https://www.svhuizen.nl/huizen-verliest-eerste-oefenwedstrijd-van-de-dijk-1-4/n2792c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  De kop is eraf! Op een zonnige Wolfskamer werkte Huizen een nuttige oefenwedstrijd af tegen De Dijk. De ambitieuze Amsterdammers wonnen met 1-4 van een nog niet geheel compleet Huizen...
  huizen-verliest-eerste-oefenwedstrijd-van-de-dijk-1-4

  Eerste krachtmeting: De Dijk
  Het is heerlijk weer voor de toeschouwers op de Wolfskamer bij dit eerste oefenduel van seizoen 2016-2017: zonnig en dat maakt het prima toeven langs de lijn. Voor de mannen is het echter wellicht toch wat aan de warme kant.
  De Dijk treedt nog niet in volle oorlogssterkte aan en mist nog de nodige spelers. Wel zie ik doelman Jeroen Verhoeven al rondstappen die deze zomer de gelederen van De Dijk is komen versterken. Vreemd: hij oogt toch in het echt veel langer en slanker dan de indruk die ik altijd vanaf televisiebeelden van hem kreeg.
  Ook Huizen kan nog niet met een volledige selectie aantreden: voor de fysioruimte staan de fitnessfietsen opgesteld waarop nog druk gepeddeld wordt door diverse spelers die de eerste trainingsweek niet geheel pijnvrij zijn doorgekomen. Ook is er nog een aantal spelers op vakantie, maar zoals Henk van de Pol in zijn interview recentelijk al aangaf: het gaat er vooral om om zoveel mogelijk spelers minuten te laten maken. De uitslag doet er feitelijk niet toe en daar heeft Henk uiteraard het grootste gelijk van de wereld mee als je halve basis nog niet beschikbaar is.
  Opstellingen en spelerslijsten zijn traditioneel een probleem bij dit soort vriendschappelijke ontmoetingen. Via Koos Drooger bemachtig ik in ieder geval een namenlijst van onze eigen selectiegroep. Van de rugnummers klopt echter niet veel en ik hoop maar dat ik alle nieuwelingen juist benoem.

  Opening
  Beide ploegen openen enthousiast. We zien van twee kanten dat typerende arbeidsintensieve spel van spelers die hun ritme nog niet gevonden hebben en dat door hard werken trachten te verbloemen. Prima mentaliteit. John van ’t Schip merkte ooit boos tegen een van zijn Twentespelers op, dat als ie niet in de wedstrijd zat, dat ie dan in ieder geval wel arbeid kon leveren. Dat hoefde Henk van de Pol vandaag niet te herhalen, want met de werklust zat het wel goed vanmiddag.
  De eerste mogelijkheid is voor Huizen als De Graaf en Klaassen een goede 1-2 opzetten waarbij De Graaf heel even lijkt te kunnen doorbreken. De Dijk-defensie sluit zich echter nog net op tijd en weet zo de doorbraak te verijdelen. Maar het oogt hoopvol zo’n combinatie.
  Kort daarop maakt Klaassen opnieuw indruk met een fraaie snelle crosspass. De optie ‘zien’ is al een ding, maar hem dan ook nog perfect kunnen uitvoeren is twee. Een dikke voldoende hier dus onder toeziend oog van broer Davy. De voorzet die daarop volgt werkt hij echter bij de tweede paal net langs de verkeerde kant van diezelfde paal - dat was dan weer wat minder.

  Nummer 10…
  Bij De Dijk loopt echter een speler met nummer tien op zijn rug. Hij oogt wat nonchalant en grapt gewoon wat met het publiek, maar áls hij het op zijn heupen heeft, dan is het een genot om naar  te kijken: snel, slim, sterk…
  Het is deze nummer tien – Harry Zwarthoed – die na een minuut of acht voor De Dijk doorbreekt. Oog in oog met doelman Verkerk weet onze keeper de eerste inzet te pareren. De rebound valt dan bij Achmed Ahahaoui voor de voeten, maar deze verzuipt in zijn eigen passeeracties en uiteindelijk bloedt de aanval dood.
  Huizen had gewaarschuwd moeten zijn, maar kort daarop is de ongrijpbare Zwarthoed er weer vandoor en het levert De Dijkers een corner op die echter ook weer geruimd kan worden.
  Hoewel nog steeds zonder direct resultaat maakt die Zwarthoed toch wel erg veel indruk op me.

  Aiiii!…
  Nadat Garrett Jones aan onze kant er ook vandoor gaat in een bijna identieke situatie als zojuist met Zwarthoed, zien we hoe Jones de bal net niet voldoende curve mee kan geven om de bal binnen de palen te laten  belanden: de bal zwaait vervaarlijk voorlangs.
  Met een half uur op de klok is er even drink- en wisselpauze. Veel mensen moeten spelen en dus komen er vier nieuwe Huizers binnen de lijnen: Mats Kreek, Marouan Halouchi, Denny van Loen en Rudy Etwi komen binnen de lijnen voor Desmond Mensen, Nino van Jaarsveld, Garrett Jones en Issam Bounou.
  Weer is het Huizen dat kort daarop een voortreffelijke combinatie opzet en lijken we oog in oog met doelman Stan Bijl van De Dijk de score te gaan openen. Maar dan ontbreekt het een beetje aan zelfvertrouwen, overtuiging? En de bal wordt – onnodig? – breed gespeeld, waarbij de Dijkers op de tribune nadrukkelijk om een buitenspelsignaal vragen. Er wordt echter doorgespeeld en Huizen krijgt tot twee keer aan toe alsnog de kans om de openingstreffer op het bord te zetten. Helaas eindigt die laatste poging dan tegen de ballenvanger en zien we teleurgesteld hoe Tony Tol van De Dijk het initiatief meteen overneemt en doorbreekt en de bal uit zijn voorzet recht in de handen van Verkerk wordt gevolleerd.
  Maar dan gaat het fout bij het uitverdedigen. Er wordt niet bijtijds ‘diep’ gespeeld en als dan kort voor ons doel de bal aan de defensie wordt ontfutseld is het voor Maarten Woudenberg nog maar een koud kunstje om de bal achter Verkerk te prikken: 0 - 1. Een dompertje…
  Ik zit de goal nog te beschrijven als direct uit de aftrap balverlies de bal weer in onze zestien brengt en met een partijtje zitvoetbal weet Lars Raaijer de bal binnen dezelfde minuut opnieuw achter Verkerk te wippen: 0 - 2…

  Rust
  Marouan Halouchi jaagt de bal nog een keer in het zijnet nadat Denny van Loen de bal bewonderenswaardig in de dekking had gecontroleerd en dan gaan we met 0 - 2 de rust in.
  De Dijk heeft wat meer 'lijn' in het spel, maar zoals een andere toeschouwer opmerkt: ‘Het zou me verbazen als dat niet zo zou zijn’, doelend op het verschil in budget waarmee beide trainers deze competitie in zullen gaan.
  Toch vind ik de 0 - 2 wat geflatteerd: beide tegengoals zijn gewoon ‘knullige’ individuele fouten en met een klein beetje mazzel had Huizen er ook best nog eentje in kunnen prikken.

  Hoop
  We zijn nog maar net onderweg in de tweede helft als krachtdadig doorzetten van Nicolaï Verbiest een aanval van De Dijk weet te onderbreken. Meteen laat Verbiest hier een prachtige diepe pass op volgen waar de als immer weer op dit soort momenten loerende Denny van Loen er als een speer vandoor gaat. De bal valt halverwege de uitkomende doelman Bijl en onze spits is er als de kippen bij om de bal over de doelman heen te wippen. Met een verdediger fanatiek storend in zijn rug blijft Van Loen rustig en legt de bal keurig in het verlaten doel: 1 - 2!
  En dat ziet er al meteen een stuk beter uit en doet ook meer recht aan het spelbeeld tot op dat moment.
  De hoop sijpelt echter toch wat weg als die vermaledijde Zwarthoed het weer op zijn heupen krijgt: onstuitbaar, ongrijpbaar dwarrelt hij door onze defensie en oog in oog met de ingevallen Wilco mackaay dwingt hij onze sluitpost tot een uitstekende redding met de voeten.
  De Dijk zet aan en Huizen krijgt het moeilijk: Kevin Westmaas zet de aanval goed op en legt breed op de forse Damien Menzo (‘n neef van Stanley) die zijn inzet geblokt ziet. Maarten Woudenberg jaagt de bal nog eens ziedend over de goal van Wilco Mackaay en Zwarthoed zet een fraaie 1-2 op met diezelfde Menzo. Het schot buitenkantje rechts mist echter nog wat richting en weer komt Huizen met de schrik vrij.

  Over en sluiten
  Dan mag Achmed Ahahaoui er vandoor met een man in zijn nek. Ondanks verwoede pogingen van onze verdediger loopt Ahahaoui zo door naar doelman Makaay en geeft van dichtbij onze doelman het nakijken: 1 - 3 en het is duidelijk welke partij hier vandaag aan het langste eind gaat trekken….
  Ahahaoui heeft de smaak te pakken en opnieuw trekt hij er tussenuit, wederom fel op de huid gezeten door een verdediger die hij zich echter als was het een lastig insect van lijf weet te houden. De voorzet gaat breed en wordt vervolgens slecht afgewerkt. Het is duidelijk dat het eerder 1 - 4 dan 2 - 3 zal gaan worden…
  De slotfase wordt gekenmerkt door splijtende passes waarmee de spitsen van De Dijk goed garen hadden kunnen spinnen als ze wat scherpte aan de dag zouden hebben gelegd. Wilco Mackaay moet nog enkele keren handelend optreden en doet dat met verve. Op de valreep moet hij echter toch nog een keer capituleren als Zwarthoed weer prachtig voorzet. De inzet lijkt gekeerd te worden, maar als de rebound voor de voeten valt van Davey de Haze haalt deze genadeloos uit en zet alsnog die 1 - 4 op het bord…

  Henk van de Pol
  “Het gaat om minuten maken,” antwoordt Henk van de Pol na afloop. “We bekijken hoe we gaan spelen, wat we gaan doen, misschien een kleine aanpassing in het systeem. Je ziet dat we bij 0 - 0 eigenlijk  nog de beste kans krijgen en dan gaan we twee keer veel te naïef in de opbouw zitten waarbij we de bal kort willen gaan spelen – wat we anders eigenlijk nooit doen en nu wel – en dat wordt gelijk afgestraft. Dan maken we nog een goede goal na de rust. Maar dan zijn er in de slotfase bij ons gewoon wat teveel wisselingen om dat vast te kunnen houden, bepaalde momenten hebben we gewoon de bal niet gehad, maar ja, dat is gewoon even niet anders. Dat zullen we deze competitie nog wel eens meemaken… Nee, ik heb niets gezien waar ik nu al op voorhand van zeg dat we dat anders moeten gaan doen. We zijn gewoon aan het kijken en aan het inventariseren, we hebben zes oefenwedstrijden om te zien hoe we het optimale rendement uit deze groep kunnen halen binnen het systeem dat we willen spelen.

  Apenstaartjes kijk op de zaak…
  D’r valt uiteraard nog weinig van te zeggen van deze eerste oefenwedstrijd. Minuten maken, spelers laten ruiken aan een wedstrijd op dit niveau, meer is het niet. Met een selectie die nog verre van compleet is, hebben we uiteraard het ware Huizen nog niet kunnen zien. Natuurlijk was ook De Dijk niet compleet, maar ook dat zegt niets.
  Dinsdag mogen de mannen weer aantreden tegen SteDoCo voor een oefenduel. U zult het dan helaas een keer zonder mijn verslaggeving moeten stellen, vakantiebeslommeringen verhinderen mij aanwezig te zijn.
  De kop is er af, langzaamaan gaan we ons opmaken voor een nieuwe seizoen, de nieuwe ronde met de nieuwe kansen. Sterke tegenstanders zullen de Wolfskamer bezoeken. Wordt dat met knikkende knieën of met twee vingers in de neus? De tijd zal het leren. Vandaag tegen De Dijk heeft Huizen – ondanks de nederlaag - toch al blijk gegeven van de nodige veerkracht en strijdlust: het bleef lang een echte wedstrijd. En ondanks de wat geflatteerde 1 - 4 kijk ik derhalve toch terug op een bemoedigende opening!

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen, correcties en aanvullingen, reacties zijn als altijd van harte welkom via RON apenstaartje RTPSOFTWARE punt NL

  ---

  Scoreverloop:
  39. Maarten Woudenberg 0-1
  40. Lars Raaijer 0-2
  48. Denny van Loen 1-2
  63. Achmed Ahahaoui 1-3
  87. Davey de Haze 1-4

  Opstelling Huizen minuut 1-30:
  Johan Verkerk, Desmond Mensen, Wouter Vente, Nino van Jaarsveld, Danny Benning, Nicolaï Verbiest, Joey Papamelodias, Guido de Graaf (c), Garrett Jones, Aron Klaassen, Issam Bounou.

  Opstelling Huizen minuut 31-60:
  Johan Verkerk (46. Wilco Mackaay), Mats Kreek, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Danny Benning, Nicolaï Verbiest, Aron Klaassen, Rudy Etwi, Guido de Graaf (c), Marouan Halouchi, Denny van Loen.

  Opstelling Huizen minuut 61-90:
  Wilco Mackaay, Desmond Mensen, Mats Kreek, Nino van Jaarsveld, Rudy Etwi, Nicolaï Verbiest, Joey Papamelodias, Marouan Halouchi, Garrett Jones (c), Denny van Loen, Issam Bounou.

  Foto's Henk Heijnen