Huizen wint in knotsgek duel (5-4)
    18 nov 2012
    Huizen wint in knotsgek duel (5-4) Het eerste elftal van s.v Huizen heeft de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn gewonnen en daarmee drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd.
    huizen-wint-in-knotsgek-duel-5-4

Het eerste elftal van s.v Huizen heeft de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn gewonnen en daarmee drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. Het was een knotsgekke vertoning op de Wolfskamer, met uiteindelijk wel de verdiende overwinning voor de groengelen. Maar menig Huizen supporter had het met name gedurende de tweede helft Spaans benauwd en dat had niets te maken met de goedheiligman die in aantocht is, maar met het spectaculaire scoreverloop. Twee ploegen die het duidelijk niet van verdedigen moesten hebben en daarom nadrukkelijk de aanval zochten, bezorgden met name de neutrale toeschouwers een heerlijke voetbalmiddag.

Huizen, met opnieuw Garrett Jones als rechtervleugelverdediger, schoot fel uit de startblokken. CSV Apeldoorn moest terug en wankelde al vroeg in de wedstrijd. Huizen was beter, creëerde kansen en heerste over het hele veld. Na enkele mogelijkheden niet te hebben benut werd het in de 21e minuut 1-0 door Omar Limon al snel gevolgd door de 2-0 van de voet van Sebastian van Kammen die met een hard schot de Apeldoornse goalie kansloos liet. De Huizen supporters gingen er eens goed voor zitten. Dit was weer ouderwets. Apeldoorn liet echter al snel blijken de wedstrijd nog niet als gespeeld te willen beschouwen. Men zocht de aanval en in de 30e minuut werd de aansluitingstreffer al geproduceerd. Modou Nijang kon volkomen vrijstaand de 2-1 inschieten. Met deze treffer kroop direct ook weer de onzekerheid in de Huizer defensie. CSV Apeldoorn voelde dat er meer in zat en probeerde nog voor de rust de gelijkmaker te bewerkstelligen. Garrett Jones dacht daar echter anders over. Op slag van rust kreeg hij na een afgeslagen corner en prima terugkoppen van Guido de Graaf de bal voor de voeten en tikte gedecideerd de 3-1 binnen.

Na rust werd het steeds meer een open wedstrijd. Huizen had de eerste helft met de krachten gesmeten en ondanks dat de ploeg conditioneel sterk goed in elkaar zit vond Apeldoorn regelmatig de ruimte tussen de Huizer linies. Sebastian van Kammen, opnieuw sterk spelend, leek de wedstrijd definitief in het slot te gooien door met een prachtig schot in de uiterste hoek de 4-1 te scoren. Nu was het wel gedaan met dat Apeldoorn dachten de Huizer supporters, de buit is wel binnen. Niet was echter minder waar. Apeldoorn rechtte nog een keer de rug, begon steeds meer de slag op het middenveld naar zich toe te trekken en bestookte de zoals gezegd niet erg solide ogende defensie van de thuisclub met de ene na de andere aanval. Het nam daarmee wel risico want een Huizen aanval met de supersnelle buitenspelers Pengel en Etwi weet doorgaans wel raad met een opdringende tegenstander. Huizen weigerde echter ondanks grote mogelijkheden de genadeklap uit te delen en toen het na een afgekeurde doelpunt door toedoen van Richard van Schooten plotsklaps 4-2 werd zag je de onzekerheid bij de Huizen spelers toeslaan. “Het zou toch niet weer mis gaan ?”. Onzekerheid is een slechte raadgever en daarom lag al snel de 4-3 achter de vertwijfelde Willemse: de Wolfskamer hield de adem in. Opeens was daar een prima counter die wel succes opleverde. Een snelle uitbraak over de rechterkant leverde een voorzet op naar Iry Etwi. De behendige aanvaller wist met dit buitenkansje wel raad: 5-3. Nog was het niet gedaan: in de 85e minuut scoorde Apeldoorn via Maarten Boeve even simpel als doeltreffend de 5-4. Opnieuw wankelde Huizen, maar de voor de ploeg uit Apeldoorn bevrijdende gelijkmaker viel vooralsnog niet. Toen in blessuretijd arbiter Oostrom een overtreding van invaller Tavenier honoreerde met een vrije trap keek alles wat Huizen was maar even de andere kant op. Behalve doelman Willemse dan, want hij kon de matig ingeschoten bal eenvoudig oprapen.

De ontlading was groot aan Huizen kant; en terecht. De ploeg kreeg eindelijk nodig loon na werken. Volgend weekend even uitblazen en daarna, op 1 december, naar Bennekom dat de punten net zo hard nodig heeft als Huizen….

Opstelling Huizen:
    Willemse, Vente, Klein (75' Tavenier), Heerings (71' Poepon), Benning, Jones, de Graaf (75' Hund), van Kammen, Pengel, Limon en Iry Etwi.

vdZ

Foto's Henk Heijnen