Huizen heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk niet in winst kunnen omzetten. De Nijkerkers behaalden de kleinst mogelijke overwinning (0-1), maar hadden bepaald geen gemakkelijke middag.
    huizen-verliest-van-koploper-sparta-nijkerk-0-1

Huizen heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk niet in winst kunnen omzetten. De Nijkerkers behaalden de kleinst mogelijke overwinning (0-1), maar hadden bepaald geen gemakkelijke middag.

Het was druk op de Wolfskamer deze middag. De grote overwinning van Huizen in de uitwedstrijd tegen Monfoort van een week daarvoor had vele belangstellenden uit Huizen en omgeving ertoe verleid een kijkje te komen nemen bij deze wedstrijd van het kennelijke in betere vorm verkerende Huizen tegen het hooggeklasseerde Sparta Nijkerk. En aangezien ook Sparta veel toeschouwers had meegenomen was het een drukte van belang bij de entree van het sportpark, waar de entreeheffers zich vergenoegd in de handen wreven. Niet alleen was het entreehok weer in gebruik en nu watervrij (daar is het lek in ieder geval boven), maar ook de opbrengst van de geïnde entreegelden mocht er deze keer zijn.

Tegen het decor van een steeds meer groeiende staalcontructie van de nieuwe sporthal en verenigingsaccomodatie ontspon zich onder een spaarzaam najaarszonnetje een interresante en leuke wedstrijd. Huizen trainer Joeri Volkers had begrijpelijk gekozen voor dezelfde basiself als die van de zo succesvolle wedstrijd tegen Montfoort, dus opnieuw met Gilermo Pengel én Garrett Jones op de reservebank. Bij Nijkerk acteerden Guido de Graaf en Sebastian van Kammen, beiden vorig seizoen nog actief bij s.v. Huizen. Beide spelers  konden overigens geen rol van betekenis spelen.

De beginfase was voor de Nijkerkers met een paar mogelijkheden, waar echter slordig mee werd omgesprongen. Huizen leek dan ook bepaald niet geïmponeerd en zocht gedurende de eerste helft meer en meer het initatief. De thuisploeg creëerde een paar kansen, vooralsnog zonder succes. Omar Limon claimde een strafschop die (terecht) niet werd gehonoreerd door de goede leidende arbiter Schaper, maar de daarop volgende overtreding op Rayendall Bitorina leek echter wel rijp voor de stip. Opnieuw wuifde Schaper de roep om een elfmetertrap weg. Een prachtig schot van de Omar Limon werd door keeper Rijnvis prachtig uit de bovenhoek geplukt waarna het rustsignaal een leuke eerste helft besloot.

In de tweede helft probeerde Sparta Nijkerk uit een ander vaatje te tappen. Trainer Simon Ouaali gaf na afloop aan dat hij in de rust had aangegeven dat als zijn ploeg zo door zou gaan het vandaag niet goed zou komen. Met meer inzet en opportunisme werd het doel van Brian Willemse gezocht. Al na een dikke vijf minuten resulteerde dat in de openingstreffer van Sefanja Davids, daarbij overigens onvrijwillig geholpen door de Huizer verdediging; via een Huizen been verdween de bal over de doellijn. Daar waar Huizen in andere wedstrijden waar het op achterstand kwam het hoofd liet hangen (DOVO, SDVB) leek de ploeg nu niet echt ondersteboven van de achterstand en probeerde met een hartverwarmende inzet de Nijkerkse verdedigingsmuur te slechten. De laatste linie van Sparta Nijkerk is echter verreweg het sterkste gedeelte van de ploeg die zich na vandaag de koploper van de Hoofdklasse A mag noemen. Nog geen één keer werd de defensie dit seizoen met een tegentreffer geconfronteerd en dat zegt toch wel wat.
    Huizen zette vroeg druk, probeerde de aanval te zoeken en bracht met Gilermo Pengel en Garrett Jones twee verse en snelle aanvallers in de strijd. Jones leek snel succes te hebben maar zijn doelpoging kon op het laatste moment worden verijdeld. Verder creëerden de Huizers  slechts een enkele kans. De thuisploeg moest dan ook naarmate de tijd verstreek meer risico nemen, met als gevolg dat Sparta Nijkerk steeds meer ruimte kreeg. De voorwaartsen van de oranjehemden  weigerden echter een aantal grote mogelijkheden te benutten waardoor de thuisploeg tot de laatste minuut hoop mocht houden op een puntendeling. Dat lukte echter helaas niet waardoor Sparta Nijkerk een verdiende maar moeizaam bevochten overwinning mocht bijschrijven.

Geen punten dus voor Huizen maar de winst van vandaag zit in het feit dat de ploeg na de achterstand niet bij de pakken neer ging zitten maar tot de laatste minuut bleef knokken voor een goed resultaat. Dat bevestigde Joeri Volkers dan ook in zijn praatje na afloop van de wedstrijd in het businesshome. Tevreden over de inzet en de vechtlust, teleurgesteld in het resultaat, was de samenvatting van zijn heldere analyse. Trainer Simon Ouaali van Sparta Nijkerk was uiteraard wel blij met het resultaat, maar gaf aan dat Huizen naar zijn oordeel veel te laag op de ranglijst staat.
    Als er straks hopelijk een eind komt aan de inmiddels imposante lijst met blessures moet het dan ook mogelijk zijn om punten te gaan pakken en de gang naar hogere regionen van de ranglijst te maken.

Scoreverloop:

51. Sefanja Davids 0-1

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Danny Benning, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Leroy Oehlers, Sam Doeve, Hamza Konus (62. Gilermo Pengel), Aron Klaassen (73. Servan Kortooms), Rayendall Bitorina (67. Garrett Jones), Omar Limon en Iry Etwi.

Opstelling Sparta Nijkerk:

Kevin Rijnvis, Richard Rademaker, Tim Krux, Ivo te Velthuis, Stefan Fredriksen, Wouter van der Molen, Frank Tervoert, Sebastian van Kammen (46. Tarik Tissoudali), Guido de Graaf (81. Tim Muller), Sefanja Davids en Rick Knoop (76. Dave Huymans).