Huizen heeft in een wedstrijd met twee gezichten de eerste overwinning van 2014 binnengesleept. Na een 1-4 ruststand wonnen de geel-groenen sensationeel met 5-4 van DOVO.
    huizen-wint-in-knotsgek-duel-van-dovo-5-4

De thuisploeg begint uitstekend aan dit belangrijke duel; al in de allereerste minuut ligt de bal 'ín het netje’ achter DOVO doelman Jaimy Schaap. Na een fraaie aanval wordt een voorzet van Gilermo Pengel beheerst binnengeschoten door Aron Klaassen. Nog geen vijf minuten later is het echter alweer gelijk. Een verre uittrap van de DOVO doelman en onvoldoende dekking in het rechterverdedigingsblok bij Huizen brengt Leon Toonen in stelling die de bal over de uitgelopen Willemse in het net prikt.

Kan gebeuren denk je als Huizen supporter, laten we verder gaan op de weg van de eerste vijf (uitstekende) minuten.  De volgelingen van Joeri Volkers denken daar echter heel anders over. Er breekt een kwartier aan waarin Huizen fout op fout stapelt en DOVO vrij eenvoudig uit kon lopen naar een 1-4 voorsprong.  Leon Toonen is daarbij de grote man aan Veenendaalse zijde door alle doelpunten voor zijn rekening te nemen.  Eerst zorgt knullig balverlies op het middenveld ervoor dat DOVO middenvelder Arien Bakkenes de bal in bezit krijgt en met een fraaie pass Leon Toonen, vindt. Die laat vervolgens Brian Willemse kansloos (1-2). In de 24e minuut valt de bal uit een ingooi (!) voor het Huizen doel, waar twee Huizen verdedigers de bal in de kluts voor de schietgrage voeten van Leon Toonen brengen (1-3) en nog geen 4 minuten later wordt het verdedigende drama van Huizen compleet wanneer opnieuw Bakkenes eenvoudig Toonen weet te bereiken. (1-4)

Sombere gezichten in de rust bij s.v. Huizen.  In de bestuurskamer en ook onder de supporters.  Hoe moet dit verder vragen velen zich in wanhoop af.  Dat geldt ook voor mij personnlijk. Ik besluit zelfs af te wijken van mijn vaste gewoonte van ‘het patatje van Jan Vet’ in de rust.  De kansloos lijkende achterstand alsmede het feit dat ik vanwege mijn niet aflatende strijd met de overtallige kilo’s  een verbond heb gesloten met dieet goeroe Sonja Bakker zijn daar debet aan. Sinds kort staart de immer vriendelijk lachende Bakker mij waarschuwend aan vanaf het aanrechtblad en haar eetregels voorzien niet in een ‘patatje met’.

De spelers van Huizen hebben uiteraard geen weet van mijn innerlijke tweestrijd en beantwoorden op het veld de vraag ‘hoe het verder moet’ met de enige juiste remedie: keihard werken. Je zal toch maar , zoals sommige Huizen supporters gedurende de eerste helft hebben besloten naar huis te gaan om je daar nuttiger te maken of erger nog: in de rust het besluit hebben genomen tot een wandeling met de hond in het park en daardoor de tweede helft hebben gemist!  Dan heb je een uniek stukje s.v. Huizen historie gemist; want wat er in de tweede helft allemaal gebeurt is eigenlijk met geen pen de beschrijven. Nadat een doelpunt van DOVO terecht wegens buitenspel wordt afgekeurd, krijgt Huizen in de 53e minuut een strafschop. DOVO speler Colin Broers krijgt de bal binnen de beruchte 16 meter op de arm, waarna de uitstekend leidende arbiter Augustin niet anders kan doen dan de bal op de stip leggen. Robbert de Graaf benut dit buitenkansje koeltjes. Kort daarna een levensgrote kans voor Iry Etwi, die de bal echter van dichtbij in het zijnet deponeert. Voor velen is het een raadsel hoe Iry deze bal er naast krijgt. Kennelijk ook voor speaker Hans Evers, want de 3-4 verschijnt prompt op het scorebord. Het ‘terugdraaien’ van het scorebord blijkt technisch niet mogelijk, waarna besloten wordt het bord maar uit te schakelen. Huizen voelt dat er nog meer te halen is en zoekt met een hartverwarmende inzet de aanval. De geelgroenen winnen nu vrijwel alle duels, sturen de DOVO spelers van het kastje naar de muur en het wachten is op de aansluitingstreffer. Wie anders dan Omar Limon zorgt daar in de 69e minuut voor, door op kracht en snelheid de DOVO defensie te verslaan en de bal keurig over Schaap in het doel te deponeren. Nu is het hek van de dam, de ene na de andere Huizen aanval dendert op het doel van de arme Jaimy Schaap af en in de 79e minuut ontploft de Wolfskamer als uitgerekend de beste man aan Huizen zijde, middenvelder Aron Klaassen, op prachtige wijze de gelijkmaker binnenkopt. Maar de koek is nog niet op, Omar Limon brengt 5 minuten voor tijd alles wat Huizen is in extase door van dichtbij de 5-4 binnen te koppen. DOVO probeert in de resterende tijd nog wanhopig tenminste een punt veilig te stellen en krijgt daar via invaller Anouar Tmim zelfs nog een redelijke mogelijk toe, maar met een puike redding weet Huizen doelman Brian Willemse de drie punten voor zijn ploeg veilig te stellen. “Huizen, Huizen” rolt er van de tribune en dat is lang geleden. Voor DOVO, voor het eerst onder leiding van Jeroen Peters, zijn de druiven uiteraard bijzonder zuur.

Scoreverloop:

01. Aron Klaassen 1-0
    16. Leon Toonen 1-1
    17. Leon Toonen 1-2
    24. Leon Toonen 1-3
    28. Leon Toonen 1-4
    53. Robbert de Graaf (penalty) 2-4
    69. Omar Limon 3-4
    79. Aron Klaassen 4-4
    84. Omar Limon 5-4

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Tarik Divarci, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Danny Benning, Sam Doeve (c), Aron Klaassen (90. Leroy Oehlers), Gino Heerings, Iry Etwi (90. Iry Etwi), Omar Limon en Gilermo Pengel (89. Garrett Jones).

Opstelling DOVO:

Jaimy Schaap, Taner Ozbek, Bas Mooij, Tom Gesgarz (c) (84. Anouar Tmim), Rick Bos, Ariën Bakkenes, Yannick Cornelisz, Colin Broers, Jeffrey Arends (78. Jacky Testa La Muta), Leon Toonen en Evert Brouwers (69. Faisal Kaouass).

Foto's Henk Heijnen