Het eerste elftal van Huizen heeft zijn tweede bekerwedstrijd ruim gewonnen van De Kenenmers. De overwinning kwam tot stand in het slot van het duel.
    huizen-wint-tweede-bekerwedstrijd-ruim-in-slotfase-1-5

Het eerste elftal van Huizen heeft zijn tweede bekerwedstrijd ruim gewonnen van De Kenenmers. De overwinning kwam tot stand in het slot van het duel.

In de eerste 20 minuten van het duel bood De Kennemers fysiek veel tegenstand. Huizen had het daar lastig mee. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg het team van hoofdtrainer Joeri Volkers meer grip op de wedstrijd. Huizen kreeg kansen via Gilermo Pengel, zijn schot strandde op de paal, en Omar Limon. In de 35e minuut opende Sam Doeve de score. De verdedigende middenvelder zag dat de keeper van De Kennemers te ver voor zijn doel stond. Met een geplaatst schot van een meter of 20 krulde hij de bal over de keeper heen: 0-1. Dit was tevens de ruststand. Smet op de eerste helft was het uitvallen van rechter vleugelverdediger Rudy Etwi. Hij werd in de 21e minuut vervangen door Leroy Oehlers.

In de tweede helft kreeg De Kennemers wat meer kansen. Echter waren de aanvallers tot dusver niet scherp genoeg om de stand gelijk te trekken. Halverwege de tweede helft zag de warrig fluitende scheidsrechter een handsbal van één van de verdedigers van De Kennemers in de eigen zestien meter over het hoofd. Enkele minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. Een vlotte aanval belandde via de vleugel bij Glawa Garpeh. Met een schitterende volley wist de aanvaller van De Kennemers prachtig doelman Brian Willemse te passeren: 1-1.

Vlak voor de gelijkmaker was Garrett Jones binnen de lijnen gekomen voor de wat ongelukkig spelende Gilermo Pengel. Diezelfde Jones zou later in de wedstrijd bij een drietal doelpunten betrokken zijn. Ook Rayendall Bitorina was in het veld gekomen. Hij verving Aron Klaassen.

In de 88e minuut werd Jones in het strafschopgebied licht aangetikt. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Robbert de Graaf ging achter de bal staan en schoot zelfverzekerd binnen: 1-2. Daarmee leek het verzet van De Kennemers gebroken. Twee minuten later werd Garrett Jones opnieuw gevloerd. Robbert de Graaf schoot de daarop volgende vrije trap goed binnen en scoorde dus zijn tweede van de wedstrijd: 1-3. In de blessuretijd van het duel wist Huizen nog tweemaal te scoren. Garrett Jones en Omar Limon brachten de 1-5 eindstand op het scorebord.

Met deze overwinning staat Huizen op de tweede plaats in deze bekercompetitie met 4 punten uit 2 wedstrijden. Hercules versloeg zondag Zeeburgia met 0-3 en gaat aan de leiding met 7 punten uit 3 duels. Aanstaande dinsdag speelt Huizen zijn laatste bekerwedstrijd. Op de eigen Wolfskamer is Zeeburgia de tegenstander.

Scoreverloop:

35. Sam Doeve 1-0
    70. Glawa Garpeh 1-1
    88. Robbert de Graaf (penalty) 1-2
    90. Robbert de Graaf 1-3
    90. Garrett Jones 1-4
    90. Omar Limon 1-5

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Rudy Etwi (21. Leroy Oehlers), Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Danny Benning, Sam Doeve, Hamza Konus, Aron Klaassen (79. Rayendall Bitorina), Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel (69. Garrett Jones).