https://www.svhuizen.nl/huizen-verliest-onnodig-dure-punten-in-ermelo-3-1/n1145c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen heeft een dure nederlaag geleden in Ermelo. De geelgroenen kwamen nog wel op voorsprong, maar DVS`33 ging er met de overwinning vandoor.
  huizen-verliest-onnodig-dure-punten-in-ermelo-3-1

  Huizen heeft een dure nederlaag geleden in Ermelo. De geelgroenen kwamen nog wel op voorsprong, maar DVS'33 ging er met de overwinning vandoor.

  Aangekomen op het zonovergoten sportpark van DVS’33 word ik aangeschoten door een man met lootjes voor de loterij. “Geen loten, geen punten”, prijkt er op een bordje aan  de kraam.  Ik besluit onmiddellijk een aantal loten te kopen; je weer immers maar nooit. ‘Het wordt een leuke wedstrijd mijnheer’ vertrouwt de lotenverkoper mij toe. Twee voetballende ploegen en er staat wat op het spel ! 
  In de fraaie bestuurskamer van DVS’33 vind ik de opstellingen van beide elftallen.  Geen verrassingen aan Huizen-kant, waarna ik even later verwachtingsvol langs de zijlijn plaatsneem. De entourage is prima: redelijk veel publiek, prachtig weer en inderdaad een mooi gelegen sportpark. Toch valt het schouwspel dat door beide ploegen wordt voorgeschoteld krijgen niet mee.
  DVS ’33 krijgt een paar kleine mogelijkheden en ook Huizen is een aantal malen dreigend o.a. via Aron Klaasssen die echter in kansrijke positie net naast schiet.  De grootste kans aan Huizen kant is voor Omar Limon die op aangeven van Guilermo Pengel van dichtbij kan inschieten.  Dat doet de spits echter met te weinig overtuiging waardoor doelman Daan Huiskamp redding kan brengen. Even later is Omar Limon weer in beeld; na een actie in het strafschopgebied van DVS’33 gaat hij ‘over het voetje’ bij één van de DVS’33 verdedigers en komt ten val.  “Strafschop”, volgens velen. Arbiter van der Roest fluit en wijst, maar niet voor een strafschop.  Hij beoordeelt de actie van Limon als een “Schwalbe” en tovert de verbouwereerde spits een gele kaart voor.
  DVS’33 put moet uit deze meevaller en probeert nog voor de rust de score te openen.  Het lukt de Ermelose ploeg echter niet om de defensie van de geelgroenen (die overigens vandaag in het wit spelen) serieus te verontrusten.  De rust gaat dan ook in met een dubbelblanke stand.

  In de rust check ik de rest van de accommodatie van de thuisclub. Het ziet er allemaal prima uit. In de sfeervolle kantine kun je naast de ‘gewone’ Jupiler zelfs Leffe uit de tap krijgen ! Het moet voorwaar geen straf zijn om supporter van deze vereniging te zijn.

  Huizen komt goed uit de startblokken in de tweede helft en beleeft in de eerste twintig minuten na de rust ook de beste fase uit de wedstrijd.  Ook een fase waarin Huizen de wedstrijd eigenlijk had moeten beslissen. In de 55e minuut kopt Robbert de Graaf een strakke voorzet uit een vrije trap van Guido Heerings hard binnen (0-1) en korte tijd later krijgt Omar Limon een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.  Een prachtige hoge voorzet van Gino Heerings brengt de spits in vrije positie voor doelman Huiskamp.  De kopbal van Limon gaat echter via de stuit over de lat.  Ondanks het missen van deze kans lijkt er voor Huizen geen vuiltje aan de strakblauwe lucht; de ploeg is beter, claimt opnieuw een stafschop nadat Iry Etwi in een duel onderuit gaat, maar opnieuw wuift scheidsrechter van der Roest dit weg.
  Dan, in de 65e minuut,  kantelt de wedstrijd: Henk Baum wordt (na een al of niet hands geval van een DVS’33 speler) met een splijtende pass weggestuurd richting Brian Willemse.  De doelman snelt zijn heiligdom uit, dwingt Baum naar een minder kansrijke positie en glijdt met zijn grijpgrage handen naar de bal.  De ervaren Baum buit deze situatie professioneel uit en laat zich maar al te graag over de handen van Willemse heenvallen.  Strafschop oordeelt Van der Roest en ook nog eens geel voor de jonge doelman.  Edmund Mijnheer weet met dit buitenkansje wel raad (1-1).
  DVS voelt dat er meer in het vat zit en Huizen is van slag ! In de 75e minuut komt DVS’33 op 2-1. Invaller Mike Ahrens straft slecht dekken in het hart van de Huizer defensie adequaat af.  Huizen probeert de bakens wanhopig te verzetten en hoofdtrainer Tijs Schipper brengt met het inbrengen van subersup Garrett Jones weer wat hoop in de Huizer harten. Maar opnieuw een strafschop maakt aan alle illusies aan Huizen kant een eind.  Bij een  scrimmage komt Iry Etwi ten val in zijn eigen strafschopgebied. Vervolgens wordt de bal door een van de DVS’33 voorwaartsen ingeschoten.  Iry Etwi probeert zijn hand nog in eigen boezem te steken, maar als dat niet lukt belandt het speeltuig zonder dat Iry er ook maar een vinger naar uitsteekt tegen zijn hand.  Strafschop en rood (!) oordeelt arbiter Van der Roest, en daarmee is de wedstrijd gespeeld. Henk Baum velt het vonnis en brengt daarmee de eindstand op 3-1. 

  In de bestuurskamer heeft vriend en vijand het over arbiter Van der Roest en zijn beslissingen, dat doet aan de einduitslag echter niets meer af.
  Tijdens –de veel te lang durende-  analyse toont hoofdtrainer Hennie in’t Hof van DVS’33 zich uiteraard zeer content met de belangrijke overwinning en roemt hij de inzet van zijn ploeg, waardoor de achterstand kon worden weggewerkt.  Hoofdtrainer Tijs Schipper toont zich realistisch, wijst op de matige eerste helft van zijn team en de goede fase in het begin van de tweede helft.  Ondanks de nederlaag heeft de Marker de 4e plaats op de ranglijst kennelijk nog niet uit zijn hoofd gezet zo blijkt, want dat blijft vooralsnog de doelstelling, aldus Schipper.

  Doorgaans laat ik mij op deze plaats niet uit over taktiek, wissels of de arbitrage.  Dat houden we lekker intern en hoeft niet op de website die ‘iedereen’ leest.  Voor wat betreft de arbitrage heb ik zelfs de stelling dat het optreden van het arbitrale trio doorgaans niet doorslaggevend is voor het eindresultaat van een wedstrijd.  De ene keer zit het wat mee, de andere keer wat tegen, doorgaans is het wel in balans.  Ik moet eerlijk zeggen dat ik vandaag toch een paar keer de neiging had te twijfelen aan deze stelling.  Laten we het er maar op houden dat arbiter Van der Roest zijn dag niet had

   

  Scoreverloop:

  55. Robbert de Graaf 0-1
  65. Edmund Mijnheer (penalty) 1-1
  75. Mike Ahrens 2-1
  83. Henk Baum (penalty) 3-1

  Bijzonderheid: Rode kaart voor Iry Etwi (Huizen).

  Opstelling DVS'33 Ermelo:

  Daan Huiskamp, Ronald Hoek, Richard Terpstra, Edmund Mijnheer, Roald de Vries, Frank Smeding (72. Mike Ahrens), Roelof de Groot (62. Yasin Kurt), Okan Soykan, Ali El Haddadi, Maurice de Ruiter (62. Henk Baum) en Ali Akla.

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Rudy Etwi (77. Garrett Jones), Erik Wisse, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Sam Doeve, Aron Klaassen (54. Quincy van Waveren), Gino Heerings, Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.