https://www.svhuizen.nl/huizen-trapt-af-met-een-zeperd-1-3/n4041c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen trapt af met een zeperd: 1-3
  22 sep 2018
  Ron Tuijnman
  Tegen het Mijdrechter Argon opende Huizen dit seizoen in de eerste klasse. Na een behoorlijke start kreeg Huizen het deksel op de neus en zagen we door persoonlijke fouten onze tegenstanders zelfs uitlopen tot 0-3. Een verslag...
  huizen-trapt-af-met-een-zeperd-1-3

  Om het echie…
  Vandaag dan ons debuut in de eerste klasse. Ja, ik weet dat we eerder in een klasse met dezelfde naam hebben gespeeld, maar dat was in een tijd dat de voetbalpyramide er geheel anders uitzag. Een tijd waarin je nog algeheel amateurkampioen van Nederland kon worden. Helaas is dat kampioenschap wisselgeld gebleken voor die derde divisie met zijn reserve profteams. Het zij zo, er zijn wel meer fraaie zaken onder het mom van de vooruitgang ten grave gedragen.
  Vandaag openen we dus tegen ARGON, net als Huizen ooit een grote naam in het amateurvoetbal. Net als Huizen verloor het echter wat van zijn grandeur en treffen we elkaar nu in die gedevalueerde eerste klasse.
  Zo, dat kan ik morgen niet meer ‘kwijt’ zijn en ik knip het nachtlampje boven ons bed weer uit. Het houdt me kennelijk toch meer dan gemiddeld bezig en dat komt omdat ik er toch op voorhand niet helemaal gerust op ben. Had ik immers niet dezelfde verwachtingen toen we na één dapper seizoen derde divisie weer naar de hoofdklasse afdaalden? De verwachting dat we ons in die hoofdklasse zouden kunnen herpakken?
  Nadat ik in de fietsenstalling een gesprek over Barça – PSV en de rol van Messi daarin had opgevangen waar menig analist een puntje aan kon zuigen, is het in de bestuurskamer nog even wachten op de opstellingen. Dat is niet goed voor de toch wel wat gespannen zenuwen van een aantal oude getrouwen dat daar op zit te wachten. Ook ons nieuwe kassa-blaadje vertoont een gapend gat waar we normaliter de selectie van de tegenstanders mogen verwachten.
  Als de opstelling van Huizen dan verschijnt bespeur ik weinig wijzigingen ten opzichte van de laatste opstellingen: Rinaldo O’Niel heeft blijkbaar de voorkeur gekregen voor de plek onder de lat, daarvoor ook weer het bekende viertal: Benning, Vente, Bonke en Van der Veldt. Maar opnieuw stokt dan daar mijn voorspellende gave: Dennis Lamme voorspel ik nog wel op het middenveld en ook Troost zal daar wal een plek krijgen, maar hoe het dan verder gaat met de taakverdeling tussen Van Kammen, El Biyar, Veerkamp en Van Waveren? Persoonlijk was ik niet zo gecharmeerd van Van Kammen als centrumspits, da’s voor mijn gevoel meer een man die er moet ‘komen’ dan er moet ‘staan’. Datzelfde geldt ook voor Zakaria el Biyar die qua fysiek weinig in kan brengen tegen de mandekking die een centrumspits altijd ten deel valt. Veerkamp als diepste spits dan? Of toch Troost als stormram met zijn lengte? Ik kan er slechts naar gissen.
  De bank wordt dus vandaag bevolkt door reservedoelman Brian Willemse, Aron Klaassen – die blijkens zijn sterke optreden vorige week al goed op de weg terug is – Jordey Buitenhuis, Lucas van Esterik, Jeroen Lamme – ook op de weg terug van een stevige enkelblessure – en Bob Brilleman. Met Murat Önal in de lappenmand en een Thomas Müller die de hele week ziek op bed heeft gelegen mag je toch wel spreken van een spitsenprobleem. Ik neem aan dat de posities voorin dan ook flexibel moeten worden ingevuld door de spelers zelf.
  Als het wedstrijdformulier op mijn tafeltje belandt, tref ik bij onze tegenstander geen namen aan die me belletjes doen rinkelen, geen namen als ooit de legendarische Patrick Lokken bij de Mijdrechters – al speelde die volgens mij altijd in de toenmalige zondagafdeling van Mijdrechters. Afwachten dus. Argon is na een roemrijk verleden ook vanuit de hoofdklasse gedegradeerd en bevindt zich dus in nagenoeg dezelfde situatie als sv Huizen. Het samenvoegen van de zaterdag- en de zondagafdeling had blijkbaar toch niet voor een voldoende kwaliteitsinjectie gezorgd om zich in de hoofdklasse te kunnen handhaven.
  Onder een dreigend wolkendek en met wat verspreide regendruppels weet ik redelijk droog mijn schrijftafeltje te bereiken, maar ik zit amper of de pijpenstelen roffelen op het dak van de tribune. Ondanks de regen toch maar weinig belangstelling op die tribune en ook de bezoekersaantallen verraden de sportieve teloorgang van beide verenigingen.
  Een minuut stilte voor de ons ontvallen Jaap Kos, voormalig bestuurslid van onze club en trouw bezoeker van Wolfskamer. We verliezen met Jaap een trouw aanhanger van onze club. Ook vanaf deze plek mijn medeleven aan de nabestaanden.

  Aftasten
  Beide ploegen beginnen aftastend. Niet verwonderlijk als je je eerste pasjes doet in een jou vreemde competitie tegen een onbekende tegenstander. Het eerste schot vliegt hoog over als Danny Benning het zekere voor het onzekere neemt en de bal uitschiet. De inworp brengt dan via via Lorenzo Zorn in stelling die echter nog niet de rust heeft om zijn schot voldoende richting mee te geven. Weer trekt er een plensbui over de Wolfskamer die de mannen als een waar mitrailleurvuur over zich heen moeten laten gaan. De adrenaline zorgt er dan wel voor dat je er minder van voelt, maar het is toch geen pretje om na een minuut of vijf al helemaal doorweekt over dat veld te moeten sjouwen.
  Het verhindert Collin Veerkamp niet om goed door te jagen als de communicatie tussen doelman Romero Antonioli en een van zijn verdedigers niet optimaal is. Veerkamp pikt de bal tussen de twee uit en lijkt een open doel te hebben – al staat hij wel wat ver naar de zijkant. In zijn poging Antonioli kwijt te raken is hij echter te dicht op de achterlijn beland en durft zo de doelpoging niet aan. Zijn voorzet is dan uiteindelijk een relatief simpele prooi voor de toegesnelde Argon-defensie.
  Ook een prachtige splijtende pass op de sprintende Quincy van Waveren lijkt kansrijk. Op het spekgladde veld lijkt de bal echter iedere stuit méér vaart te krijgen en vormt zo uiteindelijk dan toch een prooi voor Antonioli. Maar Huizen lijkt op weg naar de eerste treffer van dit seizoen.
  Argon houdt tegen en zoekt gedoseerd de aanval. Als ze dat doen is het ook meteen gevaarlijk. Rachad Madi trekt bij zo’n uitval goed naar binnen maar ziet zijn schot geblokt. De corner die dat oplevert komt gevaarlijk voor en Benning ruimt bij de eerste paal. Huizen heeft dan echter de nodige moeite om middenvelders te bereiken die de bal verder kunnen transporteren. Het zou de eerste ‘omsingeling’ worden waar Huizen het knap moeilijk mee had. De bal wordt weer in de doelmond gebracht en O’Niel is er dan goed bij om de bal weg te vangen boven het hoofd van Ian Refos.

  Knak!
  En zo lijkt de wedstrijd toch wat ‘los’ te komen. Met een klein kwartier gaat Veerkamp er weer vandoor en zoekt goed de diepte. Zijn voorzet is prima op Sebastian van Kammen. De situatie is kansrijk, maar Van Kammen moet nog wat draaien voor hij kan schieten en dan is zijn schot dus te slap om Antonioli verder te verontrusten.
  Het noodweer houdt aan en dat komt het spel en de precisie niet ten goede. Argon lijkt toch iets beter met de omstandigheden om te gaan als Epitace Kraemer – blijkbaar op het laatste moment in de basis gezet door trainer Ron van Niekerk, want hij staat op mijn wedstrijdformulier nog als reserve te boek - goed doorzet en de bal strak voorgeeft. Ilias Latif neemt de bal bij de eerste paal in één keer op de slof en we mogen van geluk spreken dat Hidde van der Veldt er nog een voetje tegenaan weet te krijgen. Opnieuw is het Hidde van der Veldt die de daaruit voortvloeiende corner bij de tweede paal van de lijn kopt als O’Niel al geslagen is.
  Weer heeft Huizen moeite om de bal uit de eigen zestien te werken en dat breekt Huizen dan in de achttiende minuut stevig op als de bal in wordt gezet en Dennis Fillippo de bal schitterend met de borst controleert en meteen doorspeelt op Ilias Latif die de bal ongenadig hard in de hoek pegelt: 0-1 een letterlijke streep door menig Huizer rekening…
  Het ‘verlamt’ Huizen. Na een goede serie korte combinaties die helaas geen doelpoging opleverden, gaat dan de bal vooral opzij en terug. Alle diepte lijkt uit het spel van Huizen te zijn verdwenen en besluiteloos speelt men de bal maar wat rond in de hoop dat er een zijn vinger opsteekt en met een goed idee komt. Huizen speelt of het met tien minuten te gaan een 1-0 voorsprong moet verdedigen, maar de werkelijkheid is anders en de oplossing voor die achterstand moet toch echt in dat net achter Antonioli worden gezocht. Het is echter Argon dat opnieuw het initiatief neemt en aan een omsingeling begint. Een vrije schop wordt door Rachad Madi ruim voorlangs gejaagd en Huizen knokt vooral tegen zichzelf. Argon lijkt de stap naar de eerste klasse toch wat voortvarender te hebben gemaakt.

  Ploeteren
  Huizen ploetert zich richting rust. De 2-0 lijkt dichterbij dan de gelijkmaker. Hidde van der Veldt moet het fysiek afleggen tegen Epitace Kraemer. De voorzet die dan volgt gaat voorlangs zonder dat er iemand aan zit, maar Huizen wankelt onder de druk van Argon, dat is duidelijk. Huizen tracht de wedstrijd te controleren door de bal rond te spelen en dat is koren op de molen van Argon dat zich gesteund weet door die 0-1.
  Een minuut of zes voor de rust komt de bal uit een hoekschop weer voor bij de eerste paal. Wat er dan gebeurt is wat moeilijk te volgen vanaf mijn positie. Maaiende benen, een doelman die zich in allerlei bochten moet wringen, bal weg? Nee, bal er toch in! Later hoor ik dat een Argonaut Latif zich bij de eerste paal had opgesteld en daar de bal wist binnen te werken tussen alle verdedigers door. 0-2 dus, en een wederopstanding van sv Huizen lijkt verder weg dan ooit.
  Op slag van rust is Huizen echter toch nog even dicht bij een aansluitingstreffer als Quincy van Waveren de opgekomen Wouter Vente bij de tweede paal bereikt. Wouter moet zich strekken en weet daardoor de bal wel te raken, maar onvoldoende richting mee te geven en de bal spat niet tegen de touwen maar tegen de reclameborden. Een 90% kans. Een kans die je best mag missen, maar dan bij een drie nul voorsprong met een zonnetje erbij. Wouter speelde overigens verder een keurige wedstrijd, maar als je als team al niet in de wedstrijd zit, dan moet dit soort ballen er toch gewoon in om uit het slop te kunnen geraken.

  Rust
  Rust met een beschamende en pijnlijke 0-2 achterstand. Beschamend omdat de 0-3 nog meer in de lucht leek te hangen dan de aansluitingstreffer, maar het meest pijnlijke en beschamende was wel dat Argon gewoon feller, scherper en gedrevener was dan het lusteloos ogende Huizen.
  Huizen speelt zonder diepgang, zonder drive naar voren en op het middenveld lopen onze mannen er maar wat verloren in de rondte. En dat mogen we de mannen best kwalijk nemen. Als je niet in de wedstrijd zit, dan kan je je altijd nog wel het snot voor de ogen werken. Maar als ik dan zie hoe een speler van ons in de 45e (!!) minuut op zijn dooie akkertje naar de cornervlag sjokt om wellicht de laatste poging van deze helft in te kunnen zetten, dan doet dat zeer aan mijn ogen! Scheidsrechter Ferit Akkaya is clement en laat de corner nog nemen, maar geen mens had er vreemd van opgekeken als hij gewoon voor de rust had gefloten tijdens die avondvierdaagse-actie.
  Wat mij betreft hoogste tijd voor de klasse van Klaassen en het gif van Van Esterik. Wie er uit moeten? Take your pick! Er ging er niet één met een dikke voldoende de kleedkamer in.
  Op zoek dus naar dat andere vaatje waar Huizen uit zal moeten gaan tappen wil het hier niet met schaamrood op de kaken aan dit seizoen beginnen…

  Het andere vaatje?
  Het is Veerkamp die het veld heeft moeten ruimen voor Aron Klaassen die door Klein in de spits wordt geposteerd. Aron heeft dat in een ver verleden wel eens noodgedwongen ingevuld en dat ging niet eens zo beroerd. Dus wellicht een slimme zet van Klein. Zakaria el Biyar en Van Waveren schuiven daarmee naar de vleugelposities en dat oogt logischer dan die los-vaste rolverdeling van voor de rust.
  En Huizen tracht dat andere vaatje aan te slaan. Eerst zien we hoe Dennis Lamme Quincy van Waveren weet te bereiken. Ondanks de megapegel die onze vleugelspits in de benen heeft levert het slechts een zwak schuivertje op waar Antonioli weinig moeite mee heeft.
  Drie minuten later een prachtige combinatie via Benning, El Biyar en Van Kammen. Het brengt de bal opnieuw voor de voeten van Quincy van Waveren. In plaats van zelf af te drukken kiest hij nu echter voor een voorzet en dat bleek dus niet de beste keuze. Benning zet opnieuw voor, deze keer is het Van Kammen die uithaalt. Weer zit er een Mijdrechts been tussen, maar Huizen speelt in ieder geval een stuk gretiger dan in het eerste bedrijf van deze wedstrijd.

  Noodlot
  Als voormalig doelwachter weet ik als geen ander dat je er voor in de wachtkamer zit op het moment dat je die handschoenen aantrekt en je in dat shirt met die roemruchte 1 laat hijsen. ‘Keepers zijn gek’ memoreerde - ik meen -  Rinus Michels ooit. En dat heeft zonder meer een kern van waarheid. Weke mafkees laat zich nou het leukste aspect van het voetballen ontnemen – doelpunten maken – om voor kop-van-jut te gaan spelen? Spelers maken fouten bij de vleet, laten ballen onder de voet door glippen, maaien er grotesk langs, lopen ze zomaar over de zijlijn, schieten ze meters over en naast en geen mens die er verder nog lang over na loopt te griepen.
  Maar o wee als de keeper een fout maakt, even zijn concentratie laat verslappen: dan is het in negen van de tien keer meteen een doelpunt en staat zo’n keeper daar moederziel alleen met zijn woede, frustratie, schaamte en verdriet. Michels had gelijk: keepers zijn gek! En op alle niveaus: van de topkeepers in de Championsleague tot het snotterende doelwachtertje van een willekeurige F8: allemaal zitten ze in de wachtkamer voor die gruwelijke blunders.
  En vandaag was het dan de beurt voor onze eigen Rinaldo O’Niel. We schrijven de vijfenvijftigste minuut als een lange onschuldige bal een simpele prooi voor onze doelman lijkt te worden. De bal is echter glad door de regen en ook het keepersshirt van onze doelman is uiteraard glad en doorweekt. En dan slaat het noodlot toe: de bal stuit hem van de borst en in een poging hem alsnog te controleren slaat hij de bal over zijn eigen schouder het doel in. Geloof me: een moment waarop iedere keeper het liefst een hele diepe gang zou graven om pas in de kleedkamer weer boven de grond te komen. Da’s dan overigens wel weer een van de zegeningen van zo’n kunstgrasveld dat dat dus niet kan.
  Die ongelukkige 0-3 is de doodsteek: weg is de hoop op een ommekeer via een aansluitingstreffer en een slotoffensief dat Argon aan het wankelen zou kunnen brengen. Huizen is K.O. en de handdoek kan wel in de ring…

  Geredde eer
  Klein grijpt nog in en brengt Lucas van Esterik voor Hidde van der Veldt. Een aanvallende middenvelder voor een verdediger. Alles of niets.
  Maar het eerste dat Van Esterik moet doen is een prima sliding om het gevaar van de doorbrekende Kraemer te beteugelen. In eendrachtige samenwerking met onze aangeslagen doelman weet hij de klus te klaren.
  Ook een wissel bij Argon: Tim Steij komt in het veld voor Romario Aroma.
  Dan moet Quincy van Waveren geblesseerd de strijd staken en komt Jordey Buitenhuis voor hem in het veld.
  Een diepe bal en dan zien we dat O’Niel toch nog niet helemaal de oude is na zijn blooper: hij aarzelt met uitkomen en dat geeft de Argonaut de kans aan de bal te komen. De aanvaller tracht de bal over de uitkomende doelman te wippen, maar mist daarvoor de technische vaardigheden. En dat biedt O’Niel de kans om de bal alsnog weg te vangen.
  Kort daarop zien we dan hoe diezelfde O’Niel een wereldredding in huis heeft als de bal spijkerhard wordt ingeschoten door invaller Steij en Rinaldo de bal in een flitsende reactie met de voet weet te keren. Hij kan het écht wel, al zal niemand zich deze redding heugen in tegenstelling tot zijn blooper van zojuist...
  Nog een kwartier te gaan en Huizen speelt deze verloren wedstrijd maar op routine uit lijkt het. Zakaria el Biyar zet de bal goed voor, maar geen speler die de moeite neemt om er voor te gáán. En dus rolt de bal doelloos voor Antonioli langs.
  Het drama lijkt dan compleet te worden als Latif de bal voor de vierde keer achter O’Niel jaagt. Deze keer heeft de arbitrage echter buitenspel geconstateerd en gaat die vernedering dus gelukkig niet door.
  Aan de andere kant legt Van Kammen de bal goed op het hoofd van Zakaria el Biyar. De kopbal gaat goed naar de hoek, maar de afstand is wat groot en dus weet Antonioli de bal met een stijlvolle snoekduik uit de hoek te plukken. Het is toch een beetje typerend voor het aanvalsspel van Huizen vanmiddag: te slap, te weinig kracht, niet doortastend genoeg. Voetbal is nu eenmaal geen jurysport en alleen de goals tellen aan het eind van de race.
  Pas in de slotminuut weet Huizen de eer nog een beetje te redden als Van Kammen een vrije schop heerlijk over de muur en in de uiterste hoek achter Antonioli krult. Too little, too late… De eer nog wel wat gered, maar verder alleen van belang voor de statistieken…

  Arnold Klein
  Het siert onze hoofdtrainer dat hij na deze zeperd toch al snel de pers te woord durft te staan. Gijs Moerman van de Gooi & Eemlander opent het vragenvuur met de vraag of Klein een verklaring voor het spel van zijn ploeg heeft.
  “De eerste helft is het eigenlijk onbegrijpelijk hoe wij acteren. Ik denk dat het misschien ‘competitie-stress’ is geweest,” verzucht hij wat gelaten. “We durfden de man op het middenveld niet aan te spelen en waar we eigenlijk al weken door schakelen naar de aanval, maakten ze nu de keuze om dan maar weer terug te spelen. Heel slordig, eigenlijk een Huizen dat ik nog niet kende tot dit moment. Helaas is het wel je eerste competitiewedstrijd waarin het dan zo gaat. We begonnen op zich eigenlijk nog niet eens zo heel slecht, alleen betekende dat doelpunt meteen een kentering in de wedstrijd waardoor Argon het vertrouwen kreeg en wij die goal als een mokerslag binnen kregen.
  Na rust komen we beter de kleedkamer uit en krijgen we een schotkans die geblokt wordt en als je daarna dan die 0-3 op je neus krijgt dan is het ‘klaar’ natuurlijk, dat weet iedere voetballer op dit niveau.”
  Ik had het idee dat we niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal afgetroefd werden. Argon was feller, scherper en had meer drang naar voren…”
  “Tja, Argon liet ons lekker het spel maken en gaven druk op hun helft en daar vond ik ze inderdaad scherper in dan wij, en zeker in de omschakeling. Daar hebben zij goed gebruik van gemaakt – al scoren ze daar nog niet eens uit, want ze scoorden eigenlijk alleen uit standaardsituaties – maar na het doelpunt viel er bij ons qua strijd en beleving wat weg, ik denk dat toen de angst bij een aantal jongens in de benen sloeg. We gingen duidelijk door een ondergrens heen. Argon bleek gewoon sterker qua strijd en beleving. Dat is op zich nog niet erg, maar dan moet je je duels wel slim aangaan, en dat gebeurde ook niet.
  Ik zette Aron Klaassen in de spits omdat ik voorin iemand nodig had die een bal kon vasthouden. Argon creëerde ook niet zo gek veel vanuit dat middenveld. Als ik Klaassen op dat middenveld had gezet, dan had ik weer een andere spits moeten creëren en dat is dit seizoen best een probleem. Vandaar dat ik in ieder geval een aanspeelpunt probeerde te creëren en dat heeft Aron gewoon prima ingevuld. Müller was de hele week ziek geweest en moet zich nog verder aanpassen aan het voetbal hier, dat is toch anders dan in Australië.
  Ik ga nu eerst met Michael Weggemans en Bert Brons om tafel om te analyseren waar het vandaag aan schortte. We hebben vandaag veel ‘rare’ dingen gezien die we niet herkennen vanuit de trainingen en de voorbereiding.
  Nee, ik had me dit niet zo voorgesteld. Je weet voor iedere wedstrijd dat er drie opties zijn: winnen, verliezen of gelijk. Je mág verliezen, maar niet van een ploeg die eigenlijk niet of nauwelijks beter is. Ik vind dan ook niet dat we van Argon verloren hebben, maar van onszelf: we geven ze drie cadeautjes uit standaardsituaties!
  Maar goed, dit is pas de eerste wedstrijd en het is dan ook zeker nog niet ‘gelopen’, maar het betekent wel dat we uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Dat vaatje gaan we de komende week bekijken en zien met welk elftal we volgende week het veld in stappen…”

  Wouter Vente
  Wouter, wat was er aan de hand vandaag?!…”
  “Ik heb geen idee! Het leek wel of we zeker de eerste helft helemaal onszelf niet waren! Wat we in de voorbereiding hebben laten zien, dat kwam er vandaag helemaal niet van. Het schortte vandaag ook vooral aan de beleving. Of dat nou competitie-spanning is of wat dan ook, ik snap het niet.
  We hadden in het begin heel veel moeite om de vrije man op het middenveld te vinden en dan gaan er dus heel veel ballen weer naar achteren - het leek inderdaad wel of we voor stonden en het balletje nog even rond lieten gaan!
  De laatste paar wedstrijden konden we achterin nog wel aardig op de nul spelen en nu krijg je er dan drie totaal onnodig om je oren. Bij die eerste goal stonde het organisatorisch ook niet goed en dan loop je dus de hele wedstrijd alweer achter de feiten aan.
  De eerste helft hebben we eigenlijk alleen tegen onszelf lopen voetballen en daar maakten zijn heel slim gebruik van. Ze profiteerden gewoon van onze fouten en dat kostte hen dan ook niet zoveel kracht. Ik denk dat het toch ook wel op die beleving terug te voeren is.
  Nee, die voorgaande degradaties zitten bij het begin van de wedstrijd echt niet meteen in je hoofd. We zijn nu twee maanden al met elkaar bezig en dat zag er naar mijn idee best wel goed uit. Natuurlijk waren het vaak tegenstanders van wat lager niveau, maar wat we vandaag lieten zien dat sloeg nergens op en kwam niet in de buurt van wat we eerder hebben laten zien. Daar schrok ik wel erg van en dat zet ons wel weer even met beide benen op de grond dat we toch nog wel een lange weg te gaan hebben. We moeten die knop gewoon naar volgende week omzetten en met een schone lei beginnen!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Wat een zeperd! Gijs Moerman boog zich tegen het einde van de wedstrijd nog evennaar me toe en fluisterde me in mijn oor: “Als je hier nog een positief verhaal van weet te maken, dan draag ik je voor voor de Pulitzerprijs…” Ik vrees dat die nominatie me dus ook bij deze is ontgaan. Natuurlijk wil ik de mannen zeker niet de grond in schrijven, maar aan de andere kant heb ik ook nog wel zoiets als mijn geloofwaardigheid. Ik heb er geen trek in om als een soort dorpsgek door het leven te gaan die alles maar mooi en prachtig vindt. Als het slecht is, dan mag dat benoemd worden. Ik kom daar dan ook niet om heen, want het was bedroevend, beschamend en ontluisterend wat ik vandaag heb moeten aanschouwen. En het ergste vind ik nog dat we op mentaliteit werden afgetroefd! Argon had er gewoon meer voor over om te winnen dan Huizen – en dat is iets dat ik de ploeg zeker moet verwijten. Werklust en inzet, gedrevenheid en passie zijn zaken die niets met vorm te maken hebben, daar stap je mee het veld in en dan zie je wel hoe het verder uitpakt. Ik weet het: als een ploeg verliest dan roept de achterban altijd meteen dat ze niet gewerkt hebben, dat ze er niks voor ‘gedaan’ hebben. Ik durf te beweren dat ik zo ongeveer de laatste ben die bij een nederlaag standaard die inzet-kaart speelt. Maar als ik de lamlendigheid in ogenschouw neem waarmee Huizen grote delen van de wedstrijd de bal maar wat lusteloos naar elkaar rond tikte alsof men een wedstrijdje aan het uitspelen was, dan ontkom ook ik niet aan die conclusie dat er iets niet goed zat tussen de oren!
  Zelfs het beste paard struikelt wel eens en ik hoop dan ook dat we volgende week in Hoorn een tot op het bot gemotiveerd Huizen zullen zien dat deze schandvlek met een klinkende overwinning naar de vergetelheid zal spelen. Makkelijk zal dat zeker niet worden tegen de ploeg van Joey Papamelodias, die met 5-1 een ongenadig pak slaag kreeg in Broek Op Langedijk. Ook zij zullen zich willen revancheren.
  Opmerkelijke uitslagen verder op deze eerste speeldag. Het echec van Huizen is hiervoor al genoegzaam beschreven, maar wat te denken van CSW dat het arme Victoria met 7-0(!) aan gort speelde, of het toch wel sterk geachte Breukelen dat op eigen terrein met 1-5 een oorwassing kreeg van DHSC?
  Het verloop van deze competitie zal uit moeten maken wat dit voor de krachtsverhoudingen in deze competitie betekent. Dienen de titelkandidaten zich al aan of zijn dit incidentele uitschieters? De tijd zal het leren, maar duidelijk is na vandaag wel dat Huizen nog een lange weg te gaan heeft en dat met deze instelling de tweede dichterbij is dan de hoofdklasse…

  Huizen – Argon 1-3 (0-2)

  18. Iiias Latif 0-1
  39. Iiias Latif 0-2
  55. Rachad Madi 0-3
  90. Sebastian van Kammen  1-3

  Opstelling Huizen:
  Rinaldo O’Niel, Danny Benning, Wouter Vente, Wouter Bonke, Hidde van der Veldt (60. Lucas van Esterik), Sebastian van Kammen, Dennis Lamme, Renee Troost, Quincy van Waveren (70. Jordey Buitenhuis), Zakaria el Biyar, Collin Veerkamp (45. Aron Klaassen)

  Opstelling Argon:
  Romero Antonioli, Wouter Winters, Bas Boelhouwer (???), Dennis Filippo, Chris Daal, Lorenzo Zorn, Marwan Fennich/Epitace Kraemer?, Ian Refos, Rachad Madi, Romario Aroma (64. Tim Steij), Iiias Latif.