Huizen wint verdiend van VVA `71 (4-2) Huizen heeft de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, VVA ’71, verdiend met 4-2 gewonnen. Guido de Graaf was de grote man bij Huizen; hij scoorde driemaal..
    huizen-wint-verdiend-van-vva-71-4-2

Thuiswedstrijden van  s.v. Huizen staan dit seizoen doorgaans borg voor aantrekkelijke wedstrijden met veel doelpunten. Het in redelijke getale opgekomen publiek kreeg ook deze keer een open, aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld met dus maar liefst 6 doelpunten. Huizen opende het  doelpuntenfestijn met een fraaie treffer van Garrett Jones in de 18e minuut. De aanvaller, deze keer in de spits geposteerd omdat de grieperige Limon op de bank begon, scoorde fraai ‘uit de draai’. VVA ’71 antwoordde echter snel met de gelijkmaker van Siemen Eijkemans. Huizen treurde niet lang over deze gelijkmaker, want nog geen twee minuten later lag de bal opnieuw in het VVA doel. Guido de Graaf reageerde goed op een bal die via de lat en VVA doelman Dino Hasimbegovic voor zijn voeten kwam en schoot resoluut de 2-1 tegen de touwen. De ruststand werd echter 2-2 omdat VVA spits Clint van der Wal in de 30e minuut behendig profiteerde van de geboden ruimte. Huizen zette daar nog een schot tegen de paal van Guido de Graaf tegenover, maar met een voorsprong gaan rusten lukte de ploeg van Tijs Schipper helaas niet. In de rust waren de toeschouwers het over één ding eens: ‘het kon nog alle kanten op’. Huizen had weliswaar een overwicht gecreëerd, maar duidelijk was ook geworden dat VVA niet voor niets op de tweede plaats van de ranglijst staat. De aanvalslinie van de Achterbergse debutant  was regelmatig levensgevaarlijk, getuige ook de ogenschijnlijk eenvoudige manier waarop de twee treffers werden gefabriceerd.

In de tweede helft was het vooral Huizen de ploeg die zich manifesteerde. VVA counterde een paar maal gevaarlijk, maar vond telkens een attente Brian Willemse als sta in de weg. Huizen werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds sterker. De 3-2 in de 66e minuut door opnieuw Guido de Graaf was daarom terecht te noemen. In de 75e minuut wurmde de inmiddels ingevallen Omar Limon zich door de VVA defensie. De aanvaller maakte goed gebruik van zijn sterke lichaam en leek vervolgens richting VVA doel op te kunnen stomen. VVA speler Nico van Laar dacht daar anders over en belette Limon onreglementair een vrije doortocht. Binnen de 16 meter oordeelde de prima fluitende scheisrechter Gerrets. Van Laar ontving een rode kaart en Guido de Graaf  kreeg de gelegenheid om Huizen vanaf 11 meter definitief in veilige haven te schieten. “Linkerbeen is altijd rechterhoekie’ voorspelde balsponsor en voormalig Huizen trainer Ton Ojers langs de kant. Guido de Graaf voldeed volledig aan die voorspelling en schoot de bal onberispelijk langs de VVA goalie. Daarmee scoorde de Graaf zijn derde treffer en was de wedstrijd wel gespeeld. VVA sputterde nog wat tegen en Huizen kreeg nog wat kansen op een grotere voorsprong, maar de stand wijzigde niet meer.

Middels dit prima resultaat doet Huizen goede zaken. Niet alleen voelt het goed om de nummer 2 van de ranglijst overtuigend te verslaan en werd er revanche genomen voor de ongelukkig nederlaag eerder in het seizoen in Achterberg. Het belangrijkste was echter dat opnieuw drie punten op het conto konden worden bijgeschreven, waardoor de ploeg opnieuw een plaatsje stijgt op de ranglijst. Er volgen nu twee lastige uitwedstrijden (Volendam en DOVO), maar een Huizen in deze vorm hoeft voor geen enkele ploeg in de hoofdklasse A bang te zijn. De toeschouwers verlieten dus ook vandaag weer tevreden sportpark de Wolfskamer. Om met de woorden van apenstaartje te spreken: “het was weer fijn langs de lijn”.

vdZ

Scoreverloop:
    18' Jones 1-0, 26' Eijkemans 1-1, 28' de Graaf 2-1, 31' van der Wal 2-2, 67' de Graaf 3-2, 75' de Graaf 4-2.

Opstelling Huizen:
    Willemse, R. Etwi, Klein (62' Hund), Vente, Benning, Heerings, van Kammen (82' Poepon), de Graaf, I. Etwi, Jones (58' Limon), Pengel.

Opstelling VVA '71:
    Hasimbegovic, Versluis, van Laar, Bonevacia, de Leeuw, Harlaux, Mourad Marbouh, Eijkemans, Khalid Marbouh (72' Chen), Krikke (79' Baay), van der Wal (84' Albayrak).

Foto's Henk Heijnen