Op Sportpark Panhuis in Veenendaal heeft het eerste elftal van Huizen het seizoen met een nederlaag geopend. Na een 0-0 ruststand won DOVO uiteindelijk met 2-0.
    huizen-verliest-openingswedstrijd-in-veenendaal-2-0

Huizen speelde een degelijke eerste helft. De ploeg van hoofdtrainer Joeri Volkers was duidelijk niet naar Veenendaal afgereisd om mee te werken aan een sprankelende seizoensouverture van de thuisclub en gaf, spelend vanuit een compacte organisatie, weinig ruimte weg. De thusiploeg, werd door ‘kenners’ vooraf aangewezen als favoriet voor de eindzege in dit duel, maar had het duidelijk moeilijk met de speelwijze van Huizen en wist eigenlijk weinig kansen te creeeren. Eén schot op de lat en een paar kleine kansjes was de schamele oogst aan DOVO kant na 45 minuten voetbal; Huizen stelde daar een flinke kans voor Gilermo Pengel tegenover, maar de frêle aanvaller schoot in kansrijke positie over. Vlak voor rust stelde Omar Limon, nadat hij een foutieve terugspeelbal had onderschept, Sam Doeve in staat om de openingstreffer te verzorgen. De uitblinkende aanvoerder deed niets fout en plaatste de bal secuur richting de door de DOVO goalie verlaten doelmond. Een verdediger van DOVO wist echter koppend redding te brengen.

In de tweede helft probeerde DOVO wat meer risico in het spel te leggen, want zoals DOVO trainer Peter Visee na afloop verkondigde: “zoals DOVO in de eerste helft speelde hadden we deze wedstrijd waarschijnlijk niet gewonnen”. Het was echter Huizen zelf die de helpende hand aan de thuisploeg aanreikte. Een pijnlijk misverstand in de 52e minuut  tussen Robbert de Graaf en keeper Brian Willemse zorgde ervoor dat eerstgenoemde in een volstrekt gevaarloze situatie de bal in zijn eigen doel schoof. Voor de neutrale toeschouwers wellicht een hilarisch moment, voor alle geelgroenen een moment om figuurlijk gezien door de grond te zakken.

“Niet te lang getreurd” zou je zeggen. In de eerste helft was Huizen minimaal gelijkwaardig aan DOVO, er was nog tijd genoeg en er zouden dus best nog wel wat mogelijkheden komen om dit smadelijke misverstand uit te gummen. Dat bleek echter niet het geval. “De tik” van de ongelukkige tegentreffer was kennelijk hard, te hard aangekomen. Geen moment kon Huizen meer een vuist maken en ook een dubbele wissel zorgde niet voor het beoogde effect. Twintig minuten voor tijd kwam DOVO zelfs op 2-0 nadat Jeffrey Arends de bal fraai over de uitgelopen Willemse liftte. Een nederlaag met een bittere bijsmaak. Laten we hopen dat Huizen snel de goede moraal weer zal vinden, zodat komende zaterdag VVA’71 met succes kan worden bestreden.

Scoreverloop:

52. Robbert de Graaf e.d. 1-0
    71. Jeffrey Arends 2-0

Opstelling DOVO:

Mike van Houten, Taner Ozbek, Bas Mooij, Tom Gesgarz, Rick Bos, Ariën Bakkenes, Yannick Cornelisz (73. Anouar Tmim), Colin Broers, Jeffrey Arends, Jacky Testa La Muta (84. Leon Toonen) en Faisal Kaouass (59. Evert Brouwers).

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Tarik Divarci, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Danny Benning, Sam Doeve, Rayendall Bitorina, Hamza Konus (65. Aron Klaassen), Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel (65. Garrett Jones).