https://www.svhuizen.nl/huizen-vernedert-montfoort-en-pakt-eerste-overwinning-1-7/n726c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Het vlaggeschip van s.v. Huizen heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Nadat de eerste vier wedstrijden van het seizoen slechts één doelpunt had opgeleverd
  huizen-vernedert-montfoort-en-pakt-eerste-overwinning-1-7

  Het vlaggeschip van s.v. Huizen heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Nadat de eerste vier wedstrijden van het seizoen slechts één doelpunt had opgeleverd, wist Huizen nu in één wedstrijd maar liefst zeven keer het net te vinden.

  Natuurlijk was iedereen in het Huizen kamp erg blij met deze overwinning, de stemming in de gezellige ‘tijdelijke kantine’ had bij thuiskomst van de selectie zelfs iets van een feestje. Spelers en trainers werden op de schouders geslagen en moesten hun verhaal nog maar eens vertellen. Er ging nog net niemand op de schouders, maar veel scheelde het niet. Het geeft maar weer eens aan hoe het leeft. Een midweeks artikel in de regiokrant “De Gooi- en Eemlander” waarin berustend werd geconstateerd dat Huizen maar niet moet kijken naar de clubs uit Spakenburg stemden de ambitieuze supporters natuurlijk al niet vrolijk en als je club dan ook slechts één schamel punt op het conto hebt, dan draai je als echte Huizen supporter ’s nachts nog wel eens een keertje onrustig om. Met name voor die supporters moet de zevenklapper tegen de voor Huizen altijd lastige opponent uit Montfoort een opluchting zijn geweest.

  Huizen startte zonder Gilermo Pengel, de snelle vleugelspits worstelde tot nu toe nadrukkelijk naar zijn vorm en was daarom door trainer Joeri Volkers buiten de basis gelaten. Hamza Konus vulde ‘hangend’ min of meer de linkervleugel in terwijl ook Danny Benning regelmatig langs de linkerkant opstoomde. Op het middenveld had de technische staf gekozen voor de ‘lichtgewichten’ Rayendall Bitorina én Aron Klaassen. Beiden speelden een verdienstelijke wedstrijd. Met name Aaron Klaassen liet zien dat hij uit kan groeien tot een speler waarvoor de mensen naar de Wolfskamer komen. De A-junior was overtuigend aanwezig, strooide met passes en schuwde daar waar nodig de strijd niet.

  Montfoort schoot fel uit de startblokken en probeerde met fysiek sterk spel de technisch vaardiger opponent te overbluffen.  Dat resulteerde al vroeg in de wedstrijd in twee levensgrote kansen voor ‘the orange machine’. Oog in oog met doelman Willemse werd tot tweemaal toe het doel te hoog gezocht. Huizen nam vervolgens langzaam maar zeker het initiatief over en werd daarbij gesteund door een prachtig doelpunt van Danny Benning.  De vleugelverdediger, ook dit seizoen weer uitgegroeid tot een ‘zekerheidje’, haalde vanaf een meter of twintig verwoestend hard uit, de bal werd nog iets getoucheerd en sloeg vervolgens als een granaat in de rechterbovenhoek. Niet veel later werd het zelfs 0-2; doelman Verkerk kreeg een inzet van Omar Limon niet klem, waarna diezelfde Limon er als de kippen bij was om binnen te tikken.
  Montfoort was duidelijk van slag en Huizen kreeg grote kansen om nog voor de rust de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat lukte helaas niet. In de rust overheerste in het businesshome bij Montfoort het gevoel dat alleen een snelle treffer in de tweede helft de thuisploeg nog enige kans op de overwinning zou geven. Het leek wel of de mannen van coach Emanuel Sluis dit hadden gehoord, want binnen een minuut stond het 1-2. Vincent Verbond kopte niet al te secuur terug op Brian Willemse, die het leder onvoldoende onder controle kon krijgen, waardoor Denny van Loen eenvoudig kon scoren. De wedstrijd was weer helemaal open. Tenminste dat dacht iedereen, alleen Iry Etwi dacht daar anders over. De speersnelle vleugelaanvaller die langzaam naar zijn vorm toegroeit werd een minuut na de aansluitingstreffer van Montfoort ‘op snelheid’ de diepte ingestuurd, en klopte resoluut zijn directe tegenstander en doelman Verkerk (1-3). De frustraties bij Montfoort liepen daarna (te) hoog op. Dit resulteerde uiteindelijk in de een rode kaart voor Laolkili Bilal, die van de goed leidende scheidsrechter Gerrets eerder mocht gaan douchen. Ook Huizen trainer Volkers kreeg bij dit incident de rode kaart nadat hij verbaal gereageerd zou hebben op beledigende opmerkingen van Bilal.
  In de 76e minuut was daar dan de bevrijdende 1-4, waarmee de wedstrijd wel gespeeld was. De gretig spelende Leroy Oehlers zocht weer eens met een lange rush de aanval en werd daarbij onreglementair afgestopt binnen de beruchte lijnen. Strafschop oordeelde arbiter Gerrets en daar had hij volkomen gelijk in. Robbert de Graaf wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal hard en hoog in de uiterste hoek.
  Beide ploegen wisten nu wie vandaag als winnaar van het veld zou stappen. Huizen gooide nog wat schroom van zich af en kreeg de ruimte voor een aantal mooie aanvallen. Zeker nadat Montfoort met negen kwam te staan door opnieuw een rode kaart nu voor Roy Gruters. Gilermo Pengel viel vervolgens in en toonde zich getergd over zijn aanvankelijk plaats op de bank. Al met de eerste bal die de langharige aanvaller kreeg toegespeeld dwarrelde hij langs zijn tegenstander en gaf een loepzuivere voorzet die door een ander invaller (Garrett Jones) prima werd binnengekopt. Nog geen vijf minuten later mocht centrale verdediger Robbert de Graaf opnieuw van 11 meter aanleggen, nadat Omar Limon op weg naar het vijandelijke doel tegen de grond werd gewerkt. Opnieuw was er op de uitvoering niets aan te merken (1-6). Het slotaccoord was voor Gilermo Pengel die de bal met een ietwat merkwaardige lichaamsbeweging achter de arme doelman Verkerk werkte.

  Zoals gezegd;  het lek is nog niet boven. Daarvoor waren er te veel fasen in de wedstrijd waarin te onzeker werd geacteerd en was er nog teveel balverlies. Maar voor het vertrouwen was de dikke overwinning natuurlijk prima. Het zal de jonge selectie sterken in het geloof dat er in deze competitie echt wel wat valt te halen en dat daarvoor ook de kwaliteiten aanwezig zijn. Laten we hopen dat dit een aanzet is geweest tot een betere fase in de competitie, waarin Huizen wellicht nog voor de nodige verrassingen kan zorgen. De eerste kans daarop is zaterdag a.s., wanneer koploper Sparta Nijkerk op bezoek komt ….         

  Scoreverloop:

  29. Danny Benning 0-1
  39. Omar Limon 0-2
  46. Denny van Loen 1-2
  47. Iry Etwi 1-3
  76. Robbert de Graaf (penalty) 1-4
  78. Garrett Jones 1-5
  80. Robbert de Graaf (penalty) 1-6
  84. Gilermo Pengel 1-7

  Bijzonderheden:

  51. Rode kaart voor Bilal Laoikili (Montfoort)
  52. Rode kaart voor Joeri Volkers (trainer Huizen)
  84. Rode kaart voor Roy Gruters (Montfoort)

  Opstelling Montfoort:

  Johan Verkerk, Chris Resida, Remco van Wijngaarden (65. Roy Gruters), Mike van Oostrom, Nicolai Verbiest, Joost van Apeldoorn, Joey van Ede, Denny van Loen, Bart Roelofs (72. Stanley Mailoa), Bilal Laoikili en Chanan Brandsma (72. Don Mimpen).

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Danny Benning, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Leroy Oehlers, Sam Doeve, Hamza Konus (67. Garrett Jones), Aron Klaassen, Rayendall Bitorina, Omar Limon (85. Dwaynley Spijker) en Iry Etwi (77. Gilermo Pengel).