https://www.svhuizen.nl/huizen-wint-eerste-oefenwedstrijd-ruim/n3477c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen wint eerste oefenwedstrijd ruim
  29 jul 2017
  Ron Tuijnman
  De eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen zit in de benen. In Apeldoorn won Huizen ruim met 0-3 van CSV Apeldoorn, een ploeg die Huizen ook in de competitie treft...
  huizen-wint-eerste-oefenwedstrijd-ruim

  We mogen weer…
  Het is ieder jaar hetzelfde liedje: aan het einde van het seizoen kijk ik opgelucht uit naar de ‘vrije’ weekenden waar ik altijd op voorhand meer dan voldoende invulling voor heb. Dat gaat dan een paar weken goed en dan voel ik die onmiskenbare kriebel. Het begint met het zoeken op obscure zenders naar oefenwedstrijden en voetbalflitsen op YouTube, maar aan het einde van de vakantie is die kriebel toch wel uitgegroeid tot een ‘knagen’. En al die dingen die ik me voor had genomen te gaan doen met die zee van vrije tijd? Nog niet de helft!
  En dus sta ik met enige vlinders in de buik daar op dat prachtig gelegen sportpark Orderbos in Apeldoorn voor het openingsduel van dit seizoen tegen CSV Apeldoorn.
  Tot mijn opluchting hebben beide teamleiders er voor gezorgd dat er een keurige namenlijst met rugnummers beschikbaar is, want ook ieder seizoen is het ook bij de eigen selectie weer even wennen aan de nieuwe namen en gezichten die daar opduiken.
  Eenentwintig man staan er op de lijst van Huizen. En daarmee wil ik mijn immense bewondering voor onze technische commissie uitspreken die de exodus aan het einde van vorig seizoen in ieder geval numeriek hebben weten in te vullen. Of dat kwalitatief ook het geval is, dat zal straks op dat kunstgrasveld moeten blijken, maar voorlopig heeft de TC deze proeve van bekwaamheid met verve doorstaan! Hulde mannen!

  Oefenen
  En wat die prestaties betreft houd ik op voorhand meteen een slag om de arm: ik weet uit ervaring dat prestaties in de oefencampagne geen enkele garantie geven voor de competitie. Zo bezag ik hoofdschuddend de oefencampagne in het jaar dat we promoveerden en voorspelde ik een moeizaam seizoen waarin handhaving het hoogst haalbare zou zijn. Een paar jaar daarvoor meende ik dat we na een heerlijke oefenwedstrijd in – ik meen – Harderwijk, dat we voor de titel mee zouden kunnen gaan doen. U raadt het al: dat jaar zeilden we er kansloos uit…
  Hoewel het niets zegt dus, stel ik toch wel prijs op een goede oefencampagne. Het lijkt me voor het zelfvertrouwen van de mannen toch wel een lekkerder start dan met een nederlaag of vier aan een nieuwe seizoen te moeten beginnen.
  Het veld in Apeldoorn is denk ik net voorzien van een verse portie gemalen autobanden, want het veld vertoont zichtbare zwarte strepen maar ligt er verder perfect bij in die gestaag neerdalende motregen. Vanachter mijn keurige schrijftafeltje zie ik hoe de beide teams keurig in het gelid opkomen: Es geht loss!

  Eerste klap
  Nadat ik eerst voorzichtig wat namen invul die ik herken van vorig seizoen en die aanvul met de rugnummers van mijn lijstje, zie ik hoe Huizen een corner krijgt. De meneer van het scorebord moet duidelijk ook nog even inkomen, want we zijn al ruim vijf minuten aan de gang en het ding vertoont nog louter nullen. De corner wordt keurig voorgegeven door - ik meen - Jordey Buitenhuis. En hoog boven alles en iedereen torent daar de kuif van Desmond Mensen die de bal fraai met een boogje inknikt. De bal lijkt nog van de lijn te worden gehaald, maar de arbitrage heeft keurig geconstateerd dat de bal de lijn al in zijn geheel was gepasseerd en zo verschijnt de 0-1  al na zes minuten op het scorebord. En da’s een lekkere opsteker...
  Kort daarop legt Quincy van Waveren aan voor een vrije schop. Als een granaat spat de bal via de bovenkant van de lat over de goal van doelman Siebe Wiersma. Huizen gromt en laat de tanden nog maar eens even zien…
  Twee minuten later laat CSV echter de tanden zien. Verdedigend klopt het even niet helemaal als Jamarro Diks goed over de flank doorgaat. De bal komt voor en in het centrum is de coördinatie even zoek. Van dichtbij tikt CSV-spits Mark Fennebeumer de bal binnen. Tot onze opluchting heeft de arbitrage buitenspel geconstateerd en wordt de treffer geannuleerd. Maar het was wel een waarschuwing dat CSV zich bepaald niet als kanonnenvoer wilde laten gebruiken vanmiddag.
  Een minuut later krijgt vleugelspits Rob Diderik weer wat veel ruimte en opnieuw is het even  vrouwen en kinderen eerst in de Huizer defensie.
  En zo neemt CSV langzaam maar zeker het heft wat meer in handen in deze wedstrijd die voor Huizen zo voorspoedig begon.
  Met een minuut of twintig gespeeld zwiept Maikel Lange de bal weer voor vanaf de linkerflank. De bal gaat maar rakelings over de lat boven doelman Kevin Rijnvis die de eerste helft ons doel zou verdedigen.
  Kort daarop doemt CSV weer dreigend voor Rijnvis op. Deze keer wordt spits Fennebeumer diep gestuurd met een scherpe pass. Vanaf de rand van het strafschopgebied jaagt hij de bal steenhard over. Huizen wankelt wat, maar houdt het voorlopig nog wel figuurlijk droog…
  Het doek lijkt dan toch te vallen als de bal raar doorschiet en diezelfde Fennebeumer op een meter afstand van Rijnvis de bal maar voor het inleggen heeft. Hij maait echter hopeloos over de bal en mag van geluk spreken dat deze beelden niet werden opgenomen in zo’n voetbalbloopers-compilatie op het internet. Je gaat maar zo de wereld over met dit soort missers.
  Huizen heeft inmiddels een tandje bij gezet en weet het voetbal weer meer naar zich toe te trekken in die laatste tien minuten voor de rust. Jamarro Diks jaagt de bal nog een keer hard in de rebound naast als een lange aanval van de thuisploeg afgeslagen lijkt te worden.
  De laatste minuten perst Huizen er dan nog een klein offensiefje uit: op het middenveld troeft Garrett Jones Rob Diderik af en stuift de zestien binnen. Daar lijkt zijn actie een roemloos einde in de CSV-defensie te vinden, maar de aanval loopt nog even door tot Joey Papamelodias de bal met een ver schot gevaarloos naast de goal van CSV-doelman Wiersma jaagt. Dan nog een diepe pass van Desmond Mensen waar de gretige Aron Klaassen in volle vaart achteraan jaagt. Doelman Wiersma is snel zijn goal uitgekomen en wint tenslotte op centimeters het sprintduel van onze middenvelder.

  Rust
  En zo halen we met die vroege 0-1 de rust. Een stand die wat geflatteerd oogt gelet op het beeld van de wedstrijd. CSV heeft grote delen van deze eerste helft toch wel wat het overwicht gehad, maar wist daar onze doelman Rijnvis toch weinig hartkloppingen mee te bezorgen.
  Positief kan ik vooral opmerken dat een aantal nieuwelingen me zeer konden bekoren en de TC wat dat betreft ook wel wat spelers binnen heeft gehaald die een versterking voor Huizen zijn. Ik weet het: het gezegde dat nieuwe bezems schoon vegen doet hier uiteraard ook opgeld, maar toch: de eerste indruk is wat mij betreft zonder meer positief.

  Wissels
  Zoals het een oefenduel betaamt voert hoofdtrainer ad-interim Bert Brons een aantal wisselingen door. Ik zie nu Bob Brilleman tussen de lijnen, evenals doelman Rinaldo O’Niel. Verder maken Murat Önal, Hidde van der Veldt en Kevin Smit na rust hun opwachting.
  En Huizen werd daar niet bepaald zwakker op leek het. Nadat ik de tijdwaarneming had geattendeerd op het begin van deze tweede helft laat Vd Veldt zich meteen even gelden met een fraaie rush die echter verder niets oplevert.
  Wat wel iets oplevert is de corner die een goede combinatie tussen Vd Veldt en Malolepszy bij CSV-verdediger Boeve afdwingt. De bal komt goed voor en met een schitterende stuit is het Vd Veldt die de bal via het gladde veld in de verre hoek kopt: 0-2! En zo bekroont vd Veldt zijn goede entree met een doelpunt.
  Ook onze nieuwe spits Murat Önal doet even van zich spreken als hij zich los frommelt van zijn belagers en een goed schot loslaat dat echter door Wiersma gekeerd wordt. Kort daarop opnieuw Önal die aan het einde van een combinatie staat als Klaassen goed onderschept op het middenveld en meteen vleugelspits Malolepszy aanspeelt. Diens voorzet is scherp op Önal die zich niet bedenkt en uithaalt. Helaas was de CSV-defensie attent en wist men de inzet te kraken. Maar de gretigheid die er uit sprak deed me lekkerbekken!

  De hand van…
  Op de tribune grapt iemand dat de hand van Bert Brons nu al zichtbaar is. Dat is natuurlijk onzin, maar ik moet zeggen dat Huizen wel lekker vrij en onverveerd over het veld dartelde. Lang niet alles ging natuurlijk goed – en dat kán ook nog niet met een sterk vernieuwde selectie na een weekje trainen – maar het oogde wel fris en fruitig en het smaakt naar méér…
  Önal gaat weer gretig diep maar weer is het de attent keepende Wiersma die tijdig bij de bal is om verder onheil voor CSV te voorkomen.
  Dan begint CSV-spits Hüseyin Güveli aan een prachtige slalom door onze defensie. Die slalom brengt hem oog in oog met onze doelman Rinaldo O’Niel die goed blijft kijken en de harde inzet met de voeten weet te keren. De daaropvolgende corner wordt vervolgens gevaarloos naast gekopt.
  De ijverige Bob Brilleman loopt wat ongelukkig op de hakken van een CSV-aanvaller en de arbitrage besluit tot een vrije trap. De bal ligt gevaarlijk dichtbij net buiten de zestien. Yorik Meijer haalt uit en als een granaat lijkt de bal onder de lat te slaan, ware het niet dat O’Niel daar een handje voor stak en zijn tweede goede redding kon noteren.
  Aan de andere kant zet Joey Papamelodias Garrett Jones goed vrij met een van zijn befaamde passes. De aanname in volle ren is goed, maar de afstand tot de goal is inmiddels te klein geworden en zijn inzet wordt dan ook op het laatste moment gekraakt.
  Jones bereikt een kwartier voor tijd de actieve Malolepszy die goed naar binnen komt. Zijn schot is dan echter te slap om doelman Wiersma te verontrusten.

   

  Slotfase
  De wedstrijd zakt dan aan het einde een beetje in. CSV gelooft er niet meer zo in en men begint zo ongeveer van eigen helft al te schieten en Huizen gelooft het wel een beetje.
  Dan verschijnt ineens Jamarro Diks alleen voor O’Niel. We tellen de treffer eigenlijk al, maar O’Niel betoont zich een uitstekende doelman en met een katachtige reactie weet hij het schot van Diks zelfs klemvast te pakken. Ik ben blij dat ik de keuze tussen Rijnvis en O’Niel niet hoef te maken, want dat lijkt me haast een onmogelijke afgaande op wat ik vandaag heb gezien. Ik wens Erik Assink dan ook alle wijsheid toe om de juiste eerste doelman voor het komende seizoen te kiezen…
  De redding van O’Niel lijkt het laatste sprankje hoop op een eretreffer bij de thuisploeg te hebben weggenomen en Huizen perst er zowaar nog een slotoffensiefje uit. Eerst dwingt Garrett Jones met een getruukt schot invaller doelman Kenneth Vunderink grabbelend redding te brengen en kort daarop bereikt de bal na een fraaie combinatie Thomas Malolepszy die zich handig vrij speelt en met een rollertje door een  woud van verdedigers de uiterste hoek weet te vinden: 0-3!
  En zo opent Huizen dit seizoen met een knappe 0-3 overwinning op CSV.

  Bert Brons
  Een glunderende Bert Brons staat me al op te wachten voor de kleedkamers en vanaf een meter of vijf afstand opent ie zelf het interview maar vast: “Natuurlijk ben ik trots! Als je in de voorbereiding start met een grotendeels nieuwe ploeg waarvan je nog niet weet hoe dat zich zal gaan ontwikkelen, dan mag je best trots zijn op dit resultaat!
  We hebben van de week drie keer lekker getraind, daarin hebben we een beetje een eerste indruk gekregen wie er wat kon en vervolgens hebben we dan wat dingen uitgedacht, maar het zat vandaag gewoon hartstikke goed in elkaar! We hebben bijvoorbeeld twee fantastische keepers staan en achterin hebben we het al heel aardig staan. Ik zie nog wel meer jongens hier bij lopen waarvan ik denk dat ze absoluut van meerwaarde zijn voor Huizen. We zijn natuurlijk een hele boel kwaliteit kwijtgeraakt en wat krijg je daar dan weer voor terug? Daar wordt altijd kritisch naar gekeken natuurlijk, maar ik zie hier een paar jongens bij lopen waarin ik heel veel potentie zie waarmee we een heel eind zullen kunnen komen. Maar ook oudgedienden als Joey Papamelodias en Wouter Vente hebben het vandaag weer uitstekende gedaan. Als je dit toch vast weet te houden een heel seizoen… Natuurlijk zat er vandaag ook hier en daar wel een paar keer een slippertje in, maar dat is logisch voor een eerste wedstrijd. Maar als je kijkt over de gehele wedstrijd: wat hebben we nou feitelijk weggegeven? We hebben wat moeite gehad met die crosspass die steeds over Desmond heen kwam, maar ook dat hebben we de tweede helft goed opgepikt. Ik denk dat we er qua scorend vermogen misschien nog wel beter voorstaan dan vorig seizoen, maar goed: dat is natuurlijk maar een eerste indruk natuurlijk.
  Dit was geen fout ploegje waar we tegen speelden, hoor! Ze zijn vorig jaar wel vierde geworden en hebben de districtsbeker Oost gewonnen. Het is voor hen natuurlijk ook oefenen en ze hebben een nieuwe trainer die natuurlijk ook even moet zoeken naar de juiste mix, maar goed: het is wel een resultaat dat staat! Ik denk dat we uitermate tevreden kunnenzijn als club!”

  Thomas Malolepszy
  Eén van de smaakmakers van vanmiddag is de man die ons Zakaria el Biyar moet doen vergeten: Thomas Malolepszy. Met enkele goede acties en een late goal een van de spelers waar ik vanmiddag dus met plezier naar heb zitten kijken.
  “Da’s goed om te horen,” antwoordt hij bescheiden als ik hem complimenteer met zijn goede spel. “Het is sowieso altijd lekker om bij je eerste wedstrijd voor een club een doelpunt te maken. Ik ben natuurlijk toch nog wel wat zoekende, nieuwe spelers om me heen, nieuw team, dus ik ben nog bezig een beetje mijn weg daarin te vinden. Daarbij hebben we ook wel zwaar getraind deze week en dat maakte het wel moeilijk om je kracht goed te doseren. Met SVL speelden we ook in de hoofdklasse, dus ik weet wel wat er op dit niveau gevraagd wordt, maar ik had wel het gevoel dat het hier een tempootje sneller ging.
  De tweede helft werd ik wat minder aangespeeld inderdaad, maar dat kwam omdat we toen een rechtspoot als linksback hadden staan. Dan gaan de ballen automatisch wat meer naar binnen en word je als buitenspeler wat meer overgeslagen. Met een linkspoot die open draait, dan word je gewoon vaker ingespeeld.
  Het zou wel een mooie uitdaging voor me zijn om zoals je dat noemt een ‘publiekslieveling’ te worden. Ik ben altijd wel bezig om te scoren, ik ben daar altijd naar op zoek, dat is gewoon een ‘mindset’ vind ik. Het maakt me niet uit waar ik sta, ik probeer altijd dat goaltje mee te pikken. Maakt me niet uit hoe hij erin gaat, áls ie er maar in gaat. Bij die derde goal wachtte ik op het juiste moment om die bal nog even aan te tikken. Daardoor stapte die verdediger niet in, toen nog een tikje om de bal vrij te krijgen en vervolgens schoof ik ‘m lekker binnen…”
  Aldus Thomas Malolepszy die terug kan zien op een goed debuut in het groen-geel!

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Een goed begin is het halve werk. Natuurlijk blijft het slechts oefenen, maar toch: ik heb dingen gezien die me positief stemmen. Je kunt er echter nog weinig van zeggen. Verdediger Troost was bijvoorbeeld nog op vakantie en sluit pas in augustus weer bij de groep aan en het is voor de technische staf dan ook best nog even puzzelen voor de pionnen op de juiste plek zullen staan.
  Met een gedegen en zelfs wat ‘zakelijke’ 0-3 werd CSV aan de zegekar gebonden. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar mag ik het dan toch alvast een klein beetje ‘lente’ noemen?

   

   

   

   

   


  Opstellingen Huizen:
  1e helft: Kevin Rijnvis, Desmond Mensen, Danny Benning, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Lucas van Esterik, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Garrett Jones, Thomas Malolepszy, Quincy van Waveren.
  2e helft: Rinaldo O’Niel, Desmond Mensen, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen (Lucas van Esterik), Bob Brilleman, Kevin Smit (Garrett Jones), Hidde van der Veldt, Thomas Malolepszy, Murat Önal.

  Scoreverloop:
  03. Desmond Mensen 0-1
  52. Hidde van der Veldt 0-2
  90. Thomas Malolepszy 0-3

  Foto's : Wout van Zoeren