Huizen verliest van koploper VVA `71 (3-2) Het eerste elftal van Huizen heeft het goede gevoel na de prima thuisoverwinning vorige week op Montfoort (4-0) niet door kunnen trekken. Op het knusse sportpark `de Meent` in Achterberg was de trotste koploper VVA `71 te sterk (3-2).
    huizen-verliest-van-koploper-vva-71-3-2

Het eerste elftal van Huizen heeft het goede gevoel na de prima thuisoverwinning vorige week op Montfoort (4-0) niet door kunnen trekken. Op het knusse sportpark "de Meent" in Achterberg was de trotste koploper VVA’71 te sterk (3-2). Voor Huizen is dat teleurstellend omdat aanhaken bij de subtop weer even in de koelkast kan terwijl voor VVA’71 het sprookje nog even doorduurt. De verrassende promovendus behaalde tegen Huizen de vijfde overwinning op rij en heeft als enige ploeg in de hoofdklasse A de volle buit van 15 punten uit de tot nu toe gesspeelde wedstrijden.
    “Ongelukkig”, “zeker niet nodig” en “knullig” waren zo wat termen die de meegereisde Huizen-supporters na afloop slaakten. Het zal allemaal wel; feit is dat Huizen hiermee alweer tegen zijn derde nederlaag in de nog prille competitie opliep en dat er daardoor vooralsnog genoegen moet worden genomen met een plaats in de onderste regionen van de ranglijst en dat was zeker niet de doelstelling.

De ploeg van Tijs Schipper, met de verdienstelijk spelende jeugdige Jim Schiks in de basis pakte na een aarzelend begin het initiatief in deze wedstrijd en liet gedurende gedeelten van de eerste helft goed voerbal zien. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van aanvoerder en spelmaker Sebastian van Kammen, maar ondanks dat kwam de ploeg toch volkomen verdiend op een voorsprong. De voor de onfortuinlijke van Kammen ingevallen Gino Heerings pegelde de bal na een half uur spelen achter VVA doelman Edwin Cremers (0-1). Huizen controleerde daarna de wedstrijd en leek de voorsprong mee te nemen naar de thee, maar in een tijdsbestek van vijf minuten kantelde de wedstrijd volledig. Eerst haakte André Klein in de 43e minuut in het strafschopgebied zijn tegenstander, waarna de terecht toegekende strafschop feilloos werd ingeschoten door Clint van der Wal.. Voor de overtreding ontving Arnold Klein ook nog een de gele kaart. Nog geen twee minuten later kreeg diezelfde Klein wel heel nadrukkelijk het stempel ‘pechvogel van de wedstrijd’. Een bal belandde ongelukkig op Klein’s arm, waarna scheidsrechter Bronsvoort besloot dit te honoreren met een vrije trap en opnieuw een gele kaart, waardoor Klein kon inrukken. Het zal volgens de regeltjes allemaal wel zo zijn, maar op een dergelijk moment zal iedere voetballiefhebber erkennen dat dit een veel te zware straf is, die in dit geval ook nog eens een stempel drukte op een tot dan toe echt leuke wedstrijd. En omdat ook scheidsrechters voetballiefhebbers horen te zijn, zou in dit soort omstandigheden toch meer gefloten moeten worden ‘naar de geest van de wedstrijd’ en zouden scheidsrechters ook daarop moeten worden beoordeeld. Maar goed, nogmaals volgens de regels zal het allemaal wel zo zijn en dus moest Huizen verder zonder zijn routinier. Toen vervolgens de voor het handsgeval toegekende vrije trap ook nog een feilloos werd ingeschoten door Mourad Marbouh stond Huizen dus opeens in plaats van met 1-0 voor met 2-1 achter in de wetenschap dat reparatie van deze achterstand in ondertal diende te geschieden. Die domper kwam de ploeg niet te boven. In de tweede helft was er weinig meer terug te zien van het oppemachtige Huizen uit de 1e helft. De ploeg probeerde het wel maar creëerde nauwelijks kansen. Er werd nog een doelpunt afgekeurd wegens buitensspel, maar daar bleef het wel bij. VVA’71 vond het allemaal prima, leunde rustig achterover en counterde af en toe gevaarlijk. Nadat VVA als eens de paal en de lat teisterde, werd het in de 84e minuut toch 3-1 door Sieman Eijkelmans. In blessuretijd deed Danny Roozendaal nog iets terug voor Huizen, waardoor de 3-2 eindstand op het scorebord kwam.

Opstelling Huizen:
    Willemse, Iry Etwi, Vente, Poepon (Jones), Klein, van Kammen (Heerings), Pengel, de Graaf, Schiks, Limon en Benning (Roozendaal),

vdZ