https://www.svhuizen.nl/huizen-speelt-gelijk-tegen-sportlust-46-2-2/n1198c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Sportlust `46 en Huizen hebben de punten gedeeld. In Woerden eindigde de strijd tussen beide ploegen onbeslist: 2-2
  huizen-speelt-gelijk-tegen-sportlust-46-2-2

  De ontvangst op sportpark Cromwijck  is vriendelijk. Secretaris Theo de Breed heet mij hartelijk welkom op het zonovergoten thuiscomplex van zijn vereniging Sportlust’46. Toch heerst er een bepaalde spanning. Voor de thuisclub dreigt immers degradatie en vandaag tegen Huizen zal er gewonnen moeten worden en dan moeten de directe concurrenten Montfoort en DOVO het liefst verliezen. Ik informeer even bij de vriendelijke dames achter de bar naar hun gedachten over een mogelijke degradatie. Dat blijkt echter zat mee te vallen. “Wij staan hier voor de vereniging en voor de onderlinge gezelligheid en of het eerste nou in de Hoofdklasse speelt of lager maakt niet uit”, zo luidt het nuchtere commentaar.

  Met belangstelling lees ik de opstelling. Toch wel enigszins tot mijn opluchting zie ik dat Guus Verhoef bij Sportlust niet in de basis staat. De oud-speler van Huizen zorgde er in het verleden regelmatig voor dat Huizen een moeilijk middagje had in Woerden. Maar de huidige Guus is niet meer de Guus van enige jaren geleden, althans qua voetbalkwaliteit, zo wordt mij verzekerd. Bij Huizen beginnen Sam Doeve en Rudy Etwi met kleine pijntjes op de bank en staan Omar Limon en Iry Etwi na een weekje schorsing weer in de basis. Voor Peter Vastenhouw is er deze keer een basisplaats, terwijl ook Quincy van Waveren na zijn goede optreden tegen Volendam vanaf het eerste fluitsignaal mag beginnen.

  Huizen oogt futloos in de beginfase. Zonder veel beleving sjokken de mannen van Tijs Schipper over het veld en laten zich voortdurend aftroeven door de Woerdense tegenstanders. Het is duidelijk dat de thuisploeg zich nog geenszins neergelegd heeft bij de dreigende degradatie en vandaag maar één devies heeft: er keihard voor knokken. Dat lukt en Huizen heeft het maar wat moeilijk met deze strijdwijze. In de 7e minuut komt de thuisploeg verdiend op voorsprong,  Nick van Baaren kopt  de bal goed binnen, maar de Huizer defensie oogt bij deze treffer wel bijzonder zwak. Een fel coachende Tijs Schipper probeert zijn mannen weer in de wedstrijd te krijgen, maar vooralsnog lukt dit niet erg. Sportlust is de bovenliggende partij en Huizen speelt uitermate rommelig en met heel veel balverlies. In de eindfase van eerste helft lijkt Huizen iets meer vat op de tegenstander te krijgen, maar veel verder als een mislukte doelpoging van Quincy van Waveren, die de bal vanuit een kansrijk ogende vrije trap hoog overschiet komt de ploeg niet.

  In de tweede helft gaat het aanvankelijk niet veel beter met de bezoekers. Sportlust controleert ogenschijnlijk de wedstrijd en doelman Balk komt dan ook nauwelijks in de problemen. De thuisploeg komt zelfs op 2-0 door toedoen van de uitblinker aan Sportlust kant: Yannis Karafilakis. Opnieuw ziet de Huizen defensie er daarbij niet goed uit.

  De wedstrijd lijkt daarmee wel gestreden; want Huizen lijkt er na de matige partij van vorige week tegen Volendam ook vandaag niet veel van te (willen) bakken en daarmee te kiezen voor een seizoenslot waar de trouwe supporters nou niet direct op zitten te wachten. Tijs Schipper begrijpt dat er iets moet gebeuren en stuurt in korte tijd met Garrett Jones, Rudy Etwi en Sam Doeve voor respectievelijk Quincy van Waveren, Robbert de Graaf en Peter Vastenhouw drie frisse krachten in de Woerdense wei. En zoals zo vaak dit seizoen kantelt de wedstrijd. Grootste ‘schuldige’ (althans in Sportlust ogen) is Garrett Jones, die opnieuw bewijst een uniek goudhaantje te zijn. In wat vrijwel zijn eerste balcontact moet zijn, promoveert hij een voorzet van de linkerkant met een schitterende kopbal tot de aansluitingstreffer en kort daarna is hij opnieuw trefzeker aan het eind van een goedlopende Huizen aanval. Nu schiet hij de bal zuiver en hard binnen. (2-2). Daarna kan Huizen de wedstrijd ook nog winnen, zeker als Iry Etwi na een prima actie alleen op doelman Aaron Balk afstevent. De sluitpost weet de inzet van de rechterspits echter tenauwernood met het lichaam te keren. De eerlijkheid gebied echter te zeggen dat ook Sportlust nog een dot van een kans krijgt, waarbij de bal de onderkant van de lat boven Brian Willemse teistert.

  Zeker nadat bekend wordt dat Montfoort heeft gewonnen van VVA’71 is het duidelijk dat Sportlust weinig opschiet met dit gelijke spel.  Jammer voor de sympathieke thuisploeg, er resten nog 2 wedstrijden  in de competitie om het tij te keren, maar na afloop beseft iedereen in de bestuurskamer dat het nu erg moeilijk gaat worden. Sportlust blijft echter wel een echte vereniging want ondanks de hier en daar sombere gezichten wordt er melding gemaakt van het feit dat Sportlust 13 (!) vandaag kampioen is geworden.
  Onze hartelijke felicitaties gaan naar dit elftal en natuurlijk naar Sparta Nijkerk 1, die vandaag kampoen is geworden in de Hoofdklasse A..

  Wat rest er verder voor Huizen?  De ploeg is het aan de trouwe supporters verplicht om op 3 mei, tegen SDC Putten, er een mooie laatste thuiswedstrijd van te maken. Waarna het seizoen eindigt met het ‘toetje’ bij Quick Boys waar Huizen zich van zijn beste kant wil laten zien. Althans daar gaan we van uit. Het laatste gedeelte van de wedstrijd tegen Sportlust geeft in ieder geval weer de overtuiging dat de ploeg nog steeds tot verrassingen in staat is.

  Scoreverloop:

  07. Nick van Baaren 1-0
  54. Yannis Karafillakis 2-0
  65. Garrett Jones 2-1
  72. Garrett Jones 2-2

  Opstelling Sportlust '46:

  Aaron Balk, Maarten Cieremans, Thijs Binnerts, Freek van Driel, Yannis Karafilakis, Jorn Uittenbogaard, Martijn Jansen (Guus Verhoef) , Mike Verhagen, Jeroen Merk (Evert Bauman), Nick van Baaren en Kevin Blonk (Zakaria Issarti).

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Danny Benning, Erik Wisse, Peter Vastenhouw (Sam Doeve), Robbert de Graaf (Rudy Etwi), Vincent Verbond, Aron Klaassen, Quincy van Waveren (Garrett Jones), Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.