https://www.svhuizen.nl/huizen-verliest-van-bennekom-1-0/n110c31
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen verliest van Bennekom (1-0)
  16 dec 2012
  s.v. Huizen
  Huizen verliest van Bennekom (1-0) Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft het restant van de competitie wedstrijd tegen Bennekom niet met een positief resultaat af kunnen sluiten.
  huizen-verliest-van-bennekom-1-0

  Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft het restant van de competitie wedstrijd tegen Bennekom niet met een positief resultaat af kunnen sluiten. In Bennekom werd het 1-0 voor de gastheren door een doelpunt van Rogier Wissink. Over 90 minuten (verdeeld over twee zaterdagen) was deze overwinning verdiend. 

  Huizen startte met dezelfde 10 spelers als waar op 1 december de wedstrijd vroegtijdig werd beëindigd vanwege een blessure van de scheidsrechter Akkaye (ook nu weer de arbiter van dienst). Bennekom buitte de numerieke meerderheid goed uit en oogde sowieso wat gretiger als de geelgroene opponent. Als je zo'n restant wedstrijd met een man minder met een goed resultaat wil afsluiten zal er door iedereen keihard en resoluut moeten worden gewerkt, maar niet alle spelers van Huizen leken daar even goed van doordrongen. Na een aantal kansen voor Bennekom scoorde Rogier Wissink na een scrimmage de enige treffer. Volgens diverse Huizen spelers ging aan deze treffer een overtreding vooraf. Scheidsrechter Akkayewas het met deze zienswijze niet eens. Ook na deze treffer waren de betere kansen voor Bennekom. Huizen wist daar weinig tegenover te zetten. In 45 minuten voetbal werd zegge en schrijven één kansje gecreëerd via Omar Limon. Dat had natuurlijk ook te maken met de ‘man minder situatie’, maar erg bemoedigend was het voor de Huizen supporters allemaal niet.
  Na de winterstop zal er door Huizen uit een ander vaatje moeten worden getapt , anders verschijnen er donkere wolken boven de straks zo mooie Wolfskamer.

  vdZ

  Opstelling Huizen:
  Willemse, Iry Etwi, Hund (59' Wouter Vente), Poepon, Heerings, van Kammen, Pengel, Jones (32' Rudy Etwi), de Graaf, Limon en Benning.

  ---------------------------------------------------------

  Eerste helft (1 december)

  Zelfs met de snelle bolide waarmee ik deze keer naar de vijandelijke arena werd vervoerd is Bennekom toch nog wel een drie kwartier rijden. Je hebt dat natuurlijk graag over voor je club en dan met name het eerste elftal, waarvan je altijd hoopt dat die eens weer tot de nationale amateurvoetbaltop zal behoren. Maar met het grauwe weer op deze eerste december-zaterdag in 2012 verlang je toch ook wel naar een vroege zit rond de open haard. Een lekker biertje of een goed glas wijn, buiten de zojuist aangesloten kerstverlichting flikkerend en later op de avond de kraker Ajax – PSV op de TV. Wat wil je nog meer. Maar eerst even de ontmoeting van Huizen tegen Bennekom.

  Helemaal gerust was de Huizen aanhang er niet op; de ‘schiettent’ tegen CSV Apeldoorn (5-4) toonde eens en te meer de defensieve kwetsbaarheid van de Huizer ploeg en nu ook nog eens routinier Arnold Klein wegens een schosing ontbrak zou dat er niet beter op worden. Bovendien is Bennekom na de vroegtijdige trainerswissel (Ronald Lieftink is nu de verantwoordelijke man) punten gaan pakken. Aangekomen op het sportpark van Bennekom, luisterend na de weinig bemoedigende naam ‘de Eikelhof’ bleken de vooruizichten nog somberder. Wouter Vente, het hele seizoen al met afstand de beste verdediger aan Huizen kant, kon vanwege een blessure aan het bovenbeen niet meedoen. Gilliam Hund was zijn vervanger. Er zou dus waarschijnlijk een presentje van de aanwezige Sinterklaas aan te pas moeten komen om Huizen aan de winst te helpen. Maar velen verdachten de goedheiligman deze middag van enige sympathie voor Bennekom, zodat daar ook al niet veel van viel te verwachten.

  Huizen startte opnieuw met Garrett Jones als rechtervleugelverdediger. Kon de frêle aanvaller in voorgaande duels nog wel enigszins verbloemen dat zijn verdedigende kwaliteiten niet direct tot de verbeelding spreken, vandaag lukte dat in ieder geval niet. Nu had Garrett ook nog eens de pech dat hij vaak tegenover Kevin Sissing stond, verreweg de gevaarlijkste aanvaller van de thuisclub. Na een goed half uur werd de teleurgestelde Jones dan ook al gewisseld voor Rudy Etwi, die daarmee zijn debuut in de Huizer hoofdmacht maakte.
  Op dat moment mocht het al een wonder heten dat Huizen nog niet achterstond. De defensie maakte opnieuw een weinig zelfverzekerde indruk terwijl ook op middenveld regelmatig defensieve fouten werden gemaakt, die op dit niveau eigenlijk niet kunnen. Bennekom creëerde dan ook de ene na de andere kans; bij elke diepe bal of voorzet die in het Huizer strafschop neerdaalde hield het publiek de adem in, want het was vrijwel voortdurend paniek in de Huizer gelederen. Het leek dan ook wachten op een Bennekomse voorsprong, maar gaande de eerste helft werd ook duidelijk waar het probleem aan Bennekomse kant ligt: scoren. De mooiste mogelijkheden werden om zeep geholpen en verder dan een (terecht) afgekeurde goal kwam de thuisclub vooralsnog niet. In de slotseconden van de eerste helft leek daar verandering in te komen. Onnozel balverlies op het middenveld leidde tot een gave dieptepass op Sissing. Zonder enige beletsel stoomde geblokte aanvaller op naar het hok van Brian Willemse met Huizen verdediger Danny Benning in de achtervolging. Op de rand van het strafschopgebied zette Benning een tackle in, die inderdaad een verdere doelpoging van Cissé voorkwam, maar scheidsrechter Akkaya tot het trekken van een rode kaart noopte. De tevens toegekende vrije trap leverde vervolgens niets op.
  En Huizen? De spaarzame aanvallen tijdens de eerste helft waren zeker niet altijd van gevaar ontbloot. Met name als aan de rechterkant de snelle Iry Etwi werd gezocht, onstonden er mogelijkheden die echter veelal door eigen onkunde en onzorgvuligheid te niet werden gedaan.

  Huizen zou dus met tien man een moeilijke tweede helft tegemoet gaan, dat was wel duidelijk. Maar scheidsrechter Akkaya had een onverwachte wending in petto. Door een hamstringblessure kon de goedleidende arbiter de wedstrijd niet vervolgen en omdat geen adequate vervanger voor handen was, moest de strijd halverwege worden gestaakt.
  “Net nou we zo lekker in de wedstrijd zaten” orakelde een Huizen supporter cynisch. Het moge duidelijk zijn dat Bennekom meer nadeel had van de voortijdige beëindiging. Huizen leek ‘rijp voor de sloop’ en het gevoel dat er in Bennekom iets positiefs was te behalen leefde slechts nog bij weinigen van de trouwe geelgroene aanhang. Het restant van de wedstrijd, zijnde de complete tweede helft, dient op een andere datum te worden uitgespeeld. Huizen start dan wel met een man minder maar heeft nu de mogelijkheid om na te denken over een strijdplan met kans van slagen.

  Opstelling Huizen:
  Willemse, Iry Etwi, Hund, Poepon, Heerings, van Kammen, Pengel, Jones (32' Rudy Etwi), de Graaf, Limon en Benning.

  vdZ