Huizen wint overtuigend van Montfoort (4-0)Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft de eerste driepunter van het seizoen 2012/2013 binnen. Op de Wolfskamer werd Montfoort met een overtuigende 4-0 aan de zegekar gebonden.
    huizen-wint-overtuigend-van-montfoort-4-0

Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft de eerste driepunter van het seizoen 2012/2013 binnen. Op ‘de Wolfskamer’ werd Montfoort met een overtuigende 4-0 aan de zegekar gebonden.

Nadat een fikse regenbui vlak voor de wedstrijd elke mogelijke discussie over een beregeningsinstallatie overbodig maakte pakte Huizen direct vanaf de eerste minuut het initiatief. Het technisch duo Schipper / de Vries had er voor gekozen de ‘basiself’ van vorig seizoen het vertrouwen te geven, waardoor alle ‘nieuwelingen’ in de selectie op de bank plaats dienden te nemen. Het elftal beschaamde het geschonken vertrouwen niet en maakte direct vanaf het begin duidelijk dat Montfoort vandaag aan de Huizers een zware dobber zou krijgen. Veel duels werden gewonnen, de ‘2e bal’ was vrijwel voortdurend voor de geelgroenen en de doorgaans zo betrouwbare Montfoortse doelman Verkerk zag de ene aanvalsgolf na de andere op zijn doelgebied afkomen. Nadat de vandaag goed spelende Danny Benning een ziedend schot net naast de voor Huizen verkeerde kant van de paal zag suizen was het in de 24e minuut wel raak. De opkomende Wouter Vente vond Guilermo Pengel die op zijn beurt Omar Limon in het volle strafschopgebied wist te bereiken. De spits draaide zich behendig vrij en schoot vervolgens de 1-0 koeltjes binnen. Nog geen minuut later kreeg Sebastian van Kammen een grote kans. Nadat Omar Limon zijn inzet zag geen gekeerd door Verkerk, plaatste van Kammen de bal uit de rebound tegen de paal. Die tweede treffer kwam echter toch: in de 38e minuut ontfutselde Iry Etwi de bal van een Montfoort verdediger en ging vervolgens ‘op snelheid’ op weg naar het doel van Verkerk. En een op snelheid liggende Etwi is vrijwel door geen verdediger te achterhalen. Aangeland voor het vijandelijke doel, prikte Etwi de bal in de uiterste hoek (2-0). Vlak voor rust werd het zelfs 3-0; en deze treffer was van een grote schoonheid. Goed druk zetten van Huizen op het middenveld en ietwat flegmatiek anticiperen van Monfoort leverde balbezit op voor Etwi op de rechtervleugel. Een loepzuivere voorzet volgde, waarna Omar Limon (wie anders) de bal prachtig achter Verkerk kopte.

Wat een ongekende luxe voor Huizen. Natuurlijk was er gehoopt op een voorsprong, maar dat deze voorsprong tegen het vorig jaar nog in topklasse acterende Montfoort zo comfortabel zou zijn hadden weinigen verwacht.
    In de tweede helft werd al snel dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Daar waar Huizen even aanzette ontstonden meteen weer kansen, terwijl de Montfoorters ondanks wat omzettingen nauwelijks aan mogelijkheden toekwamen. Na een aantal gemiste kansen werd het uiteindelijk in de 64e minuut 4-0 door Guilermo Pengel, die een voorzet van Iry Etwi op waarde wist te schatten. Huizen kon vervolgens de wedstrijd freewheelend uitspelen.
    Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Kranendonk was de ontlading groot. Weg waren de frustraties over de matige seizoenstart en met ‘4 uit 4’doet Huizen gewoon weer mee. Niet alleen daardoor, maar zeker ook door het vertoonde spel en de manier waarop de jongens voor elkaar door het vuur gingen reist Huizen zaterdag a.s. ongetwijfeld vol vertrouwen naar Achterberg waar VVA’71 de tegenstander zal zijn. De equipe van Tijs Schipper zal er alles aan doen om de verrassende koploper daar de eerste punten van het seizoen afhandig te maken.

Opstelling Huizen:
    Willemse, Iry Etwi (66' Jones), Vente, Poepon, Klein (81' Hund), van Kammen, Pengel (73' Grauwde), de Graaf, Limon, Benning en Honing

vdZ