Het eerste elftal heeft in een weinig hoogstaande wedstrijd gewonnen van SDV Barneveld. In Barneveld werd het vrij eenvoudig 0-3, maar daarmee deed Huizen zich qua doelpunten tekort.
    huizen-verslaat-hekkensluiter-sdv-barneveld-0-3

Het eerste elftal heeft in een weinig hoogstaande wedstrijd gewonnen van SDV Barneveld. In Barneveld werd het vrij eenvoudig 0-3,  maar daarmee deed Huizen zich qua doelpunten tekort.

De koortsthermometer liegt niet. 38,5 gr C. is de binnentemperatuur deze ochtend in mijn bescheiden lichaam en dat verklaart waarom ik mij zo gammel voel. Ik houd mijzelf heel lang voor dat ik ’s middags echt wel naar Barneveld ga. Maar als het er in de loop van de ochtend niet beter op wordt neem ik dan toch het voor mij zeer ongewone besluit: ik zal niet afreizen naar SDV Barneveld – Huizen en ook de kantine eens niet met een bezoek vereren. Het alternatief voor de buis met helden als Sinki Knegt en Koen Verweij is niet slecht; maar haalt het natuurlijk niet bij een middagje geel-groen. Het is niet anders en ik moet dit verslag dus maken met de info die ik ‘van derden’ mocht ontvangen waarvoor de hartelijk dank.

SDVB vinden we onderaan de ranglijst van de Hoofdklasse A; maar veel Huizers herinneren zich nog de thuiswedstrijd aan het begin van dit seizoen waar SDV Barneveld de Huizers gedecideerd aan de zegenkar bond. Maar de ploeg van de bekende ex betaald voetballer Hans van Arum is dus inmiddels ver weggezakt en kent ook vandaag weer de nodige personele problemen. Bij Huizen buiten de langdurige geblesseerden geen personele problemen, maar wel de naweeën van een hectisch weekje. Zo stond vorige week tijdens de bekerwedstrijd tegen Alliance ’22 Joeri Volkers nog voor de groep, nu is daar Tijs Schipper die vanaf maandag j.l. de technische scepter zwaait. Nou is Tijs niet bepaald een onbekende bij s.v. Huizen,  hij was immers de afgelopen 2 seizoenen al hoofdtrainer bij s.v. Huizen, maar hoe zou de groep deze plotselinge trainerswissel hebben opgepakt en in hoeverre zijn de ongetwijfeld ontstane emoties afdoende verwerkt?

Op een winderig sportpark Norschoten onspint zich in een eerste instantie daarom dan ook een strijd tussen twee ploegen die nadrukkelijk de bal uit de boom kijken. Huizen start met de stormachtige wind in de rug, maar haalt daar aanvankelijk nauwelijks voordeel uit. SDV Barneveld is zelfs in het eerste kwartier iets feller. Maar dan is daar opeens de openingstreffer voor Huizen. Scheidsrechter Prooi past na een verdedigingsfout en een overtreding van Barneveldse kant goed de voordeelregel toe, waardoor Iry Etwi oog in oog met doelman van Binsbergen verschijnt.  De inzet van de snelle rechtsbuiten, juist deze week voor een jaar ‘bijgetekend’, is niet al te overtuigend maar wel te machtig voor de Barneveldse goalie: 0-1
    Huizen is daarna de veel betere ploeg en uiteindelijk resulteert dat vlak voor rust in de meer dan verdiende 0-2. Een overtreding in het strafschopgebied tegen Aron Klaassen betektent een strafschop, die als te doen gebruikelijk door Robbert de Graaf vakkundig wordt verzilverd.
    In de tweede helft start de thuisploeg met de harde wind in de rug, maar een eventuele illusie op een ommekeer wordt al snel door Gilermo Pengel persoonlijk de grond in geboord.  De langharige wervelvind loopt zijn directe tegenstander Jordi Duits er ‘op snelheid’ uit alsof hij er niet staat en passeert de Barneveldsme doelman vervolgens met een een hard schot voor de derde keer.
    SDV Barneveld bakt er nu verder weinig meer van en Huizen krijgt in de resterende tijd nog kans op kans. Die worden echter geen van allen benut, ook niet nadat de thuisploeg met 10 man is komen te staan (Jordi Duits ontvangt zijn tweede gele kaart). Daarmee is dan ook direct het punt genoemd waar Huizen vandaag in te kort schiet: het benutten van de (vele) kansen.

Terwijl de karakteristieken van deze wedstrijd binnenkomen en ik dit stukje zit voor te bereiden valt mij de naam van één van de assistent scheidsrechters op:  S. Knegt. Het bruggetje met de winterspelen van vandaag is gelegd.

Scoreverloop:

17. Iry Etwi 0-1
    42. Robbert de Graaf (penalty) 0-2
    48. Gilermo Pengel 0-3

Bijzonderheid: Rode kaart voor Jordi Duits (SDV Barneveld) na 2x geel.

Opstelling SDV Barneveld:

Jeroen van Binsbergen, Jan Doornbos, Lesley de Vette (61. Adem Uzun), Alwin Vanderlyde, Ali Alkan (61. Dyon Camero), Jordi Duits, Gauthier Mulala, Youssef Atibi (54. Johan Brink), Niels Vlugt, Koen Faber en Niels van Duijn.

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Rudy Etwi, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Danny Benning, Sam Doeve (60. Rayendall Bitorina), Gino Heerings, Aron Klaassen (70. Leroy Oehlers), Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel (75. Garrett Jones).