus ik vermoed dat het Daan Hartemink of Loyd van den Wilden was) op een hoge bal mistast en Zinga zo in lastige hoek voor Fikkert zet. De bal gaat dan ook voorlangs aangezien behalve Zinga niemand op die bal gerekend had.

  Slotfase

  Katwijk tracht nog wel aan te zetten om die nederlaag te voorkomen. Nieuwe aanwinst Edon Fatahi mag dan profiteren van een onzorgvuldigheidje in de Huizer defensie en alleen voor doelman Van Schaik opdoemen. Van Schaik lijkt even te aarzelen met uitkomen, maar beweegt goed mee en blijft goed op de benen waardoor de hoek voor Fatahi wat lastig wordt. Hij blijft goed kijken en weet de harde inzet alsnog weg te boksen. De corner die daar uit voort vloeit levert weliswaar een wat hachelijke situatie in het doelgebied op, maar de opvallend sterke Robin Creebsburg en zijn maten weten de klus zonder kleerscheuren te klaren.
  Vlak voor me kleunt Marceli er weer fel in bij Henrik Boer, een Katwijker waar hij twee keer uit kon. Verbijsterd en verslagen komt de reus weer overeind. Geen protest, louter berusting… Dat kan je dus blijkbaar ook afdwingen.
  Het heilig vuur dooft niet alleen bij Boer, heel Katwijk legt zich er zo langzamerhand bij neer dat Huizen hier met de zege vandoor gaat. Doelman Fikkert staat vier minuten voor tijd wat ver voor zijn doel en dat is iets waar Theo Visser (de tweede helft meer voorin te vinden) sluw het oog in had. Met een weergaloze boogbal van zeker veertig meter verschalkt hij Fikkert, die weerloos moet toe zien hoe daar in de verte de bal richting doel zeilt… Maar helaas: de deklat is spelbreker voor Visser en met een zinderende ‘peng!’ waarvan de voetballiefhebber ballen in de buik krijgt, spat de bal helaas over.
  Diezelfde Visser stuurt dan twee minuten later Frank van den Bosch weg met een pass die qua schoonheid zijn boogbal evenaarde. Van den Bosch weet dan doelman Fikkert niet te verschalken, maar als de Katwijker goalie denkt rustig op te kunnen bouwen, dan ligt ineens die kleine wervelwind weer op zijn schoenen. Fikkert komt met de schrik vrij, maar het tekende de gedrevenheid van onze jonge ploeg.
  De uitstekend leidende arbiter moet dan in de slotfase nog geel uitdelen aan Dave Star als hij wat al te innig zijn armen om de spurtende Hidde van der Veldt heen slaat. Nadat een goede voorzet nog fraai voor de goal van Fikkert was gedraaid en twee Huizers elkaar jammerlijk in de weg liepen, is de eerste overwinning in deze oefencampagne dan toch een feit: Katwijk Mix – Huizer Mix: 0-1.

  Arnold Klein

  Ook het interviewen is weer even wennen. Maar gelukkig kan ik met Arnold Klein weer snel de draad oppakken.
  Heb je nog zaken gezien die je niet verwacht hebt? Waar je aan moet werken de komende weken?”
  “Nee, we hadden vandaag de prioriteit gezet op het verdedigende aspect, om naar voren te schuiven wanneer de mogelijkheid zich daartoe voordeed. Ik wilde de bereidheid en het loopvermogen van spelers graag zien, dat was het belangrijkste. Verder was ik benieuwd hoe we er conditioneel voor zouden staan na de coronaperiode. Het was hier en daar nog wat onwennig na al die maanden stilstand, maar dat lag in de lijn der verwachtingen.
  Opbouwend miste ik de eerste helft wat ‘slimheid’. Dat hebben we de tweede helft getracht wat om te zetten zodat we wat slimmer onder de druk uit konden voetballen.”
  Nou had ik de indruk dat Katwijk de tweede helft een wat mindere formatie in het veld bracht…”
  “Dat maakt me niet uit, het gaat erom hoe Katwijk wilde voetballen en dat deden ze de eerste en de tweede helft exact hetzelfde.”
  Het viel me op dat Theo Visser de eerste helft vooral vanaf het middenveld opereerde als spelverdeler en de tweede helft meer in de voorste lijn terug te vinden was…”
  “Vandaag was de opzet dat de spelers allemaal vijfenveertig minuten speeltijd zouden krijgen. Theo moest noodgedwongen de tweede helft nog even invallen. Maar Theo is inderdaad een lepe speler die ‘op tien’ en ‘op negen’ kan spelen. We moeten zien wat voor ons zijn beste rol voor het team is. Maar het is zeker een speler die weer veel voor ons kan gaan betekenen komend seizoen.
  Voetballend hebben we weinig tot niets weggegeven. Alleen in de omschakeling kon Katwijk het een en ander brengen, daarin waren zijn met name in de eerste helft gevaarlijk geweest”.
  Hoe is je die ‘mix’ van Onder23 en eerste selectie bevallen?”
  “Die jongens zitten er niet voor niets bij. We hebben nog twee spelers die op vakantie zijn en we willen de aansluiting tussen Onder23 en de eerste selectie zo strak mogelijk houden. Spelers trainen regelmatig met één mee en iedereen die meetraint krijgt zijn kans. Spelers laten zelf zien of ze er graag bij willen horen. Maar er zat bij die vijf van vandaag en bij de jongens die al meegetraind hebben een stuk gretigheid in dat me uitstekend beviel. Zo’n Marceli is een bescheiden maar o zo nuttige speler. Die zal nooit verzaken als je een beroep op hem doet. Uiteindelijk ga ik een elftal formeren waarbij er onderling een ‘klik’ is, waar een vechtmachine in zit, voor mooi-weer-voetballers kan dat betekenen dat ze het onderspit moeten delven…
  Maar goed: je bent al blij dat je na al die tijd weer eens een wedstrijd hebt en als je die dan ook nog winnend weet af te sluiten, dan is dat alleen maar goed voor de moraal!”

  Ludwuincy Marceli

  ‘Ludi’ voor intimi. Hij was één van de spelers die me erg konden bekoren vandaag. Klein, maar dapper, fel en gedreven, voor de duvel niet bang…”
  “Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen,” klinkt het bescheiden als ik hem na afloop vertel dat hij me erg was opgevallen. Dat felle is de laatste jaren wel standaard voor mijn spel geworden. Ik probeer heel kort op mijn man te zitten. Vroeger was ik nog wel eens bang om een duel aan te gaan, maar toen heeft een trainer me opgedragen ‘er gewoon in te kletsen’ en dat doe ik dus nog steeds…”
  Als speler van Onder23 moet ik een beetje gissen naar zijn naam en heel even ontstaat er wat hilariteit als ik denk dat Ludwuincy zijn achternaam is.
  “Nee, Ludwuincy is gewoon mijn voornaam, Marceli is mijn achternaam. Omdat veel mensen het een ingewikkelde naam vinden kort ik ‘m altijd af naar ‘Ludi’.
  Ik ben nieuw bij s.v.Huizen en heb hiervoor bij Forza Almere in het eerste gespeeld. Dat is een hele jonge club waar ik vanaf de D’tjes gespeeld heb. Nu ben ik dan naar s.v.Huizen gekomen samen met een andere jongen en speel hier nu in Onder23. Ik heb de eerste trainingen voor de zomerstop meegedaan hier en blijkbaar deed ik dat wel aardig, want ik werd beloond dat ik met de selectie mee mocht trainen en nu dan zelfs even minuten mocht maken. Dat is voor mij eigenlijk sneller dan dat ik verwacht had, ik wilde gewoon in Onder23 laten zien wat ik in huis heb. Als ik een volgende keer weer bij he eerste mag aansluiten, dan zal ik gewoon weer de volle honderd procent geven!”

  Apenstaartjes Kijk op de Zaak

  Eén zwaluw maakt nog geen zomer en oefenpotjes kunnen soms een bedrieglijk beeld geven. Maar hoe je het ook wendt of keert: starten met een overwinning is altijd lekkerder dan van het veld gepoetst te worden – hoe leerzaam dat laatste ook mag zijn…
  Van een ‘basiself’ is uiteraard nog geen sprake, ook bij de Katwijkers niet, maar hoe dan ook mag je toch iets meer kwaliteit verwachten als tweede divisionist dan van s.v.Huizen als bescheiden eerste klassertje. Dat Huizen zich knap staande hield in haar eerste oefenpotje mag je in dat opzicht toch wel een redelijk goede prestatie noemen.
  Wat me vooral goed deed was een aantal talenten uit die Onder23-ploeg. Natuurlijk gingen die als de brandweer in hun eerste optreden in Huizen 1 en je moet nog maar afwachten of ze dat ook iedere week op kunnen brengen, maar ik heb toch wel genoten van spelers als Marceli en Vanden Bosch, van die sterke Creebsburg en nog wat spelers waar ik de namen helaas nog niet van weet.
  In het verleden heb ik de wedstrijden van onze toenmalige beloften vaak verslagen en ook toen pikte ik er altijd wel wat groeibriljantjes uit. Het stoorde me altijd dat het elftal en die competitie altijd een beetje een ondergeschoven kindje bleef. Ik ben dan ook blij dat dit nu een wat formeler en professioneler karakter heeft gekregen. Ik denk dat s.v.Huizen daarmee een uitstekende stap heeft gezet op opleidingsniveau. Na afloop verklaarde Arnold Klein dat hier de credits vooral ook gaan naar de uitstekende samenwerking die hij met Hoofd Jeugdopleiding Ferry Hendrikse heeft. Dat dat al talentjes als Marceli deze kant op trekt, bewijst dat dit beleid zijn vruchten al aan het afwerpen is. En wellicht is dat nog de grootste winst die ik vandaag mocht constateren.

  Dinsdag de volgende wedstrijd tegen vv Berkum. Aanvang 20:00 uur.

  Heb je op- of aanmerkingen? Correcties of aanvullingen?
  Reacties graag naar Ron "Apestaartje". 

  Gerelateerde artikelen