https://www.svhuizen.nl/huizen-vergeet-zichzelf-meer-te-belonen-2-2/n2981c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Na een prima wedstrijd delen de groengelen de punten met de beloften van FC Groningen. De groengelen verlaten de laatste plaats, maar deden zichzelf met een punt wel tekort...
  huizen-vergeet-zichzelf-meer-te-belonen-2-2

  Reünie
  Lekker voetbalweer vandaag: beetje ‘motterig’ en dat lijkt me voor de mannen prima omstandigheden om weer tot het gaatje te gaan vandaag. Na de zeperd van vorige week ben ik vol strijdlust en goede moed naar De Wolfskamer getogen.
  Maar spelen tegen de beloften van de profclubs heeft altijd iets van een loterij qua equipe die de profs tussen de lijnen sturen. De Groningers lieten al vierentwintig verschillende namen op de diverse wedstrijdformulieren noteren.
  De handgeschreven spelerslijst van Groningen verraadt voor vandaag ook zelfs een Australische Bosniër in de gelederen: Ajdin Hrustic. Wat je van ver haalt is lekker, zegt men wel eens. Na enig Googelen zie je dan dat deze ene speler in zijn eentje meer gekost heeft dan onze complete selectiebegroting. Da’s toch wel even slikken. Verder kom ik geen namen tegen die de vlekken in mijn nek doen opkomen, maar als ik onze opstelling doorneem en de naam van Johan Verkerk zie ontbreken, dan is het toch wéér even slikken. Niets ten nadele van zijn zonder meer volwaardige vervanger Wilco Mackaay overigens, maar Johan blijft er toch wel een van de buitencategorie. Navraag leerde me dat het hier om ‘persoonlijke omstandigheden’ ging. Meestal betekent dat geen goed nieuws en ik wens Johan vanaf deze plek dan ook heel veel sterkte met deze omstandigheden.
  Ik kom al puzzelend weer tot een 3-4-3-opstelling, hetgeen geen ruimte laat voor Joey Papamelodias die van de bank mag beginnen. Van de Pol heeft wederom de voorkeur gegeven aan de snelheid van Rudy Etwi (die ik hier abusievelijk een tijdje ‘Ruddy’ heb genoemd, waarvoor excuus). Verder nemen ook Hidde van der Veldt, Desmond Mensen, Danny Benning en Sam Doeve plaats op die bank naast reservedoelman Gianni Hermans. Een bank waar je als trainer zeker wat mee ‘kan’.
  Op de tribune vindt er voor mijn neus een ware reünie plaats. Blijkbaar was het centraal gelegen Huizen een geschikte locatie om ook de familie eens te laten komen kijken naar de Groninger beloften en meer speciaal naar Michael (Mikey!) Breij. PS: Mevrouw Breij: Johan Goossens was die naam waar ik niet op kon komen…)

  Ongebroken
  De wedstrijd opent hectisch. Groningen wil snel toeslaan. Huizen oogt echter ongebroken na de zeperd van vorige week en gaat fel de duels in. Onze driemans defensie heeft echter wel de handen vol aan die rappe aanvallers van de Groningers. Pier Veldman mag zomaar door het centrum het strafschopgebied binnen combineren en schiet uit de draai. Zijn schot is echter een eenvoudige prooi voor Wilco Mackaay. Na vijf minuten is het weer die rappe Veldman die zich simpel van zijn man ontdoet en voorzet. Gelukkig is daar Arnoud van Toor die zijn defensie uitstekend te hulp schiet en de bal met een knappe actie weet te ruimen. Maar het oogt nu al een beetje als vrouwen en kinderen eerst en ik voorzie een zware middag voor onze mannen.
  Dan herpakt Huizen zich: Iry Etwi neemt daarin het voortouw en pikt op inzet en snelheid de bal voor de neus van Amir Absalem weg. Op volle snelheid – en we weten waar dat bij Iry op neerkomt – stuift hij het strafschopgebied van Groningen-doelman Van der Lei binnen. Helaas mist de voorzet die dan volgt de precisie om Van Loen te bereiken en de mogelijkheid wordt dan ook vakkundig door de Groninger defensie om zeep geholpen. Maar we komen een beetje onder die openingsdruk van Groningen uit.
  Drie minuten later komt er een fraaie 1-2 goed uit bij Denny van Loen. Deze wil de open schietkans verzilveren door de bal met de binnenkant van de voet richting benedenhoek te schuiven. Tot ons aller afgrijzen gaat de bal echter jammerlijk langs de verkeerde kant van de paal.

  Duizend bommen en granaten!
  In strips worden de scheldwoorden altijd vervangen door tekeningetjes van bliksemschichten, donderwolkjes en bommetjes. Die zitten helaas niet op mijn toetsenbord en die andere woorden weiger ik hier te gebruiken. Ik laat het dan ook maar bij de ‘Duizend bommen en granaten’ van Kuifjes Kapitein Haddock om de situatie te beschrijven die meteen na de misser van Van Loen ontstond: de bal gaat het strafschopgebied in. Mackaay kan in eerste instantie nog redding brengen, maar de rebound vliegt richting Michael Breij die gretig neergaat binnen de 16. Een onnodige tackle aangezien de bal eigenlijk al richting cornervlag ging. Scheidsrechter Vries kan geen andere beslissing nemen dan de bal wederom op de stip te leggen. Opnieuw krijgt Huizen een strafschop tegen - de vierde al in dit prille seizoen. Dat begint gewoon epidemische vormen aan te nemen!
  Gijs Jasper is de man van de strafschoppen bij de Groningers en hij doet waar hij voor staat: onverbiddelijk slaat de bal achter Mackaay tegen de touwen: 0-1.
  Wat een domper weer!
  En dan is daar vier minuten later ineens Denny van Loen die er vandoor is, zijn man passeert en de uitkomende doelman Van der Lei beheerst kansloos laat en ons met zo’n typische Van Loen-actie zomaar weer op 1-1 brengt!
  En we leven dus nog!
  Weer vier minuten later: onze backs dringen op en een voorzet richting spitsen zou moeten volgen. Maar dan gaat het opnieuw weer hopeloos mis: in plaats van de voorzet wordt getracht terug te spelen en de bal wordt simpel onderschept. Meteen is daar die pijlsnelle Gijs Jasper weg met een nagenoeg leeg veld voor zich. Vente tracht nog in te grijpen, maar de op volle snelheid liggende Jasper ontwijkt zijn tackle met speels gemak en heeft vrije doorgang naar Mackaay. Daar behoudt hij het overzicht en als hij de bal goed breed legt op de meegekomen Michael Breij maakt deze de feestvreugde vlak voor me compleet door de bal keurig binnen te schuiven: 1-2.
  Wij hebben Yvonne Hautmann op de tribune voor de aanmoedigingen, maar deze moeder van ‘Mikey!’ kan er ook wat van hoor!

  Wankel
  En Huizen wankelt even als een aangeslagen bokser na deze tweede domper. Weer een foute pass en weer staat Pier Veldman in kansrijke positie voor Wilco Mackaay. De bal gaat naast en we komen dus weer met de schrik vrij. Kort daarop mag Robbert de Vos zomaar aanleggen en dwingt Wilco Mackaay tot een redding met de voeten.
  Dan volgt er een ongelukkig botsing op het middenveld en Hrustic gaat neer. De verzorging is er vlug bij, maar al vlot wordt er om een brancard gevraagd en laat het zich toch ernstig aanzien. Op dit moment van schijven is de ernst van de blessure nog niet duidelijk, maar vanaf hier wensen wij Hrustic natuurlijk een voorspoedig herstel!
  Als de wedstrijd hervat wordt zien we dan nog een vloeiende combinatie tussen Pier Veldman, Gijs Jasper en Robbert de Vos. Met veel kunst- en vliegwerk weet Huizen het gevaar te bezweren.
  En dan richt het Huizer vlaggenschip zich weer op als een driemaster na een storm en pikken we voetballend de draad weer op, zonder dat dit voor rust nog tot grote kansen leidt. Mackaay moet nog wel een keer een voorzet schitterend onderscheppen, maar opnieuw laat hij zien dat we ons over die plek onder de lat geen zorgen hoeven te maken.

  Rust
  Rust met een terechte, maar onnodige 1-2 achterstand, dus. Gezien het beeld van deze eerste helft is de voorsprong voor onze gasten uit Groningen niet onverdiend te noemen, maar gelet op het feit dat er twee toch wel heel simpele fouten ten grondslag aan de Groninger treffers lagen, is de achterstand toch ook wel weer onnodig te noemen.
  De aanval van de Groningers is levensgevaarlijk op basis van de individuele kwaliteiten die men daar in kan zetten, defensief lijkt er echter voor Huizen toch ook wel wat te halen bij deze tegenstander. Ik heb de hoop bepaald nog niet opgegeven. Ik ben benieuwd wat Van de Pol gaat doen in de rust. Zou hij er een verdediger bij zetten om de defensie wat te ontlasten? Het is echter niet des Pol’s om al in de rust te wisselen, dus we moeten dat even afwachten, naar ik vermoed.

  Ommekeer
  Na rust inderdaad een ongewijzigd Huizen aan de aftrap. Invaller Yassine Zakir lijkt na twee minuten al te gaan profiteren van mistasten achterin, maar weer is het Mackaay die aan alle bezorgdheid een einde maakt. Grote klasse Wilco!
  Dan is het Huizen wat de klok slaat: eerst kopt Van Loen keurig voor de voeten van De Graaf die zijn volley via een verdediger over de goal ziet kaatsen. De corner wordt via omwegen geruimd door de Groningers, maar het wordt meer en meer duidelijk dat Huizen zich niet neerlegt bij deze 1-2 achterstand.
  Een slordig genomen vrije trap leidt dan nog wel een aanval in via Pier Veldman - een jongere uitvoering van Arjen Robben – maar aangezien Pier nog niet de klasse heeft van een Robben, loopt het voor ons gelukkig goed af.
  Met een uur op de klok gaat de wederom uitblinkende Leroy Oehlers goed door over de flank. Deze keer is de voorzet wél op maat en Guido de Graaf doet waar hij goed in is: scoren. Met een fraaie knik kopt hij de bal keurig aan de binnenkant van het zijnet binnen en laat doelman Van der Lei als een gedesillusioneerd man achter: 2-2!
  Groningen coach Alfons Arts grijpt meteen in en haalt centrale verdediger Joël Amakodo naar de kant voor Keziah Veendorp. Amakodo stond met zijn lange passen en passes aan de basis van veel Groninger aanvallen, dus op zich was ik daar niet bepaald ongelukkig mee.
  Huizen heeft zich inmiddels nadrukkelijk over een dood punt heen gevoetbald en neemt meer en meer het heft in handen. Van de moeilijke middag die ik in de openingsfase verwachtte is weinig meer over en eigenlijk zie ik een driepunter al een beetje in de lucht hangen.
  Weer rukt Oehlers goed op en laat weer een voorzet los. Een beetje te hard en een centimetertje te hoog voor De Graaf die bij de tweede paal rakelings onder de bal door vliegt.
  En dan is het de tijd voor de rentree van Sam Doeve. Na een seizoensopening vol blessureleed mag hij nu dan de plek van de leeg gespeelde aanvoerder Bilal Laoikili innemen.
  Huizen houdt met deze verse kracht het mes op de keel van de Groningers. Een bal wordt paniekerig geruimd en we zien hoe de complete bank van Huizen warm gaat lopen. Van de Pol wil alle flexibiliteit qua wissels kunnen benutten naarmate de wedstrijd zich verder ontwikkelt, want de wedstrijd wordt sneller en feller.
  Sam Doeve brengt een bal keurig voor in het strafschopgebied. Twee man laten elkaar de schietkans en er volgt dus géén schot en er gaat weer een goede mogelijkheid verloren om de leiding te nemen in deze meer dan aantrekkelijke wedstrijd.

  De millimeters die het verschil maken…
  ‘Mikey!’ wordt dan vervangen door Alfons Arts en Nicolo Pozzebon mag voor deze slotfase diens plek in nemen en de ‘familie’ gaat weer huiswaarts nu neef? Kleinzoon? heeft veld heeft verlaten.
  Bij Huizen brengt Van de Pol eerst Desmond Mensen voor Rudy Etwi. Huizen zet druk, maar vooralsnog ontbreekt het aan precisie in de eindpassing.
  Inzet is er echter volop. We zien hoe een moeizame pass van Iry Etwi via een sliding door Van Toor in bezit wordt gehouden, zittend wordt de bal doorgespeeld op de opgekrabbelde Etwi die er vervolgens weer mee vandoor sprint. Het levert Huizen uiteindelijk een corner op die Doeve echter iets tekort voor de goal brengt waardoor Groningen wankelend en wel kan ruimen. Weer op pure inzet weet Sam Doeve Zakaria el Biyar te bereiken, maar onze vleugelaanvaller speelde een wat anonieme wedstrijd en kon zijn stempel vandaag niet drukken.
  Dan zet Van de Pol zijn laatste troef in. Iry Etwi maakt plaats voor de vorige week al zo sterk ingevallen Hidde van der Veldt.
  Diens eerste actie is meteen goed: Denny van Loen kopt uit een voorzet van Van der Veldt een moeilijke kopbal van dichtbij over. Een paar millimeter anders op de kruin en de bal had genadeloos achter Van der Lei binnen geslagen.
  Kort daarop weer Van Loen die doorbreekt en alleen op Van der Lei af mag gaan. Van Loen zoekt de verre hoek, maar zijn inzet mist kracht en richting en Van der Lei kan eenvoudig redding brengen. Groningen is rijp voor de slacht, maar we zijn onze messen nog maar steeds aan het slijpen. Nog een kleine vijf minuten te spelen en dan haalt Zakaria el Biyar uit voor een schot. Dat wordt gepareerd, maar de bal blijft in het spel. Twee man staan voor een open doel en hebben de bal maar voor het binnen schuiven. Het is invaller Hidde van der Veldt die de trekker overhaalt en tot ons afgrijzen zien we hoe hij de bal hard tegen de binnenkant van de paal schiet! Doelman Van der Lei werpt zich fanatiek op de bal. De bal is over de lijn, maar Van der Lei ligt met zijn rug naar de grensrechter die daardoor zulks niet kan constateren…
  Weer die pech, weer die laatste paar millimeters die je 'cadeau' krijgt als je lekker meedraait, maar die je dus tekort komt als er druk op de ploeg staat…
  Groningen perst er dan nog een klein slotoffensiefje uit waarbij Gijs Jasper nog net een kopbal mist en Pozzebon de bal nog een keertje voorlangs krult. Maar tot treffers komt het dan niet meer als arbiter Vries deze heerlijke wedstrijd de boeken in fluit.

  Henk van de Pol
  “Mwoah, ik kijk hier wel overheen, hoor,” antwoordt Van de Pol als ik hem voorleg dat hij hier weer met een kater zal staan. ”Ik kijk wel over de kater heen, eerlijk gezegd. Ik kijk liever en meer naar hoe het team zich in deze klasse ontwikkelt. Dat is het belangrijkste op dit moment. En dat gaat per wedstrijd beter, dat zagen we vorige week al en ook de week ervoor tegen Scheveningen zag ik dat al. Daar putten we juist moed uit, het vertrouwen dat we op de goede weg zijn.
  We wisten dat we tegen een ploeg kwamen te staan die een hoog tempo tracht te hanteren, heel snel te spelen in het begin. En dan moet je gewoon rustig blijven. Als je die ploegen gewoon uit laat razen is er niks aan de hand. Dat doen we steeds beter, maar ja, dan laten we ons toch weer verleiden om in onze eigen zestien in het duel te komen en krijgen we een onnodige penalty tegen. D’r was op dat moment eigenlijk helemaal niks meer aan de hand!
  Die tweede goal was een kwestie van een verkeerde keuze die er gemaakt werd, niet zozeer die bal die dan uiteindelijk fout gespeeld werd, die bal had gewoon meteen voor de goal gebracht moeten worden in plaats van opzij. Dan zijn de meeste mensen in voorwaartse richting omdat ze die bal voor de goal verwachten.
  We zagen het laatste kwartier van de eerste helft al dat we die gasten onder druk konden krijgen. Toen hebben we in de rust besloten om dat door te gaan zetten: sneller uit te stappen, sneller door te stappen en dat pakte gewoon goed uit. We hebben de kansen gehad en een goede goal gemaakt, waarbij we er nog wel twee of drie hadden kunnen maken. En ja, die bal van Hidde, daar hoeven we het niet over te hebben – die telde iedereen al… Maar ook die kopbal van Van Loen en die bal alleen op de keeper… Maar dat je die wedstrijd dan niet naar je toetrekt heeft natuurlijk ook te maken met de positie waar je staat. Er komt een keer een wedstrijd waarin het wél mee gaat zitten en dat je ‘m wel over de streep trekt, maar dat heeft natuurlijk ook met kwaliteit te maken. Overigens vond ik Van der Veldt goed invallen, hoor. Die jongen doet het goed en daar ben ik hartstikke tevreden over.
  Qua punten ben ik dus inderdaad wel teleurgesteld, maar niet qua spel en ontwikkeling van de groep!”

  Hidde van der Veldt
  Ik vond je vandaag wéér sterk invallen, op één momentje na en dan denk ik dat wel weet waar ik op doel…”
  “Ja, ik wou hem er lekker inleggen, maar hij kwam op mijn hak in plaats van op mijn teen waardoor hij naar links ging in plaats van rechtdoor de goal in… Dat was meteen het belangrijkste moment en heel erg balen...” klinkt het wat aangeslagen. “Dat moment speelde de rest van de wedstrijd wel door mijn hoofd heen, inderdaad.
  Het is wel even wennen van de volle negentig minuten spelen en nu moet wachten op je kansen. Maar dat zal wel beter zijn voor mijn ontwikkeling en zo…”
  Als jij zo doorgaat, dan denk ik dat je kansen wel steeds groter gaan worden…
  “Dat durf ik zelf niet te zeggen, maar dat hoop ik natuurlijk wel! Ik ben nu twee of drie weken geleden gaan meetrainen met het eerste en ik wil proberen vanaf nu gewoon bij die eerste selectie te blijven om van daaruit weer verdere stappen in mijn ontwikkeling te gaan maken…”
  Aldus een nog zichtbaar wat aangeslagen Hidde van der Veldt. Een talentje uit de ‘eigen school’ waar we naar ik verwacht nog veel plezier aan zullen gaan beleven. Ik kan me levendig voorstellen welke druk er op de schouders van die knul rustte toen hij daar ineens de bal op de voet had voor dat gapende goal, wetende hoe belangrijk die treffer zou zijn. Ik voel als het ware de vlinders die er ineens massaal in zijn buik moeten hebben gefladderd en ik kan me dan ook goed voorstellen dat de coördinatie heel even zoek was in die opwinding. Maar van deze ervaringen rijpt een jonge speler alleen maar. Ga zo door Hidde!

  Sam Doeve
  “Ja, het ging vandaag wat mij betreft hartstikke goed. Er zat voor de ploeg wel wat meer in het vat vandaag, maar we hebben volop karakter getoond en dat voelt hartstikke goed.
  Ik ben nog niet helemaal blessurevrij, maar goed genoeg om al wat minuten te kunnen maken. Het voelde goed om weer te kunnen spelen en zeker nadat we met een punt van het veld stapten.
  Het stond goed en het voelde goed, we konden op een gegeven moment goed druk zetten en het laatste half uur pakten we dat ook goed door. Met Wouter Vente en Arnoud van Toor die achter me die uitstekend stonden te spelen en alle duels wonnen, dan is het makkelijker voor mij om mee naar voren te schuiven met Van Loen voor me die zijn longen uit zijn lijf loopt.
  Nee, ik heb me absoluut niet zitten verbijten de afgelopen weken. De jongens die er staan die doen het gewoon hartstikke goed. Alleen je speelt wel tegen meer kwaliteit dan vorig seizoen. We komen nu op een niveau dat we ook ploegen kunnen pakken. Vorige week lukte dat net niet, vandaag pakken we dan een punt. Het is het karakter van de ploeg dat we wel gewoon doorgaan!
  Ik vind het wel heel grappig hoe de mensen reageren. Toen ik vorig seizoen in de basis stond vonden sommige mensen dat ik eruit moest en nu sta ik wissel en moet ik er ineens weer in! Da’s best wel heel wispelturig… Maar wij zijn met het hele team bezig in een traject en we laten ons niet gek maken door de buitenwacht. We weten waar we mee bezig zijn en die kant gaan we op – daar ben ik dus ook maar gewoon een deel van…”
  Aldus een bescheiden Sam Doeve die terug kan zien op een uitstekende invalbeurt!

  Rudy Etwi
  Met “Ik heb zeker gemengde gevoelens,” trekt Rudy heel open het boetekleed een beetje aan. ”Ik heb nu het vertrouwen van de trainer gekregen en dat doet me natuurlijk goed. Ik train heel hard en voel me mentaal ook topfit, maar dan krijg je zo een penalty tegen terwijl de trainer ons nog zo gewaarschuwd had dat we in het strafschopgebied goed op onze voeten moesten blijven staan. Dan maak ik die inschattingsfout: ik dacht dat ik net voor hem zou komen, maar ik raak hem en het was dus een terechte penalty. Toen gingen er heel veel dingen door me heen en ik wilde de goede lijn van vorige week gewoon doortrekken en dan krijg je dus zo die 0-1 tegen. Dan gaat het weer mis als ik die bal verkeerd terug wil leggen op Wouter Vente. Hij vroeg om de bal, maar ik raakte hem maar half-half, daardoor twijfelde Wouter om te gaan of niet en toen was de 1-2 een feit. En toen wist ik het effe niet meer…
  In de rust kregen we nog maar één taak: gewoon die gelijkmaker maken. Zeker weten heb ik mijn stinkende best gedaan om die foutjes weer goed te maken. Ik geef toe dat het inderdaad een beetje ten koste van mijn spel ging, dat ik te veel wilde. Als je met zulke mentale tegenslagen je wedstrijd verder moet spelen, dan wil je ‘iets’ gaan doen. Je vraagt je dan af wat je nog kunt doen om de 2-2 te maken en het vertrouwen dat het team in je stelt waar te maken. Ze hebben me overigens wel goed opgevangen. Maar goed: we hebben ons goed herpakt en ik wéét gewoon dat we ons uit die gevarenzone zullen gaan voetballen!”
  Aldus gedreven en strijdbare Rudy Etwi die even heel realistisch op zijn eigen rol in deze wedstrijd terugkeek. Dit soort dingen kunnen gewoon gebeuren zodra je een paar voetbalschoenen aantrekt en een voetbalveld op stapt…

  Apenstaartjes kijk op de zaak…
  Weer een wedstrijd waar we niet hebben afgedwongen wat ons eigenlijk toekomt. Toekomt op basis van inzet, karakter en gedrevenheid. Leroy Oehlers symboliseert voor mijn gevoel het huidige Huizen: onverzettelijk, door roeien en ruiten, wilskracht en karakter, doen waar hij goed in is: strijd leveren in de mooiste zin des woords.
  We stijgen een plekje – op doelsaldo. Ieder week een plekje is titelkandidaat met de winterstop zeg ik wel eens gekscherend. Natuurlijk is dat gekkigheid, maar ik heb nog steeds alle vertrouwen dat we die gevarenzone zullen gaan ontstijgen. Telkens weer zit onze ploeg er dicht bij. Vorige week en nu dus weer. Het blijft natuurlijk eeuwig zonde dat we vijf punten in twee wedstrijden mislopen. Maar als ik dan in de nastoot Groningen trainer Alfons Arts hoor stellen dat Huizen een voorbeeld voor zijn ploeg zou moeten zijn qua inzet en beleving, dan voel ik me in die overtuiging gesterkt. Nog steeds doen we bijna iedere wedstrijd goed mee en weinig onder voor onze gerenommeerde tegenstanders. IJsselmeervogels was duidelijk een maatje te groot, ook koploper FC Lisse en Rijnsburgse Boys lieten weinig van ons zelfvertrouwen heel, maar verder had het dubbeltje iedere wedstrijd ook maar zo de andere kant op kunnen vallen.
  Het is zaak de rust en de eenheid in de ploeg te behouden, anders gaat de ranglijst  tegen ons meevoetballen. Dat moeten we zien te voorkomen. Ik geloof er heilig in, dat we de komende weken alsnog de weg naar boven zullen weten te vinden!
  Het was weer fijn langs de lijn!


  Scorverloop:
  15. Gijs Jasper (strafschop) 1-0
  19. Denny van Loen 1-1
  23. Michael Brey 1-2
  60. Guido de Graaf 2-2

  Kaarten:
   Rudy Etwi, Arnoud van Toor (Huizen). Gerald Postma (Jong FC Groningen).

  Opstelling Huizen:
  Wilco Mackaay, Rudy Etwi (74. Desmond Mensen), Wouter Vente, Leroy Oehlers, Arnoud van Toor, Bilal Laoikili (c) (65. Sam Doeve), Guido de Graaf, Aron Klaassen, Iry Ewi (83. Hidde van der Veldt), Denny van Loen, Zakaria el Biyar.

  Opstelling Jong FC Groningen:
  Stefan van der Lei, Martijn van der Laan, Ajdin Hrustic (c) (35. Yassine Zakir), Gijs Jasper, Joël Amakodo (61. Keziah Veendorp), Pier Veldman, Robbert de Vos, Amir Absalem, Michael Brey (72. Nicolo Pozzebon), Gerald Postma, Tim Riksman.

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie