https://www.svhuizen.nl/huizen-start-2018-met-oefen-nederlaag-tegen-argon/n3726c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Na een winterstop van vier weken rolt de bal weer. In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar wist Argon met 0-2 te winnen.
  huizen-start-2018-met-oefen-nederlaag-tegen-argon

  Op naar de eindsprint
  Aanwinst Randy Onuoha valt nog niet te bewonderen bij de aanloop naar de tweede seizoenshelft. Een lichte blessure houdt hem vandaag nog aan de kant. Ook doelman Rijnvis valt nog niet te bewonderen en ook Kevin Smit ontbreekt nog vanwege droeve familieomstandigheden. Vanaf deze plek mijn oprechte deelneming Kevin en we wensen jou en je familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies en we hopen je weer vlug op de club te mogen begroeten.
  De blessure van Rijnvis zet uiteraard Rinaldo O’Niel op de goal en dan wordt het puzzelen aan de hand van de namen die aan de aftrap zullen gaan beginnen. Al puzzelend kom ik dan uit op een 4-4-2 of 3-4-3 opstelling. Zou Assink deze tweede seizoenshelft ook qua concept nog wat bakens willen gaan verzetten?
  Het weer nodigt niet echt uit om een vriendschappelijk potje te komen bekijken en dat is te merken op de tribune die veel lege stoeltjes telt. Aan de overkant is het terras wel redelijk gevuld. Ik vermoed dat velen hopen vlot na de wedstrijd aan de nieuwjaarsreceptie en de daarbij behorende versnaperingen te kunnen gaan. Tegenstander Argon bevindt zich in hoofdklasse A in dezelfde positie als Huizen in versie B: stijf onderaan en zelfs nog met een punt minder dan Huizen. In de gelederen bij de Mijdrechters de legendarische spits Patrick Lokken. Inmiddels op leeftijd, maar toch met zes goals opnieuw topscorer bij Argon.
  Trainer bij de Mijdrechters is nu Ronald Schalkwijk die recentelijk de werkzaamheden over heeft genomen van Simon Ouaali, waarvan de Mijdrechters in de winterstop zoals dat heet, ‘in goed overleg afscheid hebben genomen’.

  Fel
  De Mijdrechters hebben er kennelijk zin in want de eerste minuut weten ze met fel afjagen Desmond Mensen al zo in het nauw te drijven dat hij de bal over de zijlijn moet werken om balverlies te voorkomen.
  Ook ‘onze’ Lucas van Esterik heeft er zin in en laat met enkele schitterende bewegingen zien hoe je een bal in de ploeg houdt. Van Esterik, overigens, die ‘gewoon’ rechtsbuiten speelt en daarmee toch het vertrouwde 4-3-3- systeem in stand houdt.
  Dan met een minuut of zes gespeeld is daar een briljant moment van Murat Önal aan wie de kerstdagen wel wat erg nadrukkelijk waren af te zien. Die extra pondjes konden zijn klasse echter toch niet verdoezelen en hij zet met een magistrale steekpass de op volle snelheid doorstotende Van Esterik alleen voor doelman Romero Antonioli. De doelman komt snel uit en werpt zich dapper voor de voeten van de aanstormende Van Esterik en de botsing is een feit. Gelukkig kunnen beide spelers na behandeling verder.
  Tien minuten later is het Thomas Malolepszy die op karakter doorgaat. Net binnen het strafschopgebied ploetert hij zich vallend en struikelend langs zijn man om dan te zien dat de bal toch iets te ver buiten zijn controle springt om nog tot een goed vervolg te komen. Maar het tekende de ‘drive’ van onze vleugelspits.

  Overwicht
  Huizen domineert deze eerste helft. Nu is het weer Van Esterik die via Wouter Vente na een mooie lange aanval de bal goed scherp voor de goal trekt. Helaas is er niemand in de buurt om deze perfecte bal tot de openingstreffer te kunnen promoveren. Twee minuten later valt de bal onverwachts voor de voeten van de verraste Renee Troost die daarop dan ook teveel tijd nodig heeft om tot een doelpoging te kunnen komen.
  Maar de kansjes beginnen dus binnen te druppelen: een ver schot van Malolepszy en doelman Antonioli grabbelt. De bal springt van zijn borst weer het veld in en meteen is Önal er als de kippen bij, maar Antonioli weet de inzet opnieuw te pareren. Dat levert nog een kansje op voor Lucas Pelgrum, maar zijn inzet gaat verloren in de chaos die het doelgebied van de Mijdrechters inmiddels geworden is.
  Met een half uur op de klok geeft Van Esterik de bal opnieuw perfect voor en zien we een misser van Önal die van dichtbij de bal niet voldoende weet te raken. Een kans zoals we ze door onze spits niet vaak zagen missen.
  Ook Lucas Pelgrum weet dan een prachtige pass te verzenden op Önal, nu is de voorzet die dan volgt weer niet op maat. Het zijn zo van die kleine slordigheden die Huizen op dit moment van de openingstreffer af weten te houden.

  De kat is uit de boom
  Voor de wedstrijd had ik bij Argon assistent-trainer De Jong om een namenlijst verzocht die me gekscherend a raison van € 12,50 werd toegezegd. En dan realiseer ik me dat ik eigenlijk nog geen andere speler dan alleen de doelman van onze gasten heb hoeven noemen in mijn verslag. Argon speelt verzorgd voetbal, maar ook bij onze gasten is het slordigheid troef waardoor alle aanvallen eigenlijk ver voor ons strafschopgebied stuk lopen en Rinaldo O’Niel een relatief rustige middag beleeft.
  Dat verandert dan het laatste kwartiertje voor de rust als Argon die spreekwoordelijke kat wel uit de boom heeft gekeken. Eerst wordt een schot van Patrick Lokken nog op de rand van de zestien geblokt door Jordey Buitenhuis en meteen daarop mag de gevaarlijk ogende Younes Ouaali (zoon van?) tot drie keer aan toe een gevaarlijke aanval opzetten en de bal voor slingeren, waarbij Buitenhuis ook een keer zijn eigen doelman op de proef stelde. O’Niel bleef echter keurig de situaties meester en daardoor komen we deze fase ongeschonden door. Zeker als dan ook nog eens die geroutineerde Lokken alleen voor onze doelman opduikt en de bal maar voor het inleggen lijkt te hebben. Met een katachtige reactie voorkomt Rinaldo O’Niel de tegentreffer en zien we kort daarop ook nog een goede kans voor Huizen als Murat Önal er vandoor lijkt te gaan. Maar dan snijdt de mee opgekomen Malolepszy in en lopen de beide aanvallers elkaar eigenlijk wat in de weg. Waren hier die extra pondjes debet aan, Murat? In ieder geval mondt deze kansrijke situatie uit in een voorzet die kant noch wal, laat staan het doel, raakt en gaan we zonder doelpunten gezien te hebben de rust in.

  Rust
  Rust dus met een hoopgevende 0-0 en een Huizen dat weliswaar wat slordig, maar toch leuk voetbalt. Het zijn vooral die slordigheden die een treffer in de weg stonden en met mensen als Quincy van Waveren, Joey Papamelodias en Hidde van der Veldt nog op de bank hebben we de tweede helft wellicht wat meer zicht op een treffer. Want de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik doelman Antonioli wel wat weinig naar mijn smaak in actie heb zien komen…

  Wissels
  Na rust inderdaad een fiks gewijzigde ploeg. Assink had er voor gekozen alle spelers wat speeltijd te gunnen en dus nu ook Joey Papamelodias, Quincy van Waveren, Bob Brilleman en Hidde van der Veldt in de ploeg. Argon is echter niet van zinnens het goede gevoel van kort voor de rust zomaar te laten varen en zet meteen aan op de goal van O’Niel. Dat mondt na een minuut al uit in een corner van Ouaali en een schot van Patrick Lokken dat echter in de Huizer defensie smoort.
  Dan laat een ijskoude – maar dan meer figuurlijk dan letterlijk – O’Niel nog even zien hoe je een man uitkapt in je eigen strafschopgebied. We houden ons hart vast, maar O’Niel doet wat we er van hopen en speelt de bal keurig weg.

  Ai…
  Dan breekt Mark van der Wijden door en wordt binnen de zestien aan het shirt gegrepen. Hier maken ze dus demofilmpjes voor op de scheidsrechterscursus van: penalty!
  Uiteraard gaat de door en door ervaren Lokken achter de bal en zoals men van een routinier van deze naam en faam mag verwachten gaat de bal strak in de uiterste hoek en laat Lokken doelman O’Niel geen enkele kans: -0-1.
  En dat is een fikse domper. Hoewel onze gasten de laatste fase van de eerste helft wat uit hun schulp waren gekropen, was er behoudens die bal van Lokken eigenlijk nog geen vuiltje aan de lucht geweest voor onze mannen, maar lopen we nu dan toch achter de feiten aan te hollen.
  Desmond Mensen moet dan nog eens uitstekend ingrijpen als Ouaali door dreigt te gaan breken en diezelfde Ouaali jaagt de bal uit kansrijke positie ook nog een keer over.
  Assink wisselt dan Mensen voor Nino van Jaarsveld, waardoor Danny Benning van flank wisselt. Het duurt even voor Huizen zich wat herpakt, maar dan jaagt Önal weer eens fanatiek doelman Antonioli op die de bal vervolgens dan maar in arren moede de tribune in jaagt. De slordigheid slaat dan weer nadrukkelijk toe bij onze gasten: eerst kan O’Niel door goed uitkomen een soepel lopende aanval op het laatste moment onschadelijk maken, daarna kopt Stefan Tichelaar de bal volkomen de verkeerde kant op als een corner hem in kansrijke positie bereikt.
  Even later moet O’Niel zich naar de eerste paal spoeden als een mislukte voorzet zomaar bij de eerste paal dreigt binnen te vallen.
  Een kwartier voor tijd lijkt Huizen dan toch de gelijkmaker op het bord te gaan krijgen als Van der Veldt de bal uitstekend scherp voorzet en Murat Önal in een uiterste poging binnen komt glijden. We horen zijn noppen langs het leer schrapen, maar de inzet doet de bal te weinig van richting veranderen om binnen te vallen en weer zien we een 100% kans verloren gaan.
  Ook een vrije trap die Quincy van Waveren zelf neemt nadat hij net naast het strafschopgebied van de Mijdrechters is gevloerd heeft niet het beoogde resultaat: de hoek is te scherp en Antonioli let goed op.
  Kort voor tijd valt dan definitief het doek voor Huizen als Imar Kort weet te scoren met een vreemde dwarrelbal na een voorzet van Stefan Tichelaar: 0-2 en de ouderjaarskater steekt weer onverkort de kop op…
  De wedstrijd is gespeeld maar ik zou de ingevallen Garrett Jones absoluut tekort doen als ik zijn twee magistrale voortzettingen vanaf het middenveld onvermeld zou laten. Eerst stuurt hij met een geweldige volley Van der Veldt weg, die de goal daarop echter wat te hoog zoekt en even later gaat de pass op bijna identieke wijze richting Quincy van Waveren die echter op de achterlijn moet wachten op assistentie en daarmee de kans voorbij laat gaan.
  Rest mij alleen nog te vermelden dat Hidde Hoelcher in de slotfase zijn debuut nog mocht maken in de goal bij Huizen en dan is de eerste nederlaag van Huizen in 2018 een feit.

  Erik Assink
  Geïntrigeerd door de startselectie vraag ik onze hoofdtrainer of hij ook daadwerkelijk een ander tactisch concept heeft overwogen. Assink ontkent en geeft aan dat Huizens grote kracht vooral gelegen is in de snelheid over de flanken. En als die jonge vleugels van te ver moeten komen dat dan eigenlijk de angel al uit die aanvalskracht is getrokken. Vandaar dus toch die ‘normale’ 4-3-3 opstelling.
  Verder constateerde Assink dat we de eerste helft eigenlijk geen gevaarlijke situatie voor de neus van Rinaldo O’Niel hebben gehad en zelf toch wel een aantal keren dicht bij de openingstreffer waren geweest, hoewel de Argon doelman eigenlijk toch te weinig op de proef was gesteld. Het ontbrak vaak net aan dat laatste balletje of afwerkmoment als de pass toch weer net verkeerd was of werd afgelegd waar een doelpoging meer voor de hand zou hebben gelegen. Een licht overwicht voor Huizen, constateerde Assink, waarbij het voor de rest eigenlijk wel gelijk op ging.
  Het is jammer dat met het ontbreken van Wouter Vente achterin er dan een wat domme overtreding wordt gemaakt en we die penalty binnen krijgen. We hadden door al die wisselingen ook een wat rommelige fase in de wedstrijd toen. Ondanks die wisselingen wist Huizen zich toch ook nog een aantal kansrijke situaties te verschaffen.
  Maar goed, de kop is eraf, we hebben iedereen weer even in beweging gehad. Volgende week beginnen we met een geschorste Joey Papamelodias, maar ik denk dat ik wel weet hoe ik dat ga opvangen. Ik moet alleen nog wat meer balvastheid op het middenveld zien te krijgen, dat is nog even puzzelen, maar daar hebben we ook aanstaande dinsdag de wedstrijd tegen Loosdrecht nog voor. Je moet ook bedenken dat we vandaag niet echt in onze sterkste opstelling hebben gespeeld door alle wisselingen. Assink was ook positief over de invalbeurt van Garrett Jones die een tijd met een blessure gesukkeld heeft en nu pas sinds kort weer volledig bij de groep aangesloten is. Daarmee schieten er ook nog wel wat opties door het hoofd van Assink. Dat er nu driepunters moeten gaan komen staat uiteraard als een paal boven water. Daarbij heeft Assink zijn hoop ook voor een deel gevestigd op Renee Troost die nu terug is van het nodige blessureleed en stukje bij beetje zijn wedstrijdritme moet zien te hervinden. Al met al had Assink hier liever een resultaat voor de moraal in de groep gezien, maar hij realiseert zich maar al te goed dat het er nu vooral om ging om alles spelers even speeltijd te gunnen en dat daardoor deze uitslag niet zo heel veel zegt.

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Uiteraard had ik net als Erik Assink 2018 graag met een aansprekend resultaat willen beginnen. Dat leek er de eerste helft lang in te zitten, maar op de een of andere manier trokken de spelerswisselingen een te zware wissel op onze ploeg waardoor we knullig op 0-1 en 0-2 kwamen. Na afloop proef ik bij velen op de receptie de frustratie als men successievelijk de mogelijke oorzaken benoemt. Er wordt van alles bijgehaald: uiteraard weer ‘de inzet’ (vond ik persoonlijk niets op aan te merken), de spelers die vertrokken zijn (die men eerst affakkelde als ware het de NAM), drie keer trainen (waar men het vorig seizoen nog bespottelijk vond dat ze ‘maar’ twee keer hoefden te trainen en zo meer. Ik denk dat daar de frustratie spreekt, gevoed door bezorgdheid om de belabberde situatie waar we ons nu in bevinden. Want daar hoeven we verder geen doekjes meer om te winden: de komende wedstijden moeten gewoon driepunters op gaan leveren en dan niet incidenteel, maar structureel.
  Ervan uitgaande dat dan ook onze nieuwe kracht Onuoha weer beschikbaar is, is dat een moeilijke, maar zeker geen onmogelijke opgave. Huizen voetbalt op zich niet zo verkeerd en al zeker niet als het op volle oorlogssterkte kan aantreden. Wat er ontbreekt is vooral een beetje zelfvertrouwen. Ook nu zien we weer spelers aangeslagen rondlopen als die penalty valt en je hoeft echt geen Victor Mids te zijn om in die koppies het ‘daar gaan we weer…’, te kunnen lezen. En dat is nou juist iets dat met een paar resultaten maar zo om kan slaan. Een scherp afjagend Huizen dat er helemaal in gelooft kan voor iedere tegenstander een stevige kluif blijken. Als nu ook vrouwe Fortuna ons nog eens een keer de helpende hand zou kunnen toesteken, dan hoeven we zeker nog niet te wanhopen.
  Dinsdag dus Loosdrecht, 20.00 uur op de Wolfskamer en dan de zaterdag erop thuis tegen Staphorst (nummer drie op de ranglijst) en de week erop uit tegen koploper Genemuiden…
  We treffen het dus niet echt met die seizoenshervatting. Maar aan de andere kant: hoe dicht waren we tegen Genemuiden niet bij een punt of zelfs meer? Ook Staphorst had niet gek op mogen kijken als het tegen ons met de rust 0-4 had gestaan in plaats van 0-2! Een punt gepakt dus tegen de huidige nummer drie, waar een driepunter bepaald niet had misstaan. Misschien zijn het juist wel deze wedstrijden waar Huizen met een goed resultaat dat geknakte zelfvertrouwen zal weten te tanken.
  Zolang er leven is, is er hoop. Ik hoop u zowel dinsdagavond als zaterdag op de Wolfskamer te treffen om onze mannen dat broodnodige steuntje in de rug te verschaffen!

  Opstelling Huizen:
  Rinaldo O'Niel (74. Hidde Hoelscher), Desmond Mensen (58. Nino van Jaarsveld), Wouter Vente (46. Joey Papamelodias), Renee Troost (c), Danny Benning, Lucas Pelgrum (46. Bob Brilleman), Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Lucas van Esterik (46. Hidde van der Veldt), Murat Önal (74. Garrett Jones), Thomas Malolepszy (46. Quincy van Waveren).

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie