Huizen verliest van Ter Leede (1-3)
    4 nov 2012
    Huizen verliest van Ter Leede (1-3) Huizen heeft ook de wedstrijd tegen koploper Ter Leede verloren. Op de Wolfskamer werd het 1-3. Toch zag het er lang naar uit dat het geelgroene keurkorps voor een verrassing zou zorgen
    huizen-verliest-van-ter-leede-1-3

Huizen heeft ook de wedstrijd tegen koploper Ter Leede verloren. Op ‘de Wolfskamer’ werd het 1-3. Toch zag het er lang naar uit dat het geelgroene keurkorps voor een verrassing zou zorgen. Pas in de 84e minuut kwam Ter Leede op een, overigens verdiende, 1-2 voorsprong, na een discutabele stafschop. In blessuretijd wist Ter Leede nog eens te scoren nadat Huizen ruimte weggaf in een ‘alles of niets’ offensief.

Al in de zesde minuut ging het fout voor s.v.Huizen. Onnodig balverlies op het middenvled leverde een snelle aanvallende spelvoortzetting van Ter Leede op. Garrett Jones. voor deze wedstrijd verrassend als rechtsback geposteerd, stond niet goed opgesteld waardoor de linkerspits van Ter Leede ongehinderd een prima voorzet kon geven die door Robert Steemers prachtig werd afgerond (0-1). Veel toeschouwers gingen op dat moment in gedachte terug naar de thuisontmoetingen tegen Ter Leede van vorig seizoen die beiden (één in de reguliere competitie en één in de nacompetitie) met grote cijfers verloren gingen. Maar Huizen leek zijn les geleerd te hebben Er werd compact en bij tijd en wijle fel gespeeld en Ter Leede had daar duidelijk moeite mee. De snelle vleugelspelers Pengel en Etwi snelden met regelmaat langs hun tegenstanders. Jammer dat het rendement uit die acties zo laag was, daar waar het ook jammer was dat de ploeg van Tijs Schipper slecht omging met de passing, vaak onnozel balverlies leed waardoor Ter Leede enige malen gevaarlijk kon counteren.
    Toch kwam Huizen op 1-1. In de slotminuut van de eerste helft probeerde Omar Limon een hoge voorzet van de rechterkant in te koppen. Omar raakte de bal niet helemaal goed, mede omdat hij lichtjes in de rug werd getoucheerd door zijn directe tegenstander. De kopbal van de bonkige spits vloog daardoor over het doel, maar arbiter Mulder zag in het ‘duwtje in de rug’ reden genoeg om de bal op de stip te leggen. Omar Limon nam zelf de strafschop, zag die gekeerd door Ter Leede doelman Serge van den Ban, maar kon de rebound alsnog worden binnen tikken.

Na rust werd direct duidelijk dat Huizen moed had geput uit de onverwachte gelijkmaker en besefte dat een verrassende uitslag tegen de koploper misschien mogelijk was. De ploeg werkte keihard en was nu wat zuiniger in balbezit. Ter Leede werd echter wel steeds gevaarlijker; het team van trainer Henk Wisman was duidelijk niet voor een puntdeling naar Huizen gekomen en wenste dus geen genoegen te nemen met de 1-1 stand op het scorebord. Huizen ontsnapte enige malen op wonderbaarlijke wijze aan een achterstand, creëerde zelf ook een paar kleine mogelijkheden, maar de grootste kansen waren toch wel voor de Sassenheimers. De voetbalkenners langs de zijlijn schudden hun wijze hoofd; “dit kon niet lang goed gaan’. Helaas kregen zij gelijk. In de 84e minuut penetreerde Ter Leede gevaarlijk aan de linkerkant van de Huizer verdediging. Een voorzet volgde; volgens velen nadat de bal de achterlijn was gepasseerd. Arbiter Mulder liet echter doorspelen, waarna Garrett Jones niets anders kon doen dan zijn directe tegenstander middels een lichte overtreding van scoren af houden. “Strafschop” oordeelde arbiter Mulder. U raad het al ‘de rapen waren gaar’ aan s.v. Huizen kant, zeker nadat Mulder ook nog eens de stomverbaasde Wouter Vente de rode kaart voorhield: de verkeerde speler. Begrijpelijke, heftige protesten van s.v. Huizen volgden; arbiter Mulder raadpleegde zijn assistent, maar kwam op geen van beide beslissingen terug.
    Yordi Teijsse maakte zich om al deze commotie niet druk en schoot de penalty onberispelijk achter Huizen doelman Brian Willemse (1-2). Huizen zocht met een man minder met de moed der wanhoop naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna ook nog, Limon miste vlak voor tijd een levensgrote kans waarna invaller Nick Tavenier ook de rebound niet achter van de Ban kreeg. In de laatste minuut profiteerde Ter Leede van de ontstane ruimte en scoorde via Robert Steemers de 1-3.

Teleurgesteld dropen de Huizen supporters af. Weer een nederlaag. En weer een wedstrijd waarbij aan s.v. Huizen weinig te genieten viel. Waar is toch de brutaliteit en creativiteit van vorig seizoen gebleven ? Nagenoeg hetzelfde elftal legde toen met name in eerste competitiehelft elke ploeg in de hoofdklasse A zijn wil op. Nu oogt het team vaak als een stelletje goedwillende en hardwerkende ploeteraars, die het telkens maar niet lukt om ondanks alle goede bedoelingen een positieve tendens in te zetten. Komende zaterdag wacht ARC; de ploeg uit Alphen aan de Rijn presteert ook bepaald beneden verwachting. Wellicht wacht daar de ommekeer.

Opstelling Huizen:
    Willemse, Iry Etwi, Vente, Heerings, Klein, van Kammen (67' Poepon), Pengel, Jones, de Graaf (79' Tavenier), Limon en Benning.

vdZ

Foto's Henk Heijnen