Huizen heeft de oefenwedstrijd tegen Rijnvogels op zaterdag 24 augustus j.l. verdiend met 1-0 gewonnen. Bij de rust was de stand nog in evenwicht.
    huizen-wint-laatste-oefenwedstrijd-van-rijnvogels-1-0

Huizen heeft de oefenwedstrijd tegen Rijnvogels op zaterdag 24 augustus j.l. verdiend met 1-0 gewonnen. Bij de rust was de stand nog in evenwicht.

Rijnvogels bleek een fysiek sterke ploeg die in deze wedstrijd direct het initiatief nam.  Al na 10 minuten kwamen de gasten bijna op voorsprong, maar de paal stond een vroege treffer in de weg. Huizen nam gedurende de eerste helft meer het initiatief maar wist aanvallend weinig potten te breken.

In de tweede helft veranderde dat toen hoofdtrainer Joeri Volkers o.a. Omar Limon en Gilermo Pengel in de ploeg bracht. Diep in de tweede helft kwam Huizen op voorsprong, toen Aron Klaassen onreglementair werd afgestopt binnen de beruchte lijnen en Robbert de Graaf de toegekende strafschop onberispelijk binnenschoot. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Woensdag 28 augustus wacht de eerste bekerwedstrijd in Utrecht tegen Hercules.

Hamza Konus in duel tegen Rijnvogels (foto Henk Heijnen)