https://www.svhuizen.nl/huizen-verliest-terecht-van-sterk-rijnsburgse-boys-4-2/n2818c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Ook na de tweede competitiewedstrijd staat Huizen nog zonder punten. In Rijnsburg was de thuisploeg een maatje te groot voor de ploeg van Van de Pol...
  huizen-verliest-terecht-van-sterk-rijnsburgse-boys-4-2

  Ritje
  Spelen in de derde divisie brengt verre uitwedstrijden met zich mee. Nou heb ik geen hekel aan autorijden, maar ik maak toch maar al te graag gebruik van het aanbod om mee te rijden met de bestuursdelegatie.
  De A1 wordt vandaag vooral bevolkt door bouwvakkers die allerlei gigantische operaties uit gaan voeren en dus wordt er naarstig gezocht naar alternatieve routes. Op advies van Koos Drooger besluiten we via Weesp te rijden. Vervolgens gaat het dan via de Bijlmer richting Rijnsburg, waarbij ik ironisch genoeg (als verdwalen een Olympische sport was, dan ging ik voor goud) de route door de Bijlmer aangeef.
  Eenmaal in Rijnsburg lijken de dorpelingen ons massaal te komen verwelkomen, maar dat blijkt een misvatting: op de laatste rotonde zien we hoe die bekende truckerskaravaan - waar kinderen met een beperking in mee mogen rijden - onze kant op komt. We blijven het festijn gelukkig net voor, want met al dat omrijden hebben we niet veel speling meer overgehouden.
  Het laatste stuk naar sportpark Middelmors wordt opgesierd door talloze vlaggen van Rijnsburgse Boys. De vlaggen werden gekocht door de mensen langs de route, en worden iedere thuiszaterdag gehesen door een vrijwilliger. Indrukwekkend: als bezoekende vereniging sta je al met 1-0 achter voor je ook maar op de parkeerplaats bent, je waant je echt in het hol van de leeuw.
  En wát voor een hol!
  Een imposant complex met een bestuurskamer annex sponsorhome dat zijn weerga niet kent. Er werden zo ongeveer pendelbusjes ingezet om mensen van de ene kant van de ruimte naar de andere te vervoeren. De ontvangst is allerhartelijkst en we worden naast de koffie meteen voorzien van de opstellingen. Die leert ons dat we vandaag met Siemen Eijkemans in de spits beginnen. De opstelling laat zich eenvoudig invullen en oogt logisch. Bankzitters Verbiest, Jones, Van Loen, Mensen, Van Ruiswijk en reservedoelman Mackaay geven Van de Pol voldoende opties om nog zaken gaande de match aan te passen.
  Bij de gasten valt de naam van El Yaakoubi me op. Die ken ik nog uit zijn Volendamtijd. Een door de wol geverfde speler die als hij het op zijn heupen heeft, verrekte moeilijk af te stoppen viel. Een van de Rijnsburger bestuursleden weet ons te vertellen dat er van de selectie van vorig jaar nog maar drie man over zijn omdat men afscheid heeft genomen van een ‘generatie’. Na het ternauwernood missen van de tweede divisie werd er een nieuwe trainer aangesteld en ging de bezem door de selectie.

  Poeh!
  Zo uit de bestuurskamer de tribune op en zie daar een heerlijke ECHTE grasmat! Waar zie je dat tegenwoordig nog? In de hoek een schitterende videowall die als scorebord dienst doet. Ik kijk mijn ogen uit. Die Rijnsburgers hebben het toch maar prachtig voor elkaar!
  Wat me ook opvalt is de ‘vierde man’ die tussen de dug-outs ‘op wacht’ staat alsof ze Buckingham Palace moest bewaken. ‘Ze’ inderdaad, want die vierde man is een adembenemende exotische schoonheid. Je komt überhaupt weinig vrouwen tegen in dit mannenwereldje en deze dame maakte nog maar eens overduidelijk waarom dit toch een gemis is...

  Rijnsburg laat Huizen weinig te raden met welke intenties ze deze eerste thuiswedstrijd zijn ingegaan: meteen wordt de achterste lijn van de groen-gelen onder druk gezet en helaas voor ons wordt al in de tweede minuut duidelijk dat El Yaakoubi het vandaag dus inderdaad op zijn heupen heeft: als een aal glibbert hij tussen twee man door en het thuispubliek roept al meteen om een penalty als hij dan toch gestuit wordt binnen de zestien. Maar daar trapte scheidsrechter Van der Burg gelukkig niet in.
  Een minuut later moet Johan Verkerk ingrijpen op een gevaarlijk indraaiende corner en raakt even geblesseerd aan het hoofd. Niks ten nadele van reservedoelman Wilco Mackaay, maar dat is toch even schrikken. Gelukkig kon Verkerk worden opgelapt en kon hij de wedstrijd voortzetten.Weer twee minuten later glijdt de bal gelukkig voor ons aan Jorn van Lunteren voorbij en zien we weer een minuut later hoe Martijn Tjon-A-Njoek fel doorjaagt op Verkerk na een wat makkelijk teruggespeelde bal. Het is pompen of verzuipen voor Huizen en onze voorwaartsen lopen er wat verloren bij.
  Wesley Goeman legt de bal panklaar terug op Jeffrey Jongeneelen die de bal diagonaal over de kruising doet scheren. Op dit moment is de vraag niet of de thuisclub zal scoren, maar wanneer…

  Hoop
  Maar naarmate de goal uitblijft gloort er toch weer wat hoop in de Huizer harten – wellicht tegen beter weten in. Nadat Van Lunteren de bal nog maar eens voorlangs jaagde als Yaakoubi weer eens ongrijpbaar door onze defensie dwarrelde en zijn inzet wat ongelukkig voor de voeten van Van Lunteren was gevallen, zien we dan na een goed kwartier de eerste serieus uitziende aanval van Huizen. Via ondermeer Laoikili, Etwi en De Graaf eindigt de bal dan toch roemloos in de Rijnsburger defensie. De laatste tijd duikt de term ‘Killing pass’ vaak op in de media en dat was precies het soort pass dat deze aanval nodig had maar dus niet kreeg.
  Aan de andere kant blijft er werk aan de winkel voor doelman Verkerk en Danny Benning die de lastige taak had om El Yaakoubi aan banden te leggen. Hij weet echter niet te voorkomen dat El Yaakoubi een schuiver loslaat waar Verkerk gelukkig goed het zicht op heeft en dus bekwaam pakt voor de bal verder onheil aan kan richten.
  De aanvallend ingestelde back Jordy Strooker mag dan tot twee keer aan toe goed voorzetten, maar het oog van deze naald zat voor Huizen in de ketser waarmee Jongeneelen deze aanval besluit.
  Dan een misverstandje achterin waarbij Vente de bal eerst weet te onderscheppen. Benning denkt dat Vente doorloopt en speelt hem ‘in de loop’. Maar Vente loopt niet door en de bal rolt over de achterlijn. Een onnodige corner die gelukkig verder weinig schade aanricht als Hidde Prijs een rollertje produceert dat eenvoudig door Verkerk kan  worden opgeraapt.
  En met elke misser van onze gastheren groeit het vertrouwen bij de onzen.
  En dan is daar ineens Aron Klaassen die de bal uit een snel genomen vrije schop in de rebound voor de voeten krijgt. Aron bedenkt zich geen moment en haalt uit voor een prachtig schot van een meter of twintig dat Rijnsburgdoelman Van Nieuwkoop tot een al even fraaie redding dwingt.

  Knak!
  Hoewel Rijnsburg ontegenzeggelijk het beste van het spel heeft, zijn de beste kansen eigenlijk voor Huizen: Want nadat Hidde Prijs een corner nog via de grond rakelings over de goal van Verkerk had gekopt, krijgt Iry Etwi de bal en bezorgt hem fraai bij Guido de Graaf. Die krijgt en neemt de tijd om te controleren en te draaien en vanaf een meter of tien haalt hij uit voor een schot dat echter net de richting mist om succesvol te kunnen worden. Kort daarvoor ontbeerde een schotpoging van spits Eijkemans nog de kracht om het Van Nieuwkoop écht lastig te maken, maar ook dat was gewoon een goede kans.
  En terwijl scheidsrechter Van der Burg al bijna de fluit naar de mond brengt voor het rustsignaal slaat het noodlot dan toch toe voor Huizen. Uiteraard is het El Yaakoubi die aan de basis staat van de openingstreffer: met een dubbele panna declasseert hij onze defensie en zet scherp voor. Ook Verkerk heeft hier geen antwoord op en als de bal ongehinderd bij de tweede paal aankomt is het een koud kunstje voor Jeffrey Jongeneelen om de bal binnen te tikken: 1-0. Volstrekt terecht gelet op het beeld van de wedstrijd, maar natuurlijk ongelofelijk zuur gelet op het moment waarop dit gebeurde…

  Rust
  Een rust die we dus op de valreep niet ongeschonden weten te halen.. Zondermeer geheel naar het beeld van de wedstrijd, Rijnsburg is zonder enige twijfel de beter voetballende ploeg, maar toch zuur dat het verschil pas zo kort voor rust tot uitdrukking kwam. Toch verscheen Huizen een keer of drie in kansrijke positie voor de goal van Van Nieuwkoop en die ene goal is daarmee natuurlijk bepaald niet onoverbrugbaar. Op de bank hebben we nog Denny van  Loen die met zijn gretig opportunisme wellicht nog iets kan uitrichten. We zullen zien wat Van de Pol nog voor troeven in de mouw heeft…

  Tweede helft
  Nadat Joey Papamelodias de veters heeft gestrikt van zijn nieuwe schoeisel, beginnen we dan aan de tweede helft. En Huizen lijkt die rust goed te hebben gedaan: uit een vrije schop dribbelt Zakaria el Biyar goed door en besluit tot een schot dat helaas het doel wat te hoog zocht. En zowaar lijkt Huizen even een gelijkwaardige opponent van Rijnsburg.
  Die illusie houdt zes minuten stand. Nadat de bal eerst rakelings aan Van Lunteren voorbij was gegaan, wordt de bal op het middenveld veel te lichtzinnig schuin teruggespeeld naar een plek waar alleen geel-zwarte shirts te bekennen waren. Huizen was in de voorwaartse beweging en dan is de uitbraak dodelijk: Jongeneelen spuit er vandoor en via Joël Tillema komt de bal voor waar Tjon-A-Njoek van dichtbij doelman Verkerk kansloos kan laten: 2-0.
  Van de Pol brengt dan meteen Denny van Loen voor Iry Etwi. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe Huizen toch gewoon blijft voetballen ondanks deze toch objectief bezien kansloze achterstand. Het blijft fris van de lever de aanval zoeken in de hoop op een aansluitingstreffer.

  Doodsteek
  Daar zal het echter niet van gaan komen, want nadat El Yaakoubi nog een spectaculaire omhaal rakelings langs de paal had zien suizen en bij een snelle uitval Tillema de bal panklaar voor Jongeneelen had gelegd, moest Johan Verkerk op diens schot een fraaie redding verrichten. Het is uitstel van executie, want het is het weer een foute pass achterin die onze gastheren makkelijk in balbezit helpt. Wat de verdediger nou van plan was is mij ook na het bestuderen van de beelden nog steeds niet duidelijk, maar de bal belandt gewoon eenvoudig voor de voeten van Tjon-A-Njoek. Snel gaat de bal op de opkomende Jongeneelen die op zijn beurt de spurtende Donny Verdam bedient. De voorzet is scherp en Tjon-A-Njoek kan van dichtbij Verkerk opnieuw kansloos laten: 3-0 en zelfs de  onverbeterlijke optimisten laten nu de hoop op een goede afloop varen…. Deze klap komt Huizen  niet meer te boven…
  En terwijl we weemoedig hopen dat het geen afdroogpartij gaat worden, verbazen de dapper strijders ons toch weer: uit een hoekschop komt de bal ‘over de hele’ bij Siemen Eijkemans die de bal fraai op het hoofd van Guido de Graaf legt. Diens kopbal wordt in eerste instantie nog van de lijn gegrabbeld door Van Nieuwkoop, maar als de bal dan opnieuw voor de voeten van De Graaf valt gaat de bal genadeloos met een stuitje over de kansloze Van Nieuwkoop heen de goal in: 3-1! En dat klinkt toch al weer heel anders dan 3-0!

  Dapper
  En dapper Huizen blijft zoeken naar meer, maar het is weer Rijnsburg dat het verschil in kwaliteit uitdrukt: El Yaakoubi speelt de bal schitterend binnendoor op de volop sprintende back Jordy Strooker die als een warm mes door onze defensie snijdt en de bal keurig langs Verkerk binnenschuift: 4-1… Een domper nu we dachten net weer een beetje in de wedstrijd te zijn gekomen met onze tegentreffer.
  En een minuut later is het dan weer raak en deze keer dan wel voor Huizen: een voorzet van Leroy Oehlers bereikt opnieuw de gestileerde kuif van Guido de Graaf die gehinderd door Roderick Gielisse de bal opnieuw achter Van Nieuwkoop kopt: 4-2! De stadionspeaker bestempelt de goal dan als een eigen doelpunt, de samenvatting op TV-West geeft hem aan Aron Klaassen. Maar het was toch echt Guido die de bal zo fraai binnenknikte.
  Diezelfde Klaassen wordt overigens twee minuten later samen met El Biyar gewisseld. De wissel die de wedstrijd van afgelopen woensdag op deze jonge spelers had getrokken maakt dat de pijp leeg is. Beide spelers leggen altijd erg veel arbeid in een wedstrijd en dat moesten ze nu bezuren. Jorik van Ruiswijk en Garrett Jones nemen de opengevallen plekken in.
  Ook Rijnsburgcoach Mulders wil wisselen. Hij brengt de gemaskerde Artien voor Gielisse. Artien heeft echter niet het juiste shirt bij zich en achtervolgd door enkele krachttermen van Mulders schiet hij de kleedkamers in om zijn shirt tevoorschijn te halen. Blijft dat dus hangen op zijn masker... Maar dan is er die bekoorlijke Shona Shukrula die hem te hulp schiet – en heel mannelijk Rijnsburg benijdde hem…

  Penalty!
  4-2, En nog een goede twintig minuten te spelen als Danny Benning aan een fraaie rush begint en de bal schitterend op het hoofd van Siemen Eijkemans legt die met een prachtige kopbal de lat boven de kansloze Van Nieuwkoop teistert. De bal gaat omhoog en Eijkemans is er als de kippen bij om de vallende bal alsnog tot de 4-3 te promoveren. Maar dan wordt hij door die gemaskerde Artien in de rug geduwd en is het Eijkemans en niet de bal die in het doel verdwijnt. En dat telt dus niet… Hier had in mijn niet altijd even bescheiden mening een strafschop op zijn plaats geweest, maar ook nu laat de verder voortreffelijk fluitende Van der Burg doorspelen.
  Ook Rijnsburg raakt nog een keer de lat als Jongeneelen een fraaie actie van El Yaakoubi tracht af te ronden. El Yaakoubi die dan een kwartier voor tijd een publiekswissel krijgt en kort daarop volkomen terecht tot Man-Of-The-Match wordt uitgeroepen.
  Invaller Hudepohl lijkt dan nog een fraaie aanval van de sterke Jongeneelen te bekronen , maar zijn kopbal vliegt rakelings naast de goal van Verkerk en even later staat hij volkomen vrij als hij een een corner naast volleert.
  Ook Jongeneelen krijgt dan een dik verdiende publiekswissel en Marvin Wijks mag nog een paar minuten zijn opwachting maken. Die gelegenheid grijpt hij met twee handen aan en als een schicht slingert hij zich door onze defensie. Scoren was echter iets teveel gevraagd in deze korte tijd en de bal vliegt voorlangs zonder dat er iemand aan weet te komen.
  En zo ziet Huizen ook zijn tweede competitiewedstrijd verloren gaan, maar mag toch met opgeheven hoofd van het veld stappen. Het heeft de volle 100% gegeven en is naar vermogen blijven voetballen, maar tegen dit Rijnsburgse Boys was dat eenvoudigweg niet genoeg.

  Henk van de Pol
  “Ik denk dat er weinig op die 4-2 af te dingen valt,” hou ik onze hoofdtrainer na afloop voor.
  “Het gaat mij vooral om die eerste helft,” werpt hij tegen. “Het gaat er niet om wat er daarna gebeurt, want toen gingen we één-op-één spelen en dan kan je niks meer zeggen over wat er dan met de uitslag gebeurt. Ik vond dat we heel goed stonden die eerste helft en dan geven we drieëntwintig seconden voor de rust vanuit de omschakeling een goal weg als twee verdedigers zich te makkelijk laten uitspelen in die omschakeling terwijl we zelf de bal hadden. Een vrije bal verliezen we gewoon… En dat was voor mijn gevoel wel het keerpunt in de wedstrijd. We kregen daarvoor eigenlijk juist heel goed grip op de wedstrijd vond ik, waarbij we gewoon vier, vijf echt heel goede kansen kregen, net als vorige week eigenlijk.”
  Als ik opmerk dat ik heel eerlijk Rijnsburg de veel beter voetballende ploeg vond, dan protesteert Henk van de Pol dat het er om gaat waar Huizen als tactiek voor gekozen heeft. “Wij hebben er voor gekozen om hen in te laten dribbelen en vrij te laten. Als wij vol druk gaan zetten, dan wordt het een heel ander verhaal, dan krijg je een veel opener wedstrijd, dan krijg je eigenlijk het spelbeeld van die tweede helft. Maar als wij de boel tot de rust hadden weten dicht te houden, dan levert dat druk op voor Rijnsburg en moeten ze komen. Maar goed, dan lever je na rust twee ballen zo in waaruit gescoord wordt. Dan maak je dan toch nog een goal en kom je nog op 3-1, maar dan geven ze op de rand van de zestien zomaar hun man over en dan vliegt die vierde er zomaar weer in. Dan maken we nog 4-2 en krijgen we nog een kopbal op de lat… Tja, dan hebben ze misschien betere spelers, een beter team, maar wij hebben ze toegelaten dat te mogen doen vandaag, dat was een bewuste tactische keuze.
  Het is leuk dat je hier twee keer scoort, dat is voor het zelfvertrouwen wel goed, maar je kon zien dat we conditioneel nog echt niet top- zijn, daarvoor hebben we teveel haken en ogen in de voorbereiding gekend om echt topfit te zijn, maar dat zit er aan te komen, dat zie je ook aan die jongens die woensdag als gespeeld hadden. Dat nadeel had Rijnsburg ook niet en dat zie je dan ook weer een beetje terug dan. Een aantal spelers zat er helemaal doorheen, maar goed, woensdag mogen we weer!”

  Guido de Graaf
  Met twee goals zorgde hij toch voor een klein lichtpuntje, Guido de Graaf. Maar ondanks die twee goals zal hij zich toch niet helemaal happy voelen gelet op het spelbeeld…
  “Tja, als je 4-2 verliest, dan ben je uiteraard niet al te blij. We werden de eerste helft nogal achterover gedrukt. Ik moest zien wat kopduels te winnen en dat ging af en toe wel redelijk, maar bij gebrek aan aansluiting kwamen we maar tot een paar spaarzame uitvallen, we hebben niet heel veel kunnen uitbreken of het tempo zelf kunnen overnemen, het was vooral tegenhouden…”
  “Hebben we vandaag het verschil hoofdklasse / Derde Divisie gezien?”
  “Mwoah, ik denk wel dat dit ‘top’ derde divisie is. Zo’n bal over de hele is hier een ‘moordenaarsbal’, daar kwam je in de hoofdklasse nog wel eens mee weg, maar nu is het meteen overname, breedtebal, voorzet, goal… Daar zie je hun kwaliteit aan af, met hun buitenspelers één-op-één in de omschakeling wordt het ook lastiger. Nou moet ik zeggen dat zij wel hele goede buitenspeler en een hele goede aanval hebben. Dit lijkt me één van de favorieten voor de titel – ze hebben ook zes punten nu. Ja, die eerste goal zo vlak voor rust dat was wel [krachtterm], we hoopten met 0-0 de rust te halen. Na rust beginnen we eigenlijk best wel lekker, maar dan volgen die twee goals waarbij we er niet goed uitzien en dan denk je toch: ‘O hemel als ’t maar niet…’ Dan kan je toch nog op 3-1 komen en heb je hoop dat als je er nog eentje bij weet te tikken dat je er dan nog een ‘wedstrijd’ van kunt maken, maar dan is het een paar minuten later weer raak en is het 4-1…Dan is die 4-2 alleen nog voor de statistieken.
  Woensdag voor de beker en dan zaterdag weer tegen Rijnvogels, die ook nog puntloos zijn. Het is natuurlijk na twee wedstrijden veel te vroeg om nu al te zeggen, maar dat is voor ons eigenlijk al de eerste zes puntenwedstrijd van het seizoen…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Eenmaal weer terug in de kantine, wordt mij gevraagd waar ik denk dat we gaan eindigen. Nou heb ik er een handje van om degradaties te voorspellen als we promoveren en kampioenschappen te voorspellen voor seizoenen waar we de omgekeerde weg gingen, dus zo’n voorspelling is op voorhand al niets waard. Maar daarbij heb ik pas drie ploegen uit die derde divisie aan het werk gezien: Harkema, SteDoCo en nu dan Rijnsburgse Boys. Dat het een zware opgave zal worden om vier ploegen onder ons te gaan houden is natuurlijk het intrappen van een open deur. Als promovendus met een nagenoeg ongewijzigde selectie wéét je bij voorbaat dat je zomaar niet even doorwandelt naar de top van die nieuwe divisie. En dus zullen we puntjes moeten sprokkelen, knokken en gaan voor ieder puntje. Vandaag heeft de ploeg laten zien dat ze daartoe bereid is: Huizen heeft de volle 100% gegeven, 100% die dus gewoon niet genoeg was tegen deze topper in de derde divisie. En dat is geen schande. Het zou pas een schande zijn geweest als we maar op 80 of 90 procent van ons kunnen gespeeld zouden hebben. Dat kunnen we ons dit seizoen tegen geen enkele tegenstander permitteren .
  Woensdag wacht ons Westlandia voor de KNVB-beker, de zaterdag erop is het nog puntloze Rijnvogels onze tegenstander. Twee ontzettend belangrijke wedstrijden voor de mannen van Van de Pol, beide thuiswedstrijden op onze eigen Wolfskamer.
  Ik hoop dan ook dat u met mij getuige zult willen zijn van deze twee titanenduels. Onze mannen verdienen uw steun en belangstelling.
  Het was, ondanks de nederlaag, toch weer fijn langs de lijn!

  Scoreverloop:
  45. Jeffrey Jongeneelen 1-0
  52. Martijn Tjon-A-Njoek 2-0
  58. Martijn Tjon-A-Njoek 3-0
  63. Guido de Graaf 3-1
  65. Jordy Strooker 4-1
  67. Guido de Graaf 4-2

  Kaarten:
   Bilal Laoikili (Huizen).

  Opstelling Rijnsburgse Boys:
  Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse (69. Masies Artien), Jordy Strooker, Donny Verdam (c), Rachid el Yaakoubi (77. Max Hudepohl), Jorn van Lunteren, Jeffrey Jongeneelen (90+3. Marvin Wijks), Wesley Goeman, Martijn Tjon-A-Njoek, Hidde Prijs, Joël Tillema.

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Danny Benning, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Leroy Oehlers, Aron Klaassen (69. Jorik van Ruiswijk), Bilal Laoikili (c), Iry Etwi (53. Denny van Loen), Guido de Graaf, Zakaria el Biyar (69. Garrett Jones), Siemen Eijkemans.