Huizen verliest van Ajax (5-1)
    2 sep 2012
    Huizen verliest van Ajax (5-1) Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft de eerste wedstrijd in de competitie 2012/2013 teleurstellend verloren. Ajax (za) was op De Toekomst met 5-1 te sterk.
    huizen-verliest-van-ajax-5-1

Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft de eerste wedstrijd in de competitie 2012/2013 teleurstellend verloren. Ajax (za) was op ‘De Toekomst’ met 5-1 te sterk.

Huizen begon de wedstrijd goed en geconcentreerd. De defensie gaf weinig weg en de snelle aanvallers zorgden voor het nodige gevaar. In de 19e minuut kwam Huizen op voorsprong. Na een verkeerde pass in de defensie van Ajax kon Omar Limon ongehinderd opstomen richting Ajax keeper Tim Orlowski. Omar deed waar hij het vorig seizoen mee was geëindigd: scoren. (0-1). Een dikke minuut later was het echter al weer gelijk. Ajax mocht aan de zijkant een vrije trap nemen en ondanks dat er vanuit de dugout nadrukkelijk de aandacht werd gevraagd voor ‘de nummer 3 en 4’ kon de tweede, oud Huizen speler Wouter van de Meulen ongehinderd de 1-1 inschieten.
    De rest van de eerste helft toonde een optisch gezien iets sterker Ajax maar een Huizen dat via aardige staaltjes voetbal liet zien het een en ander in de mars te hebben. Na een prachtige actie van Omar Limon stond Guilermo Pengel zomaar in kansrijke positie voor het Ajax-doel, maar Guilermo’s inzet ontbeerde de overtuiging en hobbelde net langs de voor Huizen verkeerde kant van de paal. Op slag van rust nog een hachelijke situatie voor het Huizen –doel, waar uiteindelijk Huizen-goalie Brian Willemse als winnaar uitkwam.
    De rust werd derhalve ingegaan met een 1-1 stand op het scorebord.

Waar menig Huizen supporter rekening hield met een omzetting aan de rechterkant van de Huizen-verdedediging (daar waar Ajax voortdurend met veel snelheid gevaar stichtte) betrad de formatie van Tijs Schipper het kunstgrasveld van ‘de Toekomst’ in de tweede helft ongewijzigd.
    In de 55e minuut profiteerde Ajax van weifelend optreden in de Huizer defensie. Dennis Kaars was de afronder aan Amsterdamse kant (2-1).
    Daarna knakte er iets aan Huizen kant. Het vertrouwen was weg; spelers gingen voor eigen succes en de irritatie nam hand over hand toe. Ajax profiteerde dankbaar via Sergio Cameron (67e minuut 3-1), Mitchell van der Beld (73e minuut 4-1) en uiteindelijk Kevin de Visser (84e minuut 5-1).

Na afloop was er de teleurstelling. De uitslag was weliswaar enigszins geflatteerd, maar wel verdiend. En wie praat er dan nog over een goede eerste helft ?
    Toch gaf met name die eerste helft wel enig perspectief. Huizen liet toen bij vlagen een kwaliteit voetbal zien dat in de complete voorbereiding nog niet was vertoond. Er zal gewerkt moeten worden aan meer defensieve zekerheid en mentale weerbaarheid. Vandaag behoorde een nederlaag tegen een sterke tegenstander als Ajax tot de mogelijkheden, maar een blamerende 5-1 was echt niet nodig geweest. Het veldspel van s.v. Huizen bood, met name in de eerste helft, best perspectief, maar dan zal er a.s. zaterdag tegen DTS Ede wel met meer overtuiging moeten worden gespeeld.

Opstelling Huizen:
    Willemse, Hund, Iry Etwi (70' Grauwde), Vente, Poepon (59' de Graaf), Heerings, Klein (76' Roozendaal), van Kammen, Pengel, Limon en Benning

vdZ