https://www.svhuizen.nl/huizer-beloften-dvs-33-rad-van-fortuin/n1439c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  De Huizer beloften openden hun nieuwe seizoen tegen DVS`33 uit Ermelo. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd waarbij de ploeg `met de minste pech` aan het langste eind trok...
  huizer-beloften-dvs-33-rad-van-fortuin

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen… Met de aanvang van een nieuwe seizoen van de beloftencompetitie op het programma rijd ik benieuwd naar De Wolfskamer. De nieuwsgierigheid betreft vooral de nieuwe samenstelling van het beloftenelftal, maar ook ben ik benieuwd of men als club dit seizoen bereid is deze competitie met onze prachtige nieuwe accommodatie nu ook de entourage te geven die deze competitie verdient.
  Helaas word ik in dat laatste wat teleurgesteld: scorebord uit, keuken dicht, wedstrijdsecretariaat onbemand… Ik begrijp dat de club momenteel bestuurlijk wel belangrijker zaken omhanden heeft na afgelopen zaterdag, maar toch… Jammer…
  Als ik de opstelling van Huizen onder ogen krijg valt me het totaal ontbreken van spelers uit het tweede op. Ook krijg ik te horen dat Ervin Lee die de afgelopen jaren de beloften onder zijn hoede heeft gehad zich terug heeft getrokken en zich nu alleen nog met het tweede bezig houdt, de nieuwe trainer van de A1 Marcel Oldekamp neemt nu de honneurs waar, geassisteerd door Norbert Koelewijn. Ervin: bedankt voor je goede werk met de talenten uit voorgaande jaren. Ik hoop dat we nog lang van je kwaliteiten bij het tweede mogen genieten!
  De selectie bestaat vooral uit A-junioren, aangevuld met Joey Papamelodias, Leroy Oehlers en Oskar Logtestijn uit de eerste selectie.

  Onwennig
  Huizen begint wat onwennig en na drie minuten doet de eerste mogelijkheid voor de gasten zich voor als de snelle en behendige nummer 14 (Yordi Grovenstein) door lijkt te breken. Met uiterste inspanning weet men de bal terug te tikken op doelman Hermans, die daar echter een uiterst moeilijk bespeelbare terugspeelbal aan heeft met de nog immer aanstormende Grovenstein vlak voor zich en even later is het weer Grovenstein die doorbreekt en nu zijn schot vlak voor Hermans langs ziet gaan.
  DVS heeft duidelijk het betere van het spel in deze openingsfase en Huizen lijkt defensief de zaakjes alleen met kunst- en vliegwerk te kunnen klaren. Een doelpunt lijkt een kwestie van tijd voor de fysiek wat sterker ogende gasten uit Ermelo.
  Behoudens een goede actie van Hidde vd Veldt, wiens voorzet vervolgens ruim voorlangs vliegt, weet Huizen daar aanvallend weinig tegenover te stellen in die beginfase.

  Evenwicht
  Maar dan, na een goed kwartier spelen knokt Huizen zich toch beter in de wedstrijd. De aanvallen zijn niet langer sporadisch en er lijkt meer ‘lijn’ in het spel te komen zitten. De sterk spelende Leroy Oehlers gaat goed door en zijn voorzet leidt tot een goede kopkans voor Logtestijn die het doel echter iets te hoog zoekt. Aan de andere kant is het de bonkige Daniel van Warven die na akelig mistasten in de Huizer defensie niet tot een voldragen doelpoging weet te komen. En zo ontspint zich een uitermate plezierig voetbalgevecht met mogelijkheden voor beide doelen, waarbij Huizen meer en meer de voetballende boventoon voert. Zo kan Huizen op ongeveer een half uur spelen bijna een minuut lang doen wat het wil en lijkt DVS daarbij even te degraderen tot figuranten. De bal blijft een keer of tien, vijftien in groengeel bezit en Huizen lijkt telkens een stap eerder, een pasje sneller, een graadje feller dan DVS en na een aanval over vele schijven komt Joey Papamelodias in een kansrijke positie met feitelijk alleen doelman Eppink nog als laatste hindernis. Deze heeft echter een knappe redding in huis op Papamelodias’ harde schuiver en als DVS de bal dan nog steeds niet lekker weg krijgt haalt Leroy Oehlers van ver buiten de zestien uit voor een streep die uiteindelijk een schroeistreep in het gras vlak naast de paal zal achterlaten.
  Nadat DVS het doel nog twee keer met schoten vanuit de tweede lijn te hoog had gezocht, is het dan op slag van rust weer Leroy Oehlers die goed doorzet, de achterlijn haalt en vanuit een schier onmogelijke hoek de bal hoog in het doel van Eppink jaagt: 1-0!

  Rust
  En met deze broze voorsprong gaan we ook de rust in. Na de moeizame start heeft Huizen zich bewonderenswaardig teruggeknokt. Centraal achterin lijkt de kwetsbaarheid echter te groot om met een gerust hart aan de tweede helft te beginnen, maar Huizen opent sterk in die tweede helft en gaat verder waar het de eerste geëindigd was. DVS moet dan ook enkele malen aan de noodrem om de Huizer trein tot staan te brengen. Na een minuut of tien gebeurt dat op centimeters buiten het strafschopgebied. En met de pegel van Ricardo van Rhijn nog vers in het geheugen verwacht ik ook nu een fraaie krulbal over de muur. Maar helaas kiest men voor een kort tikkie breed en met de instormende DVS muur is dat initiatief tot mislukken gedoemd en de kansrijke situatie verzandt  hopeloos.

  Pijp
  Met een uur op de klok is het dan weer Grovenstein die na een behendige uitbraak een ziedend schot loslaat waarop doelman Hermans zijn klasse moet etaleren: ten koste van een corner haalt hij de bal met een katachtige reactie vlak naast de paal weg. De hoekschop wordt dan van dichtbij te zwak wordt ingekopt om succesvol te kunnen zijn en Huizen komt zo met de schrik vrij.
  Het begint echter wel meer en meer duidelijk te worden, dat de pijp langzaam maar zeker leeg begint te geraken bij Huizen en deze aanval vormt dan ook de opmaat voor een periode van druk van de gasten uit Ermelo. De aanvalsopzet van DVS is echter te simpel, te doorzichtig en als dan ook de eindpass niet uitblinkt door nauwkeurigheid, dan lijkt Huizen redelijk eenvoudig overeind te kunnen blijven – zeker als Hermans zich dan ook nog een betrouwbaar sluitpost betoont bij de aanvallen die dan wel doorkomen.

  Venijn
  Het venijn zit ‘m echter in de slotfase als DVS alles op alles zet. Eerst is het Van Warven die zijn schot op de lat ziet belanden en even later treft hij ook nog een keer de paal met een venijnige schuiver.  Er ontstaat in blessuretijd nog een heftige scrimmage die herinneringen aan situaties in de Kuip van afgelopen zondag deed herleven. En tussen al dat aanvalsgeweld is er dan ineens zo’n pareltje dat deze competitie zo aantrekkelijk maakt: Hoesein Jabir ontzet de benauwde Huizer veste met een solo waar menig balletdanser met afgunst naar gekeken zou hebben. In Studio Voetbal zou dit zeker goed zijn voor een herhaling of vier… En als invaller Lucas van Esterik de bal dan nog een keer via de vingertoppen van DVS-doelman Eppink uit de hoek getikt ziet zit de wedstrijd er op.
  Huizen wint van DVS, maar de objectiviteit gebiedt te vermelden dat DVS voetballend zeker aanspraak op een puntje had mogen maken. Maar voetbal is helaas voor de Ermeloërs nu eenmaal geen jurysport en dus pakt Huizen ‘gewoon’ de volle drie punten.

  “Ik denk dat we aan het einde zeker goed weg zijn gekomen,” verklaart trainer Marcel Oldekamp na afloop. “Ik vind niet dat we door een ondergrens heen zijn gezakt, dat is me iets te makkelijk gesteld. We speelden met een erg jonge groep, jongens van zestien, zeventien jaar en die heb ik bij DVS niet gezien. Ik vond wel dat we het de eerste helft tactisch niet helemaal goed hebben gedaan. Het ‘druk zetten’ zoals we dat voor ogen hadden, dat kwam er niet helemaal uit.
  We hebben ‘vragend’ gecoacht, met name in de rust. Die jongens moeten leren zelf de oplossingen te zien, situaties te herkennen, dus we hebben ze zelf laten nadenken over wat er hoe en anders en beter moest. En dat pakten ze toch wel aardig op. Maar aan het einde waren de krachten gewoon een beetje op, maar dat zat ‘m zoals gesteld in de leeftijd.”

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen, aanvullingen, correcties  zijn altijd welkom, gaarne via Ron Apenstaartje rtpsoftware punt NL.