https://www.svhuizen.nl/huizer-beloften-hoogland-beloften-nette-overwinning/n2473c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Onze beloften hebben met een keurige overwinning revanche genomen voor de nederlaag in heenwedstrijd. De wedstrijd leek eigenlijk al voor rust beslist, maar toch werd het nog even spannend…
  huizer-beloften-hoogland-beloften-nette-overwinning

  Sukkel
  Als het woord ‘sukkel’ niet bestond, dan moest het voor mij worden uitgevonden. Druk op het werk en met persoonlijke besognes reisde ik zo uit het werk af richting Houten. Houten, ja, want ik wilde eerst wat eten en had dus abusievelijk mijn TomTom naar een pizzeria in Houten laten zoeken. Halverwege deze dwaling realiseerde ik me mijn vergissing en zette koers naar Hoogland, waar ik in de plaatselijke snackbar een hap-slik-weg-menuutje verorberde. En dus arriveerde ik even na zevenen gewapend met blocnote, thermo-onderbroek en Huizer sjaal in de kantine met de vraag waar ik iemand kon vinden die me de opstelling van Hoogland zou kunnen bezorgen. “In Huizen,” was het gevatte antwoord. “Want dáár spelen ze….”
  En aldus arriveerde ik even voor achten net op tijd op de Wolfskamer om de opstelling aan Hoogland-trainer Peter Visee te vragen. Bereidwillig werd me even later een keurig briefje bezorgd met namen en rugnummers. Waarvoor alsnog mijn dank!
  Op de valreep krijg ik van Frank Spermon nog even de laatste personele wijzigingen van Huizen door: de toch met wat ‘last’ kampende Lucas van Esterik wordt vervangen door Youri van Kommer, verder op de bank nog twee B-junioren die vandaag hun opwachting mogen maken.
  Ook Denny van Loen mag vanavond mee op de elftalfoto en dus straks wat minuten maken om weer wat speelritme terug te krijgen. De foto is even aanpoten voor verzorger Jan van den Dungen, maar uiteindelijk staat en hurkt iedereen naar de zin van de fotograaf en na wat geflits is ook deze groep weer voor de eeuwigheid vastgelegd.

  Er op…
  Huizen opent sterk en neemt meteen het voortouw in dit duel. Al in de tweede minuut heeft Denny van Loen de eerste kans van de wedstrijd als Colin Veerkamp goed doorbreekt en de bal goed voorgeeft. Van Loen kaatst de bal met de buitenkant van de voet rakelings naast.
  Hoogland moet zich beperken met het loeren op foutjes om dan in de snelle omschakeling te proberen gevaarlijk te worden. Maar vooralsnog geeft de Huizer defensie geen krimp en lopen alle pogingen van onze gasten om door de defensie heen te breken op niets uit.
  Dat kan niet worden gezegd van onze aanvallen en met name over de linkerkant komt Huizen een aantal keren gevaarlijk door.
  Zo ook in de achtste minuut. Weer breekt Huizen over de flank door. De bal wordt hard ingezet en caramboleert steil omhoog. Eigenlijk heeft Bob Brilleman nog teveel tijd nodig om de vallende bal te controleren, maar als hij daar toch de tijd voor krijgt is het dan ook ongenadig raak in de verre hoek achter Hoogland doelman Michel van Hoorn: 1-0.

  En erover…
  De eerste klap zal een daalder waard blijken. Weliswaar spartelt Hoogland nog even tegen in de persoon van nummer 10, Stefan Messink die met een schitterende actie en dito steekpass zijn spits in positie brengt. Diens inzet levert Hoogland een hoekschop op die uiteindelijk uitmondt in een afstandsschot van Coen Heus, dat echter eenvoudig door doelman Gianni Hermans onschadelijk werd gemaakt.
  Kort daarop is het Huizen dat dan de 2-0 laat aantekenen als Denny van Loen fraai de bal over de hele breedte van het veld stuurt en Bob Brilleman bereikt. Deze weet op zijn beurt de mee opgekomen Nino van Jaarsveld te bereiken die beheerst zijn hoek uitkiest en die vervolgens met meetkundige precisie weet te vinden.
  2-0 Dus binnen het kwartier en dat belooft in combinatie met de snelle en pittige wedstrijd een leuke avond. De 3-0 zal ook nog voor rust vallen als verdediger Rick van Putten een goede voorzet afgeeft op Colin Veerkamp die doelman Van Hoorn voor de derde keer kansloos laat.

  Genieten!
  Het blijft genieten. Van Loen laat nog even zien dat hij het voetballen bepaald nog niet verleerd is en onderschept op magistrale wijze een breedtepass en zet zich daarmee meteen vrij. Helaas wordt deze actie door de arbiter van dienst afgefloten wegens een eerdere overtreding, maar de actie was een genot op zich. Van Loen zou zich de hele eerste helft goed in de combinatie manifesteren, maar ontbeerde voor de goal nog vaak de scherpte. Zo ook in de 24e minuut als Rick van Putten als een ‘kerel’ blokt en de bal diep het middenveld in spat. Van Loen trekt er tussenuit en komt oog in oog te staan met doelman Van Hoorn. Normaliter appeltje-eitje voor Van Loen, maar nu is Van Hoorn de grote winnaar en zien we een goede kans verloren gaan.
  Ook genieten van een heerlijke actie van de bedrijvige Issam Bounou: ondanks fanatiek afjagen van Hoogland was hij niet van de bal te krijgen  en speelde zich heerlijk vrij, behendig, brutaal, scherp! Heerlijk!
  Ook lijkt hij nog even te scoren als hij aan het einde staat van een prachtige combinatie en met het hoofd een boogbal loslaat die Van Hoorn voor de vierde keer kansloos laat. Maar helaas was er buitenspel geconstateerd door de arbitrage en ging dit feestje dus niet door.
  Van Loen ontvangt dan de bal uit een goede blocktackle die door de sterk spelende Youri van Kommer gezet wordt. Met de bal aan de voet stuift Van Loen weg richting cornervlag en overleeft en passant een stevige aanslag op zijn enkels. De voorzet is machtig scherp en goed hard, alleen is het jammer dat hij zélf de spits is die die bal had moeten afmaken, want verder was er niemand op de penaltystip te bekennen om deze wonderschone voorzet met een doelpunt te bekronen.
  De penaltystip aan de andere kant krijgt dan ineens een hoofdrol toebedeeld als na een dieptepass waar doelman Hermans net wat op tekort komt, de bal ingezet wordt en ons strafschopgebied een soort schiettent wordt. Met veel misbaar stort een van de Hooglanders tegen de plastic sprieten en vanuit de middenstip besluit de scheidsrechter tot een strafschop.
  Aan de ene kant is het natuurlijk niet goed dat Denny van Loen daar opmerkingen over maakt en blijft mekkeren. Aan de andere kant is het wel een teken dat hij gretig is. Het kost hem echter wel een tijdstraf en aangezien hij voor vanavond toch maar voor een half uur spelen op de planning stond, was dit meteen het laatste wat we vandaag van Van Loen zullen zien. Toch jammer: hij had toch wel een stel goede acties die naar ‘meer’ smaakten.
  Centrumspits Bas Wobbes wil dit cadeautje graag uitpakken en als na wat consternatie Van Loen vertrokken is, legt hij aan voor zijn strafschop. Met een air waar Jasper Cillessen jaloers op zou zijn pakt Gianni Hermans de goed ingeschoten bal keurig uit de hoek en gaan we dus met een 3-0 voorsprong de rust in.
  Huizen heeft nadrukkelijk een overwicht en het beste van het spel. Het laatste kwartier sluipt er echter wel wat nonchalance en slordigheid in het spel van onze jonge helden. Met name in de opbouw en achterin heeft men wat al te nadrukkelijk het idee dat men die twee vingers rustig in de neus kan laten zitten…

  Talent
  Het leuke van deze wedstrijden is het bekijken van die jonge talenten. Het zijn ruwe diamanten, onvolgroeide pareltjes en al zeker als ze nog B-junior zijn hebben ze nog een lange weg te gaan. Talent is dan vaak eerder een last dan een zegen, want het geduld om die lange weg te gaan, sneeuwt dan soms wat onder bij de ambities die gevoed worden door datzelfde surplus aan talent.
  Zo ook Batuhan Ciyhan die onder luid applaus van zijn ploeggenoten op de tribune na rust zijn opwachting mag maken. Helaas is het wel een andere smaakmaker Colin Veerkamp die licht aangeslagen voor hem plaats moet maken. Batuhan is zo’n speler waarbij je het idee hebt dat de lampen wat feller gaan schijnen als hij aan de bal komt.  Brutaal en zelfverzekerd aan de bal, goede acties – die hij nog wel wat moet leren doseren – maar een onmiskenbaar talent. Ik hoop dat hij het geduld kan opbrengen zijn talenten te laten rijpen!
  En als we het dan toch over talenten hebben, dan moet ik toch ook echt even stil staan bij Mats Kreek en Youri van Kommer. Van Kommer heeft de stijl en het voorkomen van Joel Veltman, maar ook hetzelfde manco: fysiek wellicht nog net even in de min, begenadigd met een groot voetballend vermogen, maar daardoor helaas ook altijd voor de voetballende oplossing kiezend. Kreek heeft daarentegen wel voldoende fysiek om binnen afzienbare tijd aan te haken bij de selectie. Vandaag speelde hij soeverein en ongenaakbaar, mooie trap, goede pass, rustig onder druk, kopsterk. Een verdediger waar ik een grote toekomst voor voorzie, als hij zich goed blijft ontwikkelen en ook weer dat geduld kan betrachten waar ik het eerder over had.

  Ach….
  Ondanks al dat talent blijft het spel ook in deze beginfase van de tweede helft slordig en onverzorgd. De drive is er een beetje uit, het gaat allemaal te gemakkelijk. En dat kan geen ploeg zich veroorloven: een snelle uitval over onze rechterkant, de doorbraak en de scherpe voorzet. In het sprintduel met de spits van Hoogland raakt onze eigen verdediger de bal ongelukkig en met een schitterende boog zeilt de bal over de kansloze Hermans heen en staat het ineens 3-1… (Correctie via Stanley Vreedeveld: de bal kwam in d esprint lukraak op de knie van de aanvaller en verdween zo met die fdraaie boog in de goal...)
  Ach, hoor je ze denken, niks aan de hand…
  Maar als je de bakens dan niet verzet krijg je het toch moeilijk. Eerst zien we hoe Stefan Messink de bal hard en goed voorzet en er ook bij Hoogland geen spits te bekennen is om deze goede voorzet te bekronen. Ook als we achterin weer slordig lopen te klungelen en er een veel te korte terugspeelbal op Hermans wordt gegeven komen we nog met de schrik vrij, maar de fouten en onzorgvuldigheden stapelen zich op. Hermans grijpt nog een keer stijlvol in op een scherpe voorzet en dan is het uit met de waarschuwingen: kort daarop – we schrijven dan de 73e minuut – belandt de bal voor de voeten van de dominant spelende Martijn Koelewijn die vanuit een moeilijke hoek de bal schitterend over  Hermans lift en mij de 3-2 doet noteren. En dan is het ineens met nog een ruim kwartier te spelen toch even knijpen geblazen daar in die thermo-onderbroek!

  Het zijn de jonkies die ’t doen…
  Gelukkig staan er dan wat jonkies op die de ploeg bij de hand nemen. Colin Helstone breekt dan schitterend door en is dan niet zelfzuchtig als hij oog in oog met de laatste verdediger staat en de bal breed legt op de mee opgekomen Batuhan Ciyhan. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is blijft Batuhan koeltjes en zelfverzekerd en geeft de invaller-doelman van Hoogland geen enkele kans: 4-2.
  We genieten even later nog van een open doekje voor diezelfde Batuhan Ciyhan die als jonkie op een majestueuze wijze aan de bal blijft. Helaas laat hij in de slotminuten nog een goede kans liggen als hij doorbreekt over de rechterflank en hard maar recht op de doelman inschiet. Als Gianni Hermans dan in de ruime extra tijd nog op schitterende wijze een fraaie kopbal van de donkere invaller spits van Hoogland onschadelijk maakt (wellicht kan iemand van Hoogland mij zijn naam nog even doorgeven) is het pleit beslecht en gaat Huizen de kleedkamers in met een terechte overwinning die ze onnodig nog heel even in gevaar hebben laten komen…

  Frank Spermon
  “Inderdaad, het laatste kwartier en het begin van de tweede helft waren slordig,” beaamt trainer Frank Spermon als ik hem mijn korte analyse van de wedstrijd geef. “Dat lijkt wel een beetje ‘Huizen-eigen’, dat hadden we tegen HVC ook met het tweede. Ja, we moesten wat spelers wisselen omdat ze last hadden en op een gegeven moment speelden we zelfs met zijn tienen. Dan mis je met het wegvallen van Veerkamp, Brilleman, Van Jaarsveld en zo toch een beetje de patronen die je er dit seizoen hebt ingeslepen. Na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels die niet om aan te gluren was, hebben we met die B1-jongens toch getracht weer een beetje een frisse wind in het elftal te brengen. Batuhan Ciyhan dat is inderdaad genieten, daar krijgen we van de trainers ook hele goede signalen over. Maar ook zo'n Jurre van Mill, die deed het ook meer dan verdienstelijk voor de eerste keer!"
  Denny van Loen zou eerst maar dertig minuten maken.  En dat werd gaande de wedstrijd eigenlijk op aangeven van de medische staf al vijfenveertig. Dus die hebben we na die tijdstraf niet meer teruggebracht. We zijn blij dat we ‘m heel hebben gehouden en wilden zeker niets forceren.
  Ik ben wel blij met de inzet en de werklust van de jongens, dat was zeker dik voldoende!”

  Conclusie
  Een lekkere wedstrijd, sportief, fel, snel en aantrekkelijk. Niet altijd het beste voetbal, maar wel een veld vol onmiskenbare talenten. Jammer dat er toch altijd relatief weinig mensen op deze wedstrijden afkomen. Vanavond waren de thuisblijvers wederom de grote verliezers. Ik heb weer een heerlijke avond gehad – ondanks het omrijden. Ieder nadeel heb zijn voordeel: anders had ik thuis andijviestamppot moeten eten. En da lus ik nie…

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen, correcties en aanvullingen, reacties als altijd van harte welkom via RON apenstaartje RTPSOFTWARE punt NL