Het eerste elftal van Huizen heeft de ongeslagen status in Heemskerk weten te behouden. In de laatste elf minuten bogen de groengelen een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning.
    huizen-wint-in-slotoffensief-van-odin-59-2-3

Ergens in één van de torentjes van Slot Assumburg, gelegen vlak naast het sportpark van ODIN ’59 moet een beschermengeltje van s.v. Huizen wonen. Anders kun je niet uitleggen waarom de Heemskerkers op eigen veld nog nooit van Huizen wonnen. Vandaag leek het beschermengeltje de luiken van haar torentje vanwege de harde wind te hebben gesloten, want Huizen leek gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd toch echt af te stevenen op een nederlaag.
    De eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Huizen startte opnieuw met zowel Gilermo Pengel als Garrett Jones op de bank, hield Iry Etwi aan de linkerkant en de rechterflank ‘open’ voor opkomende mensen.  ODIN ’59, met oud Huizen coryfeeën Raymond Bronkhorst en Raymond Kolder in de basis, speelde voorzichtig en wilde vooral Huizen niet te veel ruimte geven. De eerste echte kans was voor Huizen, toen  Hamza Konus een vrije doortocht aan de rechterkant kreeg, maar zijn inzet gestopt zag door Barry van Dijk.
    ODIN’59 begon wat meer druk op de Huizen defensie te zetten hetgeen resulteerde in een paar kleine kansjes. In de 39e minuut resulteerde balverlies op het middenveld in een snelle Heemskerkers aanval. Robbert de Graaf toucheerde licht zijn tegenstander, waarin scheidsrechter Mulder een penalty zag. Die werd onberispelijk binnen geschoten door Timothy Verweij (1-0).

Huizen kwam vastberaden uit de kleedkamer voor de tweede helft. De onopvallend spelende Rayendall Bitorina werd ingewisseld voor Garrett Jones die op de linkervleugel ging spelen. Iry Etwi verhuisde daardoor naar zijn vertrouwde positie aan de rechterkant.  Drie spitsen dus weer, hetgeen de Huizen supporters aan de zijlijn instemmend deed knikken. Al na 3 minuten lagen de goede voornemens van Huizen echter in duigen. Na naïef verdedigen van de geelgroenen kon Burak Bulduk namens ODIN eenvoudig scoren.
    Huizen moest nu komen en risico’s nemen om een roemloze nederlaag te vermijden. Dat lukte echter voorlopig van geen kant. De passes waren te onzorgvuldig, er was veel te veel balverlies en er werd met name veel te onrustig gespeeld. Dan ging een buitenspeler juist naar binnen als een beweging ‘buiten om’ veel logischer zou zijn, dan weer werd een tegenstander gezocht terwijl direct doorspelen meer voor de hand lag. Omar Limon sleurde in de spits dat het lieve lust was, maar kreeg helaas nauwelijks een bespeelbare bal. ODIN ’59 vond het allemaal wel prima en met name de routiniers Bronkhorst en Kolder leken de zege moeiteloos over de eindstreep te gaan trekken. Uit één van de ODIN aanvallen werd het zelfs nog bijna 3-0, waarmee de wedstrijd definitief gespeeld zou zijn.
    Dan opeens kantelde de wedstrijd. Gilermo Pengel kwam in het veld en wat we zelden van de langharige aanvaller zien, deed hij nu wel: hij ging voorop in de strijd. En ziedaar: opeens lag de bal ook zomaar in het netje achter van Dijk. Gilermo Pengel vond Garrett Jones, die ‘in de loop’ de bal binnenwerkte. De hoop gloorde weer bij de Huizen supporters. De overblijvende tijd was nog maar kort, maar wie weet was er met een gelukje toch nog een puntje te behalen. Huizen zette alles op alles en de onrust bij de Heemskerkers nam toe.  Twee minuten voor tijd slalomde Iry Etwi het vijandelijk strafschopgebied binnen, waar ODIN invaller Paul Groen hem van achteren neerhaalde. Strafschop en geel voor de onfortuinlijke Groen. Robbert de Graaf plaatste zich achter de bal en joeg de bal snoeihard in de bovenhoek. Barry van Dijk, toch bekend als strafschoppenkiller bij uitstek, was kansloos. Grote vreugde in het Huizer kamp, maar de koek was nog niet op. In blessuretijd werd Omar Limon met een prachtige pass weggestuurd naar het doel van Barry van Dijk. De bonkige spits omspeelde de doelman schitterend, die vervolgens geen andere mogelijkheid meer zag als Limon bij de benen te pakken. Rood en opnieuw een strafschop! Robbert de Graaf schoot ook deze onverstoorbaar hard binnen waardoor het ‘wonder van Heemskerk’ een feit werd.

Groot was de vreugde in het Huizen kamp. De matige uitvoering was grotendeels vergeten en de miraculeuze overwinning werd gevierd alsof een periodekampioenschap was binnengehaald. En terecht!

Na deze wedstrijd wachten er drie thuiswedstrijden. Te beginnen met de bekerwedstrijd tegen APWC van a.s. dinsdag, daarna de wedstrijden tegen Bennekom en DVS’33. Laten we hopen dat Huizen voldoende zelfvertrouwen heeft getankt om dit drieluik met vertrouwen tegemoet te zien.

Scoreverloop:

38. Timothy Verweij (penalty) 1-0
    48. Burak Bulduk 2-0
    78. Garrett Jones 2-1
    87. Robbert de Graaf (penalty) 2-2
    90. Robbert de Graaf (penalty) 2-3

Opstelling ODIN '59:

Barry van Dijk, Danny Hols, Tim Koops, Raymond Kolder, Milo Cremers (59. Sem van 't Hof / 83. Paul Groen), Raymond Bronkhorst, Frits Kramer, Timothy Verweij (69. Emrah Gungor), Ogür Kaya, Faruk Yurdakan en Burak Bulduk.

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Danny Benning, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Leroy Oehlers, Sam Doeve, Aron Klaassen, Rayendall Bitorina (46. Garrett Jones), Hamza Konus (64. Gilermo Pengel), Omar Limon en Iry Etwi.