https://www.svhuizen.nl/huizer-beloften-hoogland-beloften-koude-kermis/n1763c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Het was vooral erg koud die dinsdagavond de 17e februari. Helaas bleek ook het spel van onze beloften niet echt hartverwarmend. Een verslag...
  huizer-beloften-hoogland-beloften-koude-kermis

  Laat
  Nadat ik de wedstrijd tegen IJsselmeervogels aan me voorbij heb moeten laten gaan wegens verplichtingen elders, kijk ik uit naar een weerzien met onze aanstormende talenten. Als ik op de Wolfskamer aankom loop ik bijna pardoes een meeting van onze businessclub binnen, maar gelukkig realiseer ik me bijtijds dat de sfeer wel erg gezellig is voor een wedstrijdje van de beloften. In het wedstrijdsecretariaat vind ik dan een select gezelschap bijeen, maar helaas nog zonder enig spoor van onze tegenstander van vanavond: Hoogland. Het geeft mij de tijd onze eigen selectie voor vanavond even door te nemen. Voor de wedstrijd tegen Hoogland zijn ook wat eerste-selectie-spelers opgetrommeld. Leroy Oehlers, Oskar van Logtenstijn, Zakaria El Biyar, Robert Guerain en Danny Roozendaal hebben vanavond ook een plekje gevonden op het wedstrijdformulier. Inmiddels is het al half acht geworden en Daan Weggemans begint toch wat nerveus op zijn telefoon te friemelen. ‘Ze zijn onderweg!’ klinkt het even later opgelucht, maar pas een kwartier later zien we de eerste tekenen van leven van de bezoekers: men was in de veronderstelling dat de wedstrijd pas om half negen begon. Een veronderstelling ingegeven door het feit dat de Hooglanders hun thuiswedstrijden om die tijd spelen. Ik herinner me van de uitwedstrijd inderdaad nog dat men de warming-up naast een trainingspartijtje moest doen omdat er nog volop op het veld getraind werd. Maar goed: beter laat dan nooit en de arbitrage maakte er geen punt van om een kwartiertje later te beginnen.

  Rommelig
  Huizen opent rommelig: onder toeziend oog van hoofdtrainer Henk vd. Pol oogt het spel wat onverzorgd. De eerste kans is dan ook na enkele minuten al voor Hoogland als een kopkans rakelings naast gewerkt wordt. Ik kan niet zien wie, want helaas heeft Hoogland weer die shirts aan met zwarte cijfers op een donkerrode baan, zodat alle namen ‘bij benadering’ zijn en ik me aanbevolen houd voor correcties wat dat betreft. Mijn mailadres staat onder dit verslag.
  Na de kopkans zien we even later opnieuw een fikse kans voor Hoogland ontstaan als bij een doorbraak de bal maar voor het inschuiven lijkt als doelman Gianni Hermans al gepasseerd lijkt. Het is feitelijk buitenspel, want de doelman is ver zijn doel uitgekomen en op het moment van spelen is er slechts één verdediger tussen bal en doel. Maar het ontgaat de vlaggenist van dienst en we zien hoe Hermans verbeten voor zijn laatste kans gaat en de inzet alsnog vanuit geslagen positie weet te keren.
  Ook Huizen weet in deze fase nog wel een paar keer in de buurt van Hooglandgoalie Van Hoorn te komen: eerst is er een goede voorzet van Danny Roozendaal waar spits Kuiper net zijn voet niet tegenaan kan krijgen en even later belandt een vrije trap van El Biyar gevaarlijk in de doelmond. Maar daar blijft het voorlopig dan ook wel bij.

  Score
  Het is vooral Hoogland dat de toon zet deze eerste helft. Opvallend is het gemak waarmee de Hooglander aanval op mag stomen richting Hermans. Een vlammend schot wordt door onze doelman nog knap gepakt nadat er op het middenveld knullig balverlies werd geleden.
  En dan is het kort voor rust toch raak als Hooglandspits Kers doorbreekt en een hard schot loslaat dat een prooi voor Hermans lijkt te worden. Helaas verwerkt onze jonge doelman het schot niet goed en via zijn lichaam ketst de bal alsnog binnen: 0-1.

  Het zal ook meteen  de ruststand betekenen. Het was een tegenvallende eerste helft waarbij eigenlijk geen van beide partijen een voorsprong verdiende. Hoogland was weliswaar iets gevaarlijker en ik heb feitelijk nagenoeg geen serieuze mogelijkheden voor onze beloften kunnen noteren. Het was een helft die eigenlijk een 0-0 verdiende.
  Verkleumd zoeken we de behaaglijke warmte van de kantine op en pikken daar tussen neus en lippen nog een prachtige goal mee uit de wedstrijd Paris Saint Germain tegen Chelsea.
  Met koffie en de hoop op beter voetbal beginnen we dan aan de tweede helft.

  Gelijk
  Hoewel Huizen eigenlijk net zo slordig aan de tweede helft begint als het de eerste heeft afgesloten, komt het kort na rust toch op gelijke hoogte: een harde voorzet van Zakaria El Biyar wordt verkeerd geraakt door één van de Hoogland verdedigers, die de bal daarmee onhoudbaar voor zijn eigen doelman tot doelpunt promoveert: 1-1.
  Niet geheel verdiend, maar goed, dat was die 0-1 eigenlijk ook niet.

  Meteen daarna is het Hoogland dat weer dicht bij een voorsprong komt: via de grond wordt een corner rakelings over de goal van Gianni Hermans gekopt. Huizen komt met de schrik vrij om meteen daarop de aanval te zoeken via een lange pass van Guerain die El Biyar wegstuurt. ‘Zaka’ gelooft in de bal en weet hem knap binnen te houden. Op de achterlijn passeert hij met een fraaie beweging  zijn tegenstander om  de bal strak voor te zetten. Invaller Colin Helstone schiet goed in en we tellen de goal al haast. Maar met een geweldige reflex weet doelman Van Hoorn de bal te blokkeren en biedt daarmee zijn defensie de kans de bal te ruimen.
  Het spel is nog steeds niet denderend, maar we zien nu tenminste wel wat enerverende situaties voor beide doelen.

  Beslissing
  We spelen exact een uur als Hooglandspits Duister er snel met de bal vandoor gaat over onze linkerflank. Zijn bal ‘over de hele’ komt perfect aan bij Martijn Koelewijn die de bal rustig maar geplaatst binnenschiet: 1-2. Het zal een knak blijken die Huizen niet meer te boven zal komen. Zeven minuten na de 1-2 is het dan ook weer raak als een bal van zeker vijfentwintig meter in de uiterste hoek wordt gepegeld. Een doelpunt van ongekende schoonheid! Helaas gaat de maker van dit schoons voor mij verloren in de mêlee van feestende Hooglanders, maar als mij de naam nog even doorgemaild wordt, dan zal ik hem alsnog de credits geven die hij met dit fraais zondermeer verdient! [Red.: De maker van dit juweel was A-junior Nino Koudijs, waarvan acte!]
  Huizen is de weg nu kwijt en het spel wordt al rommeliger en onsamenhangender. Het is duidelijk dat de wedstrijd gespeeld is en met nog een kleine tien minuten te gaan wordt er een overtreding op Robert Guerain begaan. Als deze reclameert bij de scheidsrechter en zijn tegenstander vervolgens nog wat dreigende taal toevoegt, mag hij meteen vertrekken. Ook in een mindere wedstrijd als dit blijft dit toch een dissonant. Een reactie die je niet van een dermate ervaren speler zou verwachten.
  Voor de statistieken wordt het dan ook nog 1-4 als uitgerekend een van Huizens betere mensen Leroy Oehlers zijn hand overspeelt en zijn te ver doorgevoerde soloactie in het eigen strafschopgebied ziet stranden. De bal gaat breed via Marc Groen en wordt door Laslo Duister droog en onhoudbaar achter Hermans gejaagd: 1-4…
  Gelukkig voelt scheidsrechter Gansner goed aan dat deze wedstrijd gespeeld is en zonder verder tijd bij te trekken mogen we de warmte weer opzoeken.

  Kracht
  In de catacomben confronteer ik coach Lee met mijn oordeel dat dit zo ongeveer de slechtste wedstrijd van onze beloften is geweest die ik persoonlijk heb meegemaakt.
  Met: ‘Dat klopt,’ trekt Ervin Lee het boetekleed aan. ‘ We zijn afgetroefd op kracht, inzet en fysiek. We hadden in de uitwedstrijd tegen deze tegenstander ook al geconstateerd dat ze wellicht technisch niet hoogstaand waren, maar dat ze wel qua inzet het onderste uit de kan halen. Daar had ik ze voor de wedstrijd al voor gewaarschuwd, maar we speelden slordig: steeds maar ballen in de as van het veld, veel te voorspelbaar. Daar konden ze met hun inzet makkelijk tegenspel op bieden. Ik ben vooral teleurgesteld in ‘de gevestigde orde’, jongens van wie je toch verwacht dat ze dit soort zaken zullen onderkennen en er passend op zullen reageren qua voetbaltactiek, jongens van wie je verwacht dat ze het dan ‘neer zullen gaan zetten’. Maar helaas gaven we ook als elftal gewoon niet thuis. En dat mag je dan niet verwijten aan een B-junior die net komt kijken, maar wel aan jongens die al lang en breed ervaring in het eerste hebben opgedaan.
  Helaas is het nu over en sluiten. Nog één wedstrijdje tegen DVS en dan zit het erop. We zullen nu ook geen beste tweede worden en alleen de drie poulewinnaars en de beste tweede gaan door naar de finaleronde. Dat had me eigenlijk best wel een leuke ‘prijs’ geleken, maar die gaat dus nu aan onze neus voorbij…’

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties, zijn als altijd weer van harte welkom via ron-apenstaartje-rtpsoftware.nl