https://www.svhuizen.nl/huizen-verliest-van-quick-boys-4-1/n100c31
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen verliest van Quick Boys (4-1)
  16 sep 2012
  s.v. Huizen
  Huizen verliest van Quick Boys (4-1) Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen 2012/2013 niet in winst kunnen omzetten. Op Sportpark Nieuw Zuid was gastheer Quick Boys met 4-1 te sterk.
  huizen-verliest-van-quick-boys-4-1

  Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen 2012/2013 niet in winst kunnen omzetten. Op Sportpark Nieuw Zuid was gastheer Quick Boys met 4-1 te sterk.
  De uitslag doet denken aan een overtuigende zege van de Katwijkers. Niet is echter minder waar; s.v. Huizen toonde zich gedurende grote delen van de wedstrijden minstens gelijkwaardig aan de tegenstander, was in bepaalde fasen van de wedstrijd zelfs de betere ploeg maar moest uiteindelijk dus toch duidelijk buigen.

  Aangekomen op het prachtige sportpark Nieuw Zuid valt direct de prachtige grasmat van het hoofdveld van de thuisploeg op. De in het veld verzonken sproeiers bevochtigen op professionele wijze het groene biljartlaken. Een goed kunstgrasveld zoals Huizen dat sinds kort heeft oogt prachtig, maar een weinig bespeeld en goed onderhouden ‘echte’ grasmat heeft natuurlijk ook wel wat.
  Opvallend ook het goed verzorgde programmablad van de supportersvereniging Quick Boys hierin worden de prestaties van Huizen in de seizoenen 2001-2002 en 2002-2003 nog maar eens aangehaald voorzien van de opmerking dat de prestaties, mede als gezien van ‘financiele problemen’, daarna aanzienlijk slechter waren. Maar afgelopen seizoen werd de weg weer omhoog gevonden zo meldt het programmablad.

  De technisch verantwoordelijken bij s.v. Huizen, Tijs Schipper en Mark de Vries hebben een tactisch plan uit de hoge hoed getoverd die enige aanpassing aan de basisformatie met zich meebrengt. Zo zit routinier Arnold Klein op de bank ten faveure van Nick Tavenier en heeft Gilliam Hund na zijn minder gelukkkige optreden tegen Ajax en zijn reserve-beurt tegen DTS nu weer een basisplaats gekregen, in het hart van de Huizer defensie. Ook Aramez Poepon dient daardoor plaats te moeten nemen op de reserve-bank.
  Huizen opent goed; scherp en geconcentreerd. De thuisploeg dringt weliswaar aan, heeft optisch gezien een veldoverwicht, maar Huizen is minstens zo gevaarlijk. Met goed combinatievoetbal worden telkens de aanvallers bereikt. Daarvan is met name Gilermo Pengel een ware plaag voor de Katwijkse defensie. Met soms weergaloze acties stelt de frêle aanvaller zijn tegenstanders regelmatig voor grote problemen, maar als zo vaak valt er weinig effectiviteit in Gilermo’s acties te ontdekken. Maar laten we wel zijn, als Pengel ook nog eens effectief gaat voetballen had hij waarschijnlijk al lang op veel hoger niveau gespeeld; want voetballen kan de langharige buitenspeler als de beste.
  Toch komt Quick Boys op voorsprong in de 12e minuut. Jaap van der Plas dolt het rechterverdedigingsblok van Huizen en zet de bal scherp voor. Benny Honing probeert in een ultieme poging het gevaar te bezweren maar plaats de bal pardoes achter zijn eigen doelman Brian Willemse. Gingen in voorgaande wedstrijden bij een achterstand ‘de koppies zakken’ nu gebeurt dat zeker niet. Huizen wint regelmatig de slag op het middenveld, mede door het sleurende werk van Nick Tavenier en Gino Heerings. In de 19e minuut is de bezoekende club dichtbij de gelijkmaker als aanvoerder Sebastian van Kammen na een vlotlopende aanval kan inschieten, maar stuit op doelman Patrick de Groot van de thuisclub.
  De rust wordt derhalve ingegaan met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Na de thee verandert het speelbeeld aanvankelijk nauwelijks. Uit het niets komt de thuisploeg echter op 2-0. Aanvalsleider Chevello de Rijp manoevreert in 54e minuut zich met zijn sterke lichaam door het hart van de Huizer defensie; krijgt de bal ietwat gelukkig mee en schiet opeens door een mêlee van benen op het doel van Brian Willemse. Hoewel niet al te hard ingeschoten, heeft Willemse de bal kennelijk ergens anders verwacht of hij heeft de ingeschoten bal niet aan zien komen. Hoe dan ook: tot ontzetting van alles wat geelgroen is verdwijnt de bal over de doellijn (2-0).
  Huizen gooit nu alle schroom van zich af . Het sportieve treffen wordt door toedoen van beide ploegen nu ook iets feller en scheidsrechter van de Helder dient wat meer corrigerend op te treden. Kon er vorige week nog een compliment uitgedeeld worden aan arbiter van dienst met de opmerking dat hij uitstekende leidde, dit keer kan een dergelijke compliment helaas niet worden uitgedeeld. Scheidsrechter van den Helder fluit zoals zijn haardos eruit zag: warrig, zonder daarbij overigens één van beide partijen opzichtig te bevoordelen.
  In de 56e minuut probeert Huizen trainer Tijs Schipper een wissel in zijn elftal door te voeren, maar heftige pogingen van de assistent scheidsrechter om de leidsman op de hoogte te stellen van dit voornemen leiden niet tot resultaat, waarna Huizen trainer Tijs Schipper dan maar probeert met een schreeuw de scheids op zijn besluit te attenderen. Dat komt hem echter op een vermaning van de arbiter te staan; merkwaardig toch !
  De wissel laat zien wat Huizen beoogt: de aansluitingstreffer. Aanvallende middenvelder Guido de Graaf komt in de plaats van verdediger Danny Benning. Deze wissel lijkt vrijwel direct succes te hebben, maar het prachtige schot van de sterk ingevallen de Graaf belandt buiten bereik van keeper de Groot tegen de binnekant van de paal. Tijs Schipper besluit nog meer risico te nemen en brengt aanvallers Garrett Jones en Rivelino Grauwde voor respectievelijk Nick Tavenier en Iry Etwi. De beloning voor de gedurfde strijdwijze komt al snel: Gilermo Pengel brengt de Quick Boys defensie weer eens tot wanhoop, maar weet de bal niet binnen de palen te krijgen. Garrett Jones ( hij weer !) weet dat wel en schuift de afgeslagen bal gedecideerd achter Quick Boys doelman de Groot. Huizen voelt dat een verrassende wending in het duel wellicht tot de mogelijkheden behoort en blijft onverdroten hard werkend de aanval zoeken. Daarmee wordt er echter ook bewust ruimte weggegeven waar de gehaaide Quick Boys aanvallers wel raad mee weten. Vooralsnog geeft de gedecimeerde Huizen defensie onder leiding van de sterk spelende Wouter Vente geen krimp.
  In de 81e minuut gaat het echter toch mis. Gilliam Hund krijgt een vrijetrap te nemen ter hoogte van de middenlijn, maar levert de bal met veel Huizen spelers ‘voor de bal’ ongelukkig in bij een tegenstander. Quick Boys countert razendsnel, Hund probeert tevergeefs zijn fout te herstellen, waarna Tommy Bekooij van de thuisploeg de wedstrijd beslist (3-1). In de allerlaatste minuut besluit scheidsrechter van den Helder tot een komische noot. Huizen doelman Brian Willemse plukt de bal fraai van de schoen van een doorgebroken tegenstander maar hoort tot zijn verbazing een fluitje. Strafschop. Een beslissing waarover ze na de wedstrijd in de kantine van Quick Boys nog lang hebben zitten hikken; van de lach wel te verstaan. Verontschuldigende gebaren van de bank van Quick Boys naar die van Huizen; waarna Derek van der Plas namens de thuisclub besluit dit cadeautje toch maar uit te pakken (4-1).
  Uiteraard is er teleustelling bij Huizen na deze nederlaag. Bij een titelfavoriet als Quick Boys verliezen kan, maar na dit resultaat staat de teller van het puntentotaal op één pover punt uit 3 wedstrijden. Van een goede start van de competitie kan dus niet worden gesproken. Toch hoeft Huizen niet te wanhopen. Azijnplassers binnen de club zullen ondertussen wel al met een sombere blik filosoferen over een ‘moeilijk seizoen’ en ‘dat we nog maar moeten zien hoe dit afloopt”. Maar er is geen enkele noodzaak om deze zuurpruimen te geloven. Daarvoor heeft de ploeg ook tegen Quick Boys weer laten zien wel degelijk goed te kunnen voetballen en dat dit ook nog eens gepaard kan gaan met een goede werklust. Als de ploeg en de technische leiding de rust weet te bewaren dan is er maar één ding wat de verlangde omslag kan bewerkstellingen: vertrouwen. En dan kan alleen gekweekt worden met een overwinning. De komende twee zaterdagen (thuis tegen Montfoort en uit bij VVA’71) komen daarvoor de mogelijkheden.

  Opstelling Huizen:
  Willemse, Hund, Tavenier (67' Garrett Jones), Iry Etwi (67' Rivelino Grauwde), Vente, Heerings, van Kammen, Pengel, Limon, Benning (56' de Graaf) en Honing.

  vdZ