Huizen verliest van DOVO (0-1)
    14 okt 2012
    Huizen verliest van DOVO (0-1) Het eerste elftal van Huizen heeft de wedstrijd tegen DOVO niet in winst kunnen omzetten. Na 90 minuten resulteerde de ontmoeting tussen de grootmachten van weleer in een overwinning voor de Veenendalers.(0-1)
    huizen-verliest-van-dovo-0-1

Het eerste elftal van Huizen heeft de wedstrijd tegen DOVO niet in winst kunnen omzetten. Na 90 minuten resulteerde de ontmoeting tussen de grootmachten van weleer in een overwinning voor de Veenendalers. (0-1)

Huizen had de nederlaag deels aan zichzelf deels aan een gebrek aan een gebrek aan fortuin te wijten. Na een van beide kanten (te) aarzelend begin kreeg Huizen tot tweemaal toe een uitgelezen mogelijkheid de score te openen. Spits en topscorer Omar Limon trof echter de lat en Guido de Graaf teisterde de paal. Maar ook DOVO was een keer vlak bij de openingstreffer toen een van dichtbij ingeschoten bal van de Huizer doellijn werd gehaald.

Ook na de rust een aandringend Huizen dat tevergeefs de openingen in de gegroepeerde DOVO verdediging zocht. Het middenveld onder aanvoering van captain Sebastian van Kammen oogde weinig geïnspireerd en wist zelden een creatieve oplossing re bedenken: Huizen oogde wel sterker, maar kon zelden echt een vuist maken. Trainer Tijs Schipper probeerde middels een aantal aanvallende wissels een positieve impuls te geven; maar helaas resulteerde dat niet in het beoogde effect, Sterker nog: het spel van Huizen werd nog krampachtiger en een puntendeling leek uiteindelijk het maximaal haalbare, Zelfs dat was de mannen van Tijs Schipper niet gegund, In de 84e minuut kon linksback Jim Schiks onvoldoende anticiperen op krachtig doorzetten van één van de DOVO voorwaartsen; een strakke voorzet volgde die door DOVO’s Jaap de Brouwer achter de grabbelende Willemse werd gekopt. (0-1). Doldrieste vreugde bij DOVO met een uitzinnig op het veld acterende trainer Visee was het gevolg. Uiteraard gegund want DOVO was vandaag de slimste van de twee aarzelende ploegen. Huizen probeerde in de resterende tijd de gelijkmaker te forceren, maar was in de jacht daarop te weinig creatief en te weinig overtuigend. Daar waar door het publiek een alles of niets offensief werd verwacht kwam de geelgroene brigade niet veel verder dan wat obligate breedtepasses en een enkele speldenprik naar voren. Dit tot hoorbare teleurstelling van de hondstrouwe aanhang. Na het laatste fluitsignaal van de vlekkeloos leidende scheidsrechter El-Hajouti vocht bij de ploeg het gevoel van teleurstelling tegen het gevoel van berusting. De supporters kenden die innerlijke tweestrijd niet: men was gewoon buitengewoon teleurgesteld, zowel in het resultaat als in de getoonde vechtlust. En terecht! Huizen kan de wonden likken, nadenken over de keuzes en de fouten en vooruitkijken op de (beker)wedstrijd tegen NVC.

Opstelling Huizen:
    Willemse, Iry Etwi, Vente, Poepon (63' Jones), Klein (84' Heerings), van Kammen, Pengel, de Graaf, Schiks, Limon en Benning (87' Roozendaal)

vdZ

Foto's Henk Heijnen