Huizen wint ook niet van Ajax (1-0)
    21 sep 2013
    Het eerste elftal van Huizen wacht na drie gespeelde wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Op sportpark De Toekomst waren de amateur van Ajax met 1-0 te sterk.
    huizen-wint-ook-niet-van-ajax-1-0

Het eerste elftal van Huizen wacht na drie gespeelde wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Op sportpark De Toekomst wonnen de amateurs van Ajax met minimaal verschil (1-0).

Vooraf werd de kracht van Ajax hoog ingeschat. De Amsterdammers willen met de amateurtak zo snel mogelijk naar de Topklasse en heeft met dat uitgangspunt en de daarvoor nodige financiële middelen een selectie samengesteld die aan deze verwachtingen zou kunnen voldoen. De roodwitten waren dan ook favoriet voor dit duel, zeker na de overtuigende overwinning die Ajax een week geleden behaalde in de uitwedstrijd tegen Bennekom.
    De wedstrijd begon ruim een half uur later vanwege een blessure van de scheidrechter Duindam, opgelopen in de warming up. Arbiter Kooij verving de ongelukkige leidsman.

Huizen hield zich goed staande gedurende de eerste helft. De ploeg creëerde opnieuw niet veel kansen, maar verdedigend stond het allemaal wel goed bij de geelgroenen. Huizen kreeg na een half uur een kans via Gilermo Pengel (naast) en de thuisploeg kreeg een mogelijkheid weinig via Yuri Hose die vlak voor rust rakelings overkopte. Daar bleef het wel zo’n beetje bij in de eerste helft.

In de tweede helft aanvankelijk een zelfde spelbeeld. Ajax zocht naar openingen in de hechte Huizen verdediging maar vond die nauwelijks. Ook enkele schoten uit de tweede lijn konden Huizen doelman Brian Willemse niet verontrusten. In de tweede helft was het echter ‘uit het niets’ toch opeens raak voor de Amsterdammers. Paul Quasten gaf een goede voorzet die door Dennis Kaars hard in de korte hoek achter Willemse werd gewerkt.

Ajax probeerde daarna door te drukken, maar slaagde daar niet in. In de slotfase drong Huizen aan, kreeg via o.a. Omar Limon een mogelijkheid tot de gelijkmaker, maar het net werd helaas niet gevonden.

Scoreverloop:

62. Dennis Kaars 1-0

Opstelling Ajax:

Danny Been, Jordi Meester, Peter Post (73. Rience Schurman), Siver Abdulrahman, Dwight Gefferie, Kevin de Visser, Yuri Rose, Paul Quasten (68. Sergio Cameron), Glenn van Zoolingen, Dennis Kaars en Kenneth Misa Danso (73. Kid Ronday).

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Tarik Divarci (74. Leroy Oehlers), Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Danny Benning. Sam Doeve, Aron Klaassen (80. Gino Heerings), Hamza Konus, Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.