https://www.svhuizen.nl/huizen-weer-in-de-laatste-minuut-hard-onderuit/n3595c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Tegen het in de tweede (!!) klasse spelende Geinoord van David Toxopeus ging Huizen ook nu weer in de laatste minuut hard onderuit... Een verslag...
  huizen-weer-in-de-laatste-minuut-hard-onderuit

  Districtsbeker
  Op het laatste moment zie ik nog net de aankondiging op de website, anders had ik deze wedstrijd zomaar gemist vanavond. Ik reis dus geheel onvoorbereid richting Nieuwegein waar tweede klasser Geinoord onze tegenstander voor vanavond zal zijn. Saillant detail: het wordt getraind door een goede bekende van ons: David Toxopeus. ‘Tox’ heb ik niet alleen leren kennen als een prima verdediger, maar ook als een uitstekend trainer die zijn ploegen altijd leuk en aanvallend voetbal laat spelen.
  Zo uit het werk moet de inwendige mens natuurlijk ook even verzorgd worden. Dus beland ik via wat zoekwerk op het internet bij een naburige pizzeria. Door het notitieblok dat ik bij me heb en waar ik regelmatig even wat invallen noteer voor dit stukje, denken de twee aardige Italiaantjes waarschijnlijk dat ik een recensent ben, want ze lopen zich het vuur uit de sloffen voor me en de bediening én de pizza zijn dan ook uitmuntend te noemen. Maar misschien denk ik wel wat te negatief over de mensheid en zijn deze twee altijd zo gastvrij. Maar goed, ik laat ze maar even in de waan en me hun wijntje en pizza uitstekend smaken. ’t Voelt wel lekker zo in de watten gelegd te worden. Ik denk dat ik nog wel eens vaker een schrijfblokje meeneem als ik uit eten ga!
  Die vriendelijkheid kan natuurlijk ook Nieuwegein ‘eigen’ zijn, want ook de ontvangst inde bestuurskamer is allervriendelijkst en onder het genot van een prima bakkie neem ik de opstellingen door. Bij onze gastheren zoals verwacht alleen de naam van Tox die me belletjes doet rinkelen.
  Bij Huizen deze keer wederom geen Troost, maar ook geen Jones, geen Van Waveren, geen Önal en ook geen Rijnvis, waardoor Rinaldo O’Niel ons doel vandaag bewaakt… En verder ook geen Assink op de bank: wat grieperig naar ik me laat vertellen is hij zijn stem wat kwijt en hij laat het coachen vanavond aan zijn assistenten over.
  Een uitgekleed Huizen dus. Van de penningmeester van Geinoord hoor ik dat de topschutter van afgelopen weekend waarschijnlijk moest werken of zo, want die is er vanavond in het geheel niet bij. Ook de eerste spits is met een blessure afwezig.

  Eerste helft
  En blijkbaar worden de afwezigen node gemist, want van meet af aan ligt het tempo bedroevend laag. Een tempo dat je nomaliter alleen bij de avondvierdaagse ziet – als de laatste lopers op hun tandvlees binnenkomen. Huizen loopt de bal rond te tikken alsof er geen goal op het veld staat. Geinoord, dat onder luidkeelse aanvoering van Tox Huizen fel op de huid zit en probeert met hard werken het verschil in kwaliteit tussen de hoofd- en de tweede klasser goed te maken. En dat lukt de ‘Toxies’ prima! Een objectieve toeschouwer zou er de hoofdklasser zeker niet zo een-twee-drie hebben uitgepikt.
  Een niet zo objectieve toeschouwer in de persoon van Johan Verkerk. Bijna spelend in zijn achtertuin beleeft hij een deel van de eerste helft met ons mee.
  We moeten tot de zestiende(!) minuut geduld hebben voor we de eerste mogelijkheid voor Huizen kunnen optekenen: Van Esterik waagt een venijnige schotpoging, maar ziet zijn inzet gestuit door de Nieuwegeiner defensie.
  Vier minuten later doet Geinoord dan iets terug in de vorm van een schot van spits Roland Truggelaar, dat gelukkig verder geen probleem voor doelman Rinaldo O’Niel vormt.
  Diezelfde O’Niel is dan kort daarop opnieuw attent als vleugelspits Mick Brookman voor hem opduikt. Attent ingrijpen voorkomt erger.
  Met net geen half uur op de klok zien we dan een fraaie 1-2-combinatie tussen Lucas van Esterik en Thomas Malolepszy, waarna deze laatste rakelings naast de goal van de betrouwbare goalie pascal Florie spat en het zijnet teistert.
  Vijf minuten voor rust zien we de klasse van Geinoord doelman Florie pas goed als Joey Papamelodias een van zijn befaamde vrije trappen naar de hoek stuurt. Stijlvol zweeft Florie naar de bal en behoedt zo zijn ploeg voor een achterstand. Aan de andere kant is opnieuw O’Niel op zijn post als Brookman ineens van dichtbij mag inkoppen. De redding is niet zo stijlvol als die zojuist van Florie, maar je moet ‘m als doelman maar wel zien te pakken.

  Rust
  En zo gaan we de rust in met een morrend publiek op de tribune en een stand op het scorebord die recht deed aan de op zijn zachtst gezegd matige vertoning die deze eerste helft vormde. Een aantal mensen op de tribune is klaarblijkelijk gefrustreerd door de stand en het vertoonde spel dat waarschijnlijk niet strookt met de verwachtingen vooraf. Voor me zit een supporter heel manmoedig deze ‘draak’ nog te filmen ook, maar ik kan me niet voorstellen dat je dit later aan je klein- en achterkleinkinderen zult willen laten zien. Je moet toch wel heel erg van je kind houden als je ook dít voor de eeuwigheid wilt vastleggen. Ik zou er maar een hoogtepuntencompilatie van maken. Kan nooit veel werk zijn en scheelt aanzienlijk in de schijfruimte…

  Tweede helft
  Uiteraard zonder wissels vangt de tweede helft aan. Na een minuut of vier het eerste schot, deze keer van Geinoord. Wayne van Kesteren mag vanuit vrije positie uithalen en we mogen van geluk spreken dat de bal ruim over de goal van O’Niel vliegt.
  Het spel van Huizen is gelukkig wel wat sneller geworden, maar ook de Nieuwegeiners zetten een tandje bij en het wordt zo een stevig voetbalgevecht, dat overigens uitstekend in goede banen werd geleid door arbiter Tjong A Hung. Dan breekt Hidde van der Veldt door en oog in oog met doelman Florie is deze laatste de overwinnaar. De bal caramboleert echter weg en als een snoek schiet Florie zijn halve strafschopgebied door om de bal alsnog te klemvast bemachtigen.
  Arbiter Tjong A Hung redt Huizen als Joey Hirdes voor Geinoord doorbreekt en de paal raakt. Tjong A Hung heeft buitenspel geconstateerd en Huizen mag opgelucht adem halen.
  Tox schreeuwt nog steeds de longen uit zijn lijf en spoort zijn mannen aan het onderste uit de spreekwoordelijke kan te halen. En dan opnieuw een doorbraak. Deze keer is het spits Truggelaar die alleen door mag op Rinaldo O’Niel, ’n fraaie passeerbeweging en het doel ligt open voor Truggelaar die ter hoogte van de penalty stip de bal alleen nog maar in het lege doel hoeft te schuiven. Maar dan slaat het noodlot voor Truggelaar toe: waren het de zenuwen die hem in de knieën sloegen? Struikelde hij over de penaltystip? Stapte hij op de bal? Wie zal het zeggen, maar in ieder geval gaat de brave spits op even dramatische als hilarische wijze tegen de vlakte en gaat de kans op YouTube-achtige wijze de mist in - ik neem tenminste aan dat dit moment wel in die compilatie van die supporter voor me terecht zal komen…
  De minuten tikken weg en de penalty’s doemen op. Het spel van Huizen krijgt iets wanhopigs, de ballen gaan te hard en te kansloos naar voren. Iedere bal heeft een zekere geluksfactor nodig om briljant te zijn, maar als men volledig blind gaat varen óp die geluksfactor…. Tja…
  Met de komst van Bob Brilleman lijkt er toch wat meer voetbal in het spel van Huizen te komen. Bob weet namelijk wél ongeveer waar een bal terechtkomt als hij een pass geeft. En dat zien we dan nadrukkelijk als hij schitterend cross op Hidde van der Veldt speelt die op snelheid langs de uitkomende doelman snelt en de bal fraai voortrekt. Daar duikt dat Kevin Smit op die de bal van  een meter of tien denkt binnen te glijden. De bal was bepaald niet eenvoudig voor de instormende Smit en tot onze ontzetting zien we de bal voor een open goal op de lat spatten!
  Inmiddels staan er al negentig minuten op de klok als Soulaiman Akani de bal maar eens op de bonnefooi op zijn slof neemt. Door een woud van benen slaat de bal, ondanks een vertwijfeld uitvallende O’Niel, vlak naast de paal binnen… En Huizen weet dat het uitgeschakeld is door een tweede klasser…

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Het uitwerken van interviews kost me altijd veel tijd. Vandaar dat ik dat vandaag achterwege heb gelaten om het verslag nog redelijk op tijd op de site te kunnen zetten. Niet vanwege de bittere teleurstelling die ik voelde. Teleurstelling niet alleen vanwege de uitschakeling, maar vooral omdat we ons in niets vanavond wisten te onderscheiden van een tweede klasser. Een goede tweedeklasser, dat moet gezegd, maar toch… Je verwacht toch dat zelfs een gehavend Huizen méér brengt dan hetgeen het vanavond heeft laten zien. Je verwacht een Huizen dat conditioneel in de tweede helft boven komt drijven. Maar daarvoor was het baltempo veel te laag. Geinoord kon het wandelend af en sterker nog: ik denk dat Huizen gewoon voortaan maar in een B-juniorencompetitie moet inschrijven waar ze twee keer vijfendertig minuten spelen of zo. Juist die slotminuten blijken keer op keer een nekkenbreker voor onze jongens.
  Uiteraard heb ik David Toxopeus na afloop met zijn overwinning gefeliciteerd, een overwinning waarin ook zeker de hand van Toxopeus zichtbaar was. Ook nu weer zet hij toch weer een lekker fris voetballend team op de mat met de beperkte middelen die hij heeft. Als ik ooit een boekje zou hebben met kandidaat trainers voor Huizen, dan stond hij absoluut op de eerste pagina!
  Maar goed, mijn pizza was voor mij het hoogtepunt van deze avond. Mocht u ooit uw honger willen stillen in het Nieuwegeinse, dan kan ik u pizzeria Vreeswijk aanbevelen. En doe ze de groeten van die ‘verslaggever’ uit Huizen…