https://www.svhuizen.nl/huizen-wint-van-bol-en-de-elementen-1-3/_430_n__139_NL_4228
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen naar halve finales beker!
  18 apr 2019
  Ron Tuijnman
  JOS/Watergraafsmeer gold als een sterke tegenstander. met enig ontzag werden de Amsterdammers dan ook tegemoet gezien. Huizen liet zich echter van zijn beste kant zien... Een verslag...
  huizen-naar-halve-finales-beker
  Victorie bij Victoria: 0-3
  23 mrt 2019
  Ron Tuijnman
  Als we de media mochten geloven beloofde het een heet middagje in Hilversum te worden. Het werd echter een regelmatige zege voor onze mannen. Een verslag...
  victorie-bij-victoria-0-3
  Nadat Huizen vorige week tegen BOL de storm prima wist te overleven en met een heerlijke driepunter hiswaarts jkeerde, leek de storm van vandaag opnieuw een garantie voor succes. Het pakte anders uit. Een verslag...
  storm-dus-geen-garantie-voor-succes-huizen-aalsmeer-0-2
  Harde windvlagen maakten voetbal onmogelijk, laat staan goed voetbal. Toch wist Huizen er het beste van te maken. Een verslag...
  huizen-wint-van-bol-en-de-elementen-1-3

  Bolletjes an
  Het is een Huizer gezegde dat zich uiteraard opdringt als je tegen BOL moet. Het betekent zoiets als ‘Rustig aan’. Maar ‘bolletjes an’ doet vandaag dus geen opgeld, want we moeten vol aan de bak tegen de Broekers. Ze staan drie punten boven ons op de ranglijst en de rode streep naar PD-wedstrijden onder ons komt nu toch wel wat al te nadrukkelijk in zicht. Die punten moeten dus gewoon mee de bus in. Thuis werd het 3-0 voor Huizen en hadden we eigenlijk geen kind aan de Broekers, maar CSV Broek op Langedijk – kortweg BOL dus – staat bekend als een stugge ploeg die zeker in eigen huis moeilijk te verslaan is: alleen ARGON en DHSC wisten dat dit seizoen pas voor elkaar te boksen. WV-HEDW werd bijvoorbeeld vorige week nog met 5-0 weggevaagd, dus Huizen is gewaarschuwd!
  Ook voor het terrein en de ligging is Huizen gewaarschuwd en dus vertrekt de bus bijtijds om in ieder geval ‘bolletjes an’ naar Broek op Langedijk af te kunnen reizen.
  Als we vertrekken is het nog lekker voetbalweer: zonnetje, normaal briesje, niks aan de hand. Maar onderweg verandert dat. Als we langs het Alkmaardermeer rijden zijn de golven al dreigend zwart en met witte schuimkoppen getooid.
  Eenmaal in Broek worden we keurig opgevangen door een gids die de bus naar een veilig plekje loodst waar we uit kunnen stappen en naar het BOL-sportpark aan de Prinses Margrietstraat kunnen lopen.
  In de knusse kantine word ik vriendelijk opgevangen en van koffie voorzien. De bestuurskamer boven is nog bezet door de BOL-selectie die nog even een peptalk voor de kiezen krijgt. Helaas geen tribune en met akelige voorspellingen op buienradar neem ik angstig voorzorgsmaatregelen: geen vulpen dus vandaag. Bijna geen dug-outs ook meer als kort voor aanvang één van de gemetselde exemplaren door een stormvlaag achterover wordt geblazen.

  ...Dug-knock-out...
  Het ademt hier allemaal een sfeertje van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Wel een broodje bal, maar dan gewoon met mayo of ketchup – geen satésaus, dus. Als ik bij de keuken aanklop voor een patatje, dan blijkt men hier dus helemaal geen patat te bakken. Men heeft wel een frituur, maar patat? Nee, dat is teveel werk, wordt me schouderophalend door de schoonheid achter de toonbank te kennen gegeven. Met enige vertedering bekijk ik dan ook de rest van het culinaire repertoire op en zie ik dat men hier alleen op de donderdag voor flesjes bier terecht kan. Het is allemaal van een ontwapenende eenvoud waardoor het me ook niet verwondert dat de complete BOL-selectie op dezelfde postcode woonachtig is, naar ik me liet vertellen. Het heeft toch wel wat zo'n sfeer van saamhorigheid.
  Als de bestuurskamer weer vrij is kan ik daar even de opstellingen doornemen. Het is weer puzzelen want zowel Troost als Vente en Bonke zullen in de basis gaan beginnen. En dat verbaast, want het programmaboekje van BOL suggereerde dat Troost nog niet beschikbaar zou zijn. Maar nu is het dus de vraag hoe de zaak neergezet wort. Drie centrale verdedigers? Lijkt me niet: je moét winnen vandaag! Troost weer in de spits of toch centraal achterin? Ik gok op een laatste lijn van Benning, Vente, Bonke en Buitenhuis. Geen Dennis Lamme bij de wedstrijdselectie en daardoor vermoed ik dat Troost dan doorschuift naar het middenrif, samen met Klaassen en Van der Veldt. In de punt van de aanval vermoed ik dan Van Kammen met Blaauw en Van Waveren op de vleugels. Bij Ajax deed Ten Hag hetzelfde tegen Real: Tadic als ‘aansluitspits’ en dan twee snelle buitenspelers die ‘eroverheen’ moeten gaan, ondersteund door opkomende backs. Een beetje ‘de kerstboom’ van Co Adriaanse destijds. Bij Ajax was dat nadrukkelijk succesvol tegen Real Madrid, maar bij Huizen hebben de experimenten met verdedigers en halfspelers op die spitspositie me nog niet écht kunnen bekoren.
  Op de bank beginnen dan Bob Brilleman, Zakaria el Biyar, Thomas Müller, Lucas van Esterik en Ben Honing naast reservedoelman Jurgen van Wessel.
  ‘n Opvallende naam wel op ’t transferfront: Mike van ’t Land stapt over van DHSC naar Huizen. Je kunt veel van onze nieuwe TC zeggen, maar ze zijn wel voortvarend bezig. Waar we voorgaande seizoenen zo ongeveer op de eerste oefenwedstrijd pas een beeld kregen van de komende en gaande mensen, duiken er nu toch met regelmaat namen op die aangeven dat men achter de schermen dus druk doende is de selectie voor het komende seizoen weer op peil te brengen.
  Met de stormvlagen bulderend tegen de kantine en beschut onder een afdakje drommen we samen. De vlaggen hangen strak gespannen aan de vlaggenmasten en zo voelt mijn maag ook een beetje. Niet van het prima broodje kroket waar mijn keuze uiteindelijk op gevallen was, maar van de spanning. Zal dit goed gaan? Zal Huizen tegen deze elementen opgewassen zijn? Zal BOL als stugge counterploeg extra voordeel uit deze barre omstandigheden trekken?

  Zaken doen!
  Mijn angst blijkt al vlug ongegrond. De mannen rechten de schouders, gooien de kop in de wind en zetten van meet af aan die lange, kale doelman van BOL – Xander Snoek - onder druk. De boomlange goalie moet al vlug zijn klasse etaleren als na vier minuten Danny Benning een daverend schot afvuurt dat met een verraderlijke stuit binnen dreigt te slaan. Snoek doet zijn naam echter eer aan en pareert – zei het met de nodige moeite – het schot bekwaam. De corner die dat oplevert vliegt gedragen door de storm wat ver, maar de als immer weer onvermoeibaar zwoegende Klaassen weet er toch nog ver voorbij de tweede paal het hoofd tegenaan te krijgen. Tegen de storm in dreigt de bal even over Snoek heen in de verre hoek te dwarrelen, maar de storm blaast de bal toch achter. De toon is echter gezet: Huizen wil hier zaken doen!
  Het veld is glibberig en glad, de storm raast er dwars overheen en dat boort iedere hoop op een fraai duel de grond in. We horen dat er zelfs wedstrijden vanwege de storm zijn afgelast en heel eerlijk gezegd kan ik dat billijken: van voetbal kan onder deze omstandigheden al amper sprake zijn en van goed voetbal al helemaal niet! Het is de pure wilskracht waarmee dit duel beslist zal gaan worden, wie van beide ploegen zal zich het eerste, het beste aanpassen aan de barre omstandigheden van vanmiddag.
  En dat blijkt dan toch Huizen te zijn. Meer en meer wordt BOL op de eigen helft teruggedrongen en dan ook meer en meer rond de eigen zestien. Backs Benning en Buitenhuis lopen meer op de helft van BOL dan op de eigen helft. Spits van vandaag is niet volgens mijn voorspelling Van Kammen, maar de sleurende Olivier Blaauw en dat geeft voorin een dynamisch beeld.

  Voorsprong
  Van der Veldt gaat dan goed door en wordt even voor de achterlijn onheus bejegend door een BOL verdediger. De vrije trap die dan volgt lijkt in eerste instantie te worden verwerkt door de BOL defensie, maar dan duikt Klaassen op in een poging de bal alsnog in te koppen. Wat er dan gebeurt is niet helemaal duidelijk: Klaassen zit er dichtbij met het hoofd en probeert me na de wedstrijd in de luren te leggen door te beweren dat hij het was die scoorde, maar meerdere getuigen beweren dat een verdediger van BOL de bal tegen de rug van een collega kopte, waarna de bal zo achter de verbouwereerde Snoek caramboleerde! Een lucky goal, maar ook die tellen gewoon mee. En afgaande op het beeld van dit eerste kwartier is er niets onterechts aan deze voorsprong voor Huizen.
  Huizen gaat door: Van der Veldt kopt nog eens naast uit een goede voorzet van Benning en Quincy van Waveren doet onze supersupporter Frank Tevaarwerk al in een jubelend ‘Hiaaa!’ uitbarsten als hij de bal snoeihard in het zijnet jaagt. Te vroeg gejuicht, dus Frank!
  Het blijft hotseknots-begonia-voetbal wat we voorgeschoteld krijgen. Onder normale omstandigheden zou ik er schande van spreken, maar nu past alleen bewondering voor de verbetenheid en vastberadenheid waarmee beide ploegen ondanks felle tegenwerking van veld en windstoten de bal bij de eigen kleur trachtten te krijgen. Want het is een glibberpartij van jewelste: over en weer gaan mensen bij de minste of geringste draai tegen de vlakte.
  Benning jaagt een vrije trap van ver met bruut geweld naast. Met deze storm was het zeker het proberen waard van die afstand. Aan de andere kant pegelt Renee Rootlieb een vrije trap centimeters langs de voor ons goede kant van de paal. Willemse ligt wel in de goede hoek, maar ik heb mijn twijfels of hij de bal nu bewust liet gaan of gewoon weg glibberde bij zijn snoekduik.

  Wie zegt dat voetbal rechtvaardig moet zijn
  We zitten op enkele minuten voor de rust als bij een van de uiterst spaarzame uitvallen van BOL er een corner prijs moet worden gegeven. Huizen lijkt die goed te verwerken, maar zoals zo vaak deze middag belandt de bal toch weer bij een tegenstander. Als de bal dan opnieuw wordt ingebracht, dan is daar ineens Martijn Ton die voor Willemse opduikt en onze doelman geen schijn van kans geeft bij de inzet die van dichtbij binnen slaat: 1-1. Wat een domper weer en meteen slaat de onrust toe onder de toch weer talrijk opgekomen Huizer aanhang. Hulde voor deze getrouwen die toch maar weer bereid waren in dit noodweer (heb ik de codes geel en oranje van het KNMI gemist?) de tocht naar de kop van Noord-Holland te maken.
  Het is voor BOL een opsteker van jewelste. Eigenlijk had de ploeg het hoofd al min of meer in de schoot gelegd, maar nu wordt dat hoofd er schielings weer uitgehaald. Met hernieuwd elan zoeken ze deze laatste minuten voor de rust naar een tweede treffer. Wouter Bonke pakt dan geel als hij in de achtervolging de hakken van Sietse Brandsma raakt, Timon Plak begint aan een indrukwekkende rush langs de zijlijn die uiteindelijk in een corner uitmondt en een vrijetrap van Martijn Ton is dan snoeihard, maar ook recht in handen van doelman Brian Willemse.
  En nadat Quincy van Waveren nog een fraaie krulbal net over de kruising zag vliegen gaan we dan met 1-1 richting kleedkamers – in de hoop dat ze er nog staan in dit natuurgeweld…

  Rust
  Met die 1-1 mag Huizen zich ronduit teleurgesteld voelen. Behoudens een minuut of vijf na de gelijkmaker heeft Huizen deze eerste helft gedomineerd en gecontroleerd. Het spel is ondanks de omstandigheden een stuk verzorgder en dreigender dan van de thuisploeg. Natuurlijk was ons doelpunt wat ‘bemazzeld’, maar zeker gezien het spelbeeld niet onterecht.
  Huizen heeft nog een volle helft om alsnog de overwinning naar zich toe te harken. Zorgelijk is alleen wel dat dan wel enigszins ‘tegen’ de storm in zal moeten gebeuren, want hoewel de wind bijna haaks op het veld staat, is er straks toch ‘n licht windvoordeel voor de thuisploeg.
  Wissels? Ik zie vooralsnog geen redenen om al te gaan wisselen. Doordat BOL eigenlijk nauwelijks van de eigen helft af weet te komen zie ik weinig heil in het brengen van de snelheid van bijvoorbeeld een Müller en verder zie ik ook geen mensen op de bank zitten die dan iets ‘toe zouden kunnen voegen’ – of het moet technicus Bob Brilleman zijn, maar die durf je met deze windkracht echt niet zonder sleepanker op een veld los te laten…

  Tweede helft
  Niet alleen op wisselgebied dus geen ontwikkelingen als deze tweede helft begint, maar ook op het veld moeten de mannen eerst weer even wennen aan de wind die nu van voordeel naar nadeel gewisseld is en vice versa. En dus is het opnieuw aftasten geblazen en afwachten wie er het eerst van de twee ploegen de zaken op een rijtje weet te krijgen. En dat blijkt dus opnieuw Huizen te zijn als Quincy van Waveren in de 54e minuut goed over de flank opstoomt en een keurige voorzet aflevert. BOL is niet bij de les en nagenoeg vrijstaand kan Hidde van der Veldt de bal van dichtbij achter doelman Snoek jagen: 1-2 en Huizen is weer op de goede weg.
  Snoek moet kort daarop het lange lijf strekken om een voorzet van diezelfde Hidde van der Veldt te onderscheppen. Na de lange rush van onze nijvere middenvelder was er geen Huizer been meer te vinden voorin om er een passend vervolg aan te kunnen geven.
  Dan een lange bal waar Blaauw in gelooft. Gedragen door de wind zeilt de bal door en moet centrale verdediger Rootlieb in de loop zijn koers wat verleggen. En dat is een manoeuvre die dit veld vandaag dus niet toeliet en Rootlieb glijdt weg en maakt zo de weg vrij voor Blaauw. Die rekende uiteraard niet op zo’n meevallertje en dus schiet de bal wat ver door naar de zijkant. Daar pikt Quincy van Waveren de bal op en beproeft opnieuw doelman Snoek die de test helaas glansrijk doorstaat.
  Invaller Bas Jonker test dan bij een spaarzame aanval ook Brian Willemse nog maar even met een technisch fraai gedrukt schot. De bal gaat recht op Brian Willemse af en die verwerkt het schot dan ook moeiteloos.

  Beslissing
  Huizen blijft aandringen en zoeken naar een volgende treffer. Aron Klaassen is daar al dichtbij als hij goed uithaalt en Snoek opnieuw naar de hoek dwingt. De defensie lijkt de bal te gaan ruimen, maar het is bij BOL eigenlijk de hele wedstrijd achterin al voetballen volgens het motto ‘vrouwen en kinderen eerst!’ en opnieuw kan de bal worden ingezet. En dan duikt daar centrale verdediger(!) Wouter Bonke op die van dichtbij met een knallende kopstoot aan alle illusies een einde maakt voor de Broekers: 1-3 en deze wedstrijd is gelopen lijkt het.
  Nu heeft Huizen er echter wel een handje van om in de slotminuten nog roet in het eigen voedsel te werpen en dus blijft er toch nog steeds iets van bezorgdheid onder dat afdakje van die kantine hangen. Speculaties vliegen over en weer wat er gaat gebeuren als BOL in dit laatste kwartier alsnog een aansluitingstreffer weet te produceren, net zoals ze kort voor de rust ook gedaan hadden. Dan zou het best nog wel eens een hectisch kwartiertje kunnen gaan worden.
  Maar de Broekers kunnen het niet meer opbrengen en komen eigenlijk niet verder meer dan tegenhouden. Nog een paar spaarzame uitvallen en een doelpunt dat terecht wegens hands wordt afgekeurd en dan is de koek op voor de thuisploeg. Olivier Blaauw lijkt dan zelfs nog de beloning voor zijn harde werken te gaan krijgen als hij goed doorzet. Maar dan dat schot… Huizen-hoog over… Daar had je toch meer mee kunnen doen, Ollie… Verder overigens niets dan lof voor onze gelegenheidsspits!
  Op de valreep tracht Sietse Brandsma dan Brian Willemse nog met een lobje te verschalken, maar onze doelman vangt de matige inzet probleemloos weg en stelt zo de overwinning voor Huizen veilig!

  Arnold Klein
  “Ik ben er zelf ook blij mee,” antwoordt Klein als ik hem feliciteer met de overwinning. “Nee, er was eigenlijk niets geflatteerds aan deze overwinning. We hebben de wedstrijd gecontroleerd. BOL is de eerste helft één keer voor de goal gekomen en daar scoren ze dan ook meteen uit. We hebben met deze weersomstandigheden getracht te voetballen waar het mogelijk was en als dat niet kon, dan moest het ook maar een keer niet mooi en voetballend opgelost worden. Dat resulteerde dan uiteindelijk in die eigen goal, maar ondanks dat vond ik de ruststand gezien het spelbeeld volkomen onterecht.
  We wisten uit de informatie die we hadden ingewonnen dat we met een ‘Engelse’ ploeg te maken zouden krijgen: lange ballen en volle bak vooruit. Dan ben je uiteraard blij dat je na die domper toch gewoon de 1-2 en de 1-3 maakt en moet je maar hopen dat ze niet alsnog een aansluitingstreffer weten te maken, want dan wordt het toch nog even billenknijpen. Dan spelen we de wedstrijd gewoon lekker uit, zeker als ‘Ollie’ die laatste bal gewoon lekker laag in de hoek schuift, dan hadden we met de 1-4 die wedstrijd helemaal in het  slot kunnen gooien. Nu schiet hij ‘m er onbesuisd overheen en dan moet je toch nog op je tellen passen die laatste minuten. Maar aan de andere kant ben ik met die 1-3 toch ook dik tevreden.
  Ondanks de weersomstandigheden wisten we elkaar bij vlagen toch ook over de grond nog wel goed te vinden. Daarin vond ik ons iets beter met die omstandigheden omgaan dan BOL en dat vind ik dan ook meteen een groot compliment voor deze ploeg, want alle aspecten die vandaag aanwezig waren, spraken niet echt ten gunste van ons: het veld, het weer… Ik heb een strijdbaar Huizen gezien waarin men slidings maakte, knokte voor iedere bal en vol ging voor het resultaat. Iedere speler is vandaag tot het gaatje gegaan, heeft zich helemaal kapot gestreden voor het resultaat en dat is – ik zeg het nogmaals: een groot compliment naar de ploeg.
  Vanochtend kreeg ik het krantenartikeltje van Olivier onder ogen. De koptekst was ik niet zo heel blij mee (“Huizen gaat voor de derde periode”, Red.) daar kon hij waarschijnlijk niet zo heel veel aan doen, maar het verhaal heeft hij verder heel prima gedaan. We gaan gewoon de laatste acht wedstrijden zoveel mogelijk punten halen en dan zien we wel waar het schip strandt en waar het allemaal toe leidt. We hebben gewoon punten nodig om uit die onderste regionen vandaan te komen en punten nodig voor… Tja we zien wel!
  Als we iedere week deze strijd, deze wilskracht aan de dag weten te leggen, dan zie je ook vandaag dat er veel mogelijk is, dat je gewoon ondanks alle factoren die tegenzitten gewoon kan winnen.
  We hebben lang nagedacht hoe we het zouden gaan doen vandaag. Ik heb toen gekozen voor meer beweeglijkheid in de spits en dus kwamen we bij Blaauw uit als diepste pits. Olivier is een speler die blindelings voor iedere bal gaat en dat maakt het verdedigers heel erg lastig omdat ze steeds achter een speler aan moeten lopen. Ik vond dat ie vandaag ook bij vlagen erg balvast was: balletje op de borst, balletje goed wegleggen, dat was de reden waarom we hem – net als tegen Limmen – in de spits hebben gezet. Een gouden vondst? Nou, ik vind dat een speler zichzelf in de basis speelt, Olivier heeft gewoon bewezen dat hij alles over heeft voor het elftal, plezier heeft in het voetbal, als ik hem rechtsback zet, dan doet hij het ook gewoon! Dat is ‘Ollie’, dat is zijn manier van voetbal beleven en dat laat hij gewoon zien op het veld…”

  Wouter Bonke
  Hij maakte het belangrijke derde doelpunt waarmee Huizen ‘afstand’ nam van BOL en dus leek het me gepast om onze centrale man weer eens aan een vraaggesprekje te onderwerpen. De knusse kantine van BOL staat BOL van het gezang van volkszanger Robbert van der Steenhoven. Ook al heeft BOL dan het onderspit moeten delven, de sfeer en de stemming in de kantine is er na afloop niet minder om…
  Bereidwillig laat Wouter zijn maten even in de steek om buiten even met mij te praten.
  “Ja, eens!” lacht hij als ik hem stel dat dit voetballend gezien een draak van een wedstrijd was en dat alleen de uitslag en zijn 1-3 ons beiden bij zullen blijven. “Haha! Nee, dat ik scoor gebeurt niet zo vaak, inderdaad. En daarom was ie ook extra lekker, want het was ook meteen de goal die ons op twee goals verschil zette en dat is toch wel erg lekker in zo’n wedstrijd onder deze omstandigheden. Het was écht heel lastig voetballen. We hebben in de warming-up een positiespelletje gedaan, toen was het veld daar al helemaal omgeploegd. De wind was volkomen onberekenbaar, want het waren echt van die stormvlagen, zo lastig spelen…
  We wisten hoe BOL zou gaan spelen en dat daar hier veel punten mee hebben gepakt. Heel veel ploegen die hier toch gewoon ‘in het mes zijn gelopen’: bal er overheen en een spits die hem daarna makkelijk weet binnen te schieten. Dat hebben wij nu wat slimmer aangepakt, denk ik. Misschien niet om aan te gluren, maar het belangrijkste waren voor ons vandaag die drie punten.”
  Ik heb jouw naam nog niet gezien bij de spelers die blijven…
  “Nee, dat klopt. Sterker nog die staat al wel bij de lijst van vertrekkende spelers! Het staat nog niet op de website – ik weet niet waarom niet – maar het is een combinatie van factoren waardoor ik niet verder ga. Dat heeft onder meer te maken met de veranderingen in het team volgend jaar, te maken met mijn persoonlijke situatie, lichamelijk, maar ook kan ik het allemaal steeds moeilijker op brengen. Die besluitvorming heeft wel even een tijdje geduurd, dit is toch hoe dan ook geen besluit dat je makkelijk neemt. Ik ben een liefhebber en daarom speel ik nu ook nog, natuurlijk. Maar uiteindelijk heb ik er lang over nagedacht en is de balans doorgeslagen. Als ik niet het gevoel heb dat ik er volgend seizoen voor de volle 100% bij kan zijn, me voor de volle 100% in kan zetten, dan moet ik het gewoon niet doen. Maar goed: het is een combinatie van factoren die mijn besluit heeft gevormd om er na dit seizoen een punt achter te zetten. Mogelijk dat ik nog een jaartje op een lager niveau bij een vriendenteam in Berkenwoude – een gehuchtje vlak bij Rotterdam – ga spelen. Dat is ook niet echt ideaal, want het is natuurlijk best een eindje uit de buurt. Maar dan ga ik uiteraard stukken minder trainen. Het zijn allemaal jongens waar ik vroeger in de jeugd mee heb gespeeld, maar zoals gesteld: ik moet ook daar nog eens goed over nadenken.”
  Als ik hem dan alvast bedank voor het seizoen tot op heden, dan reageert hij bescheiden dat hij toch nog niet helemaal tevreden kan zijn met zijn niveau van het moment. “Natuurlijk speelt het algehele niveau van zo’n eerste klasse daar wel een rol in, maar het is veel te makkelijk om daar alles op af te schuiven. Ik moet daarin zeker ook naar mezelf blijven kijken. Maar we hebben nog een aantal wedstrijden te gaan en we moeten nu gewoon zorgen dat we dit seizoen op een goede manier afsluiten!”
  Aldus een bescheiden en zelfkritische Wouter Bonke.

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Die derde periode is natuurlijk nadrukkelijk de laatste strohalm waar Huizen zich aan moet vastklampen om de voor dit seizoen toch wel ambitieuze verwachtingen waar te kunnen maken. Het zal een zware dobber worden, want in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen. Dat zagen we ook dit weekend weer gebeuren met het WV-HEDW dat vorige week nog met 5-0 uit Broek op Langedijk moest afdruipen en nu toch weer met 5-2 een klinkende overwinning op het toch hoog geplaatste Roda 46 neerzet. En ineens pakt daar het hopeloos onderaan bungelende Victoria een punt tegen het eveneens goed presterende Zwaluwen ’30 van Joey Papamelodias.
  Titelkandidaat ARC pakte thuis een nette zege op het Wilnisser CSW, maar DHSC ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen medekoploper AFC. Zou daar de boedelscheiding van de Sneijdertjes inmiddels ook zijn doorgedrongen? Aaah! – vals van me! Sorry, maar ik kon het eventjes niet laten…
  Door deze overwinning voert Huizen nu het rechterrijtje aan en staat als een soort eilandje qua doelsaldo te midden van een ‘meertje’ van negatieve doelsado’s. En dat verraadt de potentie van onze mannen: ook het doelsaldo is een teken dat we eigenlijk te laag staan voor onze kwaliteiten.
  Afgaande op de resultaten in dit seizoen hebben we ons te vaak het kaas van het brood laten eten door onnodig goals weg te geven, wedstrijden niet over de streep te trekken en meer van dat soort onvolkomenheden. Als Huizen die plooien weet te recht te strijken, dan kunnen we nog een mooie periode tegemoet zien. Om met een fraaie tekst uit het programmaboekje van BOL te besluiten: ‘Je doet nooit onder voor een andere ploeg, als je maar gelooft in een resultaat én je supporters hebt die je daarin steunen…’ (Thijs de Boer).
  Met Thijs vraag ik u om aanstaande zaterdag tegen het altijd lastige Aalsmeer onze ploeg naar de tweede overwinning op rij te supporten!

  BOL - Huizen  1-3 (1-1)

  11. Eigen doel 0-1
  37. Martijn Ton 1-1
  54. Hidde van der Veldt 1-2
  67. Wouter Bonke 1-3

   

  Opstelling BOL:
  Xander Snoek, Rik Molenaar, René Rootlieb (73. Mike Molenaar), Jan Biersteker Jr., Dennis rijs, Bastiaan Schaasberg, Martijn Ton, Jack Schoon, Sietse Brandsma, Koen Tros, Timon Plak. Bij BOL kwam ook Bas Jonker in het veld alleen weet ik niet voor wie.

  Opstelling Huizen:
  Brian Willemse, Danny Benning, Wouter Vente, Wouter Bonke, Renee Troost, Quincy van Waveren (85. Lucase van Esterik), Sebastian van Kammen, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Hidde van der Veldt (78. Thomas Müller), Olivier Blaauw

  Adel verplicht: Huizen - Limmen: 3-0
  1 mrt 2019
  Ron Tuijnman
  Natuurlijk moet je als eersteklasser een derde klasser gewoon opzij zetten voor de beker. Maar het moet nog wél even gebeuren! Een verslag...
  adel-verplicht-huizen-limmen-3-0
  Als Cola zonder prik: DHSC - Huizen: 2-1
  23 feb 2019
  Ron Tuijnman
  Een krachteloos aanvallend Huizen stapte wederom met lege handen de bus in. De zorgen houden aan... Een verslag...
  als-cola-zonder-prik-dhsc-huizen-2-1
  Zorgelijk: Huizen - Zwaluwen 1-2
  16 feb 2019
  Ron Tuijnman
  Bungelend tussen hoop en vrees startte Huizen aan de wedstrijd tegen Zwaluwen `30 uit Hoorn. Een verslag...
  zorgelijk-huizen-zwaluwen-1-2
  De opdracht was simpeler dan de uitvoering blijkbaar: winnen en in de race blijven voor promotie. Drie flagrante blunders achterin sloegen alle hoop op promotie de bodem in... Een verslag...
  huizen-1-flatert-en-ziet-promotiekansen-verdampen
  Een wedstrijd die meer verdiende...
  2 feb 2019
  Ron Tuijnman
  Tegen koploper ARC ontspon zich een heerlijke wedstrijd met goed voetbal en 100% kansen voor beide doelen. Toch werd de toeschouwer de enige winnaar in dit duel... Een verslag.
  een-wedstrijd-die-meer-verdiende
  Drie punten, maar wel met een luchtje...
  19 jan 2019
  Ron Tuijnman
  Huizen trad aan tegen rode lantaarndrager Victoria. Het veldoverwicht was imponerend, maar toch had Huizen een doelpunt `met een luchtje` nodig om de drie punten veilig te stellen. Een verslag...
  drie-punten-maar-wel-met-een-luchtje
  Huizen van koude kermis naar winterstop
  15 dec 2018
  Ron Tuijnman
  Ook tegen nummer voorlaatst van deze competitie wist Huizen niet tot een overwinning te komen. Op een stervenskoud Amsterdams sportpark Middenmeer trok WV-HEDW aan het langste eind. Een verslag...
  huizen-van-koude-kermis-naar-winterstop
  Zuidvogels morele winnaar 1e derby
  8 dec 2018
  Ron Tuijnman
  Ze kwamen voor een punt en kregen ook een punt. Daarmee waren onze buren de morele overwinnaars van dit weekend. Een verslag...
  zuidvogels-morele-winnaar-1e-derby
  Een valreep telt ook gewoon mee…
  1 dec 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen kwam in en tegen Breukelen na een kwartier keurig op voorsprong tegen de zwaar verdedigend ingestelde tegenstander. Maar na de 1-1 uit een penalty leek Huizen nog lang tegen onnodig puntverlies aan te lopen. Een verslag…
  een-valreep-telt-ook-gewoon-mee
  Sluw Roda pakt punt op Wolfskamer
  24 nov 2018
  Ron Tuijnman
  Een sluw en gedisciplineerd spelend Roda 46 verliet de Wolfskamer met een zwaar bevochten punt in de tas. Ook deze keer lagen individuele fouten ten grondslag aan het Huizer puntverlies... Een verslag...
  sluw-roda-pakt-punt-op-wolfskamer
  Van twee honden en iets van een been...
  17 nov 2018
  Ron Tuijnman
  Een puntje achterstand op koploper AFC en dus in de laatste speelronde nog kans om er alsnog met de eerste periodetitel vandoor te gaan. Maar dan moest er wel even van ARC in Alphen aan de Rijn gewonnen worden....
  van-twee-honden-en-iets-van-een-been
  Huizen bekert verder
  10 nov 2018
  Ron Tuijnman
  Na een eerste helft die veel van een oefenpartij weg had leek Huizen onbezorgd met een 2-0 voorsprong de rust in te gaan. Maar APWC had na rust slechts vier minuten nodig om weer op gelijke hoogte te komen... Een verslag...
  huizen-bekert-verder
  Vlaggetjesdag kost Huizen twee punten
  4 nov 2018
  Ron Tuijnman
  Clubliefde is een mooi ding. Maar als de grensrechter van de tegenpartij die liefde wat al te nadrukkelijk in zijn vlagsignalen tot uitdrukking brengt, dan komt dat de wedstrijd over het algemeen niet ten goede. Een verslag...
  vlaggetjesdag-kost-huizen-twee-punten
  Huizen koploper!
  27 okt 2018
  Ron Tuijnman
  Na een 0-3 die enerzijds maar zo nog veel hoger uit had kunnen vallen, maar anderzijds veel moeizamer tot stand kwam dan de uitslag zou doen vermoeden, heeft Huizen de kopppositie op de ranglijst gepakt!
  huizen-koploper
  Huizen bekert verder
  23 okt 2018
  Ron Tuijnman
  Op voorhand zou een derde klasser geen obstakel mogen zijn in de districtsbeker. Maar Nederhorst was uiteraard toch niet voor niet zover gekomen. En dus trad Huizen deze oktoberavond aan tegen een gemotiveerd Nederhorst... Een verslag
  huizen-bekert-verder
  `Helaas was Huizen vandaag een maatje te groot voor ons,` verzuchtte BOL-trainer Bart Hoogland na afloop in zijn korte maar reële analyse in de businessruimte... Een verslag...
  eerste-thuisoverwinning-voor-dominant-spelend-huizen
  Huizen schiet in eigen voet
  14 okt 2018
  Ron Tuijnman
  Na de twee keurige overwinningen op rij waren de verwachtingen hoog gespannen tegen het Amsterdamse AFC. het liep echter heel anders dan gehoopt en verwacht... Een verslag
  huizen-schiet-in-eigen-voet
  Dominant Huizen ook langs CSW
  6 okt 2018
  Ron Tuijnman
  Een prima spelend Huizen lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Ook het ongeslagen CSW werd in Wilnis aan de zegekar gebonden. Een verslag...
  dominant-huizen-ook-langs-csw
  Na de valse start van vorige week was vandaag Zwaluwen `30 uit Hoorn de tegenstander. Huizen wilde zich nadrukkelijk revancheren voor die valse start, maar tyrof daarbij een tegenstander die op eigen terrein ook wat goed te maken had uit de eerste competitiewedstrijd. Een verslag...
  n-zoete-revanche-op-zichzelf-zwaluwen-huizen-1-6
  Huizen trapt af met een zeperd: 1-3
  22 sep 2018
  Ron Tuijnman
  Tegen het Mijdrechter Argon opende Huizen dit seizoen in de eerste klasse. Na een behoorlijke start kreeg Huizen het deksel op de neus en zagen we door persoonlijke fouten onze tegenstanders zelfs uitlopen tot 0-3. Een verslag...
  huizen-trapt-af-met-een-zeperd-1-3
  Huizen laat kans op revanche liggen...
  16 sep 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen verzuimde revanche te nemen voor de eerder in deze voorbereiding geleden nederlaag tegen tweedeklasser De Bilt. Hoewel Huizen eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was, wist het dit overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Een verslag…
  huizen-laat-kans-op-revanche-liggen
  Huizen ook langs SO Soest
  9 sep 2018
  Ron Tuijnman
  De uistlag doet een andere wedstrijd vermoeden dan we vandaag op de Wolfskamer beleefden. Lang bleef SO Soest in d erace voor een resultaat. Uiteindelijk trok Huizen dan toch aan het langste eind met een verdiende overwinning. Een verslag...
  huizen-ook-langs-so-soest
  Huizen maakte goede start voor de beker
  2 sep 2018
  Ron Tuijnman
  In en tegen Woudenberg werkte Huizen haar eerste officiële wedstrijd van dit seizoen af. De tweede klasser wist twintig minuten stand te houden, maar toen werd de ban gebroken door een superieur voetballend Huizen. Een verslag...
  huizen-maakte-goede-start-voor-de-beker
  Huizen laat UVS ontsnappen
  26 aug 2018
  Ron Tuijnman
  Met drie volstrekt onnodig tegentreffers hield Huizen tegenstander UVS uit Leiden in de wedstrijd. Het blijft oefenen natuurlijk, maar met deze uitslag deed Huizen zichzelf bepaald tekort...
  huizen-laat-uvs-ontsnappen
  Huizen 1 ruim langs SDO Combinatie
  19 aug 2018
  Ron Tuijnman
  Een wat merkwaardige aanvangstijd en een wat merkwaardige tegenstander: terwijl de eerste selectie van SDO een bekerduel tegen Urk afwikkelt, speelt Huizen een oefenwedstrijd tegen een samengestelde SDO-combinatie. Een verslag…
  huizen-1-ruim-langs-sdo-combinatie
  De Zuiderzeecup is een sterk bezet toernooi waarin Huizen twee tegenstanders trof die beide twee klassen hoger spelen. Was Huizen daarmee kanonnenvoer? Geenszins! Een verslag...
  huizen-verdienstelijk-vierde-in-zuiderzeecup
  Huizen naar troostfinale Zuiderzeecup
  9 aug 2018
  Ron Tuijnman
  Natuurlijk hoop je ook qua resultaat op een flitsende start van het nieuwe seizoen, maar met een deelnemersveld dat zo sterk is, is een nederlaag natuurlijk niet uitgesloten na anderhalve week training. Een verslag...
  huizen-naar-troostfinale-zuiderzeecup
  Met een stevige 0-4 nederlaag verwees het Rotterdamse XerxesDZB Huizen onverbiddelijk naar de eerste klasse... Hallo Zuid, Daar zijn we weer...!
  eerste-klasse-is-een-feit-huizen-xerxesdzb-0-4
  D-day: Huizen-DFS
  26 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Een seizoen lang stond Huizen stijf onderaan. Een seizoen lang leek degradatie de enig logische uitkomst. Na een bewonderenswaardige eindspurt kon het op die laatste beslissende speeldag nog rechtstreekse degradatie voorkomen door een ticket voor de nacompetitie te veroveren.
  d-day-huizen-dfs
  We leven nog! HZVV-Huizen 2-4
  19 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen had vandaag maar één taak: zelf winnen van HZVV in Hoogeveen. Een verslag...
  we-leven-nog-hzvv-huizen-2-4
  Nadat Huizen tot het gaatje moest in Aalten om een zwaar bevochten punt uit de strijd te kunnen slepen, moest het nu dan aantreden tegen titelkandidaat Berkum. Een verslag...
  naar-het-slappe-koord-berkum-huizen-2-1
  Karakter! AZSV - Huizen 2-2
  10 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Een punt dat smaakte naar een overwinning. Na een schier kansloos ogende 2-0 achterstand knokte Huizen zich met een bewonderenswaardige strijdlust naar een punt dat mogelijk nog wel eens cruciaal zou kunnen blijken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.
  karakter-azsv-huizen-2-2
  Gladiolen: NSC - Huizen 2-4
  25 apr 2018
  Ron Tuijnman
  Ondanks dat Huizen het laatste half uur van de wedstrijd met tien man kwam te staan, wist het juist in die fase afstand te nemen van het aandringende NSC. Een verslag...
  gladiolen-nsc-huizen-2-4
  Een prima wedstrijd spelen en toch de pottenbak ingaan. Het overkwam Huizen tegen AZSV. Een verslag...
  die-ellendige-eerste-wet-huizen-azsv
  Strohalm: Urk - Huizen 1-3
  14 apr 2018
  Ron Tuijnman
  Een wilskrachtig spelend Huizen gaf Urk niet de gelegenheid op eigen veld te domineren. Onder het motto één voor allen, alleen voor één hielden de groen-gelen de thuisploeg onder druk en trokken de wedstrijd naar zich toe. Een verslag...
  strohalm-urk-huizen-1-3
  Je kunt het een zespuntenwedstrijd noemen als je in een rechtstreeks duel tegen je naaste concurrent voor degradatie uit moet komen. Winnen is dan een eerste vereiste. Maar helaas. Een verslag...
  cruciale-nederlaag-huizen-csv-apeldoorn-3-4
  Een derby zonder hoogtepunten...
  31 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Hoewel Huizen de punten meer dan nodig heeft, wist het tegen Zuidvogels toch niet verder te komen dan een 0-0 `nederlaag`. Niet dat Huizen erg veel aanspraak op een overwinning mocht maken, werd de 0-0 toch als een nederlaag ervaren....
  een-derby-zonder-hoogtepunten
  Een kwartiertje hoop: Huizen - Ajax 0-5
  25 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen wist een kwartier lang de hoop op een resultaat levend te houden tegen titelkandidaat Ajax. Het mondde uiteindelijk uit in een vernederende 0-5 nederlaag. Een verslag...
  een-kwartiertje-hoop-huizen-ajax-0-5
  Voetje voor voetje: Huizen-Putten 3-0
  10 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Voetje voor voetje schuifelt Huizen dichter naar de aansluiting toe. Zou het dan toch? Een verslag...
  voetje-voor-voetje-huizen-putten-3-0
  De verwachtingen waren vooraf niet hooggespannen tegen de kampioen van de eerste periode. Toch lieten de Huizer mannen zich daar niet door imponeren en knokten voor wat ze waard waren. En dat bleek uiteindelijk meer dan menigeen had gedacht!
  heroisch-knokkend-huizen-boekt-langverwachte-driepunter
  Het noodlot lijkt Huizen nadrukkelijk op de hielen te zitten. In een wedstrijd waarin Huizen volgens vriend en vijand minimaal een punt had verdiend, trok het toch weer aan het kortste eindje...
  de-hoek-waar-de-klappen-vallen-huizen-eemdijk
  Ook tegen Urk wist Huizen de punten niet in huis te houden. In een matige wedstrijd werd het 0-3 voor de Urker hoofdmacht. Een verslag...
  huizen-laat-zich-opnieuw-aftroeven-tegen-urk
  Huizen moest koste wat het kost winnen tegen Sparta Nijkerk. Erop of eronder was het motto. Een verslag...
  pover-huizen-verliest-cruciaal-duel-van-sparta-nijkerk
  Huizen 1 geflatteerd onderuit
  28 jan 2018
  Ron Tuijnman
  Tegen koploper Genemuiden was een kleine nederlaag niet geheel onterecht geweest. De 4-0 die het scorebord na afloop aangaf was volgens vriend en vijand echter erg geflatteerd. Een verslag...
  huizen-1-geflatteerd-onderuit
  In de openingswedstrijd van de tweede seizoenshelft moest Huizen het opnemen tegen het op de derde plaats staande Staphorst. Een verslag...
  huizen-knokt-zich-naar-een-verdiend-punt
  Klaar voor de start?
  17 jan 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen deed wat het doen moest in de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie...
  klaar-voor-de-start
  Na een winterstop van vier weken rolt de bal weer. In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar wist Argon met 0-2 te winnen.
  huizen-start-2018-met-oefen-nederlaag-tegen-argon
  Een ferme nederlaag in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Huizen kan de wonden gaan likken na de ferme 5-1 nederlaag op de Toekomst. Een verslag...
  huizen-in-laatste-wedstrijd-van-2017-keihard-onderuit
  `n Koude Kermis: CSV - Huizen
  3 dec 2017
  Ron Tuijnman
  Indachtig de overwinning waarmee Huizen dit seizoen vriendschappelijk tegen de Apeldoorners opende waren de verwachtingen toch wel optimistisch. Het pakte anders uit...
  n-koude-kermis-csv-huizen
  Huizen pakt puntje
  26 nov 2017
  Ron Tuijnman
  In een boeiende wedstrijd met doelkansen voor beide ploegen heeft Huizen een punt gepakt tegen het hoog geklasseerde Berkum.
  huizen-pakt-puntje
  Heen en weer naar Aalten
  19 nov 2017
  Ron Tuijnman
  Anderhalf uur heen en even zo lang weer terug voor wat uiteindelijk slechts tien minuten voetbal zou opleveren... Een verslagje...
  heen-en-weer-naar-aalten
  Opnieuw nederlaag voor Huizen
  11 nov 2017
  Ron Tuijnman
  75 Minuten aanvallen, een tegenstander die met tien man wankelt en dan toch nog met lege handen de bus in... Een verslag.
  opnieuw-nederlaag-voor-huizen
  In een onderhoudende wedstrijd heeft Huizen uiteindelijk toch geen kans gezien een punt mee te nemen uit Opheusden... Een verslag
  dfs-uiteindelijk-toch-maatje-te-groot-voor-huizen-4-2
  Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar op deze druilerige herfstdag lieten we ons de eerste driepunter goed smaken! Een verslag...
  eerste-zege-huizen-1-ruime-overwinning-op-hzvv
  Tegen het in de tweede (!!) klasse spelende Geinoord van David Toxopeus ging Huizen ook nu weer in de laatste minuut hard onderuit... Een verslag...
  huizen-weer-in-de-laatste-minuut-hard-onderuit
  Huizen wint in doelpuntenfestival
  18 okt 2017
  Ron Tuijnman
  In een benefietwedstrijd tegen de Hilversumse Selectie wist Huizen zijn tweede winstpartij van dit seizoen te noteren... Een verslag...
  huizen-wint-in-doelpuntenfestival
  In een heerlijke derbysfeer deelden Huizen en Zuidvogels de punten. Toch was was niet iedereen tevreden mee...
  huizen-laat-buren-in-slotfase-ontsnappen
  Met een `gestolen` puntje had Huizen vrouwe Foruna weer eens aan haar zijde. In de slotfase bracht invaller Hidde van der Veldt ons naast Sparta Nijkerk. Een verslag...
  de-teerling-is-geworpen-sparta-nijkerk-huizen-2-2
  Een weer als vanouds knokkend Huizen zag in de slotminuut een 1-0 voorsprong worden omgebogen tot een 1-2 nederlaag. Zuur, maar een nederlaag met lichtpuntjes…
  in-het-zicht-van-de-haven-huizen-genemuiden-1-2
  De malaise duurt voort: Huizen - NSC 1-4
  17 sep 2017
  Ron Tuijnman
  Met een uitermate teleurstellende 1-4 werd Huizen op eigen veld de oren gewassen door NSC. Een verslag...
  de-malaise-duurt-voort-huizen-nsc-1-4
  Eemdijk bezorgt Huizen ferme kater: 3-2
  10 sep 2017
  Ron Tuijnman
  Met 0-2 tegen tien Eemdijkers wist Huizen toch de overwinning uit de handen te laten glippen... Een verslag...
  eemdijk-bezorgt-huizen-ferme-kater-3-2
  Huizen komt een vroege rode kaart van Vente niet te boven, maar moet vertrouwen putten uit een prima eerst helft...
  tiental-van-huizen-komt-tekort-tegen-excelsior-31
  In een bloedeloze wedstrijd die eigenlijk in 0-0 had moeten eindigen, liet Huizen zich in de slotfase toch verrassen en moest het de Barendrechtse hoofdklasser Smitshoek met een 0-1 overwinning van de Wolfskamer zien vertrekken…
  huizen-verliest-typische-0-0-wedstrijd
  Huizen heeft de voorlaatste oefenwedstrijd in winst weten om te zetten. Op De Wolfskamer waren de groen-gelen met ruime cijfers te sterk voor zondaghoofdklasser Leonidas...
  fris-spelend-huizen-zet-leonidas-opzij-5-2
  Lang leek Huizen op zijn tweede overwinning in deze oefencampagne af te stevenen. In de dying seconds sleepten de Katwijkers echter toch nog de gelijkmaker uit het vuur...
  wilskrachtig-huizen-laat-katwijk-op-valreep-ontsnappen
  Na de nederlaag tegen VVOG, heeft Huizen ook in de tweede wedstrijd van de Zuiderzeecup niet weten te winnen. Competiegenoot Urk trok met 0-2 aan het langste eind...
  ook-urk-te-sterk-voor-huizen-in-zuiderzeecup
  Huizen naar troostfinale Zuiderzeecup
  9 aug 2017
  Ron Tuijnman
  Lang leek Huizen in de eerste wedstrijd om de Zuiderzeecup op weg naar een resultaat, maar uiteindelijk trok toch VVOG aan het langste eind...
  huizen-naar-troostfinale-zuiderzeecup
  Na een prima eerste helft waarin Huizen enkele 100% kansen liet liggen, was het uiteindelijk toch SDCP dat met 3-1 als winnaar van het veld stapte...
  sdc-putten-trekt-aan-langste-eind-in-oefenduel
  Technisch sterk Magreb `90 klopt Huizen
  1 aug 2017
  Ron Tuijnman
  Dinsdagavond stond voor Huizen de tweede oefenwedstrijd op het programma. Op De Wolfskamer bleek Derdedivisionist Magreb `90 met 1-4 te sterk...
  technisch-sterk-magreb-90-klopt-huizen
  Huizen wint eerste oefenwedstrijd ruim
  29 jul 2017
  Ron Tuijnman
  De eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen zit in de benen. In Apeldoorn won Huizen ruim met 0-3 van CSV Apeldoorn, een ploeg die Huizen ook in de competitie treft...
  huizen-wint-eerste-oefenwedstrijd-ruim