https://www.svhuizen.nl/huizer-beloften-slepen-punt-uit-het-vuur/n2957c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Na een heerlijke wedstrijd deelden Huizen en DVS`33 de punten in deze openingswedstrijd van de nieuwe beloften-competitie...
  huizer-beloften-slepen-punt-uit-het-vuur

  Druk, Druk, Druk...
  Als je dat drie keer kunt zeggen, dan heb je blijkbaar tijd over, luidt een gevatte opmerking. Maar zo liep het vanavond niet echt. Met een vergadering om zeven en een wedstrijd om acht uur is de agenda knap en krap gevuld. En alsof het niet genoeg is staat dan ook nog alle verkeer rond Utrecht muur en muurvast. Snel dus een stukje preitaart naar binnen gewerkt en dan meteen door naar onze s.v. voor die vergadering en de openingswedstrijd van dit seizoen voor onze beloften.
  Ik verheug me altijd op deze wedstrijden vanwege het onbevangen en sprankelende voetbal dat deze talenten veelal op de mat leggen. Voetbal dat veel meer toeschouwers verdient dan het handjevol familie en getrouwen dat nu de tribune bevolkt.

  Flitsend
  De wedstrijd opent flitsend: beide teams vliegen als ware volbloeds de stal uit en genieten zichtbaar van deze nieuwe competitie. Het is DVS ’33 dat het eerst van zich doet spreken als de dartele nummer 11, Benjamin Roemeon, er tussenuit trekt. Zijn actie is wervelend en hij weet de bal keurig voor te zetten op Isa Kiziler die met de rug naar de goal van onze doelman Gianni Hermans staat. Voor Isa echter zijn draai heeft kunnen voltooien ligt onze dappere doelman al op zijn voeten en bemachtigt zo de bal.
  Maar ook Huizen laat zich niet onbetuigd: Daniël Schmidt worstelt zich op karakter en doorzettingsvermogen langs vier, vijf man, maar wordt uiteindelijk toch gestuit door een overmacht aan tegenstanders. Naïef, maar vol heerlijk elan en prijzenswaardige inzet.

  Heerlijk
  Ook is het genieten van Hidde  van de Veldt die met enige regelmaat zijn directe tegenstander de baas is qua slimheid, kracht en snelheid. Zijn voortzettingen zijn aanvankelijk nog wat ongelukkig, maar allengs krijgt hij daar meer en meer het oog in en begint hij voorzetten op maat te leveren. Met Denny van Loen in de spits die vol voor iedere bal gaat heeft hij daar een dankbaar aanspeelpunt.
  Na een kwartier steekt Van de Veldt knap tussen twee tegenstanders door. Eenmaal met de ruimte voor een pass steekt hij de bal waanzinnig lekker door op de sprintende Van Loen. Als Ziyech een dergelijke pass geeft, dan rolt de hele voetbalpers kwijlend over de grond en wordt hij tot beste voetballer van Nederland gekroond – hier doet Hidde van de Veldt dat alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Van Loen komt oog in oog met doelman Thodorie Velanas die snel zijn goal heeft verlaten en goed blijft kijken. Ook in tweede instantie komt hij  als winnaar uit de strijd met Van Loen tevoorschijn. Het is puur genieten voor de ware voetballiefhebber!

  Voorsprong
  DVS zoekt vaak en graag de aanval via de flanken. Aan de ene kant staat dar die dekselse Roemeon die een heerlijke wedstrijd zou spelen, en aan de andere kant deed de fysiek sterke Jelle Zeeboer weinig voor hem onder. Het zou me niet verbazen als we die Zeeboer aanstaande zaterdag in de wedstrijdselectie zouden aantreffen wanneer ons vlaggenschip in Ermelo aantreedt tegen hoofdmacht van DVS’33. Zeeboer wordt in de achttiende minuut fraai gelanceerd en gaat er op pure snelheid vandoor. Onstuitbaar trekt hij de bal voor over de hele en we zien hoe spits Lars van de Wetering de bal maar voor het inglijden heeft. Tot onze opluchting glijdt hij de bal echter in open positie vóór de goal van Hermans langs… Dan een combinatie Roemeon, Van de Wetering, Zeeboer eindigt kort daarop met een striemend schot dat Hermans met de voeten weet te keren. DVS dringt aan en we hebben het moeilijk op dat moment en het doel van Hermans kreunt onder een waar spervuur van schoten en aanvallen.
  En dan is er weer die Hidde van de Veldt die de bal zo uit de stuit in één keer meeneemt – een hoogstandje op zich. Op snelheid passeert hij zijn man en zet voor op Van Loen die goed de korte hoek zoekt met een striemend schot. Doelman Thodorie Velanas is echter weer een te grote sta in de weg en weet met een geweldige reactie de bal nog uit de hoek naast de paal weg te ranselen. Het levert Huizen een corner op die kort wordt genomen door Van de Veldt en Van Loen. Als Hidde van de Veldt de bal dan terugkrijgt ziet hij het gaatje door het woud van verdedigers en krult de bal met akelige precisie in de verre hoek. En dan is Thodorie Velanas eindelijk geslagen: 1-0!

  Kansen
  Het regent werkelijk kansen voor beide doelen en we hoeven ons dan ook geen moment te vervelen. Vergeten is de koude avondlucht die aan het zomerjasje knaagt, vergeten is de toch wat troosteloze ambiance, het is gewoon een heerlijke pot voetbal!
  Achterin laat Nino van Jaarsveld een fraaie pass vertrekken en weer is het Van de Veldt die zijn tegenstander zijn rugnummer laat zien. Die arme jongen zal vannacht nog wel eens zwetend wakker worden van die steeds kleiner wordende zeven daar in de verte. De pass is weer 100% op maat op de in volle sprint meestormende Van Loen die een vreselijke dreun in gedachten heeft. In gedachten… Want wellicht dat hij zich al juichend richting middenstip zag lopen en dat hij daardoor even zijn concentratie verloor, want hij maait vervolgens finaal langs de bal… Even later komt dat knallende schot er dan wel uit, maar dan ontbeert het helaas weer een fractie aan juiste richting en gaat dus rakelings naast.
  Van de Veldt blijft een plaag voor zijn tegenstander en als we weer een voorzet verwachten als hij er opnieuw langs glijdt, haalt hij verrassend uit en dwingt hij doelman Velanas tot een meesterlijke redding als hij de bal hard richting kruising jaagt.

  Rust
  In de dying seconds voor de rust is het dan weer de beurt aan DVS dat in de persoon van Lars van de Wetering hard op de lat boven Gianni Hermans pegelt. We lijken met de schrik vrij te komen, maar dan is het even later toch raak als diezelfde Van de Wetering een fraaie actie van Zeeboer afrondt: 1-1.
  En zo gaan we de rust in met een zonder meer rechtvaardige 1-1 stand. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en een 4-4 of zo had niet eens een rare stand geweest voor deze uitermate aantrekkelijke eerste helft.
  De eerlijkheid gebiedt te vermelden dat onze gasten het ‘iets’ betere van het spel hadden, maar ook Huizen heeft zoals gesteld de nodige kansen aan zich voorbij laten gaan – letterlijk zelfs…
  Het grote aantal kansen maakt iedere voorspelling bij voorbaat kansloos en we kunnen dan ook alleen maar hopen op een net zo aantrekkelijke tweede helft van dit duel.

  DVS ‘33
  Het zijn onze gasten die wat scherper uit de kleedkamers komen voor deze tweede helft. De eerste minuten doemen de withemden dreigend op aan de rand van het strafschopgebied van doelman Onur Batmann die Gianni Hermans voor deze tweede helft is komen vervangen.
  Batmann mag meteen aan de bak op een schot van Van de Wetering en doet dat met verve.
  Bij ons is Colin Helstone in de ploeg gekomen die de bal aan dat spreekwoordelijke touwtje lijkt te hebben. Ik kan daar stilletjes wel van genieten, maar ik realiseer me ook dat als je dat in de derde divisie doet, dat je dan bij de tweede poging zo ongeveer op je enkels wordt afgezaagd. Maar hier kan dat gelukkig nog wel en het is best wel lekker om te zien hoe deze speler nonchalant de bal in bezit weet te houden tussen diverse verwoed attaquerende tegenstanders.
  Nog een schot van Van de Wetering wordt een prooi voor Onur Batmann en de druk blijft voortduren. Een diepe bal en Onur verlaat zijn goal, maar hééft hem niet! Gelukkig begaat hij geen  overtreding en dan gaat de bal rond tot hij bij Zeeboer komt die zijn schot door onze defensie tot corner gewerkt ziet worden. Huizen wankelt, maar houdt het vooralsnog droog achterin.

  Kansloos
  Dan voltrekt zich toch het onvermijdelijke: weer die Roemeon die er langs vliegt, weer een goede voorzet, weer Van de Wetering die de bal in kansrijke positie op de slof neemt en nu dan met een droge schuiver doelman Onur Batmann kansloos laat: 1-2 en daar is op dat moment niets tegen in te brengen.
  Denny van Loen is er dan nog een keer als de kippen bij als doelman Van Santen van DVS ‘los!’ roept, maar de bal dus niet heeft. Want met de punt van de schoen tipt Van Loen de bal weg voor de graaiende handen van de DVS doelman. Helaas net iets te hard om er daarna zelf nog iets mee aan te kunnen vangen en de bal rolt dan ook gevaarloos achter  Maar het was wel weer even een ‘opveer-momentje’.
  Dan een dramatisch momentje voor onze doelman: hij lijkt de bal eenvoudig weg te kunnen spelen, maar schuift de bal zó in de voeten van Jelle Zeeboer. ‘n Black-out? Het leek wel een ‘bewussie’. Zeeboer schuift de bal dan kalmpjes breed naar de naast hem staande Van de Wetering die deze kans met geen mogelijkheid meer kan missen: 1-3 en Huizen lijkt aan een kansloze missie bezig.

  Veerkracht
  Maar Huizen toont veerkracht. Eerst is het Thomas Muller die een lange voorzet van Collin Veerkamp op waarde lijkt te schatten door goed door te lopen bij de tweede paal. Hij heeft de bal maar voor het inglijden, maar hij komt dan denk ik niet lekker uit met zijn passen. Tja, rugnummer 13 zullen we maar zeggen… Een goede kans gaat verloren.
  De mannen laten zich echter bepaald niet uit het veld slaan en met nog een minuut of tien te gaan is het dan weer Hidde van de Veldt die een corner mag nemen. Zijn bal gaat fraai richting tweede paal waar de lange Denny van Loen (“Ik zag die hele bal niet door de lampen!”) de bal perfect binnenkopt: 2-3! En we ‘leven’ weer…
  Vier minuten later is het dan weer raak als Huizen een snelle counter lanceert. Eerst is er een werkelijk schitterende steekpass, waarna de bal keurig in de loop van Denny van Loen wordt gespeeld. Denny zet aan, wordt aangetikt en gaat neer binnen de zestien. En dan is er maar één straf: penalty! Van Loen tart alle voetbalwetten door er zelf achter te gaan staan, maar dan blijkt hij toch een koele kikker en zonder mankeren jaagt hij de bal in de hoek: 3-3! Turend tegen de felle verlichting kon ik niet zo snel ontdekken wie die fantastische splijtende pass gaf die aan de basis stond voor deze gelijkmaker. Wie het weet mag het me nog even doormailen!
  (Inmiddels is me gemelkd dat de schitterende pass van achteruit van Jurre van Mill kwam en zo voortreffelijk werd doorgespeeld door Thomas Muller, waarvan acte!)...

  Frank Spermon
  En zo sleepten onze beloften een keurige 3-3 uit het vuur tegen deze sterke tegenstander. En met “Bij de 1-3 gaf ik geen stuiver meer voor onze kansen,” open ik het korte gesprekje met beloften-coach Frank Spermon.
  “Tja, aan de ene kant wel, maar aan de andere kant ook weer niet. We konden toch nog wel aanvallend gevaarlijk zijn. We hadden wat wisselingen door moeten voeren en we spelen deze competitie om er van te leren. Het resultaat is daarbij ondergeschikt en als we een grote groep jongens bij ons hebben, dan betekent dat ook veel wisselen. Daarom kwamen we de tweede helft met twee centrale spitsen te voetballen: Thomas Muller, de spits van de A1 en Denny van Loen. Maar we verloren gewoon wel heel veel duels. Dan kom je toch weer bij een stukje mentaal uit, daar moeten we echt aan gaan werken. Een tegenstander kan er te vaak vóór komen, kopkansen hebben we tegen gehad. Zelf zijn we dan ook wat te frivool aan de bal. Een collega van mij, Chris Woerts, die merkte al eens op dat we in Nederland eigenlijk vooral ‘zaalvoetballers’ opleiden en daar zagen we vanavond ook weer wat voorbeelden van. Maar goed, we komen dan toch terug van 1-3 naar 3-3. Er zit ook best spirit in die ploeg. Er zit echt veel talent in deze groep, maar mentaal hebben we nog wel wat stappen te maken…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Een heerlijke voetbalavond, ik kan het wel blijven herhalen, maar gaat u echt zelf eens kijken bij onze beloften. Het voetbal is puur en onversneden, een individuele actie kan en mag er nog, het is genieten.
  Vandaag genoot ik dan met name van Huizens Hidde van de Veldt, van Benjamin Roemeon (hard op weg om weer fit te worden) en Jelle Zeeboer van DVS’33. Zij maakten dat ik zonder meer terugkijk op een welbestede avond. Ik raad het iedere voetballiefhebber van ganser harte aan!