Huizen verliest terecht van aanstaande kampioen (3-0) Huizen heeft zijn eerste verlies van 2013 geleden. De aanstaande kampioen van de Hoofdklasse A, Ter Leede, was in Sassenheim duidelijk met 3-0 te sterk.
    huizen-verliest-terecht-van-aanstaande-kampioen-3-0

Huizen heeft zijn eerste nederlaag van 2013 geleden. De aanstaande kampioen van de Hoofdklasse A, Ter Leede, was in Sassenheim duidelijk met 3-0 te sterk. Daamee kwam een eind aan een mooie reeks, want de ploeg was in 2013 nog ongeslagen.  Aan die mooie reeks kwam in Sassenheim een abrupt einde.

Ter Leede liet zien dat het de beste ploeg van de Hoofdklasse A heeft en Huizen kon eigenlijk te weinig laten zien waarom de ploeg in 2013 zo’n opvallende prestatiecurve had doorgemaakt. Met de lichtgeblesseerde Sebastian van Kammen en routinier Kurt Elshot op de bank probeerde Huizen met gegroepeerd spel de a.s. kampioen tegemoet te treden, om wellicht later in de wedsrijd via het befaamde wapen van de snelle counter toe te slaan. Al na 4 minuten lagen de tactische plannen van Tijs Schipper echter in duigen toen Robert Steemers namens de thuisclub al de 1-0 al liet tekenen.

In de rest van de tweede helft toonde Huizen zich aardig gelijkwaardig aan de Sassenheimers, die wellicht meer met de tussenstanden op de ander velden bezig waren dan met de geelgroene opponent. Bij ‘gunsige’ uitslagen van de concurrenten zou Ter Leede immers vandaag al de kampioensvlag kunnen hijsen, maar uiteindelijk moest dat feestje nog een week worden uitgesteld. Dat was niet de verdienste van Huizen overigens, want nadat de ploeg een sterke fase van de tweede helft ‘bekroond’ zag met het missen van een grote kans (Aramez Poepon kopte geheel vrijstaand de bal naast het doel) en Yordi Teijsse aan de andere kant wel koppend wist te scoren (2-0) was de wedstrijd wel gespeeld. Vincent Ammerlaan scoorde ruim twintig minuten voor tijd de 3-0 voor de thuisploeg, waarna Ter Leede zich op kon gaan maken voor de kampioenswedstrijd (uit tegen Sportlust '46) en Huizen uit mag kijken naar een wellicht nog spannend seizoenslot, waarin het moet trachten p/d wedstrijden te ontlopen. Zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen ARC, kan daar de eerste belangrijke stap voor gezet worden.

vdZ

Scoreverloop:

4' Robert Steemers 1-0, 66' Yordi Teijsse 2-0, 71' Vincent Ammerlaan 3-0.

Opstelling Ter Leede:
    Serge van den Ban, Frank de Groot, Raydell Kewal, Mike Boelee, Danilo Pedrini, Olaf Schell, Youssef Ait el Houssi (32' Ryan Holman), Robert Steemers (77' Arsenio Snijders), Yordi Teijsse, Ronnie Verplancke (85' Mark van der Heijden) en Vincent Ammerlaan.

Opstelling Huizen:
    Brian Willemse, Rudy Etwi, Arnold Klein (77' Gilliam Hund), Wouter Vente, Danny Benning, Aramez Poepon (70' Garrett Jones), Guido de Graaf, Gino Heerings (19' Kurt Elshot), Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.