Het eerste elftal heeft het eigen publiek in de laatste thuiswedstrijd getrakteerd op drie punten. De formatie van Tijs Schipper won met 4-2 van SDC Putten.
    huizen-wint-in-laatste-thuiswedstrijd-van-sdc-putten-4-2

Huizen begint de wedstrijd voortvarend en in de derde minuut ligt de bal al ‘in het mandje’.  Danny Benning stuurt Quicy van Waveren diep, die zijn tegenstander op snelheid verslaat en de bal vervolgens keurig in de uiterste hoek prikt. Het lijkt een goed begin van een mooie laatste thuiswedstrijd.  De omstandigheden zijn prima; een schraal zonnetje en een fris windje maar in de beschutting is het best uit te houden en na zo’n vroege treffer hoop je dan natuurlijk op meer spektakel.  De thuisploeg probeert dat ook wel maar SDC Putten laat zien dat zij niet naar Huizen zijn gekomen om lijdzaam toe te zien. Sterker nog de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn  is officieel nog niet helemaal veilig en dat is aan de strijdwijze dan ook af te zien. Verbeten probeert SDC Putten daar waar mogelijk de aanval te zoeken en creëert een handvol doelrijpe kansen die echter geen van allen genade vinden in de ogen van de vandaag weer uitstekend opererende doelman Brian Willemse. Maar ook Huizen krijgt een paar goede mogelijkheden via o.a. Omar Limon, Sam Doeve en Guilermo Pengel.  Vooralsnog echter zonder het beoogde resultaat.  Een fraai ingeschoten vrije trap van Quicy van Waveren lijkt dan toch voor de 2-0 te zorgen maar doelman René van Hemel weet de bal met een katachtige reflex net naast de paal te tikken.

In de rust hamert men bij SDC Putten nogmaals op het belang van deze wedstrijd, zeker gezien de tussenstanden bij de andere wedstrijden en de ploeg komt dan ook extra gemotiveerd uit de kleedkamer.  De blauwe mouwen gaan omhoog en ziedaar binnen de korste keren is de achterstand omgetoverd in een voorsprong.  Eerst kan, in de 47e minuut, Richard Gooijer een hoekschop binnenkoppen.  Hij doet dat fraai, maar staat wel ‘vogeltje vrij’. In de 55e minuut scoort de sterk spelende Rick Degenaar met een fraaie stift zelfs de 1-2 en lijkt een huzarenstukje voor de bezoekers in de maak.  Maar zoals zo vaak dit seizoen is het laatste kwartiertje bij Huizen weer doorslaggevend.  Trainer Tijs Schipper brengt Robbert de Graaf voor de moegestreden Aron Klaassen en wisselt verdediger Erik Wisse voor supersub Garrett Jones. Volgens zeggen voor de achtste keer dit seizoen komt Huizen terug van een schijnbaar hopeloze achterstand en wordt een dreigende nederlaag alsnog afgewend.  Eerst poeiert uitblinker Quincy van Waveren in de 76e minuut de 2-2 van ver buiten het strafschopgebied achter de kansloze van Hemel en in de 86e minuut weet Omar Limon een puike voorzet van Iry Etwi op waarde te schatten (3-2). Als dan in de slotminuut Omar Limon opnieuw weet te scoren (zijn 10e treffer van het seizoen) is het feest aan Huizen-kant compleet en kan er op een feestelijke en gepaste wijze afscheid worden genomen van een aantal vertrekkende spelers en van de eveneens vertrekkende Tijs Schipper en zijn assistenten Marc de Vries en Markwin Plomp.Volgende week (10 mei) wacht nog het toetje bij Quick Boys en dan zit het seizoen 2013/2014 er alweer op.  De doelstelling ‘het linkerrijtje’ is in ieder geval gehaald en dat verdient een compliment voor iedereen die daaraan heeft meegewerkt.

Scoreverloop:

04. Quincy van Waveren 1-0
    47. Richard Gooijer 1-1
    55. Rick Degenaar 1-2
    76. Quincy van Waveren 2-2
    86. Omar Limon 3-2
    90. Omar Limon 4-2

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Rudy Etwi (49. Leroy Oehlers), Erik Wisse (68. Garrett Jones), Vincent Verbond, Danny Benning, Sam Doeve, Aron Klaassen (63. Robbert de Graaf), Iry Etwi, Quincy van Waveren, Omar Limon en Gilermo Pengel.

Opstelling SDC Putten:

René van Hemmel, Sven Onclin, Richard Gooijer, Iwan Bos, Kees Pluim, Jeffrey van den Brink (46. Olivier Pilon), Justin van Groen, Rick van der Ree, Rob Buter, Jerry Geurtsen (84. Wouter de Bruin) en Rick Degenaar.

SDC Putten maakte een mooie samenvatting van deze wedstrijd. De beelden zijn te bekijken via www.sdctv.nl.