https://www.svhuizen.nl/huizen-wint-met-10-man-in-blessuretijd-van-odin-59-3-1/n1108c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Het eerste elftal heeft opnieuw in de blessuretijd weten te winnen van ODIN `59. Na een slappe eerste helft en een rode kaart, pakten de 10 groengelen de overwinning met ``110% strijd`
  huizen-wint-met-10-man-in-blessuretijd-van-odin-59-3-1

  Het eerste elftal heeft opnieuw in de blessuretijd weten te winnen van ODIN '59. Na een slappe eerste helft en een rode kaart, pakten de 10 groengelen de overwinning met ''110% strijd".

  Het schiet lekker op met de nieuwbouw van sporthal en verenigingsaccommodatie van s.v. Huizen! De contouren die steeds meer duidelijk worden bevestigen dat Huizen vanaf volgend seizoen gaat beschikken over een prachtige accommodatie. ‘Topklassewaardig’ lijkt het zo. Maar waar liggen de ambities van de geelgroenen nu eigenlijk?  Daar waar ietwat pessimistisch (of realistisch?) ingestelde s.v. Huizen aanhangers nog steeds het verschil met nr 4 van onderen in de gaten houden, kijken anderen alweer omhoog en reppen over de misschien nog haalbare 4e plaats (van boven dus) en/of de mogelijke derde periode. Zelf ben ik er, mede door de wedstrijd van vorige week tegen kampioenskandidaat Sparta Nijkerk, nog meer van overtuigd geraakt dat we een goede groep hebben die in een seizoen dat alles meezit zomaar bovenin mee kan draaien. En dan maar zien waar het eindigt, zou ik zeggen. Dit seizoen heeft niet alles meegezeten voor s.v. Huizen. De langdurige blessures van de vooraf als steunpilaren ingeschatte aanwinsten Erik Wisse en Peter Vastenhouw zijn daar een voorbeeld van. Eerstgenoemde maakt vandaag zijn officiële debuut in de Huizer hoofdmacht. Na al in de allereerste oefenwedstrijd tegen Flevo Boys met een sleutelbeenbreuk te zijn weggevallen, is hij nu eindelijk fit. Erik zou later op de middag  terug kunnen zien op een voortreffelijke wedstrijd. Aron Klaassen start niet in de basis; de jonge middenvelder die dit seizoen een stormachtige ontwikkeling doormaakt, is volgens teammanager Jaap Vedder niet helemaal ‘okselfris’ en begint op de reservebank.

  Huizen schiet fanatiek uit de startblokken. Met veel pressie en inzet wordt ODIN voortdurend in de verdediging gedrukt maar de Heemskerkers raken daar nauwelijks van van de kook. De door ODIN coach Mark Evers uitgestippelde taktiek waarin zeer gegroepeerd wordt verdedigend werkt goed en Huizen creeert eigenlijk, ondanks een groot veldoverwicht, nauwelijks kansen. Gino Heerings komt een keer in scoringspositie maar zijn kopbal mist kracht, Vincent Verbond ziet zijn inzet gekeerd door ODIN doeman Barry van Dijk en ook Gilermo Pengel, in stelling gebracht door Omar Limon, weet het net niet te vinden. ODIN zet daar wat kleine kansen voor Ogür Kaya en Stefan van Dijk tegenover.  Al met al een ietwat gezapige eerste helft, waar niet lang over nagesproken zal worden. ‘Een typische 0-0 wedstrijd’ moppert iemand in de rust; ik zelf ben daar nog niet helemaal gerust op.

  Na een behoorlijke kans voor ODIN spits Stefan van Dijk vakkundig gekeerd door Brian Willemse slaat in de 54e minuut ‘de vlam in de pan’ en is er van de genoemde gezapigheid niets meer over. Dat gebeurd echter op een manier waar je als voetballiefhebber en zeker als Huizen supporter niet echt op zit te wachten. Bij een opstootje aan de rechterkant van het veld gaat de licht ontvlambare Gino Heerings opzichtig in de fout. De goed fluitende arbiter Gils uit Winschoten (!) neemt de enige logische en juiste beslissing: Heerings kan met rood op zak de douche gaan opzoeken.
  Huizen moet nu dus met een man minder acteren en dat maakt de opdracht “ODIN verslaan” niet eenvoudiger, misschien wel schier onmogelijk. Huizen-trainer Tijs Schipper denkt daar duidelijk anders over; fel coachend maant hij zijn mannen aan om allemaal 10% extra te geven en zo de ondertal situatie te compenseren. En dat lukt wonderwel! In de 73e minuut komt Huizen zelfs op voorsprong.  Een afgeslagen hoekschop belandt voor de voeten van Sam Doeve die ODIN doelman van Dijk het nakijken geeft. Lang genieten van die voorsprong kan Huizen echter niet; nog geen 5 miuten later onglipt de aalvlugge Ogür Kaya aan de rechterkant. Diens voorzet lijkt door iedereen te worden gemist, maar bij de tweede paal is Faruk Yurdakan attent: 1-1. Een domper van jewelste voor de Huizer ploeg; temeer daar ODIN nu lijkt door te gaan drukken en de man meer situatie uit te gaan buiten. Maar de Huizer defensie, soeverein geleid door Erik Wisse geeft vooralsnog geen krimp en als er dan al eens een krimp gegeven wordt dan is daar altijd nog de uitblinker van vandaag: doelman Brian Willemse. Als het goede, oude gebruik van de ‘man of the match’ nog in ere was geweest, dan had Brian deze kwalificatie vandaag zeker ontvangen. Met een paar puike reddingen weet hij zijn ploeg in de strijd te houden. Dan een paar opmerkelijke wissels bij Huizen; daar waar veel coaches bij een 1-1 stand met een man minder en nog een klein kwartiertje te gaan zouden hebben gekozen voor extra defensieve zekerheid, brengt Tijs Schipper met Garrett Jones en Quincy van Waveren voor respectievelijk Gilermo Pengel en Omar Limon twee verse aanvallers in het veld en een kleine tien minuten voor tijd durft hij zelfs centrale verdediger Robbert de Graaf te vervangen door aanvallende middenvelder Aron Klaassen. Het is wellicht gedurfd, maar het pakt voor Huizen wonderwel goed uit. In de 88e minuut wordt  Garrett Jones met een fraaie dieptepass op avontuur gestuurd. Met de voor hem zo karakteristieke grote stappen laat de invaller alle ODIN verdedigers zijn hielen zien. Doelman Barry van Dijk kan zijn inzet nog toucheren maar niet meer dan dat (2-1). “Jones, Jones” galmt het vanaf de tribune; daarmee wordt de populariteit van Garrett maar weer eens onderstreept. Het zou toch zonde zijn als deze publiekslieveling volgend seizoen ergens anders voetbalt?  Hij hoort gewoon bij s.v. Huizen! In blessuretijd wordt Danny Benning onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna aanvoerder Sam Doeve zijn ploeg definitief in veilige haven schiet (3-1).

  De druiven zijn zuur voor ODIN’59 dat is logisch. De aanwezige bestuursleden nemen de nederlaag echter sportief op en zoeken de schuld vooral bij de eigen ploeg, maar ODIN trainer Mark Evers verschijnt niet in het businesshome om de toegezegde analyse van de wedstrijd te verwoorden. Assistent-trainer Peter van der Slikke neemt de honneurs met verve waar. Er is eigenlijk niemand bij Huizen die er echt om maalt. Huizen trainer Schipper stelt in zijn analyse dat de speelwijze van de Heemskerkers in de tweede helft  Huizen in de kaart heeft gespeeld en is terecht ‘trots op zijn ploeg’.
  Ook in de kantine is het een groot feest; de muziek staat, logischerwijs, zelfs zo hard dat ik besluit tijdig naar huis te gaan om nog even rustig na te genieten van opnieuw een hektisch middagje Wolfskamer.

  Scoreverloop:

  73. Sam Doeve 1-0
  79. Faruk Yurdakan 1-1
  90. Garrett Jones 2-1
  90. Sam Doeve (penalty) 3-1

  Bijzonderheid: Rode kaart voor Gino Heerings (Huizen).

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Rudy Etwi, Erik Wisse, Robbert de Graaf (82. Aron Klaassen), Danny Benning, Vincent Verbond, Sam Doeve (c), Gino Heerings, Iry Etwi, Omar Limon (80. Quincy van Waveren) en Gilermo Pengel (77. Garrett Jones).

  Opstelling ODIN '59:

  Barry van Dijk, Danny Hols, Paul Groen, Ron Scheffer (77. Sem van 't Hof), Milo Cremers, Raymond Kolder (c) (62. Raymond Bronkhorst), Ogür Kaya, Stefan van Dijk (68. Menno Kremer), Faruk Yurdakan, Emre Gungor en Bas Ent.